DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
WINTERNIEUWS 2005-2006 (DEEL  3)

Denis Hanjoul Vlaams hoogspringkampioen ! (Gent, 22 januari)
Waar het Provinciaal Kampioenschap een typische lage drempelwedstrijd is met een onbeperkt aantal deelnemers, worden er voor het Vlaams kampioenschap maar een beperkt aantal atleten toegelaten voor de verschillende nummers. Dit zou in principe aanleiding moeten geven tot hoogstaande competities. Toch is het opvallend dat er nu reeds minder prestaties bij de scholieren zijn, waar dat voor enkele jaren pas vanaf de juniores het geval was. Een geluk bij een ongeluk, want daardoor werden enkele DCLA-atletes opgevist voor de 60m scholieren. Op zich was er weinig sfeer in de indoorhal. Gelukkig werd het Belgisch record op de 200m cadetten aangescherpt en kwamen er ook nog enkele prestaties in de top 10 aller tijden.
En hoe hielden onze clubgenoten zich staande ? Na zijn dubbele derde plaats Denis Hanjoul veroverde de cadettentitel hoogspringen, maar kreeg het goud niet op een blaadje. David De Groote (links) verbeterde voor zijn zilver het clubrecord van AS Rieme tot 1m72. (Foto: Adelin De Groote)tijdens het PK stond Carlo Celis voor een nieuwe test. Op de 200m verbeterde hij zich tot 23”89, net niet genoeg voor de finale, maar toch een mooie prestatie. Op de 60m wist hij zich met 7”44 wel te plaatsen voor de finale. Daarin haalde hij met een tijd van 7”40 een mooie 5de plaats. In het hoogspringen was er een mooie overwinning van Denis Hanjoul met een sprong over 1m76. Hij mag zich Vlaams indoorkampioen noemen ! Verder was het voor Vreni Roessems afwachten hoe de pijn aan de rug te harden was. Haar voorzichtig gelopen 62”69 is hoopvol voor de rest van het seizoen. Ook Natacha Herssens wou in een echte (en niet-tactische) wedstrijd laten zien wat ze in haar mars heeft. Ondanks sluipende pijn aan de beenvliezen, liep ze van begin tot einde aan kop van de tweede serie 800 meter. In de laatste meters werd ze nog wel voorbijgestoken door een andere atlete, maar met haar tijd van 2’28”89 was ook zij tevreden. (Info: Gunther)
Ook voor de vier deelnemers van de groep van Robbie Billen was het de eerste kennismaking met een ‘echt’ kampioenschap, dus de zenuwtjes waren zeker van de partij ! Bij de jongens stond Kasper De Bondt in de startblokken voor een 400m. Na een voorzichtige eerste wedstrijdhelft trok hij alle registers open en liep de andere deelnemers in de vernieling. Helaas voor hem zaten de andere snelle mannen in de andere reeks en kwam hij met zijn eindtijd (57"64) enkele fracties tekort voor het podium. Desalniettemin een veelbelovende 4de plaats ! Matthias Vanattenhoven startte vandaag weer voor een 800m, maar een hardnekkige verkoudheid belette hem om optimaal te presteren. Hij werd hij verdienstelijk 7de in 2'19'31. Eerder op de dag had hij in het ver een 5de plaats gehaald met een sprong van 5m25.
De meisjes dan: Tine Mommen verdedigde de DCLA-kleuren op de 400m. In een mooi gedoseerde wedstrijd verbeterde Tine haar PR van vorige week tot 65"57 (6de plaats). Even later trok ze opnieuw de spikes aan voor het hinkstap, maar de 400m zat duidelijk nog in de benen. Toch sleepte ze nog een 5de plaats (9m67) uit de brand. Elise Van Eynde tenslotte startte in haar eerste 800m ooit. Elise liep een sterke wedstrijd en kwam als eerste over de finishlijn (2'27'80, 8ste totaaltijd). Niet mis voor haar debuut, maar als ze had kunnen aantreden in de snellere reeks, had er beslist meer ingezeten. (Info: Robbie)
Zoals hierboven al gezegd, hebben onze hoogspringers goede punten gehaald op dit KVV Jeugd: Denis Hanjoul eerste cadet met 1m76 en Bjoke Adang derde scholier met 1m86. Denis begon als een van de favorieten aan de westrijd en maakte die rol ook waar. Dit deed hij door drie keer zijn persoonlijk record te verbeteren van 1m70 tot 1m76 ! De concurrentie was immers ook in goede doen en zorgde voor de juiste prikkel om tot deze knappe prestaties te komen. Tijdens zijn hoogspringconcours nam Denis ook de 60m horden voor zijn rekening. Ook hier een persoonlijke beste met 9"34 en een ticket voor de finale. Hierin werd hij later op de dag vijfde. Op technisch vlak is er nog werk aan de winkel om de overschrijding en landing veel sneller te kunnen uitvoeren. Denis benut echter zijn intrinsieke sprintsnelheid optimaal om toch een degelijke tijd neer te zetten. Bij de scholieren zou Bjoke mogen knokken voor een podiumplaats. Hij ging heel goed mee in de wedstrijd door steeds met zijn eerste poging de hoogtes te klaren. Op 1m86 had hij twee pogingen nodig en dit was goed voor de bronzen medaille. Deze regelmaat is een hoopvol teken om terug aansluiting te vinden bij de toppers. Al moet erbij gezegd worden dat deze van een serieus kaliber zijn: 1m94 (eerstejaars) en 1m96...Na deze wedstrijd konden we tevreden huiswaarts keren met twee medailles op twee atleten. Goed bezig mannen... (Info: Roeland)

Resem successen in Bertemse wei (Bertem, 22 januari)
Zoals elk jaar laten onze atleten flink van zich spreken tijdens de jaarlijkse veldloop van Bertem. Ook al is het daar in de weiden recht over het gemeentenhuis niet altijd even lichtlopend, onze crossers pJeremy Van Ophem wint de korte crossalmen er toch meerdere podiumplaatsen in. Voor de familie Verdeyen was het uitkijken naar het wederoptreden van Jochen, die na een wedstrijdpauze van liefst twee volle jaren opnieuw nog eens de spikes aanbond. Jochen, ondertussen al junior, schoof aanvankelijk rustig mee in het grote veld van masters. Halfweg koers was er echter geen houden aan en kon hij zijn klasse niet wegsteken. Een ruime junioreswinst, meteen dus een flinCorinne Debaets: derde seizoenszege in Betemke start en opsteker voor het vervolg van de loopbaan van onze voormalige nationale jeugdkampioen. Toch moest Jochen nog enkele masters voor zich dulden. Daaronder ook zijn nonkel Johan, die lange tijd als vierde lopend, het juiste moment afwachtte om de 3de podiumplaats te pakken, weliswaar na enkele ronkende mastersnamen. Myriam Vanhorebeek, mama van Jochen was ook aan de slag tussen de masters en nam een pijlsnelle start. Alleen Marijke Willekens slaagde er nog in om voorbij Myriam te geraken. Marijke boekte zo haar allereerste veldloopoverwinning en met Myriam erbij werd het hier een Leuvense dubbelslag. Goedele Van Orshoven (6de), Roos Hermans (8ste) en Rita Verloy (14de) waren de andere rood-witte 35-plussers in de wei. Cadet Sien was de vierde Verdeyen aan de slag in Bertem: zij werd 12de bij de cadetten.
In die jeugdreeksen zorgde Laurens Muchez ook al voor een sterk staaltje crosswerk. Aanvankelijk liep Laurens mee in een koptrio bij de cadetten, maar toen hij zelf zijn registers opentrok, was er geen houden meer aan: meteen dus een eerste, verdiende en ruime zege voor Laurens, die meer moeite had met het podiumgebeuren dan met de eigenlijke koers zelf. Bij de scholieren was er een 4de plaats voor Julie Rummens, terwijl onze mannelijke scholieren met twee vertegenwoordigers van start gingen: Benjamin Campforts (9de) en Joris Vandesande (18de).
Jochen Verdeyen: wederoptreden met winst.Nog een zege in de korte cross, maar het heeft Jeremy Van Ophem wel wat moeite gekost. Voortdurend in de achtervolging, uiteindelijk toch zelfzeker in solo aan de leiding om dan in de laatste heuvel met veel krachten de terugkeer van gewezen prof Tom Vanchaze af te houden. Ook Ben De Wit was in deze korte cross aan de slag. En er was nog een zege in Bertem: Corinne Debaets trok als seniore vroeg in de aanval, maar had haar handen flink vol met kleine juniore Vanja Knops die voortdurend op twintig meter achterstand aankeek. Pas in de laatste ronde kon Corinne haar voorsprong verdubbelen, maar een gezondheidswandeling is het zeker niet geworden. Wine Figeys kwam als 4de een handvol seconden te kort voor een podiumplaats en Katie D'Haene (8ste) zorgde voor de interclubwinst. Marijke Willekens en Myriam Vanhorebeek: één en twee bij de masters in Bertem.Tussen deze seniores uiteraard ook de juniores en daar pakte Lesley Trappeniers achter de ongenaakbare Knops een knappe tweede plaats na een hele sterke koers van begin tot einde. Babs Aerts moest deze keer de duimen leggen tegen mama Master Goedele Van Orshoven. De mannen seniores zorgden ook voor een spannend verloop, met Davy Segers en Marc Ruell in strijd met drie OEH-ers en een nooit te onderschatten Olivier Fumière. Johan Vermeiren toonde zich zoals verwacht de sterkste, maar Davy had diens beslissende versnelling goed opgevangen en liep in zijn zog naar het podium. De laatste ronde werd nog heel moeilijk, maar Davy kon zijn tweede plaats nog net op de eindstreep veilig stellen. Oververdiend in ieder geval. Marc Ruell - deze keer dus als senior - was met zijn vierde plaats alvast heel tevreden. Pascal Caers finishte wat verder heel verdienstelijk als 8ste. Wij beschikken nog niet over de volledige resultaten, maar op de site van AC Bertem, zijn die binnenkort te raadplegen.
Ook in West-Vlaanderen liet DCLA van zich spreken, dankzij Sylvie Ameloot. In haar vroegere club - Westhoek te Veurne - behaalde Sylvie haar tweede senioreszege van het veldloopseizoen. Niet slecht voor een halve fondspecialiste die zich focust op de indoor in een koers langer dan twintig minuten... Een tevreden wedstrijdorganisator Johan Decadt laat ons het volgende weten: "op de eindsprint van Sylvie stond werkelijk geen maat. Ze voelde zich ook zegezeker nog voor het ingaan van de laatste rechte lijn. Natalie Vanhoorebeke werd met ruim verschil geklopt in de spurt. We beschouwen de zege van Sylvie ook een beetje als een thuiszege. Vader Werner en zus Natalie genoten mee van het familaal succes !"

Laurens Muchez: eerste zege in Bertem Lesley Trappeniers met een sterke junioreskoers Johan Verdeyen (rechts) met sterke finish naar derde masterplaats Davy Segers met oververdiende 2de senioresplaats.

29 titels en nationale mastersrecords tijdens PK (Gent, 15 jauari)
Onze jonge hoogspringers deden het uitstekend met enkele PR's (Foto: Bert VDL)
Dankzij Gunther, Herman en Robbie kregen we onderstaande tekstjes vanuit Gent door.
Indien nodig, zal dit verslag uiteraard nog verder worden aangevuld, want er werden liefst 127 DCLA-prestaties genoteerd ! Daaronder zelfs 29 titels, 50 medailles, enkele clubrecords en zelfs een tweetal Belgische mastersrecords ! Voor velen zijn de Provinciale kampioenschappen de eerste wedstrijd van het indoorseizoen. Bovendien een gelegenheid voor nieuwe atleten, of atleten die in een hogere categorie terecht zijn gekomen, om te zien wat ze ervan afbrengen. Het was dan ook plezierig te zien hoeveel nieuwe DCLA-gezichten er meededen aan de wedstrijden, en vooral dan bij de cadetten en scholieren meisjes. Het zou ons te ver leiden om alle prestaties in detail weer te geven, maar toch zijn er enkele prestaties die in ’t oog springen.
In de 400 cadetten meisjes twee DCLA-ers aan de start:  Elise Van Eynde nam een (te) voorzichtige start in haar eerste 400m ooit, maar slaagde dankzij een snelle tweede ronde als eerste Vlaams-Brabantse te eindigen in een mooie tijd van 64"6. Tine Mommen (lopend in een andere reeks) veroverde de zilveren medaille in een tijd van 66"2. Eerder op de dag haalde ze, onder het kritisch oog van springtrainer Brent Gers, echter al een gouden medaille in het hinkstap (9m61). Elise verkoos het verspringen en behaalde hierin de zilveren plak (4m52). Andere medailles waren er voor Kristine Van Orshoven bij de seniores vrouwen (goud),  Simon Argos en Pieter De Volder bij de juniores (resp. brons en goud).
De 800 meter dan: bij de cadetten meisjes behaalde Eline Deboth dankzij een mooi opgebouwde wedstrijd de provinciale titel (2'25"84). Ook de cadetten jongens op de 800m deden het voortreffelijk: Matthias Vanattenhoven en Kasper De Bondt startten in dezelfde reeks. Matthias nam resoluut de leiding gedurende de eerste 500m, daarna nam Kasper over. Het werd nog een zeer spannende laatste rechte lijn waarbij Matthias aan het langste eind trok. In totaal betekende de 2'17"88 van Matthias de tweede tijd (zilver) en de 2'18"16 van Kasper de bronzen tijd.
Bij de seniores kwam Sylvie Ameloot aan de start voor de 800m. Voor haar werd het eens snelle koers in het zog van Laura Lemmens. Deze bleek (nog) een klein maatje te sterk, maar Sylvie eindigde in een zeer bevredigende 2'13"87, goed voor een gouden medaille! De Leuvense juniores behaalden een zilveren en bronzen medaille : Jonas Maris werd 2de (2'07"95) gevolgd door Bert Boulanger (2'08"42). Drie Leuvenaars aan de start in de snelste reeks van de 800m. De overwinning ging naar Koen Dillen, die een knappe en hoopvolle race liep (1'54"07). Even later werd Joren Gordts vijfde (1'56"22) en Marc Dannis 8ste (2'02"42). Bij de masters M40 tenslotte veroverde Marc Neefs de gouden medaille (2'07"11). (Info: Robbie)

Roeland met zijn poulains: eerst supporteren voor de andere clubgenoten en dan zelf aan d slag (Foto: Bert Vdl) In het korte sprintnummer viel zonder twijfel Frauke Penen op. Met een tijd van 7”52 in de reeksen en zelfs 7”50 in de finale, bewees ze dat ze klaar is voor het indoorseizoen. Later moest ze wel verstek geven voor de 200m omwille van een verstijfde hamstring. Zeer vervelend, te meer aangezien onze secretaresse Marcella met heel veel moeite het Provinciaal Comité had kunnen overhalen om toch ook met de outdoorprestaties rekening te houden bij het indelen van de reeksen (Dank je wel, Marcella). Ook Stéphanie Herssens liet enkele knappe prestaties noteren. Als voorbereiding voor de 400m verder in het seizoen opteerde ze nu voor een combinatie hinkstap/200m. In het hinkstap liet ze met 11m24 al meteen een nieuw clubrecord noteren. En ook haar 200m-tijd mag gezien worden, nl 26”18. In datzelfde hinkstapspringen liet Hilde Bottin zelfs een nieuw Belgisch record optekenen, met een sprong van 10m49. Carlo Celis moest zijn prestatie van de zomer bewijzen. Met een derde plaats op de 60m (in 7”35) en een derde plaats op de 200m (in 24”27) is hij in die opdracht geslaagd. (Info: Gunther)

Bij de cadetten meisjes konden Hanne Robben (9m02) en Lore Van Eeckhout (7m68) voor het eerst kennismaken met een 'echt' kampioenschap. Onze meisjes werden 5de en 6de Brabantse, maar waren wel de beste eerstejaars van de provincie. Bij de scholieren meisjes wist Els Eyckmans beslag te leggen op de tweede plaats (8m22). Kirsten Meeus was de enige Brabantse deelneemster bij de juniores, Kirsten zette haar titelglans bij door met 11m61 ook de Antwerpse meisjes achter zich te laten. Master Erika De Raeve wierp in dezelfde wedstrijd 6m07.Ondanks examens en griepverschijnselen wou Catherine Timmermans toch een Brabantse titel aan haar palmares toevoegen, 13m32 was ruim voldoende om dat doel te verwezenlijken. Bij de cadetten jongens wierp Tom Wijgaerden 9m45. Sander Theunis (12m44) en Stijn Robben (12m73) hadden bij de scholieren, respectievelijk juniores, weinig tegenstand om de gouden medaille inclusief schildje te veroveren. Tot slot kwamen onze mannelijke masters in actie, en hoe. Zowel Jules Vandenweghe (Master M60, 12m00 5 kg) als Willy Lenaerts (master M65, 10m77 5kg) zorgden voor een Belgisch indoorrecord in hun categorie ! M45-er Friedhelm Dreckmeier voegde daar met een worp van 9m55 (7 kg) nog een derde mastertitel aan toe. (Info: Herman)
Roeland Motmans zorgde voor een beschrijving van het succesrijke hoogspringgebeuren op zijn hoogspringsite.

De volledige resultaten alvast op deze site (PDF).
Podiumplaatsen Andere deelnemers
Van Eynde Elise 400m 64"6 cad Cadetten
De Tavernier Lien 60m 8"53 cad Alexandre Jill hoog 14 1m25
Deboth Eline 800m 2'25"84 cad Robben Hanne kogel 9 9m02
Mommen Tine hinkstap 9m61 cad Van Eeckhout Lore kogel 15 7m68
Hanjoul Denis hoog 1m68 cad Van Roy Lore 60m 5R2 9"07
Devogelaere Silke polsstok 2m60 cad De Tavernier Lien 60m 2R3 8"50
Theunis Sander kogel 12m44 schol Van Pee Lara 60m 6R3 9"01
De Volder Pieter 400m 52"43 jun Robben Hanne 60m 2R4 8"70
Herssens Stéphanie (clubrecord) hinkstap 11m24 jun Devogelaere Silke 200m 1R4 29"30
Rummens Tim hoog 1m86 jun Sobota Atka 200m 4R4 30"32
Meeus Kirsten kogel 11m61 jun De Wit Kaat 200m 3R5 30"14
Robben Stijn kogel 12m73 jun Wolfs Florence 200m 3R5 30"50
Jaspers Dieter polsstok 4m30 jun Lievens Nele 200m 4R8 28"93
Colson Lien polsstok 2m80 jun Dumon Kirsten 200m 5R9 29"05
Van Orshoven Tine 400m 62"98 sen Claes Hanne 60mH 3R1 10"11
Penen Frauke 60m 7"50 sen Sobota Atka 60mH 7R1 11"82
Ameloot Sylvie 800m 2'13"87 sen Van Pee Lara 60mH 8R1 12"38
Dillen Koen 800m 1'54"07 sen Van Roy Lore ver 15 4m11
Timmermans Catherine kogel 13m32 sen De Wit Kaat ver 20 3m78
De Meyer Karolien polsstok 3m00 sen Wolfs Florence ver 26 3m59
Bottin Hilde (Belgisch record) hinkstap 10m49 W40 Lievens Nele ver 27 3m57
Bottin Hilde ver 4m53 W40 Hanjoul Benoit 60m 4R3 8"58
Ceuppens Ingrid hoog 1m30 W45 Meert Jasper 60m 3R4 8"22
Ceuppens Ingrid ver 3m98 W45 Vanattenhoven Matthias ver 10 5m01
Neefs Marc 800m 2'07"11 M40 Beullens Koen ver 13 4m82
Dreckmeier Friedhelm kogel 9m55 M45 Delvaux Dieter ver 18 4m32
Wandels Patrick ver 4m72 M45 Meert Jasper 200m 2R3 27"13
Vandenweghe Jules kogel 12m00 M60 Wijgaerden Tom 200m 5R5 26"30
Lenaerts Willy (Belgisch record) kogel 10m77 M65 29 Hanjoul Benoit hoog 11 1m35
De Tavernier Lien 200m 28"11 cad Wijgaerden Tom kogel 14 9m38
Mommen Tine 400m 66"2 cad Beullens Koen 400m 4R2 64"55
Hanjoul Denis 60mH 9"45 cad Scholieren
Vanattenhoven Matthias 800m 2'17"88 cad Bellinck Bethsabee 60m 4R2 8"94
Van Eynde Elise ver 4m52 cad Delafortrie Silke 60m 5R2 9"15
Piron Hanne 200m 27"67 schol Piron Hanne 60m 2R3 8"52
Adang Bjoke hoog 1m86 schol Stradiot Heleen 60m 3R3 8"65
Eyckmans Els kogel 8m22 schol Dammekens Barbara 60m 3R4 8"69
Herssens Stéphanie 200m 26"18 jun De Haes Karlien 60m 8R4 9"23
Maris Jonas 800m 2'07"95 jun Stradiot Heleen 200m 2R1 28"55
De Wit Stijn ver 4m60 jun 11 Dammekens Barbara 200m 3R1 29"15
De Bondt Kasper 800m 2'18"16 cad Delafortrie Silke 200m 2R2 29"72
Celis Carlo 200m 24"27 schol De Haes Karlien 200m 3R2 30"20
Celis Carlo 60m 7"35 schol Devroey Inge 200m 2R3 29"19
De Moor Gerrit 60mH 9"54 schol Argos Elisa 200m 3R3 29"46
De Moor Gerrit hoog 1m80 schol Wandels Karen 200m 2R4 29"55
Devroey Inge ver 4m58 schol Bellinck Bethsabee 200m 3R4 30"67
De Volder Pieter 200m 24"51 jun Argos Elisa 60mH 4R1 11"04
Argos Simon 400m 54"96 jun Verjans Sofie 800m 7R1 2'47"16
Boulanger Bert 800m 2'08"42 jun Herssens Natacha 800m 7R2 2'35"24
Moons Hans 60m 7"25 sen 10 Adang Bjoke 60m 3R1 7"73
Totaal medailles
50 Van Wonthergem Simon 60m 7R3 9"00
De Lathauwer Nino 60m 3R4 8"02
Celis Carlo 60m 1R5 7"55
Seniores De Lathauwer Nino 200m 2R2 25"76
Penen Frauke 60m 1R1 7"52 Raymaekers Jonas 200m 4R6 24"88
Moons Hans 60m 2R3 7"28 Luyckx Benjamin hoog 7 1m71
Cosyns Leander 200m 2R1 23"15 Van Wonthergem Simon ver 9 4m10
Ooms Jurgen 200m 4R2 25"47 Juniores
Moons Hans 200m 3R3 23"61 De Donder Helene 60m 5R1 8"45
Gordts Joren 800m 5R3 1'56"22 De Donder Helene 60m 5 finale 8"45
Dannis Marc 800m 8R3 2'02"42 De Donder Helene 200m 4R2 28"02
Masters Rummens Tim 60m 5R1 7"89
De Raeve Erika kogel 9 6m07 W45 Jaspers Dieter 60m 3R3 7"52
Steurs Wim 800m 6R3 2'09"63 M40 De Tavernier Wouter 200m 4R1 24"88
Wandels Patrick 60m 3R1 8"55 M45 De Wit Stijn 200m 5R1 26"40
Dreckmeier Friedhelm 60m 4R3 8"11 M45 Argos Simon 200m 5R2 25"31
Dreckmeier Friedhelm 60m 8 finale 8"07 M45 De Tavernier Wouter 400m 3R2 56"56
Samenstelling: Gunther VERMAELEN

Ga naar winter 2006 (deel 2)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...