DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Ga naar Leen Bakker !
Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
WINTERNIEUWS 2004-2005 (DEEL 2)


Druk bijgewoonde Nieuwjaarsreceptie (Kessel-Lo, 10 januari)Pieter en Ilya: blije aanwezigen op de DCLA-nieuwjaarsreceptie (Foto: KoenH)
Tijdens de drukbijgewoonde nieuwjaarsreceptie liet voorzitter Eddy Fraiture de film van een bewogen 2004, met de verhuis van Heverlee naar Kessel-Lo, nog eens afspelen. De aanwezigen - waaronder burgemeester Louis Tobback en schepen van sport Carl De Vlies - konden aan de hand van het uitgebreide palmares echter vaststellen dat de gevreesde verhuis geen invloed had op de prestaties. Doelstelling voor 2005 wordt - naast het sportieve uiteraard - om de coördinatie op het terrein zelf beter op elkaar af te stellen en om de grootste organisaties tot nationale voltreffers te laten uitgroeien. Het werd ook eventjes stil, toen onze clubgenoot Pieter Torfs en zijn vriendin Ilya hun verhaal over de ramp in Zuid-Oost Azië uit de doeken deden. Op het moment van de vloedgolf was Pieter aan't duiken en lag Ilya op het beruchte strand van Phi Phi Island te zonnen. In de enorme ravage die nadien volgde, raakten ze mekaar gedurende 24 uur kwijt, maar gelukkig konden ze op de nieuwjaarsreceptie van DCLA hun hallucinante belevenis navertellen.

LeuvenaWouter Huybens aan de leiding van de senioresbende te Grimbergen.ars in het Prinsenbos (Grimbergen, 09 januari)
Corinne Debaets voert de senioresgroep het Prinsenbos in. Nogal wat jeugdige DCLA-crossers waren onder leiding van Marc Eyckmans naar het Prinsenbos afgezakt. Meer daarover op onze jeugdpagina's. Heelwat minder oudere Leuvense veldspecialisten te Grimbergen. Bij de cadetten meisjes waagden Heleen Stradiot (23) en Tine Mommen (26) hun kans. Lesley Trappeniers liep naar de 7de scholierenplaats en wat verder finishte Julie Rummens 13de. Hugh Garnett was de enige Leuvense scholier in het veld. Hij werd onder goedkeurend oog van Abush Carkett 7de. Zijn trainingsgenote Danielle Thur werd 6de juniore. Net dezelfde ereplaats veroverde Marijke Willekens, die elke koers steeds beter op dreef komt. Philippe Muchez (43ste) en Julien Pollentier (80ste) waren bij de masters aan de slag. Wouter Huybens nam de senioresbende dadelijk op sleeptouw, maar al snel bleek hij niet opgewassen tegen een trio Marokkanen die erg hard doorduwden. Alvast een knappe 4de plaats voor Wouter. Even verder knokten enkele andere DCLA-ers voor een top 20-plaats. Uiteindelijk finishten Kurt Adams (20ste), Koen De Ridder (21ste), Jeremy Van Ophem (23ste) en Gert Bamps (36ste) vrij dicht in elkaars gezelschap. Even voordien kon Corinne Debaets zich meemengen in het debat voor de senioreszege, waarvoor twee masters en twee Kenyaansen in aanmerking kwamen. Met haar 3de plaats was Corinne alvast meer dan tevreden.  
De Halense kern was aan de slag in het Limburgse CrossCriterium te Lanaken-Rekem. Voorzitter Rik Donders brengt verslag uit. Benjamin meisje Celine Bervoets beet de spits af met een 19de plaats. Dan was het aan Tiana Poffé bij de pupillen meisjes: zij eindigde op een voor Tiana behoorlijke plaats (14). Bij de miniemen meisjes kregen we Saar Vandepoel aan de start. Tot gisteren liep ze een mooie reeks bij mekaar (3-2-1-1-1). In Rekem (Lanaken) eindigde Saar na een spannende wedstrijd op de 3de plaats en blijft nog leidster in het LCC klassement. De volgende Halense atleet in wedstrijd was Chiel Poffé. Dit jaar zeer regelmatig. Als bewijs: met Lanaken erbij, 2 podiumplaatsen en 2de in het voorlopige LCC klassement. Bij de scholieren jongens was het aan de pas 3 maanden geleden met atletiek gestartte Jasper Morreels om zijn kunnen te tonen. We zien hem regelmatige wedstrijden lopen en dit was in Rekem niet anders met een 15de plaats als gevolg. Bij de masters vrouwen eindigde Vivianne Van Roelen op de 12de plaats en Christel Cox was 16de.
Wat de masters mannen betreft, waar 62 atleten van start gingen, behaalden Eric Degens (17), Urbain Schraepen (27) Jerry Morreels (32), Luc Schepers (43) en Jos Debehets (45), mooie resultaten. Bij de seniores hadden we drie laatstejaars aan de start en ze deden het verre van slecht. Gerry Bervoets (18), Erik Surkijn (20) en Patrick Derbaix (24) zullen na hun 40ste verjaardag (volgt binnen de 2 maanden), bij de masters wel hun mannetjes staan.

PK Indoor: 27 provinciale indoorkampioenen... (Gent, 08 januari)
Een zeer lange indoordag voor het afwerken van de provinciale indoorkampioenschappen. Zoals steeds zorgde trainer Gunther Vermaelen voor een compleet overzicht van de kortere nummers. Dit verhaal werd nadien bijgevuld met talrijke individuele kanttekeningen van aanwezige deelnemers of trainers. Een coördinatie voor dergelijke uitgebreide wedstrijden dringt zich op, want nu begint het geheel stilaan op een breiwerkje te lijken...
Reeksen 60m:
Zoals gewoonlijk beginnen we met de cadetten meisjes. Hier zagen we 4 meisjes onze clubkleuren verdedigen: Laura Bertrands (9.38), Silke Delafortrie (9.14), Lien De Tavernier (8.63 en finaleplaats) en Hanne Piron (8.62 en ook finaleplaats). Daarna was het de beurt aan de scholieren meisjes. Hier kwamen een aantal bekenden, maar zeker ook een aantal onbekende DCLA-atletes in actie. Elise Robben bewees dat er met haar zeker zal moeten rekening gehouden worden. Ze verbeterde zich van 8.10 tot 8.01, en dat opende perspectieven voor de finale. In andere reeksen zagen we ook nog Bethsabee Bellinck (8.76, PR), Nele Claes (8.50) en de verrassende Elly Wouters (8.33 en ook goed voor een finaleplaats). Dan de juniores. Hier al een eerste keer spanning: de eerste reeks van de juniores werd 5 minuten voor het vooropgestelde uur weggeschoten, en dit zonder onze clubgenote Helene De Donder, die zich op het uurscheVlnr. Abush Carkett, Kim Ruell en Michel Basemans: één, twee en drie bij de juniores 800m voor DCLA. Ook drie verschillende nationaliteiten: Ethiopië, België en Nederland ! (Foto: KoenH)ma had gebaseerd en dus niet tijdig in de aanmeldingszone was om mee te kunnen starten. Gelukkig konden we nog bekomen dat Helene in de 2de reeks mocht meestarten, maar ze was compleet van de kaart en dat vertaalde zich in een eerder matige 8.60 (toch wel onder haar mogelijkheden van het moment). Bij de seniores was het uitkijken naar Frauke Penen. Tijdens de KUL-indoorwedstrijd had ze reeds een tipje van de sluier opgelicht tijdens de 50m, maar het valt toch altijd af te wachten hoe zich dit zou vertalen op de 60m. Alle ongerustheid werd in een razendsnelle 7.64 letterlijk weggeblazen, alsook de tegenstand die een halve seconde later de eindstreep verschreed.
En na de meisjes de jongens. Bij de cadetten slechts 1 vertegenwoordiger: Denis Hanjoul die 8.23 liep. Bij de scholieren 3 clubgenoten aan de start: Nils Buelens (9.77), Bjoke Adang (7.81) en Dieter Jaspers (7.54). Bij de juniores was Koen Rummens aan zijn eerste 60m toe. Hij liep ze in 7.93. En dan de seniores met kleppers als Hans Moons en Johan Mordijck en Tom Jaspers. In de eerste reeks mocht Hans het al opnemen tegen Marlon Gevaert. Hans was zo gemotiveerd dat hij met een ware krachtexplosie uit de startblokken kwam. Althans, dat was de bedoeling, want tijdens het afduwen vloog de startblok naar achter en werden zijn kansen gekelderd. Toch haalde hij nog 7.26, wat goed was voor een finaleplaats. In een volgende reeks haalde Johan met 7.21 ook de finale. De 7.68 van Tom was niet voldoende voor een finaleplaats. Ook bij de masters heren enkele DCLA-atleten. Friedhelm Dreckmeier liep 8.12 (finaleplaats), Marc Buelens 8.37 (ook een finaleplaats), Patrick Wandels 8.40 en Bert Vanhellemont 8.83.
Finales 60m:
Zoals we hierboven al hebben kunnen lezen, haalden toch een aantal clubgenoten (s) een finaleplaats. Bij de cadetten meisjes haalde Hanne Piron 8.51 en Lien De Tavernier 8.56. Dan de scholieren, ook hier met twee vertegenwoordigsters: Elise Robben won die finale in een schitterende 7.97, opnieuw een PR en voor het eerst onder de magische 8”-grens. Ook Elly Wouters gaf alles wat ze had en behaalde een zeer mooie 8.29. Bij de seniores tenslotte kon Frauke Penen haar eerdere prestatie bevestigen, maar bleef met 7.71 net boven haar tijd van de reeksen. Bij de jongens enkel DCLA-finalisten bij de seniores. Daarin werd Johan Mordijck mooi 3de in 7.19 en bleef daarmee net Hans Moons (7.20) voor. Bij de masters zagen we Friedhelm Dreckmeier en Marc Buelens terug in actie. Beiden verbeterden hun tijd van de reeksen tot resp 8.03 en 8.30.
Finalereeksen 200m:
Na de middag werden de finalreeksen van de 200m gelopen. Bij de cadetten meisjes kwam Lien De Tavernier tot 29.04, Hanne Piron tot 28.14 en Karen Wandels tot 29.70. Bij de scholieren wou Elise Robben zich wel eens aan een 200m wagen. Ze vertrok alsof het een 60m was, hield wonderwel stand en eindigde in een meer dan mooie 26.71. Verder behaalde Bethsabee Bellinck 29.84, Nele Claes 27.60 en Elly Wouters 28.24. Bij de juniores was Helene De Donder uit op revanche na haar 60m. Met een verbetering van bijna 1 seconde van haar PR erbovenop, haalde ze de eindstreep in 27.90.
Bij de masters vrouwen haalde Hilde Bottin vanuit baan 6 een zeer goede 28.69: een nieuw clubrecord masters ! Bij de cadetten jongens liep Tom Wijgaerden zijn 200m in 26.78. De scholieren Gertjan Meynen en Wouter De Tavernier haalden resp. 27.98 en 26.84. Bij de juniores mocht Koen Rummens zich opmaken voor zijn eerste 200m. Dit liep duidelijk vlotter dan zijn 60m. Hij haalde dan ook een behoorlijke 25.35. Bij de seniores weer dezelfde hoofdrolspelers als tijdens de 60m, nl Hans Moons en Johan Mordijck, aangevuld met Jeroen Moons. In de eerste reeks een familieduel met Hans en Jeroen. Hans moest tot het uiterste gaan om die reeks te winnen, maar haalde het toch nog in 23.34. Jeroen kon vanuit baan 2 niet veel uitrichten maar behaalde toch nog een meer dan behoorlijke 23.89. Johan zat in de sterkste reeks, en haalde toch nog een mooie 22.71.
Finalereeksen horden:
En dan even terug naar het kortere werk, maar dan nu met hindernissen. Bij de cadetten meisjes liepen Katrin Eyckmans en Karen Wandels in dezelfde reeks. Katrin behaalde daarin een tijd van 10.10 en Karen 11.53. Bij de scholieren ook 2 clubgenotes in dezelfde reeks, nl Lien Colson en Vreni Roesems. Voor beiden was het de eerste keer, dus was het uitkijken naar hun prestatie. Vreni behaalde 9.87, en kort daarna finishte ook Lien in 10.03.
Finalereeksen 400m:
Stilaan gingen we dan over naar het langere werk, te beginnen met de 400m. Aangezien er geen DCLA-atletes bij de cadetten waren, kunnen we direct ovegaan naar de scholieren. Daar kwam Vreni Roesems in de snelste reeks als 6de over de meet in 63.02. Bij de seniores twee atletes: Inde Vandoren en Hanna Aerts. Inde aan haar eerste 400m indoor toe startte behouden, viel niet stil en eindigde in een mooie 69.82. Hanna had de voorbije week last van een infectie van de luchtwegen, waardoor ze niet in optimale omstandigheden aan de startlijn verscheen. Ze liep een zeer goede 200m, maar na 300m begonnen de gevolgen van de infectie zich te uiten. Toch perste ze er nog alles uit en finishte uiteindelijk in 65.17. Bij de jongens meer clubgenoten: vier DCLA-ers bij de scholieren: Yannick De Witte liep de 400m in 53.26, Simon Argos verbeterde zich met 3 seconden van 59.21 tot 56.11. Achteraf moest hij daar wel de gevolgen van dragen. Wouter De Tavernier tenslotte vertrok iets rustiger maar kwam naar het einde toe nog sterk opzetten om uiteindelijk de eindstreep te halen in 57.94, ook een PR. Bij de juniores wou Thomas Argos niet onderdoen voor zijn broer en perste er alles uit. Het lukte hem want hij haalde 55.01. Willem Abts behaalde zelfs 52.68. Verder ook nog Antoine Huberland (56.67) en Lennard Roesems (56.75). Bij de seniores verdedigde Jurgen Ooms onze clubkleuren voor het eerst in een tijd van 56.04
Herman Van Uytven hield in de Topsporthal de kogelstoters nauwlettend in't oog. Els Eyckmans en Tine Mommen mochten als eerste aan de slag in de kogelring. Voor Els werd het 8m37 en een 4de Brabantse plaats, voor Tine is het even wennen aan de zwaardere cadettenkogel (6m73). Bij de scholieren meisjes verbeterde Kirsten Meeus haar PR tot 10m68, dat was net 2 cm te weinig voor de titel. Kirsten had voordien reeds een uitstapje gemaakt naar de zandbak waar ze 9m88 haalde in het hinkstapspringen. Polsstokkampioene Sophy Roeland vervolledigde het Brabantse kogelpodium. Bij de juniores meisjes was Catherine Timmermans outstanding: met 13m70 wierp ze exact 4 meter verder dan de tweede. Master Kathleen De Wolf gebruikte de draaitechniek om haar kogel 9m32 van zich af te stoten. Sander Theunis liet met een worp van 13m01 de 19 andere cadetten achter zich. Maarten Peeters (9m84) en Tom Wijgaerden (9m48) lieten beloftevolle prestaties optekenen als eerstejaarscadet. Bij de scholieren jongens stond er geen maat op Stijn Robben die met 14m53 een stevig PR neerzette. Naast deze gouden plak nam Stijn ook nog een zilveren verspringmedaille (5m77) mee naar huis. Junior Loïc Lemaître versierde eerste de verspringtitel met een sprong van 6m10. Bij het kogelstoten waren zijn krachten wat weg, want 13m39 is minder ver dan de worpen op training. Hiermee werd Loïc tweede Vlaams-Brabander. Master Friedhelm Dreckmeier was de laatste Leuvenaar in de kogelring, met 10m04 zorgt hij voor een stevige instelling van het clubrecord M45 en de vierde Leuvense kogeltitel.
Koen Huybens was alleen naar de hal gekomen om de 800m-series te bekijken.
Sarah Van Eynde en Sarah Verjans liepen bij de juniores vrouwen een sterke wedstrijd. Sarah Verjans startte sterk, zette verbeten door, maar800m seniores: titel voor Kathelijn Polspoel, brons voor Myriam Juveyns (rechts) (Foto: KoenH) moest dan toch haar meerdere erkennen in Sarah Van Eynde, die met haar titel en een tijd van zowat 2'20 bewijst dat ze helemaal terug is, na een kwakkelzomertje. De juniores mannen maakten er helemaal een Leuvens potje van, zij het dan toch ook een zeer internationaal geheel: Ethiopisch-Brits, Belgisch en Nederlands ! Kim Ruell en Abush, Haileyesus Carkett, gehinderd door een lichte knieblessure, speelden haasje over, waarbij elk van hen een snedige versnelling plaatste. Kim had op het einde de sterkste kaarten en won deze zeer boeiende titelrace, net voor Abush, in een tijd van zowat. Derde, bronzen, man op het podium werd Michel Basemans, die in de tweede reeks de snelste Vlaams-Brabrander was, en blijkbaar ook in de eerste reeks best zijn mannetje had kunnen staan. De zomer belooft mooi te worden. Bij de seniores vrouwen zorgde Kathelijne Polspoel voor het nodige spektakel. Melissa Vandendriesche zorgde voor een snelle start en probeerde zo Kathelijne van de titel te houden. Tot aan de 600 mocht ze die hoop koesteren, Kathelijne volgde op enkele meter. In de laatste ronde versnelde Kathelijne, nam haar concurrente terug en maakte in de laatste bocht het verschil. Een titel op de allereerste indoor 800 met een goeie 2'16"75 stimuleert en opent perspectieven voor de zomer. Ook Myriam Juveyns is duidelijk terug. Zij was al in het veld actief, maar bond nu ook de indoorspikes aan. En dat was meteen goed voor een podiumplaats. Goud en brons voor DCLA. Peter Van Mechelen rondde het DCLA-succes op de 800 meter af met een complexloze wedstrijd. Hij ging gezwind de piste rond, aarzelde niet om wat kopwerk te doen. Het zag ernaar uit dat hij de rapste van de Brabants-Antwerpse bende zou worden, maar verloor in de spurt krap van een Antwerpenaar. Het Vlaams-Brabants goud was wel voor hem.
Ook twee masters van de Halense kern namen aan het provinciaal kampioenschap indoor mee. Myriam Vanhorebeek finishte weliswaar als tweede, maar dat was voldoende voor een Brabantse titel, temeer omdat zij toch de sterke Renata Sterken versloeg. Ook haar tijd is indoor zeker niet slecht, want een nieuw club- en provinciaal record: 2'26"45. Ook Wim Steurs haalde een tweede plaats en miste op een haar de provinciale titel door te laat voluit te gaan. Toch een bewijs dat de trainingen onder leiding van Ivo Hendrix beginnen te renderen. Een tijd van 2'06"77 is slechts een fractie verwijderd van het provinciaal record (2'04"03).
Ivo Hendrix becommentarieert de springnummers. De springers behaalden voor DCLA liefst 13 provinciale titels. Het polsstokspringen heeft een stevige traditie bij DCLA en dat werd bevestigd met 5 titels. Jonas De Meyer won de titel bij de seniores met een PR van 4.60m, ondanks een griepaanval die hem de dagen ervoren te bed hield en waarvan hij nog niet helemaal was hersteld. Bovendien springt Jonas nog niet op zijn volledige aanloop en zit er deze winter nog meer in. Steven Taeleman werd, eveneens met puike 4.60m tweede, maar staakte daarna de wedstrijd met een lichte hamstringblessure. Scholier Dieter Jaspers bedwong 4.40m en bevestigt zijn geweldige progressie van het afgelopen jaar. De andere titels waren voor juniore Karolien De Meyer met 2.80m, scholiere Sophy Roeland (2.80m) en cadette Silke Devogelaere (2.40m). Cadet Philip Van Mechelen behaalde brons met 2.60m.
Roeland Motmans kan fier en tevreden terugblikken op de prestaties van onze hoogspringers. De meest opvallende prestatie kwam van scholier Bjoke Adang die zijn PR verpulverde en met 1.92m de provinciale titel won. Yannick De Witte eindigde 2de met 1.68m. Sofie Rummens, nochtans in volle blokperiode, was als juniore de beste van alle hoogspringsters tijdens het afgelopen weekend. Na een aarzelend begin op de lagere hoogten, overschreed ze vlot 1.72m en faalde daarna nipt op 1.76m. Broer Tim werd 3de bij de juniores (1.80m en PR) en mama An won bij de W40 met 1.35. ook Katrin Eyckmans blonk uit en won bij de cadetten met fraaie 1.50m. Lien Colson groeit stilaan naar haar beste niveau en won brons met 1.58m bij de scholieren. Insiders beweren dat Lien - met een verleden als gymnaste - heel wat aanleg heeft voor polsstokspringen. Ingid Ceuppens won bij de W45 met 1.25m en Antoine Huberland overschreed bij zijn uitstapje naar het hoogspringen 1.60m.
Enkele specialisten van andere disciplines kwamen naar het verspringen overwaaien. Loïc Lemaître heeft als ex-meerkamper het springen niet verleerd want hij won goud bij de scholieren met een PR van 6.10m. Collega Stijn Robben werd er 2de met 5.77m en Gertjan Meynen sprong 4.73m. Polsstokspringer Tom Jaspers werd bij de seniores 3de met 6.17m. Bij de masters sprong Ingrid Ceuppens 3.93m, goed voor de titel bij de W45. Patrick Wandels kwam tot 4.64m. In het hinkstapspringen ging de titel bij de W40 naar Hilde Bottin met 9.87m en maakte scholiere en speerwerpster Kirsten Meeus een fraai debuut door brons te behalen met 9.88m.
Een volledig resultaat (PK Antwerpen en Vlaams-Brabant) kan je terugvinden op de website van het PC Antwerpen. Dit is echter een resultaat in pdf-formaat, zodat we helaas niet in staat zijn om er alle DCLA-ers uit te filteren. Wie zich geroepen voelt...
Alle provinciale DCLA-kampioenen op een rijtje...

Vrouwen-Meisjes Mannen-Jongens
Eyckmans Katrien Cad Hoog 1m50 Theunis Sander Cad Kogel 13m01
Devogelaere Silke Cad Polsstok 2m40 Adang Bjoke Schol Hoog 1m92
Roeland Sophy Cad Polsstok 2m80 De Witte Yannick Cad 400m 53''26
Robben Elise Cad 60m 7'97 Robben Stijn Schol Kogel 14m53
Rummens Sofie Jun Hoog 1m72 Jaspers Dieter Schol Polsstok 4m40
De Meyer Caroline Jun Polsstok 2m80 Ruell Kim Jun 800m 1'59''49
Timmermans Catherine Jun Kogel 13m70 Lemaître Loïc Jun Ver 6m10
Van Eynde Sarah Jun 800m 2'20''94 De Meyer Jonas Sen Polsstok 4m60
Penen Frauke Sen 60m 7'71 Van Mechelen Peter Sen 800m 1'55''14
Polspoel Kathelijn Sen 800m 2'16''75 Dreckmaeier Friedhelm MasM45 60m 8'03
Vanhorebeek Myriam MasW35 800m 2'26''45 Dreckmaeier Friedhelm MasM45 Kogel 10m04
Bottin Hilde MasW40 Hinkstap 9m87
Bottin Hilde MasW40 200m 28''69
Vanhellemont An MasW40 Hoog 1m35
Ceuppens Ingrid MasW45 Hoog 1m25
Ceuppens Ingrid MasW45 Ver 3m93

Zeges en podiumplaatsen in Silvestercross (Soest/Ned, 31 december)
Traditioneel zijn enkele van onze veldlopers op oudjaar aan de slag in het Hollandse Soest bij Utrecht, om er deel te nemen aan de internationale eindejaarscrRidouane wint voor de 3de keer de korte cross te Soest.oss. Vaak met heel veel succes en dat was nu niet anders. In de korte cross voor vrouwen gingen liefst drie DCLA-meisjes van start. Voor Liesbeth Van de Velde ging het allemaal niet snel genoeg: ze koos van bij het startschot het hazenpad en soleerde een indrukwekkende voorsprong van 23" samen. Elke Van Hoeymissen sukkelde wat met hamstringproblemen en had - de zware zanderige stroken indachtig - voor een voorzichtige start geopteerd. Halfweg vervoegde ze haar trainingsmaatje Marieken Verhaeghe, maar ging daarna resoluut door richting kop van de koers. Uiteindelijk strandde ze op amper drie seconden van de tweede plaats ! Meteen stonden twee DCLA-sters op het podium, net als vorig jaar trouwens, want toen won Sigrid Vanden Bempt deze wedstrijd voor Liesbeth. Sylvie Ameloot was ook snel vertrokken, maar stelde al even snel vast dat het lichaam die dag niet meewilde. Vooral de zware zandstroken eisten hun tol en dat vertaalde zich naar een 13de plaats.
Even later startten evenveel DCLA-ers in de korte croJesse ploegt zich doorheen het Soesterse duinenzand naar een 4de plaats.ss voor mannen. Ridouane Es-Saadi was hier in't verleden al twee keer aan de winst en kent het parcours als geen ander. Hij dreef rustig mee in de kop van de wedstrijd en kon in de zanderige slotfase met één snedige versnelling afstand nemen van Hans Janssens die mee de koers bepaalde. Voor Ridouane werd het dus zijn 3de Soestse zege. Net geen minuut later kon Koen Dillen in de sprint nog afstand nemen van Tim Rogge en werd zo 25ste. Nog 15 plaatsjes verder finishte Kris Haesaert in het spoor van Tom Vanchaze.
In de lange cross scheurde Jesse Stroobants op kop doorheen de eerste kilometer, drie Afrikanen op sleeptouw nemend. Toen die mannen hun duivels ontbonden, moest Jesse nog ruim negen kilometer alleen standhouden tussen het koptrio en de jagende achtervolgers. Dat was geen eenvoudige klus, maar het lukte wonderwel: amper één minuutje na de winnaar, werd Jesse als 4de de eerste Europeaan van de dag en gaf daarbij de beste Nederlandse crosser - Patrick Stitzinger - onze marathonkampioen - Rik Ceulemans - en het internationale steepleduo Jim Svenoy en Simon Vroemen het nakijken. Corinne Debaets hervatte haar crossactiviteiten in de vrouwen-prominentenloop, die samen met de juniores en de seniores vrouwen van start gingen. Na een erg voorzichtige start, begon haar traditionele inhaalbeweging. Een onderneming die na zes kilometer en vijf lange zandstroken afgesloten werd op een 12de plaats, nadat het hele internationale deelnemersveld - met de Brusselse winnares als oppermachtige dirigent - ver uit elkaar was geranseld. De resultaten van deze cross te Soest kan je hier nakijken.
Normaliter had ook Pieter Rynders aangezet in Soest. Maar Pieter kreeg na de Kerstcross in Ertvelde - waar hij in hoog gezelschap en bij een mindere dag 10de eindigde - af te rekenen met een griepaanval en moest zo zijn plannen voor het oudjaar herzien.
Amper twee dagen later won Ridouane Es-Saadi zijn 3de wedstrijd van de week. Na winst maandagavond in Meeuwen (Corrida) en vrijdag te Soest, was hij zondag ook de beste in Hulshout.

Record voor Eindejaarscorrida (Leuven, 26 december)
Meer dan 1300 aankomsten werden na afloop van de Eindejaarscorrida van zondag 26 december doorheen het Leuvense stadscentrum genoteerd.  Dat is een absoluut record voor deze 8ste editie. Alhoewel deelnemen hier steeds veel belangrijker is dan winnen, mogen we toch met enige fierheid melden dat vier van de zes zeges in Leuvense handen bleven: Koen De Ridder en Sylvie Ameloot (4km); Elke Van Hoeymissen (8km) en Corinne Debaets (12km). Norddine Amrani (AS Rieme-12km) en Werner Van Daele (ROBA-8km) waren de verdiende winnaars in de andere wedstrijden. U kan hieronder de resultaten nakijken (excel-documenten).  Heeft u toch een foutje gezien ? Geef dan hier een seintje !

Start van de Corrida (Foto KoenH)
Podium 8km: vlnr Koen Dillen, Werner Van Daele en Simon De Cuyper (Foto: KoenH)
Een opgemerkte groep in de 12km: de Halense Kern van DCLA legde het hele traject in eenvormig tenue af, hoofddeksel inbegepen. (Foto: KoenH)


Eerste DCLA-indoormeetings (Landen 18 en KUL 21 december)
De eerste indoormeetings zitten er reeds op. En daarbij ook al enkele clubrecords, als we ons niet vergissen... Van Gunther Vermaelen kregen we het volgende verslag van de universitaire indoormeeting. Frauke Penen en Hans Moons zijn hun indoorseizoen begonnen op de KUL. Op de 50m kwam Frauke in de reeksen tot een schitterende 6.68 (vorig PR was 6.85) en in de finale (na lang wachten) eindigde ze in 6.70. Frauke liep in een wedstrijd voor KUL-atleten, waardoor er geen confrontatie was met Sandra Swennen die in de reeksen 6.65 en in de finale 6.71 liep. Ook Hans was goed op dreef. In de reeksen haalde hij 6.25 (voldoende voor een A-finale). Daarin moest hij het onder andere opnemen tegen Johan Mordijck (die zich na een schitterende 400m in Luxemburg, waar hij 50.33 liep, aan het korte werk waagde) en Marlon Gevaert. Johan haalde in de reeksen 6.22. De finale werd gewonnen door Marlon in 6.10, voor Hans (6.20) en Johan (6.21). verder zagen we ook Helene De Donder en Stéphanie Herssens. Helene liep 7.40 in de reeksen en 7.36 in de finale. Stéphanie liep iets sneller, nl 7.14 in de reeksen en 7.15 in de finale. Eerder op de avond eindigde Stéphanie al 2de in het verspringen met 5m19.
Theo Jaspers voegt daaraan toe dat zoon Dieter met een polsstoksprong van 4m50 het scholierenclubrecord van Bart Claes evenaart. Omdat het hier een meeting voor jun-sen betrof, zal deze scholierenprestatie niet kunnen gehomologeerd worden, maar uiteraard is dat record slechts een kwestie van dagen.. Ook Catherine Timmermans verbeterde liefst twee clubrecords met eenzelfde prestatie. Haar 13m79 met de kogel zijn goed voor clubrecords juniores en AC en het is meteen ook goed voor de tweede beste junioresprestatie ooit in ons land ! Ook Hilde Bottin heeft haar indoorstart niet gemist: in de hinkstapbak kwam Hilde tot 10m10: een club- en provinciaal record W40. Bekijk hier alvast de resultaten van de jeugdmeeting te Landen en de KUL-meeting... (PDF-bestanden)


Bronzen Spike voor Sigrid (Brussel, 20 december)
Maandagavond ontving Sigrid Vanden Bempt de Bronzen Spike tijdens de jaarlijkse verkiezing van de beste Belgische atleten van het jaar 2004. Sigrid deelde in de Muntschouwburg te Brussel het virtuele podium samen met twee Olympische finalisten: Kim Gevaert en Tia Hellebaut. Haar Bronzen Spike was een beloning voor een schitterende zomer met als toppunt de Belgische steeplerecords over 2000 en 3000 meter. Met die laatste prestatie, tijdens de Nacht van de Atletiek te Heusden, staat Sigrid ook 8ste op de wereldranglijst.  


Jesse Stroobants tussen de wereldtop (Brussel, 19 december)
Na zijn schitterend EK van vorige week, streed Jesse Jesse en Hans Janssens in strijd voor de derde Belgische plaats.Stroobants in de Crosscup te Brussel alweer op heel hoog niveau. Alleen was daar nu de hele wereldtop aanwezig, zodat we ons aan heelwat onderlinge duels binnen de eigenlijke koers konden opwarmen. Jesse nam een blitzstart en bleef lange tijd als tweede Belg in de kop van de wedstrijd. Halfweg nam Pieter Desmet die positie over en moest Jesse vooral met Hans Janssens afrekenen voor het 3de Belgische podiumplaatsje. Meermaals wisselden die posities en bij het ingaan van de laatste ronde leek Jesse aan het langste eind te zullen trekken. In een langgerekte aankomststrijd kwam Hans nog terug en pakte één plaatsje na Desmet de 18de plaats, met Jesse dus als uitstekende 19de. Ook Pieter Rynders liep een knappe race. Wat minder snel gestart, maar steeds opschuivend tot op de 36ste plaats, als 8ste Belg en daarbij heelwat sterke atleten - waaronder Koen Van Rie - het nakijken gevend. Even verder volgde Wouter Huybens als 43ste - voor Stefan Van den Broek - en nog wat verder finishte Maarten Van Steen als 55ste. Liesbeth Van de Velde nam een snipperdag, zodat Linde Wyseur het als enige Leuvense moest waarmaken bij de vrouwen. Linde deed daarbij als 45ste wat in haar mogelijkheden lag. In de korte cross telden we heelwat DCLA-ers in het omvangrijke peloton. Ridouane Es-Saadi liep de eerste ronde aan de leiding, maar moest zich aan de aankomst tevreden stellen met een vierde plaats. Jeremy Van Ophem (32), Kris Haesaert (34), Marc Gilis (35), Koen Dillen (39), Marc Dannis (47), Marc Neels (58), Patrick Thys (60) en Pieter Dewit (64) zorgden er voor dat 9 van de 72 deelnemers van DCLA waren ! De clubrangschikking bij de seniores mannen ging naar onze jongens en in de korte cross stonden zij op plaats 2.
Bij de juniores deed Michel Basemans het schitterend. Op een omloop die hem ligt, ging Michel onvervaard met de betere landgenoten mee. De tweede koershelft verliep iets moeilijker, maar met een 18de plaats mag hij best tevreden zijn. Abush Carkett had zijn koers op Michel afgestemd. In de voorlaatste ronde dacht hij dat hij aan de laatste bezig was en had dan alles op alles gezet om Michel in te halen. Toen hij besefte dat er nog een kilometer te lopen viel, was al zijn kruit verschoten en kwam hij aan de kant. Jammer, want dit was tot nog toe zijn beste Crosscup-wedstrijd van het seizoen. Pistier Joren Gordts finishte als 35ste. Scholier Jochen Verdeyen liep opnieuw in de kijker. Een voorzichtige start op deze zware omloop was de goede tactiek, maar naar 't einde toe kwam Jochen stilaan in de buurt van de 4de plaats. Uiteindelijk werd hij 5de, niet zo gek ver weg van het podium. Hugh Garnett komt ook steeds beter voor de dag, getuige deze keer een 21ste plaats. Bij de meisjes werd Tinne Van Goidsenhoven gedwarsboomd door schoolexamens, maar ze verkoos toch te starten. Uiteraard kon ze haar Roeselaarse stunt niet overdoen, maar ze mocht best tevreden zijn met een 8ste plaats.
De masters mogen in Brussel tekens de spits afbijten. Daarbij ook de ouders van Jochen Verdeyen: Guido Verdeyen werd sterk 9de en Myriam Vanhorenbeek verbaasde als pistier met een 11de plaats, even verder gevolgd door Goele Van Orshoven (13de). Voor volledige resultaten verwijzen we naar de site van de Crosscup.
In Dilsen was er het langverwachte wederoptreden van Bart Evens, na een lange afwezigheid wegens kwetsurenlast. In zijn thuishaven legde Bart meteen beslag op de 3de plaats bij de seniores.

Michel Basemans in de junioreskoers. Pieter Rynders tussen het buitenlands geweld geseind als 8ste Belg. Wouter Huybens liep zijn beste cross van het jaar.


Militair Zilver en Brons (Schaffen, 15 december)
Enkele clubgenoten waren woensdagmiddag aan de slag tijdens de nationale militaire kampoenschappen te Schaffen. Corinne Debaets is een habitué van de militaire podia, en dat was nu niet anders. Ze haalde brons na Sluysmans en Smolders en dat mocht, gezien haar lijfelijke problemen van vorige week, als een succes bestempeld worden. Bij de mannen liep onze nieuwe clubgenoot Maarten Van Steen een hele knappe race. Hij kwam na een derde van de wedstrijd aansluiten bij het koptrio en vervulde daar een steeds actievere rol tot buikkrampen toesloegen net op het moment dat titelverdediger Gino Van Geyte zijn slotaanval plaatste. Maarten kon via een pittig sprintje toch nog het zilver binnenhalen. Tussen de 950 (!) deelnemers werd Tom Bolsius nog 85ste, even verder gevolgd door Patrick Thys.


Ga naar winter 2005 (deel 1)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...