DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Ga naar Leen Bakker !
Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
WINTERNIEUWS 2004-2005 (DEEL 3)

Knappe Frauke Penen, maar Steven Taeleman haalt brons (Gent, 30 januari)
Het was een drukke atletiekdag, die zondag 30 januari 2005. Naast de CC te Mol, vonden ook de Vlaamse Kampioenschappen indoor AC te Gent plaats. Het eerst waren de reeksen van de 400m aan de beurt. Bij de vrouwen drie clubgenotes: Hanna Aerts, Inde Vandoren en Stéphanie Herssens. Hanna hoopte op een betere prestatie na haar teleurstellende wedstrijd tijdens het PK waar ze zich niet voor 100% kon verweren door ademhalingsproblemen. Met 64.36 deed ze bijna een volle seconde beter dan tijdens het PK, maar toch nog niet de prestatie waarop gehoopt (deels te verklaren door examens en verkoudheid). De examens waren ook een excuus voor Inde. Zij startte rustiger dan tijdens het PK, maar de weerslag van de examens kwam er ook, met 72.71 als resultaat. Stéphanie was de enige die eigenlijk geen excuus had, tenzij het feit dat dit haar eerste wedstrijd 400m indoor was. Daardoor maakte ze enkele kleine tactische foutjes tijdens de wedstrijd, maar ze finishte toch in een zeer mooie 58.56. Daarmee eindigde ze als 8ste in totaal, op amper 4 hondersten van een finaleplaats. Bij de jongens was het Willem Abts die onze kleuren verdedigde. Hij deed dat tussen al het grote geweld in een goeie tijd van 53.54. En dan was het tijd voor de reeksen 60m. Ondanks de examens was het toch uitkijken of Frauke Penen haar prestatie van het PK kon bevestigen. Een mindere start in de reeksen, maar met 7.67 toch een finaleplaats en inderdaad een bevestiging. Ook Elise Robben mocht zich eens meten met al die toppers. Door een verkoudheid kon ze zich niet zo goed concentreren, en dat was te merken aan de start. Ze eindigde dan ook in een (voor haar doen) mindere 8.09. Bij de mannen moest Hans Moons zien te weerstaan aan al die toppers. Maar ook hier geldt hetzelfde verhaal als bij de meeste clubgenoten: examens en verkouden. De benen wilden wel, maar het hoofd gaf de bevelen te laat door, wat natuurlijk nefast is in een 60m. Met 7.28 moest hij het dan ook doen. In de reeksen 200m mochten Hans Moons en Elise Robben bewijzen dat ze toch nog een goede chrono konden lopen als de reactiesnelheid in de start iets minder bepalend wordt. Elise benaderde met 26.82 haar PR tot op 1 tiende. Hans moest proberen vanuit baan 2 een degelijke prestatie neer te zetten, en voldeed met 23.60 aan de verwachtingen. En dan de finale 60m. Frauke Penen wou eens laten zien dat ze in de finale sneller kon lopen dan in de reeksen. Dit keer was ze heel goed weg, maar een contractuur in de hamstrings tijdens de laatste 5 meter strooide roet in het eten. Ze haalde dezelfde tijd als de derde, en ontliep dus nipt een bronzen medaille, maar haar 7.63 is wel een nieuw PR ! (Info: Gunther V)
Wegens ziekte en andere lijfelijke miserie, beperkte de DCLA-inbreng zich in de afstandsnummers tot de 800m. Sylvie Ameloot trof een hele snelle race waarin ze net niet kon aanpikken bij het podiumtrio, maar een 4de plaats in 2.13.31 leverde wel een seizoensbeste op. Dat het er snel aan toe ging ondervond ook Kathelijne Polspoel, die even later quasi solo in 2.16.71 afklokte. In de B-serie haalde Sarah Verjans als 4de 2.23.45 (10de totaaltijd). Bij de mannen kregen Peter Van Mechelen (1.56.53) en de jonge Joren Gordts (1.57.85) ook al een snelle koers onder de voeten geschoven. Zij werden in de A-serie 6de en 8ste (9de totaalchrono). Marc Dannis haalde in de B-reeks 1.59.14. (13de in totaal)
Vierde, vierde en dus nog eens vierde. Het leek wel de plaats die voorbehouden was aan de DCLA-atleten. Tot Steven Taeleman bij zijn derde poging 4,60m overschreed met de polsstok en daarmee brons veilig stelde. Ook clubmakker Jonas De Meyer ging nochtans bij die derde beurt over 4,60m, maar hij had voordien op 4,40m één poging meer nodig. De omgekeerde situatie van het PK dus. Scholier Dieter Jaspers werd negende met 4,20m. Vierde werd ook Catherine Timmermans met de kogel. Zij bereikte 13,58m. Djoere Gaublomme werd dan weer zevende in het verspringen met 6,82m op 17cm van brons. Eerder had hij op 60m horden 8.92 geklokt. De zevende plaats was ook weggelegd voor Karolien De Meyer in het polstokspringen met 2,80m. (Info: Remi VO)
Bekijk hier de volledige resultaten van dit Vlaams Kampioenschap.

Bart Evens zet korte crossers een flinke hak (Mol, 30 januari)
Guy Van Wijnendael was er in Mol bij en bezorgde ons het volgende verslag... Boeiende wedstrijd bij de scholieren meisjes en dit tot op de eindstreep. Tinne Van Goidsenhoven haalde voor derde keer het podium en werd tevens tweede Belgische. De hele wedstrijd was Tinne vooraan in beeld en ze schoof goed mee toen in de laatste ronde Katrien Van Looy haar tegenstanders wat ging testen met een ultieme tempoversnelling. Uiteindelijk draaide Tinne als tweede de laatste zandstrook op om die plaats nipt te verliezen op de streep. Bij de jongens liep Hugh Garnett naar een verdienstelijke negende plaats. Bij de juniores kregen we door de tweede plaats van de Nederlander Tom Wiggers, een ander podium dan een week voordien. Nu werd Kim Ruell derde en Michel Basemans vierde. Zij liepen samen met Franky Hernould de andere deelnemers op ruime afstand. In de voorlaatste ronde deed Franky zijn zegetocht van Hannuit over en won met een bonus van 7 seconden op zijn dichtste belager, Kim volgde als derde op korte afstand. Michel kon zijn dichtste achtervolgers nog gemakkelijk afhouden. Bij de seniores vrouwen eindigde een sterk lopende Liesbeth Van De Velde op een zesde plaats en werd voor de tweede keer op rij de 4de Belgische. Liesbeth mocht na haar knap presteren het blauwe Crosscupshirt als beste belofte in ontvangst nemen. Ze streed in de beginfase goed mee maar moest door het hoge tempo dat in het begin door de koplopers werd opgelegd even de rol lossen maar in de slotronde kwam zij sterk opzetten en moest uiteindelijk slechts twee seconden toegeven op Mieke Geens. Bij de mannen streed Jesse Stroobants , na een periode van diverse problemen zich naar een vijftiende plaats (8ste Belg). Maarten Van Steen die elke wedstrijd wat beter voor de dag komt, kwam na een regelmatige wedstrijd als tiende landgenoot over de streep op een 22ste plaats. Hét hoogtepunt voor DCLA was de schitterende zege van Bart Evens in de korte cross. Bart, die stilaan op toeren komt, hield er na een adembenemende eindspurt al de specialisten van de korte cross achter zich ! Nog wat uitslagen van DCLA-ers in die korte cross : Ridouane Es-Saadi (7de) – Kris Haesaert (25ste) – Marc Gilis (26ste) – Jurgen Wandels (32ste) – Piet Desmet (37ste)
Bij de masters werd Marc Ruell mooie vijfde en Rudy Parton achttiende. Goedele Van Orshoven liep als zesde binnen bij de vrouwelijke masters.
Tinne sprint zich op het Zilverstrand naar de 3de plaats. (Foto: GuyVW) Michel Basemans en Kim Ruell behoren na deze wedstrijd te Mol tot de absolute nationale juniorestop. (Foto: GuyVW) Liesbeth als beste jongere, op het podium in't gezelschap van Baouf en Dejaeghere (Foto: GuyVW)Korf ereplaatsen in 4de CrossCupmanche (Hannut, 23 januari)
Ook de veldloopklassieker tKim (links) en Michel (rechts) krijgen felicitaties van Willy Polleunis en Miel Puttemans (Foto: GuyVW)e Hannut had dit jaar te lijden onder de concurrentie, maar dat was niet dadelijk de zorg van de DCLA-crossers die in deze vierde editie van de CrossCup aanzetten. We beginnen chronologisch met de cadetten jongens. Het trio DaanSarah Van Eynde (links) en Sandra Shenkel (rechts): podium te Hannut (Foto: GuyVW) Thys (10), Carlo Celis (13) en Denis Hanjoul (35) kwamen flink voor de dag. Evenveel cadetten meisjes, met Goedele Vanhentenrijk aan de rand van de top tien (12), gevolgd door Tine Mommen (20) en Heleen Stradiot (23). Hugh Garnett was de enige scholier, maar de Brit deed het als 12de meer dan behoorlijk. Hij streeds zelfs een tijdje voor een toptien-plaats. Zijn vrouwelijke collega Tinne Van Goidsenhoven streed mee in de spits, waar ze het spoor van topduo Janssens-Van Looy volgde. Na haar podiumplaats in Roeselare, mocht Tinne nu als 3de opnieuw op het ereschavotje. Babs Aerts werd in deze race 15de. Voor de juniorespodia werd er flink gebakkeleid, en telkens moest de concurrentie er rekening houden met een DCLA-duo. Zo ging Sandra Schenkel onvervaard mee met Els Van Coillie, de beste master die het tempo autoritair dicteerde. Maar Sandra moest Els laten gaan en werd bijgebeend door clubgenote Sarah Van Eynde, die samen met Anne-Sophie Marechal zo Liesbeth (7) zal ook nog Stephanie De Croock (2) en Suzanne Ritter (14) het nakijken geven.sterk doorduwde dat ze in de eindfase nog voorbij Van Coillie stormden. De één jaar oudere Anne-Sophie verwees Sarah naar de tweede plaats terwijl Sandra zich ondertussen probleemloos op de derde plaats kon handhaven. Danielle Thur werd hier 9de. De jongens hadden dit scenario goed ingeprent en Kim Ruell was net als Michel Basemans niet te best gestart, maar dankzij een uitstekende verstandhouding schoven ze zowat het kruim van de Waalse elite voorbij, behalve dan Franky Hernould, die de hele koers een overduidelijk meesterschap aan de dag legde.  Kim en Michel leken aan elkaar gewaagd op de kleverige modderbrij van Haspengouw, maar de sterkere finish van Kim verwees Michel naar plaats drie. Op het rood-wit gekleurde podium kregen zij de attenties aangereikt van twee van onze gewezen clubtoppers: Miel Puttemans en Willy Polleunis. Een te snel gestarte Hugh Huntington haalde het einde niet. Weinig masters in Hannut, maar de 6de plaats van Roos Hermans mocht best gezien worden. Jo Van Eynde werkte met een 15de plaats verder aan zijnTinne Van Goidsenhoven als 3de op het scholierenpodium. (Foto: GuyVW) comeback, terwijl Louis Hendrickx als 60ste nog meer werk vor de boeg heeft. Tijd dan voor de seniores met de korte cross, die ook nu weer een pak deelnemers aantrok. Ridouane Es-Saadi had wat last van zijn enkel en zat nooit helemaal in de spits van de wedstrijd, maar zijn gevreesd eindschot bracht hem toch naar plaats 6. Marc Dannis werd 36ste. Bij de vrouwen volgde Liesbeth Van de Velde nogal moeizaam het tempo van wereldkampioene Benita Johnson. Niet verwonderlijk, want zij had een hele dag achter de boeken gezeten om haar examens voor te bereiden. Ze deed er dan ook verstandig aan om tijdig af te haken. Naarmate de koers echter vorderde, schoof Liesbeth alsmaar dichter naar de top tien. In de laatste ronde kreeg ze eveneens Stephanie De Croock te pakken en had ze ook geen meelij met de Duiste Suzanne Ritter, nog 28ste tijdens het recente EK. Meteen een 7de plaats voor Liesbeth - 4de Belgische - die nog opgescheept werd met een dopingcontrole alvorens terug richting boeken in Leuven te snellen, in de wetenschap dat ze momenteel comfortabel het beloftenklassement aanvoert en de 5de plaats in het algemene klassement bezet. Voor Jesse Stroobants was de dag slecht begonnen met een griepaanval. De nummer 3 van de voorlopige stand moest bijgevolg forfait geven. Geen nood voor DCLA, want Bart Evens stond klaar om zijn rol over te nemen. Tot halfweg handhaafde Bart zich in de frontlinie als 4de Belg, in de buurt van beide Tommen. Een gemis aan wedstrijdritme bekocht Bart echter in de slotfase, maar een 25ste plaats (8ste Belg) is slechts een tussenstop naar beter. Even verder kon Maarten Van Steen als 30ste over de finish snellen. Maarten zag slechts 9 landgenoten voor zich uitlopen. Ga hier naar de website van de CrossCup.
Pieter Rijnders was nog niet dadelijk klaar voor een nieuw CrossCup-avontuur. Na een buikgriep, hernam hij voorzichtig in Bornem,Bart Evens zorgt in Mol vor de verrassing en geeft alle specialisten van de korte cross het nakijken ! waar hij als 5de finishte. En Kris Haesaert ging het nog wat verder zoeken, maar het loonde de moeite, want in Ieper finishte Kris heel mooi als 4de ! ESaar Vandepoel rijgt de Limburgse zeges aan elkaar, van dichtbij gevolgd door Rik...n de Halense kern was actief in Lommel, waar Rik Donders het schouwspel van op een bevoorrechte positie kon volgen. Deze veldloop was voor het eerst opgenomen in het Limburgs Cross Criterium. De eerste die het vlakke parcours werden opgezonden, waren Tiana Poffé die met een mooie 17de plaats tevreden terugkeek op haar wedstrijd en daarnaast ook Kristina Schuyten, zij liep haar eerste officiele veldloop en eindigde 25ste. Bij de miniemen meisjes was het Saar Vandepoel die haar eerste plaats in het klassement moest verdedigen. Een voorzichtige start van Saar en de afwachtende houding van de concurenten maakten Saar een beetje zenuwachtig. Nog voor het inlopen van de tweede ronde dreef ze het tempo zodanig op dat de tegenstrevers niet meer moesten afwachten maar benen om in haar spoor te blijven. Ook nu kon geen enkele minieme dat en Saar boekte haar 4de overwinning in het LCC. Bij de miniemen jongens was het Chiel Poffé die het moest waarmaken en na een ietwat te voorzichtige start moest hij naar het einde heel wat goedmaken hetgeen Chiel met plezier deed. Scholier Jasper Moreels klimt langzaam dichter in de uitslag en eindigde elfde. Slechts één Halense master vrouwen: Vivianne Vanroelen. Zij was zeer tevreden met haar elfde plaats. Bij de masters mannen was er meer witrood te zien en kregen we de strijd tussen Urbain Schraepen en de licht zieke Eric Degens. Eric werd 31ste en Urbain 32ste. Gerry Moreels, pas terug uit Afghanistan, eindigde op de 45ste plaats en de strijd tussen Jos Debehets en Luc Schepers werd door Jos gewonnen met een 52ste en 53ste plaats als gevolg. Ook bij de seniores drie deelnemers: Erik Surkijn, Patrick Derbaix en Peter Vangeel. Hun resultaten waren een 17de, 21ste en 29ste plaats.

Driemaal winst te Bertem (23 januari)
Het podium van de korte crss: Davy (midden), Koen (links) en Jeremy nemen de beste plaatsen in (Foto: Koen DR)
Met liefst 7 veldlopen op de kalender vandaag, waren zowat overal de deelnemersaantallen gereduceerd. Ook Bertem onderging die wet, maar dat kon niks afdoen van het plezier dat onze DCLA-ers die namiddag beleefden. Podiumplaatsen en overwinningen werden er aan de lopende band geregistreerd... Zo werd de korte cross mannen helemaal ingepalmd door rood-wit, met Davy Segers als primus, voor Koen De Ridder en Jeremy Van Ophem. Even verderop kwamen Gert Bamps (6) en Jan Wera (7) ook nog in de top tien. Jochen Verdeyen heeft stilaan de moeilijkste periode uit zijn loopbaan achter de rug en hij demonstreerde dat op de Bertemse heuvels met een klinkende scholierenzege. Ook Corinne Debaets duldde geen tegenstand en liet makkelijk het hele juniores- seniores- en mastersveld achter zich. De tweede seniore finishte op meer dan één minuut.  Inneke Van Mechelen knoopte er nog eens aan met competitie en werd 6de. In dezelfde race legde master Myriam Vanhorebeek beslag op een mooie 2de plaats, trainingspartner Goedele Van Orshoven werd even knap 4de. De juniores jongens maakten er ook al een DCLA-demonstratie van, met een zege van eerstejaars Vincent Boeckx, die aan de streep 35 seconden bonus telde op leeftijdgenoot Willem Abts. Scholiere Julie Rummens vocht zich als tweede ook naar een podiumplaats, iets wat Elke Verdeyen haar als 3de benjamin al had voorgedaan. Senior Kurt Adams strandde als 4de net naast dat podium, maar was tevreden over de koers: zijn beste senioresklassement ooit. Marc De Raedt debuteerde er zijn seizoen met een 10de plaats. Uiteraard waren er heelwat masters actief op het heuvelende Bertemse landschap: Guido Verdeyen liep er als 4de een hele sterke wedstrijd. Verder volgden nog Wim Steurs (8), Ferdi Put (13), Philippe Muchez (22) en Marc Thys (25): allemaal dik binnen de eerste helft van de deelnemers. In de jeugdreeksen waren er nog erepplaatsen voor minieme Eva Poels (4de) en de cadetten Wouter Thys (7) en Jonas Wera (10). De mannen-clubrangschikkingen voor juniores, korte cross en Masters waren ook voor DCLA.

Naast het talrijke veldloopgeweld, waren er ook nog enkele prima indoorresultaten: zo vestigde master Wim Steurs zaterdag al een nieuw clubrecord 1000m in 2'46"38 en liep Sylvie Ameloot zondag een 800m in scherpe 2'13"97 tijdens haar eerste uitstap onder dak.

Eerste junioreszege voor Sarah Van Eynde (Herentals, 16 januari)
Sarah Van Eynde op weg naar haar eerste junioreszege te Herentals. (Foto: GyVW)Liefst 925 aankomsten werden genoteerd tijdens deze 32ste veldloop van AC Herentals en drie Leuvense atleten mochten mee op het podium. De scholieren Tinne Van Goidsenhoven en Jochen Verdeyen met hun tweede plaats. Beiden liepen de hele wedstrijd mee aan de leiding maar moesten op het einde de rol lossen om op luttele seconden te eindigen van de zege. Sarah Van Eynde liet zich niet afschrikken door de afstand van 5.500m: voorzichtig gestart kwam ze in de tweede wedstrijdhelft sterk opzetten om uiteindelijk met grote voorsprong haarLiesbeth versnelt halfweg enrent naar de zege in de korte cross (Foto: site Sprint Breda) - klik op foto voor de resultaten. eerste wedstrijd bij de juniores te winnen. Bij de jongens liep Jurgen Wandels in het begin iets te hard van stapel en moest die inspanning later bekopen en werd 14de. Cadet Wouter Thys was heel tevreden met zijn 16de plaats tussen de veertig deelnemers. Bij de meisjes liep Goedele Vanhentenrijk als negende binnen. Bij de masters vrouwen liepen Marijke Willekens (6de) en Anita Enis (8ste) beiden sterk en vinden we Hilde Havermans op een 37ste plaats. Tussen al het Kempisch geweld was Guido Verdeyen goed voor een verdienstelijke 4de plaats terwijl Jo Van Eynde na een operatie aan de knie zijn heroptreden deed met een bevredigende 22ste plaats. Vinden we nog in de resultaten: Ferdi Put (43ste), Freddy Sools (60ste) en Marc Thys op een 92ste plaats. Eén senior was aanwezig: Vinci Valerio hij werd 33ste.
Nieuws uit Hamme waar Marc Ruell bij de masters mooie 3de werd, terwijl dochter Sara bij de scholieren 24ste werd. Even verder in Oost-Vlaanderen, te Zottegem, liep senior Thys Van Thuyne naar een 11de plaats en net over de grens, in Breda, verlengde Liesbeth Van de Velde haar winst in de korte cross van de Nederlandse Crosscup. Ze had daarvoor exact dezelfde tijd nodig dan vorig jaar, maar wachtte in tegenstelling tot toen, nu tot halfkoers alvorens alle registers open te trekken. Na Soest won Liesbeth dus nu de tweede (van vier) Hollandse Crosscups. De eerste (Tilburg) viel samen met Roeselare, de laatste is het nationaal kampioenschap... (Info: GuyVW)

Drie titels en negen medailles bij Vlaams jeugdkampioenschap (Gent, 16 januari)
Driemaal goud, met een prima beurt voor de polsstokspringElise Robben wordt 60m-kampioene met een clubrecord (Foto: Luc PAPPENS°ers ! Maar ook viermaal brons en tweemaal brons: negen medailles, da's de balans van het Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren indoor. Daarnaast ook een hele hoop andere ereplaatsen, die we allen hieronder weergeven. Onze aanwezige supporters geven u hieronder de details, en zoals steeds was Gunther Vermaelen de snelste (hij is dan ook sprinttrainer !). Remi Van Ophem vervolledigde het verslag.
GOUD, ZILVER en BRONS in de loopnummers
Het was weer vroeg dag voor de hordelopers, want traditiegetrouw begint een kampioenschap met de reeksen hoge horden. Voor DCLA kwamen 2 hordeloopsters in actie, bij de cadetten Katrin Eyckmans en bij de scholieren Vreni Roesems. Katrin had een mindere passage tussen horde 4 en 5, waardoor ze met 10.41 net iets trager was dan tijdens het PK. Bij Vreni was het voor deDieter Jaspers: beste polsstokscholier van Vlaanderen (Foto: Luc PAPPENS) start nog wat sleutelen aan de juiste settings van de startblok om zo optimaal mogelijk uit te komen op de eerste horde. Dit had tot gevolg dat ze wat zenuwachtiger was, maar toch haar tijd van het PK tot op 1 honderste benaderde met 9.88. In de reeksen 200m zagen we Hanne Piron onze clubkleuren verdedigen. Zij deed dat in 28.20 en hiermee benaderde ook zij haar tijd van het PK, bevestiging van vormpeil dus. Bij de scholieren meisjes 2 clubgenoten: Nele Claes en Stéphanie Herssens. Nele liep met 27.41 een nieuw PR. Stéphanie moest zwaar uithalen wilde ze de finale bereiken, want de tegenstand had al scherpe tijden neergezet. Vanuit baan 6 gaf Stéphanie zich helemaal en aan de finish bleek ze daar als eerste te zijn aangekomen in haar reeks met een nieuw PR van 26.04 (vorige besttijd was 26.63). Bleek ook nog dat ze in totaal de snelste tijd had gerealiseerd, maar alles lag wel heel dicht bij elkaar.
Bij de jongens enkel cadet Tom Wijgaerden. Ook hij verbeterde zijn besttijd van tijdens het PK van 26.78 tot 26.54. Na de middag kregen we na de finales van de 60mH de reeksen van de 60m. Weer was Hanne Piron onze enige vertegenwoordigster. Zij liep net 1 honderdste snKatrin Eyckmans : clubrecord én brons in hoog ! (Foto: Luc PAPPENS)eller dan tijdens het PK, nl 8.50 en een nieuw PR. Bij de scholieren traden 4 meisjes voor DCLA aan: Stéphanie Herssens, Elise Robben, Bethsabee Bellinck en Nele Claes. Nele verbeterde ook hier haar PR tot 8.45. Elise leefde al heel de week zenuwachtig naar deze wedstrijd toe. Tijdens het PK was ze voor het eerst onder de 8”-grens gedoken en dit vroeg natuurlijk om bevestiging. Met een Elise-start (zoals wel vaker was ze ook nu later weg dan de anderen) begon ze aan een stevige remonte en finishte in 7.95, een nieuw PR en op een zucht van het clubrecord en als enige van alle deelneemsters onder 8”. In een andere reeks behaalde Stéphanie 8.24, 5 honderdsten verwijderd van een finaleplaats. Bethsabee was nog op zoek naar de ideale positie van haar startblokken en startte daardoor iets twijfelachtiger dan we van haar gewoon zijn, met een tijd iets boven die van het pk, nl 8.87. Bij de cadetten jongens zagen we Denis Hanjoul de finish halen in 8.25, 2 honderdsten boven zijn tijd van het PK. Ook bij de scholieren 1 DCLA-er. Dieter Jaspers liep een nieuw PR met 7.41. Dan was het tijd voor een hele reeks finales, te beginnen met de 400m finale-reeksen. Vreni Roesems was erop gebrand haar tactische foutje van het PK recht te zetten en haar PR te verbeteren. Ze startte sneller dan vorige week, viel in de laatste 50m wel iets terug, maar behaalde wel haar doel want verbeterde haar tijd van 62.61 tot 61.96.
Bij de scholieren Simon Argos en Yannick De Witte. Vorige week had Simon in een schitterende wedstrijd zijn PR verbeterd tot 56.11, met de nodige gevolgen achteraf. Vraag was of hij dit nu kon bevestigen. Hij vertrok iets behoudender dan de week voordien, maar kon zijn tijd van het PK toch benaderen met 56.71. In de snelste reeks moest Yannick aan de slag. Hij ging mee met de anderen wat resulteerde in een zeer snelle doorkomst na 200m, maar moest dan toch ervaren dat de anderen allen een jaartje ouder en dus ook sterker waren. Hij behaalde 54.25. En dan de finale 60m scholieren meisjes. Alhoewel Elise Robben tijdens de reeksen wel de snelste tijd had gerealiseerd, is het toch altijd afwachten hoe ze zou starten in de finale. Haar start was beter dan tijdens de reeksen, maar toch moest ze nog inhalen op de anderen. Maar de wil om te winnen was zo sterk aanwezig dat ze al haar krachten benutte en uiteindelijk als eerste door het elektronische oog liep in 7.90. GOUD, nieuw PR en een nieuw (elektronisch) clubrecord! En dan terug naar het langere werk, de finale-reeksen 800m. Bij de cadetten meisjes zagen we Magali Herssens. Dit is de zus van Stéphanie en Natacha, maar (nog) niet aangesloten bij DCLA maar bij VAMB. Zij verbeterde haar besttijd met een 5-tal seconden tot 2.36.91. Zij had dus het goede voorbeeld gegeven aan Natacha Herssens, die samen met Barbara Aerts en al de andere scholieren meisjes mocht strijden voor de titel. Klassiek voor een 800m zagen we veel Sophie Roeland: Vlaams scholierenkampioene met de polsstok (Foto: Luc PAPPENS)trek- en duwwerk, met een valpartij tot gevolg. Gelukkig bleven onze atletes hiervan gespaard. Natacha had goed naar haar zus gekeken want ook zij verbeterde zich met een 5-tal seconden tot 2.29.11, voor het eerst onder de 30”-grens. Net na haar kwam Barbara aan in 2.32.25. Bij de jongens had Bert Boulanger uitzicht op een podiumplaats, maar dan moest hij wel alles uit de kast halen. In een zeer tactische, harmonika-achtige 800m met veel tempowisselingen veranderden de posities voortdurend, maar op het einde had Bert nog net genoeg adem en durf over om zich naar die felbegeerde podiumplaats te wringen. Met 1 honderdste ging hij de nummer 4 vooraf en dus BRONS. En dan, de finale van de 200m. Aan het einde van deze slopende dag moest Stéphanie Herssens proberen om ook nu weer de snelste van het pak te zijn. Vanuit baan 5 mocht ze aan haar opdracht beginnen, met voor en achter haar haar dichtste belaagsters van in de reeksen. Na zo’n 100m had ze het meisje in baan 6 te pakken en zag het er zeer mooi uit, maar vanuit baan 2 kwam nog een ander meisje fel opzetten en die haalde het net voor Stéphanie. Met 26.08 bewees Stéphanie dat de tijd van de reeksen geen gelukstreffer was en ZILVER als beloning.
GOUDEN POLSSTOKKERS, ZILVEREN KOGELSTOTERS ! De Leuvense traditie in het polsstokspringen werd ook op dit KVV gerespecteerd, alvast bij de scholieren. Dieter Jaspers moest alleen zichzelf vrezen en won overtuigend van de concurrentie. Zijn 4,20m was wel minder goed dan zijn 4,40m op het PK en zijn 4,50m op de universitaire meeting op het Sportkot. Sophy Roeland had met 2,85m daarentegen slechts 5cm over op haar twee naaste rivalen. Achteraf vlotte het minder met de kogel. Cadet Silke Devogelaere klaarde 2,30m en dat leverde een vijfde stek op. In dat kogelstoten grossierde DCLA in zilver. Sander Theunis gaf het voorbeeld bij de cadetten met 12,49m en Stijn Robben volgde dat bij de scholieren, al leek zijn 14,58m voor goud te volstaan, tot West-Vlaming Kenny Vernieuwe bij de laatste beurt nog sterker uitpakte met 14,70m. Speerwerpster Kirsten Meeus strandde dan weer net naast het podium bij de scholieren met 10,58m.
CLUBRECORDS HOOGSPRINGEN SNEUVELEN ! Met zilver mocht ook Bjoke Adang naar huis, al had het even goed goud kunnen zijn. AVT'er Vincent Vrysen, ook een eerstejaarsscholier, verbaasde door 1,90m te klaren, dezelfde hoogte als Bjoke, maar hij had er meer pogingen voor nodig. Lien Colson miste om dezelfde reden het brons. Zij overschreed 1,61m. Dat is niet alleen een PR maar ook een clubrecord: Nadia Sempels sprong exact 21 jaar en één dag geleden over 1m60. Toch moest Lien de medaille aan de Molse Truus Stevens laten. Wél een hoogspringmedaille - en ook met een clubrecord - was er voor Katrin Eyckmans, die met 1m56 - één centimeter hoger dan Barbara Berger in 1993 - het cadettenbrons haalde ! Bij de cadetten werd Denis Hanjoul vijfde met 1,58m en bij de scholieren bleef Yannick De Witte steken op 1,75m, goed voor de achtste plaats; de combinatie met de 400m, die net ervoor doorging, liet blijkbaar sporen na. (Info: Remi VO)

Polstok Schol 1 ROELAND SOPHY 2.85m 89
Polsstok Schol 1 JASPERS DIETER 4.20m 88
60 Schol 1 ROBBEN ELISE 7.90 CR 89
Kogel Cad 2 THEUNIS SANDER 12.49m 90
Kogel Schol 2 ROBBEN STIJN 14.58m 88
Hoog Schol 2 ADANG BJOKE 1.90m 89
200 Schol 2 HERSSENS STEPHANIE 26.08 88
Hoog Cad 3 EYCKMANS KATRIN 1.56m CR 91
800 Schol 3 BOULANGER BERT 2'06.68 88
Hoog Schol 4 COLSON LIEN 1.61m CR 88
Kogel Schol 4 MEEUS KIRSTEN 10.58m 88
Hoog Cad 5 HANJOUL DENIS 1.58m 91
Pols Cad 5 DEVOGELAERE SILKE 2.30m 91
Hoog Schol 8 DE WITTE YANNICK 1.75m 89
Kogel Schol 10 ROELAND SOPHY 8.90m 89
200 Schol R1 HERSSENS STEPHANIE 26.04 88
60 Schol R1 ROBBEN ELISE 7.95 89
60 Schol R2 HERSSENS STEPHANIE 8.24 88
200 Schol R3 CLAES NELE 27.41 88
60 Schol R3 JASPERS DIETER 7.41 88
60mH Cad R4 EYCKMANS KATRIN 10.41 91
200 Cad R4 WIJGAERDEN TOM 26.54 91
60 Cad R4 PIRON HANNE 8.50 90
60 Cad R4 HANJOUL DENIS 8.25 91
60 Schol R4 CLAES NELE 8.45 88
400 Schol R4 ROESEMS VRENI 61.96 89
60mH Schol R5 ROESEMS VRENI 9.88 89
400 Schol R5 ARGOS SIMON 56.71 88
200 Cad R6 PIRON HANNE 28.20 90
400 Schol R6 DE WITTE YANNICK 54.25 89
60 Schol R7 BELLINCK BETHSABEE 8.87 89
800 Schol R7 HERSSENS NATACHA 2'29.11 89
800 Schol R8 AERTS BARBARA 2'32.25 88

Ga naar winter 2005 (deel 2)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...