DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
WINTERNIEUWS 2005-2006 (DEEL  2)
DCLA verlaat Zilvermeer met drie leiders (Mol, 15 januari)
Net niet warm genoeg om aan het Zilvermeer te Mol tussen de zonnebadende gasten te slalommen. Maar de zon was geen garantie voor warme temperaturen en daardoor ook mul en zwaar zand: dat lag er flink bevroren bij en de zo gevreesde CrossCupmanche van Mol leek helemaal op een snelle pistewedstrijd. Dat ondervond ook Pieter-Jan Van Eynde in zijn scholierenkoers. Na een langere periode van inactiviteit volgde PJ attent in derde positie, maar hij leek er geen comfortabel gevoel aan over te houden. In de slotfase stak PJ wel zijn neus aan't venster: dat was genoeg om de weerstand van zijn naaste CC-rivaal Florent Caelen te breken, maar Duffelnaar Timothy Van Loon was een maatje te sterk in de eindsprint. Met zijn tweede plaats verstevigt Pieter-Jan Van Eynde wel zijn leidersplaats in het voorlopige klassement. Ook Kim Ruell moest zijn leidersplaats verdedigen bij de juniores. Hier bleef de kopgroep lange tijd gesloten, maar Kim liet een goeie indruk en volgde attent elke beweging van de leiders. Het was pas in de lange slotsprint dat Kim de Ethiopiër Atelew Bekele moest laten gaan - net zoals vorige week in Hulshout. Een Zwitser en Thibaut Vandenabeele verrasten onze Kim Ruell nog in de laatste meters. Met zijn vierde plaats blijft de zoon van Marc evenwel in de rode leiderstrui.
Jesse Stroobants, Pieter Rijnders en Wouter Huybens zijn onze trouwe CrossCup vertegenwoordigers bij de seniores lange cross. Jesse volgde lang mee in de kopgroep, leek zelfs heel even een podiumplaats binnen bereik te hebben, en kwam voor die doelstelling slechts enkele seconden te kort. Niet verwonderlijk, want na de lange inactiviteit van Jesse is deze 6de plaats heel hoopgevend. Pieter vond in het Molse zand geen bondgenoot. In plaats van loodzware stroken, werd het nu één langgerekte tempokoers. Pieter - tegen zijn gewoonte in als snelste gestart - hield lang voeling in de buurt van de kopgroep, maar moest na halfweg flink bijten om zijn positie - nog steeds in de buurt van Tom Compernolle en Stefan Van den Broek - te behouden. Pieter finishte als 12de, met Wouter Huybens even verder als 23ste. In het voorlopige klassement staan Jesse en Pieter als 6de en 4de heel gunstig gerangschikt.
Maarten Van Steen maakte opnieuw kennis met het snelle tempo van de korte cross. Dat verliep behoorlijk goed, ondanks het feit dat de professionele Atletiek Vlaanderen-trein niet op de rest wachtte. Maarten kon enkele snelstarters recupereren en finishte knap als 8ste bij zijn eerste uitstap op dit niveau. Ook dat is beloftevol. Stefan Maes werd in deze koers 43ste.
Bij de vrouwen maakt Myriam Juveyns het zichzelf niet makkelijk. In Brussel moest ze nog het strijdperk verlaten wegens een uitgetrapte spike, nu moest ze aan de slag in een kwalitatief sterk veld. Ze sloot haar opdracht als 16de af. Roos Hermans (16) en Viviane Van Roelen (20) verdedigden zich flink tussen de masters. Dat deed ook Marc Ruell: op kop van de eerste meter tot de laatste 50 meter. Toen moest hij de zege afstaan aan een tien jaar jongere rivaal. Marc verstevigt echter wel zijn leiderspositie in zijn masterscategorie. Jo Van Eynde besloot zijn tweede optreden van het jaar op een goed ogende 20ste plaats.
Ook nog aanwezig in Mol: liefst 26 jeugdatleten ! Alvast bemoedigend en mooi om zien. Met Marc en Kim Ruell, PJ Van Eynde staan momenteel drie DCLA-ers op kop van de CrossCup. Maar da's niet alles: ook Annelore De Saedeleer (juniores) en Dries Busselot (korte cross) voeren hun klassement aan en werken ijverig aan hun conditie in de Gaston Roelants Arena. (Meer CrossCup nieuw hier)
Vandaag waren ook nog enkele teamgenoten aan de slag in de Nederlandse bosveldloop te BredaMichel Basemans deed het er schitterend en nam een flinke revanche voor zijn mindere optreden in Soest. Michel won met gemak de junioreskoers en heeft nu ook uitzicht op de eindzege in het Nederlandse klassement. Marieken Verhaeghe maakte er deel uit van een omvangrijke kopgroep in de korte cross. Het ging daarr echter heel snel aan toe, maar toch bleven de verschillen klein. Marieken finishte in die turbulente slotfase op de 6de plaats.
Kim Ruell mee in de junioresspits
Jesse Stroobants: goed op dreef in Mol
Marc Ruell dicteert het tempo bij de masters.

Nieuwjaarsreceptie (Kessel-Lo, 9 januari)
Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op maandagavonSchepenen Carl De Vlies en Karin Brouwers mogen samen met voorzitter Eddy Fraiture de winnaars van het regelmatigheidscriterium in de bloemetjes zetten: Liesbeth Van de Velde en Loïc Lemaître (Foto: KoenH)d 9 januari, was onze voorzitter weer in superconditie. Getuige zijn lange, lovende speech, waar zowat iedereen aan bod kwam... behalve hijzelf ! Gelukkig was er een pientere Johan om een en ander recht te zetten. Eddy Fraiture blikte traditioneel terug Eddy Fraiture mocht als kapitein van het schip-met-wind-in-de-zeilen, niet ontbreken in de huldebetuigingen (Foto: KoenH)op het eerste volledige jaar in de nieuwe Gaston Roelants Arena. Een jaar waarbij de successen aan elkaar geregen werden (precies daarom duurde de toespraak zo lang), net alsof het allemaal zo vanzelfsprekend was...
Naast onze eigen vedetten, die tijdens deze nieuwjaarsreceptie traditioneel in de bloemetjes werden gezet, waren er ook heelwat prominenten aanwezig. We noemen voor de vuist: burgemeester Louis Tobback, schepen van sport Carl De Vlies, schepen Karin Brouwers - zelf als actief DCLA-lid geregeld aan de slag in de jogginggroep -, VAL-voorzitter Eddy De Vogelaer en VAL-directeur Willy Pennoit...

Kim Ruell maakt indruk (Hulshout, 8 januari)
Sarah Van Eynde: vierde in Hulshout.Zeer veel volk op de nationale veldloop van Hulshout, een hoogstaand gebeuren dat ook door onze jongsten werd aangegrepen om er hun conditie te testen. Master Hilde (Havermans) toonde nadien alvast hoe het moest !
Dawit Van Haute kwam goed voor de Marijke Willekens (links) op het masterspodium in Grimbergen (Foto: LucT)dag met een ereplaats in de cadettenreeks. Bij de juniores vond Sarah Van Eynde de nationale top op haar pad. Sarah liep al snel op de vierde plaats (na Barbara Maveau, Vanja Cnops en Annelore Desaedeleer) en hield die positie makkelijk tot op de streep. Geen enkele master deed beter. 
Kim Ruell legde de lat nog een stuk hoger. Hij ging de strijd aan met de onklopbaar gewaande Atelew Bekele - een Ethiopisch vluchteling van AVZK - en deed meer dan alleen weerstand bieden. Tot bij het ingaan van de laatste ronde deed Kim zijn deel van het kopwerk en moest in de eindfase slechts een handvol seconden toegeven aan de Ethiopiër en John Kluskens, de winnaar bij de masters. Bij die omvangrijke groep masters werd Piet Van Lierop mooi 25ste. Jo Van Eynde maakte zich even verder klaar voor een felle eindsprint maar hij kwam bij het laatste talud stevig ten val met een 34ste plaats en een bezoek aan de EHBO-afdeling tot gevolg...
Bij de vrouwen werd eerstejaars Marjan Stevens de enige DCLA-ster als 15de. Haar vriend Pieter Rijnders liep een sterke koers bij de seniores, waar hij op korte afstand van de vier koplopers samen met Stefan Van Den Broek een robbertje uitvocht. Met zware trainingsweken in de benen kwam Pieter toch tot de 6de plaats.
Ook enkele DCLA-sters aan het werk in de parkloop van Grimbergen. Daar bezetten Sylvie Ameloot, Elke Van Hoeymissen, Liesje Merckx en Wine Figeys alle plaatsen tussen drie en zes ! Katie D'Haene werd er 11de. In dezelfde koers liep juniore Lesley Trappeniers naar de 3de podiumplaats. Marijke Willekens deed zelfs nog één trapje beter bij de masters en leverde bijgevolg een schitterende prestatie af. Rita Verloy werd 20ste. Bij de mannen seniores moest Maarten Van Steen als 5de optornen tegen een hele reeks Afrikanen. Julie Rummens was bij de scholieren aan het werk: zij werd 12de.

1600 lopers zorgen voor sfeer op de Eindejaarscorrida (Leuven, 31 december)

Bekijk hier de resultaten:

4
kilometer,

Klaar voor het nieuwe jaar...
Elke en Marijke: de besten van de 12 kilometer.


Het eindejaar is traditioneel de tijd van de corrida's. De voorinschrijvingen deed al het beste vermoeden, maar toch zag de organisatie dat er 1600 deelnemers (300 meer dan vorig jaar) voor sfeer zorgden rond Leuven. Meer dan 200 vrijwilligers waren in de weer om iedereen een gezellige stratenloop te kunnen aanbieden. Al zag het er de avond ervoor slecht uit met het barre winterweer, toch had organisator Marc Beullens goede afspraken gemaakt met de weergoden en kon mits een kleine parcoursaanpassing de corrida zonder enig probleem doorgaan. Eerste schepen Carl Devlies gaf het startschot vooraleer zich in de massa te begeven. Daarbij ook collega Karin Brouwers die haar trainingsarbeid bij trainster Anne Renmans wilde uittesten tijdens de corrida.
Op de eindejaarscorrida ligt al jaren de nadruk op het deelnemen en de afdeling van Halen geeft hiervoor sinds vorig jaar het goede voorbeeld. Dit jaar liepen ze in feestuitrusting en maakten ze heel wat sfeer tijdens de corrida. Ook zagen we weer wat Schotse rokken bij de dapperen die zich niet lieten ringeloren door het soms druilerige weer.
Onder de 1600 atleten ook heel wat toppers die tussen de recreatieve lopers van start gingen. Op de 4km vochten Davy Segers en Jeremy Van Ophem een strijd om de eerste plaats, die Davy uiteindelijk won. Bij de vrouwen haalde Lize Bollen het makkelijk voor Myriam Juveyns en Esther Schack
Op de 8km voegt Sven Kerremans een overwinning toe aan zijn erelijst van 2005, maar even opmerkelijk was de tweede plaats van onze triatlonspecialist Simon De Cuyper. Het podium op de 8km was volledig rood-wit gekleurd waar Sylvie Ameloot op het hoogste schavotje geflankeerd werd door respectievelijk An Van Rie en Sarah Van Eynde.
Op de 12km moest Marc Ruell nipt de duimen leggen voor David Blockx, terwijl Elke Van Hoeymissen voor Marijke Willekens eindigde.
Jammer dat de uitslagenverwerking enige mankementjes vertoonde, want voor de rest konden we weer rekenen op een pico bello organisatie die dito appreciatie kreeg van vele deelnemers. De organisator kon moe maar voldaan huiswaarts vertrekken toen om 17u ook het laatste materiaal opgeruimd was. (Info: JohanK)

Prima prestaties van clubgenoten in het mulle Hollandse zand (Soest/Ned, 31 december)
Al enkele jaren na elkaar trekken meerdere clubgenoten tijdens dJesse Stroobants neemt samen met Rik Ceulemans de Soesterse lange cross op sleeptouw.e laatste dag van het jaar naar het Nederlandse Soest, om daar deel te nemen aan de tweede veldloop van Nederland: de traditionele Sylvestercross. Deze keer was er - in tegenstelling tot de laatste drie jaren - geen Leuvense zege bij, maar onze deelnemers galmden meerdere keren door de micro, met veel lof overspoeld. 'De Belg Michel Basemans uit Wilsele in België', was de eerste DCLA-er die in de arena trad. Michel heeft als Nederlander wat te verdedigen in het Hollandse CrossCup circuit en lMichel Basemans op weg naar plaats 5 in het Hollandse mulle zand.iep tot halfweg mee in de spits. Daarna moest onze sympathieke junior echter de rol lossen en finishte uiteindelijk als 5de. Marieken Verhaeghe en Corinne Debaets waren de volgende clubgenoten in actie in de korte cross voor vrouwen. Allebei kwamen ze na 500m al in de spits van de koers, maar het was alleen Marieken die de uitval van de Nederlandse kampioene Lesley Van Miert makkelijk kon Marieken Verhaeghe (links) op het podium in Soest.beantwoorden. Marieken voelde zich uitstekend, want ze nam het initiatief over en beende een maximale voorsprong van zo'n 30 meter uit.  Toch kon Van Miert terugkomen en op haar eindoffensief had Marieken niet dadelijk een antwoord. Toch niet meteen, want in de slotfase - op een mulle zandduin bergop - naderde onze belofte nog tot op vier seconden. Even verder hield Corinne goed stand tussen al dat jonge geweld, maar voor een podiumplaats kwam ze met een vierde plaats net 13 seconden te kort.
Koen Dillen moest het stellen zonder een zieke Joren Gordts aan de startlijn, maar Koen zag wel een hele reeks andere landgenoten-toppers mee in het zand van start gaan. Voor Koen, die nog niet zo lang de competitiedraad opnieuw opnam, is z'n 12de plaats meer dan bevredigend. 'Ik eindig hier in het spoor van Sam Pannemans, en die man staat toch meer dan voldoende z'n mannetje in de nationale korte en lange crossen.'
Jesse Stroobants en Wouter Huybens traden aan in de hoofdcross. Jesse nam de hele bende gedurende de twee kleinere ronden op sleeptouw en nestelde zich daarna in de buurt van een debuterende Pieter Desmet net achter de top vijf. Samen met Pieter werkte Jesse hard om die posities veilig te stellen, en dat lukte ook. Pieter haalde het van Jesse met klein verschil voor plaats 6, maar Jesse Stroobants mag met zijn 7de plaats in dit internationaal gezelschap best tevreden zijn. Wouter Huybens knokte zich naar de 23ste plaats.

Corinne en Marieken met Kerstbenen (Ertvelde, 25 december)
Drie van onze seniores vrouwen trokken op Kerstdag naar Ertvelde, waar de Kerstcross bekend staat voor zijn loodzware omloop. Niets daarvan echter te merken tijdens deze editie, en daar waren deelnemers en toeschouwers niet rouwig om. Anja Smolders trok snel in de aanval, maar kreeg onze Marieken Verhaeghe en Véronique Collard in haar spoor. Marieken maakte een knappe indruk: ze liet zich niet wegdrummen door beide grootheden die samen liefst twaalf nationale veldlooptitels op hun palmares hebben staan. Even voor halfweg koos Smolders dan toch het hazenpad, maar Collard en Marieken knokten hard voor elke van de zesduizend lange meters.  Met nog drie kilometer te gaan moest Marieken toch een kloofje toestaan op haar 22 jaar oudere concurrente. Normaal, als je het zomerprogramma beperkt tot 1500 meter. Leek Collard op weg naar de tweede plaats, dan was dat zonder Corinne Debaets gerekend. Corinne had het toptrio moeten laten gaan in de start, maar bleef de zaak vanop zo'n 50 meter afstand bekijken. In de laatste kilometer kon ze aansluiten bij haar trainingspartner Marieken en ging ze nog verder op zoek naar Collard, haar concurrente en leeftijdsgenote sedert de jeugdreeksen. 300 meter voor het einde sprintte Corinne op en over Collard om met een achterstand van 9 seconden te finishen na Anja Smolders. Marieken hield ook knap stand en naderde als vierde nog tot op vier seconden van Collard. Katie D'Haene knoopte in Oost-Vlaanderen nog eens aan met een cross en werd er 10de. Zij hielp DCLA daarmee aan de interclubzege.
Marieken en Corinne vinden elkaar terug in de laatste kilometer.

Darcis, Sarah en Elke pakken eerste seizoenszege (Dilsen, 24 december)
Drie Leuvense overwinningen in de parkloop van Dilsen. Een eerste overtuigende zege voor Darcis Claessens in zijn nieuwe clubkleuren, Darcis liep steeds attent mee voorin tot hij met een fikse tempoversnelling zijn laatste metgezellen het nakijken gaf, wat verder in de resultaten vinden we Jasper Moreels op plaats 14. Ook de eerste seizoenszege voor Sarah Van Eynde bij de juniores in een wedstrijd die zij van begin tot einde domineerde en won met grote voorsprong. Bij de seniores zowaar vier Leuvense dames aan de start en ook hier een eerste zege voor Elke Van Hoeymissen die met ruime voorsprong de meet bereikte. Op de derde plaats een blij weerzien met Sandra Schenkel in de competitie, terug na een inactiviteit van ongeveer vijf maanden, wat verder finishte Sarah Verjans als zesde en Hanna Aerts werd negende. Senior Marc Dannis liep als 12de over de streep en Bart Sampermans maakte zijn tweede Limburgse cross als 24ste vol. Ook drie masters aan het werk: Jerry Moreels (28), Erik Degens (37) en Urbaan Schraepen (40). (Info: GuyVW)
Elke en Sandra op het podium in Dilsen (Foto: OctaafT) Darcis Claessens stond in Dilsen op het hoogst trapje (Foto: OctaafT) Brede glimlach voor Sarah Van Eynde: beste juniore in Dilsen. (Foto: OctaafT)


Handvol clubrecords op Leuvense indoortreffen (KUL, 20 december)
Tijdens de universitaire indoormeeting van de K.U.Leuven, in samenwerking met onze club, werden een aantal veelbelovende prestaties neergezet door de DCLA atletes en atleten. Een handvol clubrecords werden naar een hoger niveau getild. Catherine Timmermans beet de spits af met een kogelworp van 14m11. Voor het eerst in haar carrière doorbrak Catherine de 14m grens. Met deze prestatie verbeterde Catherine haar exact 1 jaar oude clubrecord Alle Categorieën. De echte waarde van dit record halen we uit de Belgische ranglijsten aller tijden: slechts 10 dames wierpen in ons land ooit verder ! Voor Stéphanie Herssens zou het een drukke avond worden, met deelname aan hinkstapspringen, verspringen en de 50m. In het hinkstapspringen verbeterde zij ook het clubrecord met een sprong van 11m03. Bijna onmiddellijk daarna moest ze aan de bak in het verspringen. Hieraan nam ook Sofie Rummens deel. En het was een zeer spannende wedstrijd tussen die twee. Stéphanie verbeterde wel opnieuw het clubrecord met een sprong van 5m61, maar moest toch de overwinning laten aan Sofie die een nieuw PR liet optekenen met 5m64. Dan de 50m, waarin we onder andere Frauke Penen, Helene De Donder, Hans Moons, Koen Rummens, Marc Buelens, Patrick Wandels en de eerder genoemde Stéphanie en Sofie aan het werk zagen. Frauke won overtuigend haar reeks in een nieuw PR van 6"55, een tijd die ze later in de finale bevestigde met 6"60. En blijkbaar hadden de spurters er wel zin in want er sneuvelden nog PR's: Stéphanie 6"90 (7"00 in de finale), Sofie 6"99 in de finale en Helene 7"23 (7"24 in de finale). Hans Moons haalde 6"28 in de reeksen en Koen Rummens 6"66.
Ondertussen zorgde Hilde Bottin ook voor een clubrecord (en Brabants record) door als master W40 10m22 te hinken, te stappen en te springen. In het verspringen kwam Hilde tot 4m69, de vijfde clubrecordverbetering van de avond. Jonas Van Campenhout was met 14m22 de sterkste van de tien mannen die de 7kg kogel wegwierpen. Met de 1 kg lichtere junioreskogel kwam Loïc Lemaître tot 14m43, een dikke meter verder dan vorig jaar ! Stijn Robben verteerde de overgang van de 5 kg naar de 6 kg redelijk goed. Stijn debuteerde in de juniorescategorie met 13m42. Loïc was onze enige deelnemer in de hinderniskoersen: met 7"69 bleef onze internationale speerwerper niet zo ver uit de buurt van de echte hordelopers op de ongebruikelijke afstand 50 meter horden. In het verspringen zette Loïc een PR neer van 6m14, Patrick Wandels (4m34) won deze keer het masterduel met Marc Buelens (4m28). Gerrit De Moor kwam als eerste in actie aan de hoogspringstand en ging makkelijk over 1m60, 1m65 en 1m70. Aan de andere hoogspringstand startte Sofie Rummens na het ver, een reeks en een finale 50 meter, aan haar vierde wedstrijd. Sofie ging vlot door tot 1m70, maar dan deed de vermoeidheid en een misstap haar falen op 1m73. Bjoke Adang en Tim Rummens waren dan al doorgestoten tot 1m80. Bjoke liet enkele mooie pogingen zien op 1m85, helaas er net niet over. Laatbloeier Tim lukte deze hoogte wel en kreeg vleugels. Hij "vloog" daarna vlot over 1m91, een nieuw persoonlijk record ! Om te wennen aan het volgende doel, koos hij voor 1m95. En jawel, ook deze klus klaarde hij zonder veel problemen ! Met deze prestatie komt hij toch aardig in de buurt van de juniorestoppers én van het junioresclubrecord van zijn trainer Roeland (1m98). Met de polsstok klom Dieter Jaspers in zijn eerste junioreswedstrijd meteen over 4m50. Goed voor een tweede plaats in de totaalstand. De resultaten van deze geslaagde meeting kan je hier terugvinden. (Info: Gunther & Herman)

Jesse en Pieter tussen de allergrootsten (Brussel, 18 december)
De CrossCup van Brussel geldt als herkansing voor Onze vijf vertegenwoordigers in de korte cross in één beeld (Foto: FransW)het EK. Dat wordt toch elk jaar opnieuw gezegd. Maar de parcoursen van RPieter neemt Driss Maazouzi, brons in Tilburg, op sleeptouw (Foto: FransW)oeselare en Tilburg waren niet met elkaar te vergelijken, en dat was op zijn zachtst uitgedrukt ook het geval met de omloop in het Park Van Laken. Niet dat zulks dadelijk een nadeel moet zijn voor onze DCLA-deelnemers, integendeel. Bij de grote jongens trokken Jesse Stroobants en Pieter Rijnders zich flink uit de slag tussen het kruim van de wereldtop. Lange tijd vertoefden ze in het gezelschap van Driss Maazouzi, jawel de bronzen medaille van vorige week in Tilburg. Jesse was al dadelijk goed gestart en handhaafde zich steeds tussen de top 20, om uiteindelijk af te sluiten op een geweldige 17de plaats. Pieter Rijnders acteerde op zijn geliefkoosd terrein en kon Jesse als locomotief gebruiken. De kloof van een dertigtal meter werd echter niet gedicht, maar ook Pieter mag meer dan tevreden zijn met z'n 19de plaats. Jesse en Pieter werden zo tweede en derde Belg, voor andere gevestigde waarden als Krijn Van Koolwijk, Tom Compernolle ea...  Wouter Huybens, derde Leuvenaar in het internationaal gezelschap, werd 46ste en verkiest duidelijk een ander parkoers. In de korte cross nogal wat wit-roodhemden, met deze keer Jeremy Van Ophem als beste clubgenoot op een 20ste plaats. Ook Koen Dillen (26), Johan Van Acoleyen (30), Joren Gordts (31) en Joris Windey (33) overleefden de drie modderronden. Onze Europese juniores waren onder het Atomium van de partij. Kim Ruell liep - of ploeterde - daar naar een sterke 7de plaats, op enkele tellen van de Engelse uitblinkers van vorige week in Zuid-Nederland. Michel Basemans vond in Brussel ook zijn gedroomd parkoers, maar toch kon hij niet dadelijk aansluiten bij Kim, al laat zijn mooie 9de plaats anders vermoeden.  Marjan Stevens mocht als eerstejaarsseniore nog aantreden bij de juniores en werd 18de. Examens hielden de meesten van onze cadetten en scholieren achter de schoolboeken, toch zorgden Matthias Vanattenhoven (29), Dries Basemans (31), Philippe Timmermans (39) en Dieter Delvaux (58) voor een Leuvense inbreng. Van examens hebben de masters al jaren geen last meer. Viviane Van Roelen mocht de spits afbijten: ze werd 25ste bij de vrouwen. Een pas van ziekte herstelde Marc Ruell kon 's morgens ook al een hele sterke koers opvoeren, beloond met een mooie derde plaats. Piet Van Lierop (26) en Marc Neefs (33) trotseerden eveneens de Brusselse bergen. Ook verheugend was de grote opkomst van onze allerkleinsten, die in Brussel lieten zien niet bang te zijn van de modder. Je kan hier op de site van de CrossCup wat meer algemeen nieuws en de resultaten opzoeken.

Marc Ruell op naar de derde mastersplaats. Matthias (links) en Dries aan het werk bij de cadetten. Jesse Stroobants: 2de Belg in Brussel Kim Ruell: tweede junioresbelg in Brussel

Linde op wag naar plaats 2 in de Lilse bergen (Foto: KoenH) Linde Wyseur sterk in de Kempen (Vosselaar, 18 december)
Ook in Vosselaar werd er zondag gecrosst.  En Vosselaar mag er wezen! Een mooi en aantrekkelijk parcours, zowel voor de atleten als voor de toeschouwers. Zandstroken worden afgewisseld met bospaden. Een beetje modder en twee flinke kuitenbijters, maar zeker wel een snel parcours ! Linde Wyseur was goed gestart, maar Katrien Vanspauwen nam rap de leiding en wat voorsprong. Ze leek makkelijk op een solozege af te stevenen, maar Linde kwam in de laatste 500 meter nog zeer sterk terug: ze sneuvelde echer op 2 seconden en op de tweede plaats. Marijke Cauwenbergh startte voorzichtig en liep zeker en vast een verdienstelijke wedstrijd. Het leverde haar een 14de stek op. Bij de masters haalde Myriam Vanhorebeek ook een podiumplaats: Myriam werd mooi derde, haar echtgenoot Guido Verdeyen liet een 6de plaats noteren bij de mannen masters. (Info: Koen)

Maarten Van Steen wint eerste militaire titel (Schaffen, 14 december)
Maarten beukt er op los. Het levert resultaat op.Tijdens het militair veldloopkampioenschap kwamen woensdagnamiddag ook enkele clubgenoten in actie. Het zonnetje was zelfs op de afspraak op de immense Schaffense grasvlakte en daardoor kwam de massa gelegenheidscrossers nog beter tot haar recht. Bij de meer dan 100 vrouwen koos Corinne Debaets dadelijk het spoor van meervoudig militair kampioene Anja Smolders, maar langer dan een kilometer duldde de DuffelseMaarten en Corinne op de nationale militaire podia geen gezelschap. Vanaf dan bleven de posities ongewijzigd: met 21 secondjes achterstand finishte Corinne als tweede. Dat resultaat werd al zeven keer opgetekend tijdens de laatste negen jaar...  Anders bij de mannen, waar Maarten Van Steen (vorig jaar tweede) heel actief was van bij de start. Eerst als achtervolger op een ontsnapte Benjamin Barbier, nadien om een kopgroep van vier aan flarden te trekken. Het tempowerk van onze officier in Bevekom leverde resultaat op: eerst moest Barbier afhaken en later ook Gino Van Geyte. Alleen de snelle Matthieu Van Diest repliceerde nog op de tempoversnellingen van Maarten. Bij de laatste stevige klim doorbrak Maarten ook die weerstand, zodat het voor hem een eerste militaire veldlooptitel werd. Eentje die hij heel terecht heeft verdiend gezien de wedstrijdontwikkeling. Tom Bolsius finishte als 45ste nog net binnen de top 50 van de 870 (!) gestarte militairen.

Ga naar winter 2005 (deel 1)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...