DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Ga naar Leen Bakker !
Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
WINTERNIEUWS 2004-2005 (DEEL 4)


WK Veldlopen ook met DCLA (Saint Galmier/Fra, 20 maart)
Liesbeth Van de Velde sloot het veldloopseizoen af met een 80ste plaats tijdens het WK veldlopen in Saint Galmier. In het zomerse Frankrijk had Liesbeth er meer van verwacht, haar eerste reactie dadelijk na de koers was er dan ook een van ontgoocheling. Met barstende hoofdpijn deed ze haar verhaal: "ik was in tegenstelling tot de vorige twee WK's wel beter gestart en verliet in pakweg 40ste positie de razendsnelle aanloopstrook. Maar terwijl ik wat moest recupereren, kon de concurrentie het hoge tempo wel aanhouden. Uiteraard speelde die hoge temperaturen niet in ons (Europese) voordeel, maar ook het gevoel in de wedstrijd was nooit comfortabel.  Dat ik hier ruim als beste Belgische eindig, doet niks ter zake: ik had veel beter verhoopt."
Liesbeth halfweg koers. Bemerk het nummer 556 : Hayley Yenning, de Europese kampioene veldlopen van Heringsdorf. Liesbeth zou 19 seconden later finishen...

Drie Masters op het nationale podium (Betekom, 13maart)
Het laatste wRené Francis: beste M70-veldloper van het land.interkampioenschap wordt traditioneel voorbehouden aan de Masters. Vijf jaar na de vorige editie, mochten de organisatoren van ROBA te Betekom nog eens uitpakken met een prima en vlekkeloze organisatie in de tuin van Herman Decoux. De oudste mannencategorieën werden eerst de moddervrije omloop opgestuurd. Bij de M70 was René Francis niet helemaal gerust in de zaak, want hij had wegens ziekte geen al te beste winter achter de rug. Maar al snel bleek dat René toch te sterk acteerde voor zijn leeftijdsgenoten. Hij bouwde een flinke voorsprong van 15 seconden uit en meteen kon hij de DCLA-vlag voor de eerste keer in de dreigende Betekomse lucht omhoog heisen. Ook de M55-ers zaten in dezelfde race en daar liet Miel Verhulpen zijn beste seizoensprestatie noteren met een 19de Corinne Debaets: 20ste mastertitel en sneller dan alle W35-ers.plaats. De vier jaar oudere Louis Hendrickx werd even verder 25ste. De vrouwen W35 en W40 moeten ook samen een de slag. Voor titelverdedigster Corinne Debaets dreigden er in haar categorie weinig problemen maar Corinne - die sedert 1999 in dit kampioenschap ongeslagen bleef - wilde met plezier de confrontatie aan met haar jongere W35-collega's. De eerste ronde keek ze nog de kat uit de boom, maar even later kon ze zich niet meer bedwingen en forceerde de beslissing: slechts even kon Nathalie Loubele (8ste in de lange cross te Oostende) nog aanklampen, maar halfweg al liep Corinne comfortabel naar haar 6de master-veldlooptitel, haar 20ste in totaal. De vice-kampioene van de W40 keek tegen een achterstand van 2'09" aan. Ook Goedele Van Orshoven leverde een knappe prestatie: als 11de in de W40, kwam ze dicht in de buurt van de top tien. Marc Ruell: brons bij de M45.Eerder op de namiddag werden de W50+ vrouwen in het veld gestuurd. Daarbij W45 Marie-Rose Hermans (15de) - volgens eigen zeggen niet in een beste dag - en ook W50-Danielle Bauwens (23ste) die echt wel meer deed dan 'de hoop vergroten' , zoals ze het zelf uitdrukte...
Marc Ruell maakte bij de M45-M50 lang deel uit van een topkwartet, waarbij zowat iedereen het kopwerk opeiste. Marc liep tot halfweg mee in de spits, maar moest dan de rol lossen. In de laatste ronde naderde hij nog flink op zilveren Frans Beyens, maar met het veroveren van een bronzen plak, op amper 11 seconden van het goud, kon onze mannencoach zich toch verzoenen. Zijn zwaarste opdracht kwam pas nà de wedstrijd, toen het verplichte dopingplasje wat op zich liet wachten. Jo Van Eynde kon zijn winter vol kommer en kwel ook nog op een hoge noot afsluiten: een 15de plaats was buiten verwachting. Ook Ferdi Put tekende met zijn 29ste plaats nog voor een uitstekend resultaat. Wat verder finishten Jean Donneaux (M45-66ste), Willy Sempels (M50-22ste) en Frans Windey (M50-53ste). Herman Van Driessche was snel gestart, kon zich behoorlijk handhaven maar kreeg in de laatste ronde opnieuw af te rekenen met een kwetsuur die hem tot opgave dwong. Eenzelfde lot viel Johan Debodt ten deel. Johan Verdeyen mocht bij de jongste M40-categorie de DCLA-kleuren hoog houden. Johan knokte zich naar de 14de plaats, een meer dan behoorlijk resultaat. Rudy Parton kon zich tussen twee kwetsuren door nog opwerken naar een 47ste plaats en beloofde beterschap op voorwaarde dat hij eens langere tijd na elkaar kan trainen.
Voor de volledige resultaten moet je op de site van organisator ROBA zijn.

Drie nationale scholierenkampioenen (Gent, 06 maart)
In de voormiddag kwam Katrin Eyckmans in actie op de 60mH. Zij verbeterde haar PR van 10"10 tot 10"01, jammer genoeg net niet onder de 10"-grens.Ook in de voormiddag de reeksen van de 200m. Daarin alleen Tom Wijgaerden voor DCLA. Vanuit de binnenbaan kwam hij moeilijk in zijn tempo, maar finishte toch sterk en bleef maar 1 tiende boven zijn PR, nl 26"64. In de namiddag stond de rest van de vlakke loopnummers op het programma.In de 60m cadetten kwam Lien De Tavernier aan de start. Zij presteerde op niveau en bleef met haar tijd van 8"64 net boven haar PR. Bij de scholieren stonden alle DCLA-ogen op Elise Robben gericht. Maar het zou haar dagje niet worden. Ze haalde nog wel de top 8 met een overwinning in haar reeks met een tijd van 8"07. Maar toen was al te zien dat ze enorm veel last had van haar rug. Ze ging nog wel langs de kinesist van dienst om zich zo klaar te maken voor de finale, maar de pijn overheerste zodat ze uiteindelijk zesde werd in 8"12. In de 400m scholieren meisjes twee DCLA-atleetjes: Vreni Roesems en Stéphanie Herssens. Vreni nam in haar finalereeks een goede start, maar net voor het ingaan van de 2de ronde een aarzeling, zodat ze een plaatsje verloor. Daarna volgde 2 keer een heuse duwpartij, zodat ze zich, ondanks een sterke wedstrijd tevreden moest stellen met 62"56. Stéphanie had de pech dat ze vanuit baan 1 moest vertrekken (het had anders gekund, maar als atleten zich laten aanmelden terwijl ze daags voordien al weten dat ze niet gaan meedoen, nemen ze wel een goede baan in van anderen). Ze probeerde alles om toch voorin te geraken, maar na 1 ronde lagen alle plaatsen al vast. Als een treintje liep dit vijftal over de finish, en jammer genoeg zat er voor Stéphanie vandaag niet meer in dan een 5de plaats met 59"18. Bij de jongens was Yannick De Witte onze man. Hij liep in zijn reeks een zeer goede eerste ronde, maar moest het dan tegen de andere jongens afleggen en eindigde in 53"67. Bij de 800m scholieren meisjes wou Natacha Herssens haar PR nog wat bijstellen. In plaats van afwachtend te lopen, durfde ze als enige met een veel sneller meisje meegaan. Daardoor kwam ze veel sneller door dan ooit te voren. Ze moest in de 2de wedstrijdhelft wel haar snelle start gedeeltelijk bekopen, maar hield toch nog voldoende stand om haar PR met 7 tienden te verbeteren tot 2'28"41. (Info: Gunther V)
Stijn Robben pakte bij zijn eerste poging uit met een kogel-PR van 14m68. Bij de volgende pogingen landden heel wat kogels van de nummers 2 tot 4 tussen de 14m40 en 14m53, maar uiteindelijk bleef die 14m68 de beste scholierenprestatie van de middag. Na een Vlaamse indoortitel bij de cadetten een eerste Belgische titel voor Stijn, een mooie beloning voor een winter hard werken ! Kirsten Meeus behoorde voor outsiders waarschijnlijk niet tot de favorieten bij het kogelstoten scholieren meisjes, maar insiders wisten dat Kirsten veel verder kon dan haar PR van 10m68. Bij de eerste worp was het meteen raak: 11m46. Hiermee stond Kirsten aan de leiding, maar de nummer 2 kwam met 11m39 wel dicht in de buurt. Bij de vierde beurt wierp Kirsten 11m67, dat was voldoende om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Met nogmaals 11m40 bewees Kirsten dat ze hier niet won met een lucky worp, maar dat ze vandaag ook de regelmatigste was. Na zijn zilveren medaille van het Vlaams kampioenschap verliep de voorbereiding van Sander Theunis naar dit BK niet zoals gepland: eerst een omgeslagen voet, daarna een snowboardreis met school, en tenslotte een griep met 5 kg gewichtsverlies. Vooral dit laatste verklaart zijn mindere 11m84, toch nog goed voor een zesde plaats. We zullen tot de lente moeten wachten om Sander terug op volle kracht te zien werpen. (Info: Herman VU)
Voor onze hoogspringers was het deze keer een minderkampioenschap. Toch wist Bjoke Adang een bronzen medaille in de wacht te slepen. Op papier leek het een veelbelovende wedstrijd te gaan worden, maar het eremetaal werd reeds uitgedeeld op 1m81. Voor de overwinning was 1m84 voldoende. Met een gebrek aan hoogspringritme bleef Bjoke eigenlijk onder zijn mogelijkheden met 1m81... Vreemde zwellingen op zijnscheenbeen en hand hadden medische behandeling en tweeweken non-activiteit vereist. In de voormiddag was Katrien Eyckamns in actie geweest bij de cadetten meisjes. Ook zij kon met 1m45 niet echt overtuigen. Ze was nochtans goed op dreef tijdens de trainingen of zit die kamikazesprong er toch voor iets tussen? Bij de scholieren was Lien Colson onze troef. Echter, twee dagen voor de wedstrijd gooide een verstuikte enkel roet in het eten. Lien kon dus niet meedoen en moet twee weken langs de zijlijn toekijken... De laatste weken hadden we het geluk niet aan onze zijde, maar een nieuwe portie is reeds besteld voor in de zomer. Uitkijken maar ! (Info: Roeland M). Dieter Jaspers had nog dikke benen van de zevenkamp van vorige week maar overschreed toch mooi de 4m40 en deed daarna een nipte misser op een PR van 4m65. Hij probeerde direct deze hoogte nadat de overwinning veilig gesteld was. Concurrent Laurent Vanhees geraakt niet verder dan 4m30. Saskia Kalmeyer tenslotte moest zeer ontgoocheld de hinkstapstand verlaten na 3 nulsprongen.

Hieronder het positieve bilan, met liefst drie scholierentitels en een bronzen medaille.

Kogel Schol 1 ROBBEN STIJN 14.68m
Kogel Schol 1 MEEUS KIRSTEN 11.67m
Polsstok Schol 1 JASPERS DIETER 4.40m
Hoog Schol 3 ADANG BJOKE 1.81m
60mH Cad 5 EYCKMANS KATRIN 10.01
400m Schol 5 HERSSENS STEPHANIE 59.18
Kogel Cad 6 THEUNIS SANDER 11.84m
200m Cad 6 WIJGAERDEN TOM 26.64
60m Schol 6 ROBBEN ELISE 8.12
Polsstok Schol 8 ROELAND SOPHY 2.80m
Hoog Cad 10 EYCKMANS KATRIN 1.45m
60m Schol 1R ROBBEN ELISE 8.07
800m Schol 3R HERSSENS NATACHA 2'28.41
800m Schol 3R BOULANGER BERT 2'04.28
400m Schol 4R ROESEMS VRENI 62.56
400m Schol 5R DE WITTE YANNICK 53.67
60m Cad 6R DE TAVERNIER LIEN 8.64
Hoog Schol COLSON LIEN NR
Hinkstap Schol KALMEYER SASKIA NR

DCLA-ers op laatste gewone veldloop van het seizoen (Alken, 06 maart)
Heel wat DCLA-atleten waren naar Alken afgezakt: Johan Verdeyen op weg naar een ereplaats in de Alkense boomgaarden (Foto: RikD)dit resulteerde in een eerste podiumplaats van de kleine Jonas Daems bij de benjamins Nadien kregen we Saar Vandepoel op het parcours bij de jongste miniemen meisjes en ze verdedigde haar leidersplaats in het LCC met succes ze werd tweede. Bij de eerstejaars miniemen jongens was het Chiel Poffé die iets te verdedigen had: zijn 2de plaats in het klassement. Dit luktte hem ook aardig en door een combinatie van zijn 5de plaats en een niet overwinning van Jelle Geens, houdt Chiel zijn 2de plaats in de eindrangschikking. Bij de tweedejaarsminiemen jongens weer een podium voor een DCLA-atleet: Matthias Vanattenhoven. Verder in de koude namiddag liepen onze scholieren, juniores masters en seniores mooie wedstrijden met Johan Verdeyen die bij de masters als 5de over de eindstreep kwam. Met een koude neus konden we toch wel tevreden naar huis. De voorzitter van de Halense kern keek tevreden terug op een mooi seizoen van zijn atleten met Saar Vandepoel als winnares van het LCC en Chiel Poffé als tweede na een zeer regelmatig winterseizoen. In totaal hebben we toch een 8 tal atleten die voorkomen in dit regelmatigheidscriterium. het LCC. Nu volgend weekend nog op naar het BK Masters en dan is't weer zomer...

Overwinningen te Gent (05 maart)
Het indoorseizoen loopt op z'n eind, maar zaterdag trok toch nog een flinke delegatie van onze club naar de Gentse topsporthal om er enkele overwinningen weg te kapen. Die kwamen er van polsstokspringer Steven Taeleman (4m71) en van kogelstootster Catherine Tmmermans (13m36). Karolien De Meyer haald 2m91 met de polsstok, terwijl mama Ingrid Ceuppens 3m92 ver in de zandbak landde. Een andere master, Patrick Wandels, maakte er een drukke dag van: 4m82 ver, 27"14 (200m) en 8"43 (60m). Bert Vanhellemont deed over die sprintnummers 28"30 en 8"72.

Sigrid Vanden Bempt wordt op 2 maart in het UZ Pellenberg geopereerd aan de knie. Sinds begin november ondervindt ze hinder van een iliotibiaal frictiesyndroom. In de maanden januari en februari kon ze, na intensieve alternatieve therapieën, de trainingen gedurende vijf weken hervatten en nam ze met succes deel aan twee veldlopen. De klachten kwamen echter terug. Op advies van Prof. Peers en Prof. Bellemans werd gisteren beslist tot het uitvoeren van een chirurgische ingreep. De prognose is dat de revalidatie 8 tot 12 weken in beslag zal nemen. Het is nog voorbarig om de verdere impact van dit alles op haar zomerseizoen in te schatten.

Tweemaal goud en éénmaal zilver ! Liesbeth 31 jaar na Joske ! (Oostende, 27 februari)
Tinne  Van Goidsenhoven begint de eindsprint tegen Vicky Janssens. De Wellingtonrenbaan van Oostende vormde voor de laatste keer het decor van de BelgischeLiesbeth Van de Velde: 31 jaar na Joske Van Santberge nog eens een Leuvense seniore als veldloopkampioene. veldloopkampioenschappen. Zo'n kampioenschap is altijd een hele verschillende race dan de andere veldlopen van het seizoen. Ook deze keer werd daarop geen uitzondering gemaakt: de striemende ijskoude wind, soms vergezeld van heuse sneeuwbuien en de lange rechte renbaanstukken leveren telkens reuseverrassingen op. Vooral dan voor de topfavorieten: die worden immer geacht hun verantwoordelijkheid op te nemen zodat hun concurrenten zich knusjes kunnen wegsteken, beschermd tegen de koude zeebries. De jeugdreeksen maakten al duidelijk dat de wind dé bepalende factor zou worden, want de favorieten sneuvelden er al met bosjes. Bijgevolg wist Liesbeth Van de Velde wat haar te wachten stond. Ze rekende op een hoog aanvangstempo van enkele gelukzoekers, maar dat kwam er niet. Meteen kreeg Liesbeth al na 200m een duidelijke hint van de tegenstand: 'als jij geen tempo maakt, wij dan ook niet'. Dus nam onze beloftenwinnares van de CrossCup haar verantwoordelijkheid zelf op en leidde de héle koers. Enkele keren schudde ze flink aan de boom, maar de tegenwind deed z'n werk perfect en drie concurrenten konden in Liesbeths kielzog blijven. In die lange laatste rechte lijn kwam er dan toch een aanval van de Kenyaanse Kitushi (die zou derde eindigen, maar telt niet mee voor het BK), maar Liesbeth was alert, pareerde dadelijk en zette ook die slotfase met tegenwind naar haar hand. Meteen haar eerste seniorestitel AC, en dat op nog geen 22-jarigePieter-Jan: Belgisch kampioen ! (Foto: GuyVW) leeftijd. We moeten al verder teruggaan tot in... 1974 om nog een Leuvense veldloopkampioene bij de seniores terug te vinden: Joske Van Santberge won toen in Vilvoorde. Deze korte cross leverde een boeiend kijkstuk, waarin nog heelwat andere DCLA-ers een hoofdrol speelden. Niet in het minst Corinne Debaets, die niet echt meekon met het hoge tempo van de kopgroep, maar die zich via een sterke laatste kilometer alsmaar dichter naar voren werkte en op 200m voor de finish haar trainingsgenote Marieken Verhaeghe terugwees van plaats vier naar vijf. Corinne strandde daarmee alweer op die verduivelde 4de plaats, nu op amper 4 seconden van het podium en een eventuele 10de WK-selectie. Nog even verder liep ook Sylvie Ameloot een dijk van een wedstrijd. Onze 800m-specialiste kon zich nog eens extra oppeppen voor het clubklassement en maakte lange tijd deel uit van een omvangrijke eerste groep. Ze werd daarvoor beloond met een 11de plaats, haar beste resultaat ooit in dergelijk gezelschap ! Inneke Van Mechelen (36) en Annelies De Ridder (46) klasseerden zich ruim in de eerste koershelft, en onze masters Marie-Rose Hermans (63) en Viviane Van Roelen (84) vervolledigden het Leuvense succes in deze korte cross. Even voordien, bij de jongste scholieren, had Pieter-Jan Van Eynde het voorbeeld al gegeven aan Liesbeth. Pieter-Jan heeft een rotseizoen achter de rug, maar dergelijke dingen lijken in Oostende niet dadelijk mee te tellen. Ook hier een omvangrijke groep die lang samenbleef. Even voor halfweg toch een aanval wind-mee en PJ moest de rol lossen. Zo'n tien meter kreeg hij aan het been, maar dan kregen de koplopers opnieuw wind op kop en in een mum van tijd zocht Pieter-Jan zijn plaatsje voorin terug op. Hij liet zich vanaf dan niet meer verrassen en met een vijftal begonnen ze aan die oneindige laatste rechte lijn: we weten dan allemaal dat PJ de minst rappe van de groep is, maar met een ongelooflijke wilskracht zette PJ zich op kop en niemand van die snellere tegenstanders kwam er nog over ! EeSandra en Sarah mee in strijd voor het brons.n sterk staaltje van geloof in eigen kunnen en een oververdiende Belgische titel ! Nog even vroeger op de namiddag bleef de oudste scholierenreeks bij de meisjes ook lang gesloten. Een flinke tempoverhoging van Vicky Janssens konden slechts drie scholieres beantwoorden. Daaronder ook Tinne Van Goidsenhoven. Dat viertal mocht sprinten voor de medailles en het werd een lange zij-aan-zij tussen Tinne en Vicky, uiteindelijk nipt gewonnen door de topsportschoolstudente. Maar Tinne kreeg met het zilver loon naar werken voor een uitgekiende race. De kampioene van vorig jaar haalde deze keer het podium net niet. De geschiedenis van Lize Bollen kennen we: hier was zij niet gewapend om mee voorin te vechten, maar het getuigt van karakter dat zij in een achtervolgende groep knokte voor elke plaats. Uiteindelijk finishte Lize nog knap 14de, op de hielen gevolgd door een formidabele Lesley Trappeniers als 16de. Met Barbara Aerts als 27ste werd deze race net als de korte cross vrouwen een collectief sterke Leuvense koers. Bij de juniores meisjes konden Sandra Schenkel en de één jaar jongere Sarah Van Eynde de rood-witte kleuren hoog houden. Beiden maakten lang deel uit van de achtervolgende groep op het ongLinde Wyseur: enige Leuvense seniore in de lange cross, maar met prima eindresultaat.enaakbaar kopduo De Schrijder-Maveau. Sarah moest als eerste de rol lossen, en was nadien - gezien haar zware en loom aanvoelende benen - nog best tevreden met haar knappe 10de plaats. Sandra ging flink mee in de clinch voor de resterende medaille, maar op één ronde van het einde kreeg ze een tik uitgedeeld waardoor ze een spike verloor... Hoe ze ook probeerde, versnellen in die laatste 2 kilometer lukte niet meer, maar toch tekende ze voor een hele sterke en oververdiende 5de plaats. Danielle Thür was zelf heel tevreden dat zij als 48ste deze opdracht tot een goed einde bracht. Ook Kim Ruell haalde een 5de plaats bij de juniores jongens. Deze koers werd aan flarden getrokken door een Burundees die twee Belgen op sleeptouw nam. Meteen was goud en zilver - net als bij de meisjes - al ver buiten bereik. Kim kreeg het dus zoals verwacht aan de stok tegen twee Waalse concurrenten en dat drietal moest ook al tot in die laatste rechte lijn wachten tot het verdict viel. Kim, wat gehinderd door kniepijn, werd uiteindelijk knap 5de, maar was wel veruit de beste eerstejaars. Ook hier een sterk Leuvens collectief: Simon De Cuyper heel mooi als 18de, een sterk finishende Hugh Huntington als 27ste en 800m-lopers Joren Gordts en Vincent Boeckx nog als 29 en 30 !
Bij de mannen lange cross waren alle Leuvense ogen gericht op Bart Evens. Maar Bart kende niet zijn beste dagje aan zee en nadat hij lang omstreeks plaats 10 had geknokt, moest hij finaal tevreden zijn met een 16de stek. Amper een goeie zucht later finishte Wouter Huybens heel sterk als 18de: zijn allerbeste prestatie ooit en dat na een Zweedse studie-opdracht. Pieter Rijnders droeg nog steeds de gevolgen van een griepaanval en kende geen bondgenoot in het Oostendse parcours: 27ste is niet zijn ware kwaliteit. Marc GiWouter Huybens liep een knalkampioenschap. Hier gaat hij nog even Bart Evens vooraf. (Foto: KoenH)lis (86), en Tobias Van Os (102) zorgden er met hun prima inspanningen voor dat DCLA in de seniores-clubrangschikking kwam. Maarten Van Steen werd de beste Leuvenaar in de korte cross. In een dichtbevolkt pak sleepte de Machelse winnaar een 26ste plaats uit de brand. Gouwe Ouwe Marc Ruell deed het na een nachtje werken als 47ste heel erg knap. Nog heelwat andere Leuvenaars tussen de 267 geklasseerde lopers: Marc Dannis (79), Jurgen Wandels (83), Jeremy Van Ophem (87), Valerio Vinci (94), Gert Rom (131), Jo Van Eynde (134), Marc Neefs (150), Ferdi Put (159), Koen Van Den Bogaert (177) en Kris Van Goethem (197). In de lange cross voor vrouwen verdedigde alleen Linde Wyseur de Leuvense kleuren, en het moet gezegd: onze tweedejaarsseniore deed dat schitterend met een 18de plaats, waarbij ze heelwat ander schoon volk het nakijken kon geven ! Evelyne Van Attenhoven (38) en Julie Rummens (48) waren aan de slag bij de jongste scholieren en hun één jaar oudere mannelijke collega's Bert Boulanger en Hugh Garnett werden mooi 21ste en 49ste. Hugh liep daarbij de eerste kilometer helemaal in de spits van de bende. Helaas konden we slechts weinig DCLA-cadetten in de resultaten terugvinden. Een dikke proficiat daarom aan tweedejaars Goedele Vanhentenrijk (33), Stijn Van Driessche (24), Daan Thijs (27) en Wouter Thijs (83) en aan eerstejaars Tinne Mommen (77). Wij komen later wel terug met de officiële clubklassementen, maar de volledige resultaten kan je ondertussen al wel op de site van organisator Hermes terugvinden.
Michel Basemans: Knap 4de in Nederlands kampioenschap.
Michel Basemans vierde in Nederlands Crosskampioenschap (Roggel/Ned, 27 februari)
Terwijl onze veldlopers in Oostende de zeewind trotseerden, trok één clubgenoot naar het Nederlands kampioenschap. Junior Michel
Basemans vertelt over zijn succesrijke uitstap... "Zoals ik al verteld had, was het hele gebDieter Jaspers: meerkamptitel bij de scholieren (Foto: Luc Pappens)euren te doen in Roggel (ergens in Limburg) het parkoers was goed beloopbaar: om je een idee te geven zou ik het vergelijken met Mol maar dan zonder al dat zand. Bij de start had ik al kennis gemaakt met de beide favorieten Gerwin van den Hurk en Tom Wiggers. Deze laatste heeft onlangs een 10km gelopen onder de 31 minuten en is dus niet van de minste. Van den Hurk zou zelfs op crossgebied sterker zijn dan Wiggers. Dus deze wedstrijd zou zwaar worden. Na 2 kleine rondjes gelopen, bleven we nog met 4 over. Wiggers, Van den Hurk, een Marokkaanse Nederlander Khalid Choukoud en dan ik uiteraard. Ik zou uiteindelijk de zwakste blijken en een ronde voor einde moest ik dan ook lossen uit de kopgroep. Khalid was de sterkste en eindigde voor Wiggers en Van den Hurk." In elk geval een hele knappe prestatie van onze clubgenoot, die daarmee ei zo na een Hollandse WK-selectie misliep. Voor de hele uitslag moet je maar eens kijken op deze site: http://live.uitslagen.nl/nkveldloop

Scholier Dieter Jaspers Belgisch meerkampkampioen ! (Gent, 26 en 27 februari)
Dieter Jaspers stond na de eerste dag van het BK meerkamp op een mooie 2de plaats na cadettenkampioen en -recordhouder Kevin Van Waes. Met 4 persoonlijke records was hij (en vader/trainer Theo) zeer tevreden. Na 60m - 7.34 (1ste) , kogel 10m39 (15de), ver - 6m34 (4de) en liefst 4m60 met de polsstok (uiteraard een overwinning, Dieter vatte de competitie pas aan nadat alle andere deelnemers gedaan hadden) totaliseerde hij 2.725p, slechts 8 puntjes minder dan Kevin. Spannend dus voor de tweede dag, want Kevin is weliswaar de betere hordeloper, maar in hoog en 1000m zijn ze aan mekaar gewaagd !
Maar tijdens de tweede dag deed Dieter het dus buitengewoon goed. Opnieuw allemaal persoonlijke records en dus een knappe totaaloverwinning dat hem de Vlaamse en Belgische scholierenkampioenstitel in de meerkampen oplevert ! Zijn prestaties van dag twee: 60m -H : 3de 8.51; hoog : 1m85 en 1000m : 3de : 2.49.62. Dat maakt in totaal 5.023 punten en dat is ook een clubrecord en een 5de Belgische plaats allertijden ! (info: Nicole)

Ook op 27 februari heeft Loïc Lemaître in Toulouse de Franse winterkampioenschappen speer juniores gewonnen. Met 64m52 wierp hij 3 meter verder dan zijn vorige record met de 800 gram speer. Bij de locatie van Toulouse denkt men misschien dadelijk aan warm weer, maar ook daar klom de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt !

Sofie Rummens wordt Belgisch hoogspringkampioene met clubrecord ! (Gent, 20 februari)
Ze is amper juniore, maar dat belette Sofie RummenSteven (links) en Jonas (rechts) helpen elkaar naar hogere polsstokhoogten (Foto: Elke VH)s allerminst om tijdens dit belangrijkste kampioenschap van het winter-indoorseizoen sterk uit te pakken. In een felbevochten hoogspringcompetitie maakte Sofie een moeilijk moment door op de hoogten tussen 1m60 en 1m70, maar uiteindelijk kon geen enkele concurrente aanklampen als Sofie de 1m74 overschreed. Meteen goed voor de nationale titel Alle Categorieën, haar allereerste na een hele reeks jeugdtitels ! Meer nog: met deze 1m74 doet Sofie 1 centimeter beter dan het clubrecord juniores én alle categorieën, dat net 25 jaar oud geworden is en stond op naam van Kristie Haine !
Zoals gebruikelijk werd er tijdens dit BK AC indoor begonnen met de reeksen 400m. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen kwam telkens 1 clubgeno(o)t(e) in actie, nl Vreni Roessems en Johan Mordijck. Vreni kon echter niet vollop haar kansen verdedigen omwille van opzettende keelpijn (en misschien nog meer), zodat ze de eerste 300m te veel krachten moest verspillen om de gewenste doorkomsttijden te behalen. Dit resulteerde in een eindtijd van 63"75, en een rush naar de toiletten. Ook Johan was niet in zijn dagje. Van in 't begin liep het vierkant zodat ook hij niet in de buurt van zijn PR kon komen: 51"44 was het resultaat. Dan maar over naar het korte werk. Ook hier telkens 1 vrouwelijke en 1 mannelijke DCLA-er. Voor Frauke Penen was het afwachten of de hamstring hersteld was van de blessure opgelopen tijdens de KVV AC. Ondanks een mindere start, bleef ze toch goed in het spoor van Sandra Swennen, maar in de laatste meters gebeurde hetzelfde als tijdens de KVV, problemen met de hamstrings dus. Haar tijd van 7"75 was wel voldoende voor een top-acht plaatsje, maar ondanks de massage van Maarten moest ze passen voor de finale. Alle druk om een goede prestatie neer te zetten kwam dus op de schouders van Hans Moons te liggen. En hij had net voorgenomen zo ontspannen mogelijk te lopen. Na eerst zelf een valse start veroorzaakt te hebben, was hij dan toch nog goed weg in de 2de poging, en liep een vrij ontspannen wedstrijd. Dit resulteerde in een seizoensbeste van 7"18. (info: Gunther)
De tweede medaille kwam er in de 1500m vrouwen, waar Liesbeth Van deLiesbeth op kop op zoek naar zilver en een PR. Corinne op zoek naar een BR W40. (Foto: Elke VH) Velde de groep op sleeptouw nam en goed meeschoof toen Lieselot Bossuyt een versnelling hoger schakelde. Liesbeth probeerde nog langszij te komen, maar haar ex-trainingsgenote kon net de bovenhand halen. Zilver in 4'26"01 en een PR met zeven seconden is voor Liesbeth alvast geen slechte oogst als 'tussendoortje' naar de climax van het cross-seizoen. Ook voor Liesbeths andere trainingsgenotes, Marieken Verhaeghe (brons) en Corinne Debaets (4de in 4'37"51 = BR W40 met een halve minuut verbeterd), was het een geslaagde Gentse missie. Sylvie Ameloot kreeg flinke tegenstand voorgeschoteld in de 800m, maar deze keer beet Sylvie zich resoluut vast in het spoor van het podiumtrio, moest enkele keren het scherpe ellebogenwerk van Ludivine Michel in de bochten ondergaan en kon in de laatste ronde zelfs even de indruk geven om in de buurt van het brons te finishen. Het werd uiteindelijk een vierde plaats in een knappe 2'11"95, een volle seconde beter dan haar PR !
Wie ook alles weet van vierde plaatsen is Catherine Timmermans. Nu landde haar kogel bij 13m70, wat wijst op een ongelooflijk grote regelmaat qua resultaat. Maar ook Catherine is nog heel jong en zal in de volgende jaren nog aan kracht, techniek en maturiteit winnen. Haar geroutineerde tegenstandsters houden daar nu al rekening mee ! En over vierde plaatsen gesproken: Corinne Debaets was hier al aan haar... 12de vierde plaats bij een BK Alle Categorieën...
Eveneens in hele goeie doen, en ook nog piepjong, was Jonas De Meyer die met de polsstok een PR van 4m80 klaarde. In dit hoge gezelschap reikte dat voor de 5de plaats. Jonas werd op de springplaats zelf gecoacht door Steven Taeleman, en dat is ongetwijfeld een voordeel als je in het vuur van de strijd met een babbeltje de zenuwen wat kan ontspannen. Steven zelf werd 8ste met 4m60. Voor allebei zit de 5 meter er deze zomer aan te komen ! Marc Dannis (1500m in 4'15"47) en Djoere Gaublomme (6m35 ver) haalden allebei de 9de plaats.
Je kan hier de resultaten raadplegen van dit BK Alle Categorieën. En dankzij Elke Van Hoeymissen, kunnen we hier enkele foto's bekijken !

Driemaal brons en éénmaal zilver voor de Masters ! (Gent, 20 februari)
Voor de eerste keer in de nationale atletiekgeschiedenis, mochten de Masters ook indoor aantreden voor een BK indoor. Weliswaar met een beperkt programma, maar onze trouwe competitiemasters lieten die oproep niet in dovemansoren vallen en dat resulteerde in vier medailles. De eerste medaille ging naar Wim Steurs in de 800m M40. Niet op een schoteltje, want Wim moest flink knokken in een dichte bende, waardoor hij ei zo na nog tweede werd. Maar brons in 2'05"05 was alvast Wims eerste nationale medaille in een hopelijk lange reeks. Even later trad Hilde Bottin aan in de ongunstige buitenbaan voor de 200m. Hilde kon de concurrentie dus niet aan't werk zien, maar zag zichzelf wel als tweede de laatste 50m induiken. De inspanning bergop in de tweede bocht, eiste haar tol, want ze voelde een lange en spannende knokpartij voor het zilver. Uiteindelijk werd het brons in 28"72, maar alweer mocht de chrono best gezien worden ! In de verspringcompetitie wonnen onze M45-ers zilver en brons: Marc Buelens met 4m60 (CR) en Bert Vanhellemont met 4m17. An Vanhellemont en Ingrid Ceuppens ontbreken nooit op een BK: deze keer hadden ze wat pech met de programma-opstelling, want de medailles waren voor anderen. In het hoog werden An (1m37=CR) en Ingrid (1m31) 5de en 8ste; in het verspringen waren de rollen omgekeerd : Ingrid 7de (3m94) en An 8ste (3m91=CR). Friedhelm Dreckmeier liep zijn 60m-serie als 5de in 8"04. Je kan hier de resultaten napluizen van de Masters

CrossCupslot met vier podiumplaatsen (Dour, 13 februari)
Bart en Jesse op weg naar plaatsen 5 en 6
Slotmanche van de CrossCup: het gekende parkoers met de kuitenbrekersheuvel baadde de ene minuut in een voorjaarszonnetje, maar moest dan even later striemende hagel- en sneeuwbuien ondergaan. Resultaat: zowat elke vierkante centimeter van het parkoers was met een laagje blubber bedekt... Dour 2005 werd een koers die in de benen zal blijven hangen, al gold het ook hier als de ultieme test voor het biljartvlakke BK van Oostende.  Toch ook weer veel rood-wit, en even verheugende vaststelling: de DCLA-truien doken frekwent vooraan mee in de spits van de koersen. Collectief brachten onze juniores meisjes het er het best vanaf. Na een ongenaakbare Selien De Schrijder, zette Sarah Van Eynde haar beste seizoensprestatie neer. Ze Sarah Van Eynde glundert op het podium te Dour. (Foto: GuyVW)hield zich een tijdje in't gezelschap van Anne-Sophie Marechal en Sandra Schenkel, maar in de tweede helft van de koers stond er op Sarahs eindrush geen maat en werd onbedreigd tweede. Sandra moest even verder tevreden zijn met plaats 5, maar wees gerust: beide meisjes zijn klaar voor Oostende ! In het eindklassement staan ze 3de en 6de. Danielle Thur finishte als 18de. Bij de juniores jongens stond Kim Ruell voor een moeilijke opdracht, want hij wou nog één plaatsje winnen in het eindklassement. De taak werd nog iets moeilijker, vermits de Waalse concurrentie in Dour mocht knokken voor de Waalse crosstitels. Daardoor kwamen enkele onverwachte juniores beter voor de dag en Kim pendelde voortdurend tussen plaats 3 en 5. Een foute rondetelling - er werd een halve toer teveel gelopen - bracht Kim in een millimetersprint met zijn rechtstreekse klassementsconcurrent Michael Brandenbourg en met Luikenaar Arnaud Hayen. Ze werden alledrie met eenzelfde chrono geregistreerd, maar de LBFA-officials plaatsen Michael wel handig voor Kim zodat die als 4de net naast het podium viel. In het eindklassement wordt Kim 3de. Even verderop mocht Hugh Huntington tevreden zijn met plaats 12.
Onze seniores mannen lieten zich ook van hun beste kant zien. Bart Evens had in Mol al zijn talenten getoond in de korte cross, en nu acteerde hij mee voorin in de langste afstand. Aanvankelijk in het gezelschap van Jesse Stroobants, die in vergelijking met Mol al opnieuw heelwat progressie boekte. Lange tijd liepen de gewezen trainingsmakkers in elkaars gezelschap in de schaduw van het podiumtrio. Daarna nam Bart wat afstand en finishte na drie profatleten op plaats 5, drie secondjes voor Jesse als 6de. Bart was uiteraard tevreden: 'Ik kan hier nog niet euforisch over doen, maar 't gaat wel de goede richting uit ja. Alleen wordt het een moeilijke keuze voor het BK: kort of lang ?' Ook Maarten Van Steen deed het heel knap. Maarten verbetert van week tot week en zal ook in Oostende te duchten zijn. Nu knokte hij zich solo naar plaats 14. Ter illustratie: het trio Desmet-Van Rie-Compernolle werden 9, 10 en 11. In de afsluitende rangschikking van de CLiesbeth op weg naar plaats 5 en de eindzege in het beloftenklassementrossCup sleept Jesse plaats 5 uit de brand. Bart, met amper twee koersen, wordt 13de, één plaatsje voor Maarten. In de korte cross verkeerde Ridouane Es-Saadi niet in z'n beste dagje: een 13de plaats was evenwel voldoende voor plaats 4 in de eindrangschikking. Liesbeth Van de Velde moest haar leidersplaats in de U23-klassering verdedigen, maar ze wilde ook haar 5de plaats in de totaalstand versterken. Ze liep een kwart van de koers mee in de kopgroep, maar voelde dan toch de zware Portugese trainingsdagen in de benen. In de slotronde kwam Liesbeth nog flink dichter in het spoor van rechtstreekse concurrente Stephanie De Croock, maar ze bleef op de plaats die ze al de hele koers en ook in het eindklassement zou bezetten: 5de. De overwinning in het beloftenklassement kon ze bovendien met het maximum van de punten afsluiten.
Liefst 53 scholieren meisjes aan de start en alweer eiste Tinne Van Goidsenhoven een hoofdrol. Ze moest amper een handvol seconden toegeven op winnares Katrien Van Looy, maar werd opnieuw heel knap 2de, met een 3de totaalplaats in de eindklassering. Lize Bollen maakte als 16de haar wederoptreden na lange inactiviteit. Voor Lize kan het vanaf nu alleen maar verbeteren. Bij de jongens kon Pieter-Jan Van Eynde zich na een geslaagd PK weer meten met de nationale top. Een 10de plaats - tweede eerstejaarsscholier - was meer dan bevredigend met het oog op Oostende. Stijn Van Driessche (9de) en Wouter Thys (33ste) waren aan de slag bij de cadetten en toch ook een welgemeend schouderklopje voor ons meisjesminiemenduo Elise Van Eynde en Eline Debodt, die 3de en 5de finishten. Bij de masters tenslotte was er een welgesmaakt optreden van Marc Ruell, die zich als 3de op het podium knokte, nadat hij het lange tijd als vierde niet onder de markt had met de stevige hellingen en korte scherpe bochten. Met amper twee optredens in de CrossCup, staat Marc toch nog 6de in de eindrangschikking. Jo Van Eynde blijft eveneens progressie maken: nu in een sterk deelnemersveld als 22ste.

Marc Ruell: knokken in de kou, maar toch podium... Tinne Van Goidsenhoven: knappe 2de plaats in Dour Maarten Van Steen te Dour.


Provinciale Kampioenschappen: een junioresdemonstratie (Lennik, 06 februari)
Deze keer geen reden tot klagen want voor dit provinciaal veldloopkampioenschap had de weermaker voor het beste weer gekozen en wat het parcours betreft, konden we zeker niet ontevreden zijn. Onze cadetten meisjes en jongens hadden het goed verdeeld met vier deelnemers in elke reeks. Bij de meisjes liep Goedele Vanhentenrijk naar een achtste plaats, prestatie die Daan Thijs wist over te doen bij de jongens. Stijn Vandriessche die na zijn veldritseizoen wat gaat veldlopen werd verdienstelijk elfde, Carlo Celis 12de en Denis HanjHugh Garnett in gezelschap van kampioen Nils Slachmuylders (Foto: GuyVW)oul 31ste. Bij de meisjes vinden we Ine Broos als 21ste, Heleen Stradiot 24ste en Tine Mommen werd 25ste.
Bij de scholieren loste Tinne Van Goidsenhoven de verwachtingen in, zij muisde er in de tweede ronde vanonder en niemand was bekwaam haar te volgen zodat Tinne afgetekend Brabants kampioene werd. Trainingsmaat Lesley Trappeniers vocht zich knap en onbedreigd naar de tweede plaats bij de scholieren van '88. Julie Rummens viel nipt naast het podium ('89) met haar zesde plaats, iets verder werd Barbara Aerts achtste.
Bij de jongens kregen we het wederoptreden van Pieter-Jan Van Eynde en dit na meer dan twee maanden met gezonheidsproblemen. Zijn prestatie mocht er zijn en na een mooi opgebouwde wedstrijd liep hij als derde binnen en werd tweede bij de eerstejaarsscholieren. Ook Hugh Garnett was steeds vooraan te vinden en voor deze prestatie werd hij beloond met de derde plaats bij de tweedejaarsscholieren. Andere resultaten kwamen er van Bert Boulanger op plaats elf, Benjamin Campforts op 22, 24ste werd Simon Argos en de 27ste plaats was er voor Joris Vandesande.
Maar wat gezegd van onze juniores ? Op de plaatsen 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 8 en 9 .... Gewoon schitterend ! Hier presteerde Kim Ruell sterk. Op het einde van de eerste wedstrijdhelft was één versnelling voldoende om de laatste tegenstand op afstand te lopen. Michel Basemans kon het langst weerstand bieden maar moest na de wedstrijd toegeven dat Kim te sterk was. Ook een goeie wedstrijd van 'pistier' Joren Gordts die met zijn derde plaats het Leuvense succes compleet maakte. Sterke wedstrijd ook van Vincent Boeckx op plaats vier, verder krijgen we op vijf Simon De Cuyper, 6de Hugh Huntington, 8ste Jurgen Wandels en op negen kwam Willem Abts over de streep. Bij de meisjes kregen we in het begin van de wedstrijd een trio aan de leiding en was het Sarah Van Eynde die als eerst de rol moest lossen, Sandra Schenkel kon het langst Vanja Cnops volgen maar moest haar laten gaan en eindigde op een handvol seconden tweede. Sarah liep ondertussen onbedreigd als 3de en vervolledigde het podium
Bij de seniores stond er geen maat op Sigrid Vanden Bempt die niet alleen blij was met de verlenging van haar titel, maar ook dat de lange periode van blessures voorbij is. Inneke Van Mechelen werd 10de.
Bij de mannen waren er top-20 plaatsen voor Marc Gilis op 12, met Kurt Adams op 13, met Marc Dannis op 15 en met Koen De Ridder die het als korte-afstandspecialist zeker niet slecht deed met zijn 17de plaats. Ook niet te vergeten zijn onze vrouwen masters die een sterke collectieve prestatie bij elkaar liepen met een vijfde plaats (2de M40) voor Anita Enis en een zesde van Marijke Willekens (3de M40). Nog mooie ereplaatsen voor Goedele Van Orshoven met haar 8ste plaats. Myriam Vanhorebeek op 10 en Marie-Rose Hermans op 13. Bij de mannen liep Guido Verdeyen naar een vijfde plaats wat brons werd bij de M40. Jo Van Eynde vinden we in de uitslag op de 10de plaats. Nog te vermelden: DCLA won naast de algemene clubrangschikking bij de vrouwen en de mannen ook nog 5 andere clubrangschikkingen. Resultaten op website van ACP. (Info: GuyVW)

5 op een rij: 5 juniores van DCLA eindigden in Lennik voorin: v.l.n.r. Simon (4), Joren (3), Kim (1), Michel (2) en Vincent (5) - Foto GuyVW) Lesley en Tinne op het scholierenpodium (Foto: GuyVW) PJ Van Eynde : na ziekte opnieuw op niveau (Foto: GuyVW)Succesvol wederoptreden van Sigrid Vanden Bempt (Frankrijk, 30 januari)
Sigrid Vanden Bempt was door een knieblessure meer dan twee maanden buiten strijd. Zondag deed ze haar wederoptreden in Frankrijk. Ze nam er deel aan de regionale crosskampioenschappen van het departement Ile de France in Fontainebleau. Sigrid finishte er zesde op 212 deelneemsters en op 43" van winnares Latifa Essarokh, vorige zomer goed voor 4'04" op de 1500m. Voormalig Europees kampioene Yamna Oubouhou-Belkacem eindigde 4de. Een mooie uitslag voor Sigrid na pas drie weken training. Vooral belangrijk was dat ze geen hinder van haar kwetsuur meer ondervond in wedstrijdomstandigheden. Volgende zondag maakt ze haar Belgische crossdebuut op de PK in Lennik (info: Ivo).
De resultaten van de cross in Essen bereikten ons ook met enige vertraging, maar dat deed uiteraard niks af van de dubbele DCLA-zege van senior Pieter Rijnders en juniore Marjan Stevens.Ga naar winter 2005 (deel 3)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...