DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
WINTERNIEUWS 2005-2006 (DEEL  4)

Louis Verloy met goud en Rene Francis met brons. Rik Janssens maakt er een heel Leuvens podium van.


Louis Verloy en Corinne Debaets sluiten seizoen af met titels (Flémalle, 19 maart)
Corinne Debaets neemt snel afstand van Nathalie Loubele. Met twee titels en twee bronzen medailles, sloot DCLA het veldloopseizoen af op de hoogvlakten van Flémalle, waar met het nationaal veldloopkampioenschap voor de masters ook de laatste binnenlandse cross van het seizoen op de agenda stond.
Bij de M70+, de oudste categorie die op het programma staat, was de Leuvense inbreng het grootst. Louis Verloy en Rikske Janssens/LAC domineerden de hele koers, maar het was Louis die in de slotfase nog ruim het laken naar zich toetrok en DCLA meteen op het hoogste trapje bracht. René Francis bengelde voortdurend op enkele tientallen meters van het kopduo, maar kon de kloof niet dichten. Toch liet René zich niet de kaas van het brood halen en veroverde hij brons. Drie Leuvenaars op het podium, waarvan twee DCLA-ers !
In diezelfde koers, maar dan bij de M65, schoof André René D'Haeyer met brons.D'Haeyer naar de bronzen medaille. Sterke crossers, met een groots veldloopverleden - we denken aan Frans Vandeperre/GEEL en Herman Peeters/ROBA - kregen het nakijken van André.
Trainer Miel Verhulpen (M55) moest ook in deze gezamenlijke koers van start, met een 17de plaats als resultaat.
Slechts één DCLA-M50-er tussen de deelnemers: Freddy Cornillie sleepte een 24ste plaats uit de brand. Marc Ruell was ook al de enige rood-witte M45-er. Marc liep comfortabel op de bronzen plaats, maar even vooorbij halfweg moest onze seniorescoach jammer genoeg met een hamstringkwetsuur aan de kant.  Piet Van Lierop en Freddy Sools verdedigden zich in de sterke M40-serie. Piet deed dat met een knappe 20ste plaats, Freddy kwam niet zo ver nadien als 28ste over de streep. Peter Bridger was de laatste Leuvenaar die in dit kampioenschap optrad. Onze M35-er werd 43ste.
Bij de vrouwenwedstrijden liep Corinne Debaets naar haar 7de veldlooptitel in evenveel titelkoersen. Toch kreeg Corinne deze gouden medaille niet op een schoteltje, want Nathalie Loubele/W35 was deze week nog dubbele wereldkampioene geworden bij de winteratletiek in Oostenrijk. Corinne trok dadelijk alle registers open en zette haar jongere concurrente op een onoverbrugbare achterstand. Marijke Willekens liep als W40 eveneens een schitterende koers, beloond met een prachtige 6de plaats. Hilde Havermans/W35 finishte als 12de.
Roos Hermans mag ook op een sterk W50-kampioenschap terugblikken. Roos werd daarin mooi 8ste. Rita Verloy en mastercoach Mieke Van den Wouwer liepen bij de W45 lange tijd in elkaars buurt. Zij kwamen als 18de en 19de over de eindstreep. 

Piet Van Lierop Roos Hermans Marijke Willekens Freddy Cornillie


Sofie en Elke met universitaire titels (Gent, 18maart)
Als we alles goed samengescharreld hebben, komen we aan 6 clSofie Rummens: verkort indoorseizoen, maar toch twee universitaire titels (Foto: Martin BEX)ubgenoten die zaterdag op het Gentse indoorovaal de nationale universitaire kampioenschappen hebben betwist. Samen met hun Hollandse studiegenoten en dat kwam het niveau van de gehele competitie zeker ten goede. Meestal toonden onze Noorderburen zich ook de sterkeren, maar met de Belgische universitaire titel konden ze niet gaan 'lopen'.
Nogal wat DCLA-ers haalden titels en medailles, al lieten ook zij de Nederlanders beleefd voorgaan. Sofie Rummens mocht zelfs twee keer op het hoogste Belgische trapje. Aan haar 5m54 in het verspringen (met liefst 23 deelneemsters) kon niemand tippen, behalve twee Nederlandsen. De 1m69 van Sofie aan de hoogspringstand was ook voor geen enkele landgenote te evenaren, behalve dan voor Marije Langen, die twee centimeter hoger sprong. Nog een titel ging naar Elke Van Hoeymissen in de 1500m in een matige 4.49.48. Elke bepaalde meer dan een kilometer het tempo, maar het ging stroef en ze drong dan ook niet aan als de Nederlandse steeplespecialiste Jolanda Verstraten haar eindoffensief inzette.
Kathelyn Polspoel moest met het miniemste verschil de duimen leggen in de 800m: met 2.17.93 kwam ze exact één honderdste te kort voor het goud... Brons ging naar Jeremy Van Ophem, die de 3000m afhaspelde in bevredigende 8.55.65, goed voor een 8ste totaalplaats. Toch vond ook Jeremy dat het niet vlotjes draaide en dat het einde van de winter welgekomen is. Jonas Maris had voor zijn 800m 2.04.25 nodig, goed voor een 7de Belgische plaats en Antoine Huberland liep de 400m nog in 56.26.

Persoonlijke polsstokbesten (Gent, 11 maart)
Bij al dat veldloopgeweld zouden we haast durven vergeten dat het indoorseizoen nog volop bezig is. Vorige zaterdag waren zo enkele van onze jonge polsstokspringsters aan het werk in Gent. Cadet Lore Van Roy vijzelde haar PR op naar 2m42 en werd daarmee 6de. Juniore Lien Colson komt met haar nieuwe beste van 2m92 stilaan in de buurt van de magische 3 meter. Volgende zaterdag neemt het duo opnieuw deel aan een indoorcompetitie te Nijvel. (Info: Jonas DM)

Oostende-epiloog
Een dagje na het BK veldlopen zijn ook de clubklaPieter-Jan en Darcis liepen een schitterende scholierenkoers. (Foto: GuyVW)ssementen bekend. Het kon moeilijk beter voor DCLA, want zoals we gisteren al aangaven, won DCLA liefst drie van de vier senioresklassementen ! Vrouwen kort en lang. In de lange cross met een minieme voorsprong van 2 puntjes op OLSE, maar in de korte cross een verpletterend overwicht van ... 76 punten op Deinze. Het individuele klassement vertelt ons zelfs dat we met onze vierde, vijfde en zesde geklasseerde atlete, nog altijd ruim de interclub zouden gewonnen hebben ! De lange cross voor mannen totaliseerde een puntentotaal van 46 eenheden voor 5 atleten. RFC Luik, gedoodverfde favoriet met alle ingeweken Ethiopiërs en Burundezen, had liefst 124 punten nodig. AC Waasland, als 3de, telde al 239 punten ! De korte cross mannen was ook nog goed voor een 5de plaats ! Al onze mannelijke jeugdploegen stonden ook op het podium: cadetten 2de na Duffel, scholieren 3de na opnieuw Duffel en Roeselare, en de juniores als 2de na AVZK. Het spreekt bijna vanzelf dat DCLA de algemene manneninterclub op het palmares mocht schrijven, maar toch was de voorsprong op Duffel niet zo groot: amper 11 puntjes. Onze juniores maakten het verschil, want Duffel kon er geen volledig team opstellen. Zo zie je maar dat het soms op één atleet kan aankomen, nietwaar Hugh Garnett ? Bij de meisjes geraakten we helaas nergens geklasseerd bij de cadetten, scholieren en juniores. Toch zorgden onze beide senioresteams voor voldoende punten om het algemene vrouwenklassement ook binnen te halen ! En als je dan zowel totaalwinnaar wordt bij mannen als bij vrouwen, dan kan ook het totale clubklassement je natuurlijk niet ontsnappen ! Onze 122 punten waren ruim beter dan de 91 van Duffel en de 53 van AC Herentals. Toch even opletten, want bij de pupillen (5de) en miniemen (4de) jongens staat DCLA ook gerangschikt, maar nergens bij de meisjes...
Hoe een (gewezen) DCLA-atleet deze exploten nog verder volgt, kan je hier eens napluizen...
Een totaaloverzicht van de interclubklassementen op de site van de val...

Marieken, Corinne en Elke binnen de top tien van de korte cross (Foto: LiesbethVdV) Myriam en Sylvie : dicht bij de top tien. (Foto: LiesbethVdV) Annelies, Hannah en Roos: stevig doorbijten. (Foto: LiesbethVdV)

Kim, Pieter-Jan, Jesse en de senioresteams schitteren ! (Stene-Oostende, 12 maart)
Daniël Nys en Dries Basemans waren de enige DCLA-starters bij deOnze vijf seniores die voor een mooie pagina clubgeschiedenis zorgden: vlnr: Karel Pardaens, Pieter Rijnders, Jesse Stroobants, een gelukkige coach Marc Ruell, Wouter Huybens en Maarten Van Steen (Foto: KoenH) 95-koppige bende van de cadetten jongens 1992. En zij deden dit zeer goed. De twee vrienden bleven heel de wedstrijd in elkaars buurt en werkten voortreffelijk samen om zo een mooi resultaat te behalen. Daniël was met zijn 16de plaats, op het einde wel iets sneller dan Dries, die 18de werd.
Laurens Muchez sluit een schitterend seizoen af met een mooi BK. Hij was eerder rustig gestart, maar schoof geleidelijk aan toch wat dichter. Dit resulteerde in een mooie 21ste plaats. Dawit van Haute was ook rustig gestart, wat niet zijn gewoonte is. Het liep de hele wedstrijd niet goed en het eindigde op een voor hem mindere 32ste plaats. Ziekte deze week zal er wel iets mee te maken gehad hebben. Siemen Corbeels verbaasde wel met een 37ste plaats, één van zijn beste prestaties dit seizoen.
Dan de scholieren. De eerste die mocht aantreden was Goedele Vanhentenrijck. Ze was er op voorhand al gerust in, want ze ging toch de beste van DCLA worden. Toch liet ze het hier niet bij en liep ze een superwedstrijd. Na een goede start, had ze zoals gewoonlijk een nog betere laatste ronde in de benen. Zo eindigde Goedele op een 13de plaats. Bij de tweedejaars liep Julie Rummens naar een 36ste plaats. Dit is alweer een stuk beter dan verleden jaar.
Cyclocrosser Stijn Van Driessche laat zien dat hij ook al lopend degelijk kan crossen. De eerste ronde vergezelde hij nog Daan Thijs, maar liep dan toch van hem weg. Stijn werd 38ste en Daan werd, ietwat ontgoocheld, 47ste. Bij de tweedejaarsscholieren had Pieter-Jan Van Eynde de opdracht om zijn titel van verleden jaar te verdedigen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar toch deed hij dit met succes. Het werd een zeer boeiende wedstrijd, waar Pirre slim en sterk gelopen heeft. Na een uitval van Florent Caelen, haalde Pirre hem op zijn eigen tempo terug bij. Nadien versnelde hij op het gepaste moment en kwam hij solo aan. Opnieuw dus de Belgische titel voor Pieter-Jan ! Kort daarachter eindigde Darcis ClaeKim Ruell in het spoor van twee Ethiopiers op weg naar de nationale juniorestitel.ssens op een schitterende 6de plaats. Benjamin Campforts werd 60ste. (Info: Roel B)
We mochten het niet onder stoelen of banken steken: Kim Ruell was de favoriet bij de juniores. Dat brengt uiteraard extra druk en stress, en het zou niet de eerste zijn die een zekere titel moet prijsgeven aan nervositeit. Maar Kim had geen schrik: integendeel. Hij ging vlot de strijd aan met de twee Ethiopiërs die tijdens het afgelopen seizoen met kop en schouders boven de rest uitstaken. Maar Kim liet zich niet imponeren en deed zelfs af en toe mee het kopwerk. Bij het ingaan van de laatste ronde moest Kim de beide Ethiopische hooglanders laten gaan, maar toen al was het duidelijk dat zijn eerste veldlooptitel binnen was. Het was nog puur genieten in die laatste kilometers want met een voorsprong van liefst 16 seconden mag Kim Ruell zich een jaar lang de beste Belgische juniorescrosser noemen ! Michel Basemans - vorig weekend al tweede in de Nederlandse titelstrijd - acteerde niet op zijn allerbeste niveau. Toch sleepte hij nog een 11de plaats uit de modder. Hugh Garnett finishte nog als 40ste. (Info: MichelJ)
Om 14u35 werd het startschot gegeven van de korte cross vrouwen. Liefst 16 DCLA’sters (!) stonden er aan de start. Sylvie Verthé trok er al snel vandoor, op enige afstand gevolgd door Griet Terryn en Veronique Collard. Onze Marieken Verhaeghe probeerdKarel Pardaens: sublieme senioreskoers.e in het begin nog mee te gaan, maar moest al snel de anderen laten gaan. Begrijpelijk, aangezien ze sinds enkele dagen sukkelde met een virale infectie aan de maag. Corinne Debaets kwam haar even voor halfweg voorbij, gevolgd door een verrassend sterke Elke Van Hoeymissen. Naar het einde toe kwam Corinne pas echt goed op dreef, maar ze kwam net iets te kort voor een podiumplaats, en finishte (al voor de vierde keer tijdens de laatste vier jaar op dit veldloopkampioenschap) als 4de. Elke kwam niet veel later als een sterke 6de over de meet, en doorbijter Marieken hinkte uiteindelijk als 8ste over de streep. Haar nacht eindigde nog op de Leuvense spoedgevallen, waar men gelukkig geen breuk, maar wel een zwaar verstuikte voet vaststelde. Drie DCLA-dames binnen de top 8 ! Even later stormde ook de rest van de DCLA-armada op de Pieter Rijnders in de strijd met plaats vijf als inzet.aankomst af. Allemaal in een uitstekende doen: Myriam Juveyns (15), Sylvie Ameloot (17), Wine Figeys (23), Kathelyn Polspoel (25), Marjan Stevens (26), Charlotte Debroux (35), Marijke Cauwenbergh (41), Inneke Van Mechelen (49), Annelies De Ridder (62), Roos Hermans (65) en een zieke Hanna Aerts (67). Al deze puike prestaties leverden uiteraard de eerste plaats op in het clubklassement !
In tegenstelling tot de 120 aankomers van deze korte cross, was de belangstelling voor de langere afstand bij de dames heel wat minder. Dat doet niets af aan de mooie prestaties die de drie Leuvensen leverden: ze werden evenals de DCLA-vrouwen in de korte cross de besten in het clubklassement ! Sandra Schenkel werd, in haar eerste BK bij de seniores al heel knap 8ste. Zijzelf had dat in de verste verte niet durven dromen, maar eens Sandra zich in de klus vastbeet, verbaasde ze heelwat toeschouwers. Liesje Merckx werd in een eenzame race mooi 12de en een door examens getekende Linde Wyseur werd nog knap 14de .
Ook voor de mannen van DCLA: petje af ! Zij zorgden in de lange cross voor een derde senioreszege in het clubklassement ! Onze mannen lieten met overtuiging zien wat ze waard waren. Jesse Stroobants kon zijn mooi seizoen met pracht beëindigen door onze club een bronzen medaille te bezorgen. Al van bij het begin van de koers liet hij zich opmerken en speelde mee voor de medailles. Dat was eigenlijk een beetje verwacht, maar Jesse kon naast het parkoers ook de wedstrijdstress mooi baas en werd de beste niet-prof van het land. Slechts een paar plaatsen verder finishte Pieter Rijnders knap 6de en ook hij mag op een prachtig en geslaagd seizoen terugkijken. Pieter was zoals gewoonlijk iets rustiger gestart, maar eens onder stoom gekomen zat er geen rem meer op. Even leek een 5de plaats nog mogelijk, maar voor dit resultaat wilde de LO-leraar (vrijdag nog kilometers op de schoolfiets) zeker op voorhand tMaarten op weg naar een knappe 8ste plaats.ekenen. Net als in de korte cross vrouwen, behaalde DCLA liefst drie plaatsen binnen de top acht ! Die 8ste plaats ging naar een sterke Maarten Van Steen . Na de korte en ultrasnelle cross op het WK militairen, liep hij ook nu weer een verstandige en goed ingedeelde koers over de lange afstand en op een loodzware ondergrond. Maarten speelde zijn vlijmscherpe finish gepast uit om zijn metgezellen - waaronder medefavoriet Willem Van Hoof - het nakijken te geven. Even verder streed Wouter Huybens zijn allerbeste koers van zijn carrière. Wouter verbaasde al vroeg in de koers met een positie binnen de top 20, maar dat was voor hem nog niet genoeg: ronde na ronde schoof hij op en pakte gereputeerde tegenstanders in, met een 11de plaats tot gevolg ! En wat dan te zeggen van Karel Pardaens ? In zijn eerste wedstrijd van het winterseizoen (!) verbaasde onze triatlonspecialist in hoge mate. Hij was gekomen voor een top 30, maar ronde na ronde trokken we onze ogen wat verder open: de fantastische run van Karel stopte op plaats 18, net in het spoor van Stefan Van Den Broeck ! En dan was Karel nog solidair met Marieken, want een omgeslagen voet had eveneens een verstuiking tot gevolg. Simon De Cuyper - amper eerstejaars en net als Karel meer gespecialiseerd in het triatlon - liep een verdienstelijke wedstrijd als 64ste.
In de korte cross speelden Jeremy Van Ophem en KoSandra Schenkel loopt zich meteen binnen de top tien ! (Foto: GuyVW)en Dillen haasje over voor de beste DCLA plaats. Koen was supersnel vertrokken en hield lang stand binnen de top 15. Jeremy beende Koen in de slotfase echter bij en bleef het tempo forceren, maar de snellere benen van Koen zorgden voor de verdeling in een mooie 22ste en 23ste plaats. Eerstejaars Joren Gordts deed het als 37ste ook heel behoorlijk. Marc Dannis (78), junior Stefan Maes (99), Rutger Roesems (101), Filip Verhaegen (112), Ludwig Poffe (122) en Kris Van Goethem (181) waren de andere clubgenoten binnen de ... 240 aangekomen lopers van deze korte cross. (Info: LiesbethVdV)
Samengevat werd dit weer een super-BK voor onze rood-witte DCLA-garde. Twee individuele titels, een bronzen senioresmedaille, liefst 10 toptien plaatsen - waarvan 7 bij de seniores - en drie van de vier senioresklassementen ! Dat laatste heeft tot gevolg dat DCLA volgende winter zowel bij de mannen als bij de vrouwen vertegenwoordigd zal zijn op de Europabeker voor clubteams. Dat is nog maar één keer in de geschiedenis van onze club voorgekomen. Uiteraard zijn deze eerste gegevens nog vatbaar voor aanpassingen en aanvullingen. Zo hebben we nog geen weet van de algemene interclubrangschikkingen, maar ook daarvan houden we je de komende dagen op de hoogte !
Voor een prachtig foto-album zorgde Bert Heyns op deze site.
De volledige resultaten klik je hier aan op de val-site.

Marathonindoor met PR's (Gent, 04 maart)
55 pagina's resultaten. Probeer je daar maar eens doorheen te worstelen... Toch is dat het eindresultaat van een goedgevulde dag in de Gentse topsporthal. Gelukkig houdt ook Roeland Motmans een oogje in 't zeil, en kunnen we van op zijn hoogspringsite het volgende verhaaltje snel meepikken...
Op het einde van het winterseizoen was het de ideale gelegenheid voor Tim Rummens om zijn progressie in snelheid om te zetten in prestaties. Zo werkte hij de 60m horden af in een tijd van 9"10, goed voor een derde plaats in zijn reeks. Voor de 60m vlak had hij even later 7"74 nodig. Twee knappe prestaties voor onze hoogspringer ! (en ook twee PR's). De cadetten en scholieren jongens moesten samen hoogspringen. Zo konden de niet-kampioenschapsspringers ook nog eens hun kunnen tonen. Dieter Delvaux en Benoit Hanjoul flopten vlotjes over 1m40. Daarna ging de lat naar 1m50, het moest vooruit gaan... Benoit liet wel mooie sprongen zien. Zijn positie boven de lat is de laatste weken duidelijk verbeterd en hij voelt alles ook beter aan. Goed nieuws dus. Ook voor Dieter moet deze hoogte haalbaar zijn, al lukken de trainingen voor de moment nog beter dan de wedstrijden. Daarna kwamen Benjamin Luyckx en Gerrit De Moor in actie. Met de eerste poging over 1m75 werd Gerrit derde in de wedstrijd. Zijn techniek is nog vaak wisselvallig, maar 1m80 werd slechts nipt gemist. Benjamin haalde 1m65. En tot slot Katrin Eyckmans bij de cadetten meisjes. Deze winter was zij nog niet in actie geweest door een voet in de gips. Katrin maakte wel goed hoogte en liet zo 1m45 noteren. Zij kan wel beter, maar dit is alvast een goed begin. Voila, zo heeft iedereen zijn prestatie geleverd dit indoorseizoen en weten we weer waaraan te werken... (RoelandM)
Maar ook onze jonge sprintsters waren erg actief op het indoorovaal. De cadetten Esther Salaets (8.42), Nele Lievens (8.65) en Tinne Mommen (9.13) liepen net als scholiere Inge Devroey (8.83) de 60 meter. Inge was daarna nog succesvol in de 200m (29.02). Idem voor Tinne, die de tweede serie 800m won in 2.36.40. Winnen deed ook junior Peter De Volder: in 51.73 was hij de sterkste van de derde serie 400m. Koen Dillen mocht laat op de avond bijna de deur van de topsporthal dichtdoen. Hij deed dat in stijl, want met zijn 2de plaats in 4.00.68 staat er nu wel een PR 1500m achter zijn naam. Pechvogel van de avond werd cadette Nele Lievens. Nele won aanvankelijk haar reeks van de 200m in een voor haar mooi PR van 28.54. (tijd PK was 28.93). Grote euforie en nadien een nog grotere ontgoocheling toen bleek dat ze gediskwalificeerd was omdat ze in de bocht op de lijn had gelopen... Och ja: Gerrit De Moor kan vanaf woensdag zijn vergeten shirt met startnummer komen afhalen op het secretariaat te Kessel-Lo...

Michel Basemans (links) op het podium van het Nederlands veldloopkampioenschap. (Foto: BertB) Michel heeft buit al binnen ! (Langeloërduinen/Ned, 04 maart)
Michel Basemans heeft in het Nederlands veldloopkampioenschap, dat werd gelopen in de Langeloërduinen in Norg (Drenthe), op een goeie 370 km van Leuven en op een omloop gelegen in een zand- en bosgebied met enkele flinke heuvels, een knappe zilveren medaille gehaald in de junioreswedstrijd. Volgens Michel op een zware omloop en in een wedstrijd die aan een flink tempo werd gelopen. Uiteindelijk werd Michel mooi tweede op 27" van Luc Schout. Tom Wiggers, de grote favoriet, verdween uit de wedstrijd. De afstand was ook een nieuwe ervaring voor Michel: liefst 8.150m (in 26'58) Na afloop van dit kampioenschap werd Michel tevens gelauwerd als eindwinnaar van het Crosscircuit (oftwel de Nederlandse CrossCup).
DCLA-juniores winnen de CrossCup dus in Belgie én Nederland. Boven de Moerdijk stond er al een junior op het nationale veldloopschavotje. In onze regio moeten we nog wachten tot zondag in Oostende... (GuyVW)

Kim demonstreert in parkloop (Machelen, 04 maart)
Heelwat volk aan de start van de parkloop teKim Ruell heeft nog oog vooor de fotograaf, terwijl hij John Kluskens, de sterkste master, op sleeptouw neemt (Foto:GuyVW) Machelen, de laatste 'gewone' cross van het seizoen en dus meteen een generale repetitie voor het BK van volgende week in Oostende. Dat was trouwens ook te merken aan de herkomstMarieken Verhaeghe is klaar om de achtervolging op Nathalie De Vos te leiden. Toch zouden haar beide metgezellen - Kithusi en Offergeld - hun jongere metgezel naar plaats vier verwijzen. (Foto: KoenH) van de deelnemers, die zowat uit alle hoeken van het land waren afgezakt. Kim Ruell heeft die laatste op puntstelling alvast niet gemist. Kim liet aanvankelijk de masters hun ding doen, maar vond het nog voor halfkoers welletjes en zette in een mum van tijd de puntjes op de i. Met een knappe zege mag hij rustig het BK tegemoet zien. Stefan Maes werd in dezelfde race 7de. Johan Deboth (59), Freddy Cornillie (84), Miel Verhulpen (85) en Eddy Verjans (93) waren aan de slag bij de masters in dezelfde koers.
De vrouwen stonden met liefst...92 deelneemsters aan de startlijn, wat op het bochtrijke parcours nogal wat opstoppingen veroorzaakte. Daaronder ook 29 seniores, waarvan er 5 het DCLA-shirt droegeLinde Wyseur en Myriam Juveyns liepen een knappe koers. Even verder volgt Liesje Merckx, die in de slotfase nog van dichtbij gevolgd zou worden door eerstejaars Marjan Stevens (Foto: KoenH)n. Marieken Verhaeghe liep er haar eerste regionale cross van het seizoen en had aanvankelijk moeite om zich na Nathalie Devos tot op plaats twee te wurmen. Eens dat opzet geslaagd, schudde ze hevig aan de boom, maar Marieken had niet dadelijk een antwoord op de versnelling van haar beide metgezellen op één ronde van het einde. Ondanks een sterke finish, werd het toch een mooie 4de plaats. Myriam Juveyns en Linde Wyseur bleven bijna de hele koers in elkaars gezelschap. Myriam nam in de slotfase wat afstand van Linde, met een knappe 6de en 7de plaats tot gevolg. Liesje Merckx volgde even verder als 9de, nog even voor eerstejaarsseniore Marjan Stevens als 11de. Voor de vijf dames alvast ook een geslaagde repetitie, want afgaande op het gezelschap dat in hun buurt finishte, boekten ze allemaal stevige progressie tov. een maand geleden. Marijke Willekens was in de masterskoers alweer in goede doen. Deze keer werd ze beloond met een 7de plaats. Onvermoeibare Roos Hermans gaf als 18de alweer heelwat 'jeugd' het nakijken.
De scholieren Darcis Claessens en Julie Rummens werden allebei 11de in zeer sterk bezette koersen. Stijn Van Driessche ruilde de fiets nog eens voor de spikes, met een 20ste plaats als resultaat. In totaal ook vier Leuvense cadetten in de resultaten: Josefien Laurent (15), Marie Gordts (19), Max De Moor (37) en Dries Nuyts (43). Foto's misschien later...

Lopen met Evy (Leuven-KUL, 04 maart)
Zaterdagochtend 9u, bitterkoud, maar langzaamaan komt de Vlaanderen Sportland trein op gang...
Felicien (nvJK: de concierge van Heverlee, voEvy Gruyaert (Foto: KoenH)or de bekenden), loopt ondertussen ook al enkele weken mee met start to run, en is in DCLA-outfit op post om het parcours vast te leggen. Hij zal straks de weg zeker niet verliezen. Yvan, Marc, en Peter - een trio waar we altijd op kunnen rekenen - zetten vakkundig nadars en hangen spandoeken op. De andere partners komen ook aan, en de paella begint al te pruttelen. Jan Van Santvloet behoud het overzicht en ziet dat het goed is...
Dan komen de lopers binnengedruppeld. Bij de DCLA-gezichten herkenden we atleten (jeugdatleten, competitieatleten en joggers), trainers, bestuursleden. Onder meer Marc en Kim Ruell, Veerle Van Linden, Jeremy Van Ophem en Pieter Rijnders tekenen present, maar de aandacht gaat zeker naar de gewone lopers, in totaal een 200-tal lopers op een verloren zaterdagochtend midden in een krokusperiode.
Na enkele opnames en interviews gaat het lopen van start. Wat om 9u nog bevroren leek, begint nu modder te lijken, het flauwe winterzonnetje bezorgt iedereen een gezonde glans op de rode wangen. Evy vraagt de zoveelste ja en de bende trekt zich op gang: rustig lopend, dikwijls al keuvelend. Soms een beetje schuivend over een parcours wat voor de anciens zeer bekend terrein is. Door het veld op het sportkot, tussen de bomen naar de beek lopen, waar de brug een eerste trechter is. Daarna naar rechts en via het fietspad teruglopen, om via een kronkelige weg terug te komen aan het sportkot. Dat alles 3 keer, en daarna binnenlopen.
Evy Gruyaert heeft zeker voldoende steun gehad aan alle DCLA-lopers en was achteraf zeer tevreden over het 2de loopevent voor Vlaanderen Sportland. Brahim liep ondertussen ook mee, en leerde dat 6km iets anders is dan een 3km, maar met de steun van ondergetekende, kwam ook hij over de eindmeet.
Afsluiten met paella voor iedereen, terugkijken op een plezant loopje, een goede opname, een leuk event. Bedankt aan iedereen die er was ! DCLA heeft zich weer eens kunnen tonen, en iedereen heeft kunnen zien dat het goed was. (Johan K)
Klaar voor de start van 6 kilometer. (Foto: KoenH)
Evy neemt 200 joggers op sleeptouw, waaronder heelwat DCLA-ers. (Foto: KoenH)
Veerle en Pieter: meejoggen zat er niet in. Hun opdracht: beginnende joggers begeleiden op een zoektocht naar het juiste schoeisel. (Foto: KoenH)


Maarten en Corinne bij het WK veldlopen militairen (Tunis/Tun, 03 maart)
Twee DCLA-atleten maakten deel uit van in totaal zeven geselecteerde veldlopers voor het WK militairen in Tunesië. Onder een stralende zon en bij een zachte temperatuur van om en bij de 20 °C, mocht eerst Maarten Van Steen de spits afbijten in de korte cross. Een competitie die overheerst werd door de ingehuurde Kenyanen uit de Oliestaatjes. Maarten, regerend nationaal veldloopkampioen bij de militairen, ging als 36ste en beste Belg over de aankomstlijn. Hij hield de andere Belgen - Matthieu Van Diest en Frédérick De Smedt - net achter zich. Maarten over zijn koers: “Fred was inderdaad direct weg van bij de start, maar Matthieu en ik hebben de volledige eerste ronde (van twee ronden) bijeengelopen – van start tot start. We waren dus beiden op achtervolgen aangewezen – zelfs samen telden we op een gegeven moment 50m achterstand op Fred ! Niet te vergeten: Fred stond bij de start op de eerste rij, Mat tweede en ik pas derde (Sam Pannemans vierde). Ik had sowieso niet op zo’n ‘blitz’-start getraind en opdat ik de mensen niet wou vertragen door op de eerste rij te starten en dan toch naar 1/3 van het pak af te zakken, liet ik Fred & Matthieu dan maar voor. Uiteindelijk ben ik slechts in de laatste 1,5 a 1 km bij Fred gekomen en Matthieu nog wat later.”
Wat later was het de beurt aan Corinne Debaets, en dat op hetzelfde parkoers waar ze in 1989 haar eerste van drie wereldtitels won. Met een gemiste start, liepen onze landgenoten snel achter de feiten aan, maar uiteindelijk finishte Corinne als 22ste. In de slotfase hield ze gewezen Europees junioreskampioene veldlopen Inna Polushkina uit Letland nog net achter zich. Anja Smolders werd 13de en beste Belgische.

Actie in Gent en Lebbeke (26 februari)
Koen Dillen neemt de latere winnaar Matthieu Van Diest op sleeptouw in de Flanders Indoor (Foto: PietD)Tijdens de Flanders indoor te Gent, stonden drie clubgenoten mee in de arena. Frauke Penen mocht mee aantPieter Rijnders had in Lebbeke zijn podiumplaats reeds gereserveerd... (Foto: GuyVW)reden in het hoofdprogramma, waar ze in de eerste serie 60 meter als 5de over de eindstreep flitste in 7"47. Dat was goed voor een 8ste totaaltijd, identiek aan de chrono van een Nederlandse concurrente in de andere reeks. Helaas zorgden de duizendsten er voor dat Frauke net niet in de finale mocht aantreden. Twee Leuvenaars in de 800-den van het naprogrmma. Sarah Verjans werd 6de in 2'25"55 en Koen Dillen liep zich als 3de naar een knappe eindtijd van 1'54"57.
In Lebbeke kwamen de veldlopers in actie. Sandra Schenkel was best teverden met haar 6de plaats bij de seniores en ook Marjan Stevens mag als 11de terugblikken op een goeie koers. Lesley Trappeniers was de 10de juniore en in diezelfde koers finishte mama Rita Verloy als 21ste.  Pieter Rijnders hield er ook een laatste conditietest voor het BK. Pieter hield lange tijd stand in een koptrio, maar kon de koers niet naar zijn hand zetten. Op reserve palmde hij dan de 3de podiumplaats in.

Tweemaal goud, tweemaal zilver voor Leuvense dames (Gent, 19 februari)
De (medaille)verwachtingen waren voor dit BK indoor alle categorieën in Gent vrij hoog gespannen bij onze Leuvense vrouwen. Met haar eersEen nieuwe ervaring voor Frauke: maximale mediabelangstelling ! (Foto: Remi VO)te Belgische titel AC, heeft Frauke Penen zichzelf een vroeg verjaardagscadeau gegeven. Een dag voor haar 21ste verjaardag was ze, weliswaar in afwezigheid van Kim Gevaert, de snelste op de 60m in 7"43. Daarmee bleef ze wel 1 tiende boven haar besttijd, maar voor haar was deze titel zoveel belangrijker dan de tijd. En niet dat Frauke zomaar tegen AnneMieke en RozeMieke sprintte: ze hield zowat de completeLeuvense 1500m-dubbel: Sylvie Ameloot wint haar eerste nationale titel, Corinne Debaets collectioneert haar 32ste medaille... (Foto: Remi VO) 4x100m ploeg op uitzondering van het boegbeeld, achter zich ! In de series was Frauke al de beste gebleken, en dat ze daardoor de druk voor de finale hoog voelde stijgen, hoeft geen betoog. Maar ook daar had ze alles in een flits prima onder controle. Frauke is zonder twijfel het veelbelovende uithangbord voor DCLA !
Het tweede goud werd gehaald in de 1500m. We weten het: afwezigen hebben altijd ongelijk, en dat mocht zeker de zaak van Sylvie Ameloot niet maken. Sylvie trok dus stevig door van bij de start en stond die positie niet meer af. Clubgenote Corinne Debaets probeerde aansluiting te krijgen, maar het gaatje van enkele meter bleef en zo won Sylvie - net als Frauke - na de Vlaamse ook de nationale titel. Haar 4.32.24 zijn trouwens een nieuw PR. Even verder zorgde Corinne voor de Leuvense dubbelslag in 4.34.14, een ruime verbetering van haar eigen Belgisch W40-record. Voor wie het zou interesseren: het was de 32ste individuele BK-medaille. Sarah Verjans was de derde Leuvense in de koers en remonteerde geleidelijk aan haar tegeJohan Mordijck in zijn serie na toppers Van Branteghem en Arnaud Ghislain.nstandsters. In 4.57.66 werd ze 6de.
Al vroeg op de middag zorgde Catherine Timmermans voor het goede voorbeeld. Na dWim Steurs wint de B-serie 800m.e ongenaakbare Veerle Blondeel bereikte Catherine al in de tweede beurt een verre 13m99, en daar kwam alleen zij zelf nog in de buurt met haar laatste poging van 13m95. Al haar worpen reikten bovendien verder dan 13m21, zodat ook daar een ongelooflijk goede regelmaat in stak.
Ook voor Stéphanie Herssens werd het een succesvolle dag. In de reeksen van de 400m liep ze een nieuw PR en een nieuw clubrecord met een tijd van 57.42. Deze prestatie kon ze niet herhalen in de finale, maar met 58.87 werd ze toch knap 5de. Johan Mordijck kon zijn snelle Luxemburgse 200m nog niet volledig omzetten in een super 400m. Hij strandde in de reeksen met een chrono van 49.48, een PR en alvast een gedurfde en sterke koers in het zog van Cédric Van Branteghem. Een finaleplaats in deze 400m was overigens niet zo vanzelfsprekend, want de bezetting was echt nationale top !
Er werden verder nog enkele prima erepaatsen genoteerd in de Gentse indoorarena. Met Koen Dillen en Joren Gordts stonden twee jonge snaken in de beste finalereeks van de 800m. Koen kreeg een onrustige wedstrijd voorgeschoteld, met veel duw- en trekwerk. In de laatste ronde deed Koen een moedige poging in een zoektocht naar een bronzen medaille, maar het licht ging langzaam uit, al hield Koen in die omstandigheden zijn concurrenten toch nog autoritair af. 4de in 1.55.08. Dichtste belager werd trouwens Joren, die een rustigere race meemaakCatherine Timmermans won kogelzilver na ongenaakbare Veerle Blondeel (Foto: Remi VO)te en in de laatste ronde verschroeiend uitpakte. Zijn 1.55.22 voor plaats 5 zijn bovendien een dik PR.  Joris Windey beleefde ook een memorabele race. Snelle gestrekte koers, waarbij in de tweede helft flinke gaten vielen. Joris kon elk gaatje netjes dichten en liep aan de bel ook in 4de positie. Maar een maand examens, gevolgd door 10 dagen Portugal en vooral 3 dagen Limburgse bossen, eisen hun tol en Joris beleefde z'n moeilijkste 200m tot nu: toch nog 6de in een PR van 4.03.49. Twee clubgenoten in de 3000m, met een attente Jeremy Van Ophem, van dichtbij gevolgd door Marc Dannis die hun koers mooi opbouwden en zo naar PR's van 8.48.24 en 8.49.50 naar een 5de en 6de plaats liepen. Ook 5de en 6de in het hoogspringen: een nochtans flink verkouden Tim Rummens en Bjoke Adang klaarden daarvoor allebei 1m90. Hier niet de leeftijd van onze jonge hoogspringers uit het oog verliezen ! Dat geldt natuurlijk ook voor polsstokspringer Dieter Jaspers, die met 4m40 genoeg had voor een 5de plaats. Bij de vrouwen klaarde Karolien De Meyer 3m00 met de glasvezelstok en dat was goed voor plaats 6. (Info: Gunther-Michel)

's Morgens moesten de masters de spits afbijten in hun nationaal kampioenschap te Gent, met daarbij slechts twee Leuvense vertegenwoordigers. Wim Steurs won knap de B-serie 800m in 2.07.71. Wim werd daarmee 6de in totaal, maar zou in de andere serie beslist heelwat dichter bij het podium geraakt zijn. Ingrid Ceuppens streed in de verspringbak, waar ze met 3m98 de 9de plaats behaalde.

  CrossCup podium te Dour kleurt rood-wit (Dour, 19 februari)
Veel rood-witPieterjan in 't spoor van eeuwige rivaal Florent Caelen. Ook nu blijft Pirre winnen en wordt onbedreigd de beste van de CrossCup (Foto: Guy VW)te kwaliteit, daar op het zwarte CrossCup-parcours van Dour. Bij de cadetten plaatste Dawit Van Haute zich in de toptien. Hij dwong met respect een negende stek af. Pieterjan Van Eynde is zijn provinciaal dipje, veroorzaakt door ziekte, te boven. Hij raakte met zijn eeuwige concurrent Florent Caelen op kop, ging voorzichtig te werk om zijn eindklassement veilig te stellen, en toonde zich in de slotfase de snelste. Dagwinst en algemeen klassement voor Pieterjan ! Nu nog een mooi BK en de winter mag voor hem best geslaagd worden genoemd. Ook stilaan in conditie: Darcis Claessens. In Dour gleed Darcis al naar de 5de plaats en da's al meer dan hoopgevend richting Oostende.
Ook Kim Ruell moest zijn eindklassement verdedigen. Onze junior vestigde zich een tijdlang in tweede stelling, liet zijn FLAC-tegenstander wat uitlopen, maar vond het na halfkoers welletjes. Erop en erover dacht Kim, hij deed dat, maar dat bleek toch wat te voortvarend op het toch wel verraderlijke parcours van Dour, met die paar nijdige klimmetjes. Uit de achtergrond dook Sanne Torfs, zoon van ex-DCLA-er Jan, op. Die won, maar kwam in de eindrangschikking wel veel te kort. Algemene winst voor Kim. In deze race verdedigde Hugh Garnett dapper zijn 22ste stek.
Bij de seniores vrouwen kwam van DCLA alleen Marieken Verhaeghe aan de start. Zij moest Dour meelopen om haar tweede plaats bij de beloften van de CrossCup te verzilveren. “Ik moest vooral uitlopen en wou zeker niet te diep gaan. Ik wist ook niet hoe ik de stage in Portugal zou verteerd hebben. Dat viel allemaal best mee”, zei Marieken achteraf na haar primKim Ruell mocht in Dour de eindzege van de CrossCup vieren (Foto: Guy VW)a 9de plaats.
De seniores mannen hielden een goede oefening voor de nationale kampioenschappen. Jesse Stroobants schoof van in het begin heel alert mee, moest dan toch Pieter Desmet, Tom Van Hooste en Krijn Van Koolwijk in de achtervolging op de twee Kenyanen laten gaan, maar pakte Bart Evens terug. Jesse stelde zijn zesde plaats veilig, leek zelfs nog even op Krijn terug te komen. Achter hem ging Pieter Rijnders een strijd aan met Koen Van Rie, terwijl Maarten Van Steen zich de ziel uit het lijf liep om bij Pieter te geraken. Dat lukte hem ei zo na. Pieter, die wat moest toegeven op Van Rie, werd 9de, Maarten 10de. Hij liet Bart Evens, die hem in Vilvoorde van PK-zilver hield, ver achter zich. Drie DCLA’ers in de toptien, klasse ! Wat verderop in het veld vocht Wouter Huybens om aansluiting bij die top te vinden. Wouter liep een sterke wedstrijd, maar was niet helemaal tevreden. Hij kreeg zijn lange pas niet ten volle benut, zag een paar rechtstreekse concurrenten weglopen en hield er een paar andere op afstand. Hij werd 24ste.
Sandra Schenkel en Wine Figeys op het Pajottenlandse podium van Lennik En Marc Ruell ? De seniores-coach verscheen bij de masters wat ziekjes aan de start, nam zich voor om enkel uit te lopen en zo de algemene rangschikking te winnen. Dat lukte als 9de, met even verder als 21ste ook Piet Van Lierop en Marc Schrevens (110). Hilde Havermans (20) was de enige vrouwelijke master in de Borinage.
In totaal dus drie rode klassementstruien voor DCLA ! Met daarbij ook nog de 4de en 5de plaats van Jesse en Pieter in de senioreseindstanden, de 10de van Marieken bij de vrouwen en de OEH-eindzeges van juniore Annelore Desaedeleer en korte cross-man Dries Busselot die allebei in Kessel-Lo aan hun voorbereiding werkten, mag het recente CrossCup gebeuren alweer een DCLA-voltreffer genoemd worden ! (Info: Koen H)
Ook in Lennik waren er crossers actief. Sandra Schenkel haalde er meteen haar eerste senioreszege ooit. Nog wat vermoeidjes in de benen wegens Portugese nawerkingen, mag Sandra alvast met vertrouwen uitkijken naar het nationaal kampioenschap. Ook Wine Figeys klom op het Pajottenlandse podium, nadat ze voorzichtig was gestart, maar geleidelijk aan haar concurrenten kon remonteren. Na een tegenvallend PK, is dit alvast een hele opsteker. Op dit zware parcours vocht Eline Deboth voor wat ze waard was. Ze startte vrij rustig en kon tijdens de wedstrijd nog wat opschuiven en behaalde een 7de plaats op 22 deelnemers. Bij de cadetten jongens was Daniël Nys de beste van DCLA. Ook hij vertrok rustig en schoof gestaag op en eindigde zo op een 9de plaats. Daarachter eindigde nog Sjors en Jef Behets. Minder geluk kende Laurens Muchez. Door een weekje ziekte en door een onzachte landing bij de start, moest hij zich al van in het begin te hard forceren en op dit parcours was dit dodelijk. Hij stapte dan ook wijselijk uit de wedstrijd. Van Goedele Vanhentenrijk zijn we het gewoon dat ze iets rustiger start en altijd sterk finisht. Ook vandaag weer, maar dit loonde toch maar weer in een puike 5de plaats aan de meet. Julie Rummens liep ook een goede wedstrijd en eindigde ietsje achter Goedele. Daan Thijs kende ook geen goede dag. Al van in het begin van de wedstrijd kampte hij met krampen, waardoor ook hij besliste om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Er stond ook een korte cross op het programma. Koen De Ridder was goed op weg om het podium in te palmen, toen het noodlot toesloeg. Een spierscheur haalde hem uit koers en maakte een vroegtijdig eind aan een seizoen dat voor hem wegens omstandigheden nog maar amper begonnen was. Ook opgemerkt in diezelfde koers: Stefan Maes. Stefan - nog junior - is een van onze jogbegeleiders en proefde slechts vanaf dit jaar van het veldlopen. Zo debuteerde hij in d CrossCup te Mol en liep hij ook al de cross van Sint-Truiden (8ste), maar hier werd Stefan netjes 5de, precies in het midden van de groep. Alvast een veelbelovend debuut ! (Info: Roel B). In Borsbeek liep Inneke Van Mechelen naar een knappe 4de senioresplaats.

Leuvense hoogspringjeugd met medailles op het BK Indoor (Gent, 12 februari)
In het polsstokspringen enkel Silke Devogelaere voor DCLA, die met een PR van 2m80 net naast het podium viel. Weliswaar had ze de zelfde prestatie als nummer drie, maar daarvoor had ze echter meer pogingen nodig. In de 200m was Lien De Tavernier niet in haar dagje. Ze liet duidelijk haar ontgoocheling blijken na een tijd van 28"58. Bij de jongens kwam Tom Wijgaerden net iets te kort voor een nieuw PR, nl 26"25. Over de 60m liep Esther Salaets precies haar PR met 8"37. Ook Heleen Stradiot benaderde tot op 3" haar PR met 8"65. Lien De Tavernier bleef dan weer iets meer boven haar PR, net zoals in de 200m, met een tijd van 8"66. Ook Tom Wijgaerden kwam weer dicht bij zijn besttijd met 8"11. Over de 400m verbeterden onze clubgenotes wél hun besttijd. Tine Mommen liep 65"00, en in dezelfde categorie kwam Elise Van Eynde zelfs tot 62"82. Vreni Roesems wou bewijzen dat, hoewel de rugproblemen nog niet volledig gedaan zijn, ze toch in staat is een meer dan behoorlijke 400m te lopen. Ze liep heel attent mee vooraan en verbeterde zo haar indoor PR met meer dan een halve seconde tot 61"39. Matthias Vanattenhoven tenslotte liep in zijn eerste 400m indoor een tijd van 58"94. (Info: Gunther)
Denis Hanjoul op het hoogste Vlaamse podium (Foto: Adelin De Groote) Van op de DCLA-hoogspringwebsite pakten we het volgende verslag mee...
Vandaag was het hoogtepunt van het winterseizoen voor de jeugd. Denis Hanjoul was geselecteerd voor 60m horden en hoog bij de cadetten, Gerrit De Moor en Bjoke Adang zochten hogere sferen bij de scholieren. Als eerste mocht Denis beginnen springen. De wedstrijd begon redelijk desastreus met twee missers op 1m60. Kwam het door het lange wachten of waren het de zenuwen, alleszins Denis herpakte zich snel. Door een ruime sprong over 1m70 was zilver al verzekerd en toen kon de strijd om de eerste plaats beginnen. Door zijn foutsprongen was Denis op achtervolgen aangewezen terwijl zijn Waalse concurrent vlotjes de hoogtes bleef klaren met de eerste poging. Na 1m72 was de logische taktiek dan overslaan. En inderdaad op 1m76 ging onze Waalse vriend in de fout en was het aan Denis om de klus af te maken. Hijzelf miste echter ook de scherpte om nog een supersprong uit zijn benen te toveren zodat het bij 1m72 en een tweede plak bleef. Toch wat ontgoocheling, zoals het een echte sportman betaamt, want als lijstaanvoerder had hij graag die goude medaille veroverd... De horden zorgden wel voor een opkikker. Na een tweede plaats in de reeksen, startte hij met de vijde tijd in de finale. Hier bevestigde hij deze plaats door nog eens zijn PR te verbeteren tot 9"20. De start lukte vandaag heel goed en ook tussen de hordes kon Denis een hoge snelheid ontwikkelen. Dat belooft voor buiten.
Bij de scholieren begon Gerrit op 1m65. Door zijn serieuze recordverbetering op het PK (1m80) is hij een paar banken vooruit geschoven en mocht hij ook deelnemen aan deze kampioenschappen. Hij mist nog wel de ervaring en de regelmaat, maar met 1m75 mag hij zeker tevreden zijn. Dit was goed voor een zevende plaats. De goede sprongen moeten meer geautomatiseerd worden en dan kunnen we nog deftige prestaties van Gerrit verwachten. Bjoke blijft problemen hebben in de aanloop. Vandaag werd gekozen om snel aan te lopen en zo ging hij met de eerste proging vlot over 1m86. Een zoveelste podiumplaats voor Bjoke, deze keer was het brons. Toch komt de afstoot nog niet voldoende tot zijn recht. Dit zal het trainingsaccent worden van de komende periode en mits regelmatige training moet dit wel opgelost raken... Globaal bekeken presteerden onze springers weer op hoog niveau, weliswaar zonder uitschieters deze keer. Brons en zilver zijn best wel om trots op te zijn... (Info: Roeland)

Provinciale veldloopkampioenschappen met DCLA in hoofdrol (Vilvoorde, 05 februari)
De crossers keken er zeker naar uit: na de jarenlange gevechten op de heuvels en in de modder van Lennik. Uiteraard, veldlopers moeten alle omlopen aankunnen. Dat neemt niet weg dat er eens wat afwisseling mag zijn. Verandering van spijs doet eten. En zeg zelf, Vilvoorde biedt een eerlijk selectief parcours. Een lange licht oplopendeDries Basemans en Daniel Nys genieten van hun eerste provinciaal podium ! aanloop, die na vijf keer wel doorweegt, snelle stroken en een helling aan de bosrand, het decor was er voor een aantal boeiende wedstrijden. En die waren er. De toeschouwers kregen waar voor hun geld. En speelde DCLA mee, zelfs bij afwezigheid van enkele van onze tenoren die andere oorden opzochten ? Zeker wel.
Bij de eerstejaarscadetten meisjes waren Eline Deboth en Elise Van Eynde in een boeiende strijd voor een podiumplaats. Eline werkte zich naar brons en liet Elise de ondankbare vierde plaats. Josefien Laurent werd 16de. Bij de tweedejaarscadetten eindigde Sien Verdeyen 12de.
Bij de jongens werd het eeMarc Ruell in de achtervolging op zoon Kim naar de algemene mastertitel als 45plussersn dubbelslag, goud zowel bij de eerste- als bij de tweedejaarscadetten ! Dries Basemans, jawel broer van Michel, is ook uit het goede crosshout gesneden. In de wedstrijd knokte hij met de tweedejaars en dat stimuleerde. Dries won de titel van zijn geboortejaar voor een sterk eindigende clubmakker Daniel Nys. Die mannen hebben het wel. Wat verderop zaten nog flink wat DCLA’ers die de crosstoekomst kunnen verzekeren. Matthias Vanattenhoven, 8ste, Dieter Delvaux, 14de, Max De Moor, 15de, Jef Behets, 17de, Dries Nuyts, 25ste.
De tweedejaars dan. In Bertem liep hij na een sterke wedstrijd naar zijn eerste zege. En dat dat geen toevalstreffer was, bewees hij in Vilvoorde, Laurens Muchez, opnieuw aan de winst, en dit keer tegen de Vlaams-Brabantse top die zich niet onbetuigd liet. Siemen Corbeels werd hier 6de, Philippe Timmermans 8ste - en dat is puik - en Jonas Wera eindigde 9de.
Bij de eerstejaarsscholieren meisjes moest Goedele Van Hentenrijk optornen tegen een sterke Marlies Schils (MAC). Zelf wasGoedele Van Hentenrijk: zilver. ze een maatje te sterk voor thuisloopster Femke Van Gestel. Verdiend zilver dus voor Goedele. Net zoals Goedele de enige DCLA-ster was in haar categorie, zo was Julie Rummens ook onze enige vertegenwoordigster bij de tweedejaars. Ze werd 5de.  Ook maar één DCLA-er bij de eerstejaars jongens, Daan Thijs, die 16de eindigde. Bij de tweedejaars was het niet het dagje van Pieter-Jan Van Eynde. Verzwakt door ziekte kon Pieter-Jan niet meestrijden voor de titel. Een 4de plaats werd zijn deel. De nationale titelstrijd is er nog om orde op zaken te stellen. Trouwens hij heeft zo'n scenario al eens meegemaakt ! Joris Vandensande werd 17de.
Bij de juniores vrouwen was het uitkijken naar Lize Bollen en Sarah Van Eynde. Hun concurrentes, Vanja Cnops en Annelore Desaedeleer, waren niet van de minsten ! Lize verdween echter, geplaagd door krampen, vroegtijdig uit de wedstrijd. Sarah liep voor wat ze waard was. De januari-examens en daar bovenop nog een knieblessure, verzwakten haar podiumkansen. Ze eindigde ook op die onaantrekkelijke 4de stek.
De juniores jongens schoven uiteraard Kim Ruell naar vMasters Myriam Vanhorenbeek en Marijke Willekens in duel.oren als de te kloppen man. En ook de masters, met op de eerste plaats pa Marc, lagen op de loer om Kim het leven zuur te maken. Kim liet zich niet intimideren, nam wat voorsprong en controleerde van op de kop de wedstrijd, liet pa niet te kort komen en haalde titel binnen. Marc pakte dus ook het goud. Hij werd algemeen tweede na Kim. Jonas Maris kwam nog iets te kort voor het brons bij juniores, maar als specifieke middenafstander, werd hij verbluffend vierde in zijn beste koers van de winter. Hugh Garnett, pas aan zijn eerste wedstrijd dit seizoen toe, liep naar een verdienstelijk achtste plaats en Willem Abts werd 12de.
Bij de seniores vrouwen was met Nathalie De Vos de winnares op voorhand bekend. Het leek erop of Rosemary Kithusi makkelijk zilver zou pakken. Dat was echter buiten Elke Van Hoeymissen gerekend. Elke liep heel sterk in de achtervolging, bleef in haar kansen geloven en naderde in het zicht van de meet tot kort op Kithusi, maar die vocht terug en hield krap een paar seconden over op Elke die momenteel haar aggregaat afrondt en zeker niet aan een ideaal trainings- en rustregime toe is. Glanzend brons voor Elke en DCLA. Linde Wyseur, die haar trainingsvolume in de examenperiode ook wat had teruggeschroefd, leidde lang de achtervolging op Elke, maar moest in Maarten Van Steen stond bij het PK in Vilvoorde op het seniorespodium na twee nationale toppers. (Foto: Maarten VAN LOOY)de slotfase een paar concurrentes laten voorgaan, zodat ze toch nog heel verdienstelijk 6de eindigde. Myriam Juveyns, 9de, en Liesje Merckx, 10de, werken hard aan hun tweede loopcarrière. Dat laten deze resultaten zien. Op een 11de stek eindigde Marjan Stevens en dat is toch wel een sterke prestatie van een eerstejaarsseniore. Inneke Van Mechelen finishte iets verderop 14de, goed voor haar doen. Wine Figeys liep een regelmatige wedstrijd en dat leverde ondanks zware krampen een knappe 18de plaats op. Met zeven dames was DCLA goed vertegenwoordigd, en bewezen ze dat de tijdelijke onbeschikbaarheid van zeven andere clubgenotes - Sylvie, Corinne, Veerle, Sigrid, Liesbeth, Marieken en Sandra - geen onoverkomelijk probleem is !
De titelstrijd bij de seniores mannen was open. Het was een tijdje geleden dat een PK nog zoveel nationale top mocht begroeten. Kristof Van Malderen  trok snel hard in de aanval, en vermoordde daarmee zichzelf. Ex-DCLA-er Bart Evens, OEH, in Hannuit ook nog smaakmaker, en Willem Van Hoof, winnaar in Mol, maakten er, eens Kristof tot de orde was geroepen, een boeiend spektakel van. Maarten Van Steen nestelde zich in de rood witte kleuren op de derde stek. De kloof met de twee koplopers was iets te groot. Maarten bleef wel verder uitlopen op Van Malderen en haalde het tweede senioresbrons naar Leuven. Van Malderen bekocht zijn snelle en harde aanval. Hij moest alles uit de kast halen om een hardwerkende en op hoog niveau lopende Wouter Huybens op afstand te houden. De Leuvenaar, in Hannuit niet in zijn beste dagje, rook het vel van de VAC’er en liep beetje bij beetje het gat toe, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven op een heel knappe vijfde stek voor Lander Van Droogenbroek, Pieter Vermont en Johan Vermeiren.
Myriam Vanhorebeek en Marijke Willekens vochten bij de masters een duel uit voor het brons, uiteindelijk in het voordeel van Myriam aflopend, met toch ook een knappe 4de plaats van Marijke. Anita Enis (12) en Roos Hermans (15) kwamen ook binnen de top 20. Hilde Havermans (24), Rita Verloy (31) en Viviane Van Roelen (32) toonden zich ook in de drie Fonteinen.
Dat Marc Ruell de masterstitel inpalmde, las je hierboven al. Maar ook Johan Verdeyen deed het heel knap en miste als 4de op een zucht het podium. Piet Van Lierop werd nog knap 20ste, maar voor Jo Van Eynde (27) en Ferdi Put (48) werd het de laatste cross van het seizoen, vermits zij met kwetsuren Vilvoorde verlieten. Benny Herroelen (35) en Freddy Sools (37) finishten nog tussen beide pechvogels in. Bij de 160 (!) aangekomen masters, noteerden we nog de volgende DCLA-ers: Jerry Moreels (61), Philippe Muchez (72), Johan Deboth (85), Freddy Cornillie (108), Miel Verhulpen (110), André D'Haeyer (113), Peter Bridger (122), Lodewijk Verloy (126), Hugo Parton (134) en seizoensdebutant René Francis (141). Voor André (M65) en Lodewijk (M70+) waren dat ook nog eens extra provinciale titels in hun leeftijdscategorie ! Dat waren liefst 17 Leuvense masters, oftewel iets meer dan 1/10de van het totale veld. Overigens namen liefst 100 clubgenoten deel aan dit provinciaal veldloopkampioenschap. De volledige resultaten raadpleeg je hier. (Info: KoenH - alle foto's: Maarten VAN LOOY)

Kim Ruell: probleemloos bij de juniores Elke Van Hoeymissen verstoorde bijna het VAC-senioresfeestje Cadet Laurens Muchez: de beste tweedejaars.

DCLA internationaal met snelle Johan (Luxemburg, 04 februari) en moedige Frederik (Apeldoorn, 04 februari)
Johan Mordijck liep op 4 februari in Luxemburg een 200m in een persoonlijk record van 22"01. Dat is de 6de Belgische jaarprestatie voor onze 400m-specialist !
En van Frederik Vandermersch ontvingen we het volgende relaas van zijn deelname aan de midwintermarathon in het Nederlandse Apeldoorn. "Ik heb gepoogd in mijn eerste marathon de kleuren van DCLA te verdedigen. Zelf ben ik best tevreden met mijn eindtijd 3u23'38". Ik werd hiermee 16de op 91 deelnemers in mijn categorie 45-50. Het was een reuze-ervaring op vrij geaccidenteerd terrein met heel weinig vlak. Ik werd verwittigd dat het een vrij selectief parcours was. Soms waande ik me in Heverlee-bos, of Meerdaalwoud. Heerlijke buurt. Ik wil langs deze weg iedereen bedanken, die me tijdens mijn voorbereiding met de lange trainingen mentaal en met raad en daad hielp. De weg naar de volgende prestatie is nog lang maar de eerste stap werd gezet. De Ironman (een volledige triathlon) in Sherborne (U.K.) op 20/8 is nog ver. Ik ga nu even de riem afleggen, maar niet voor lang ... Frederik, sommigen noemen me Fré en nog anderen Fred maar voor mij maakt het niks uit"

Frauke met derde Belgische tijd ooit naar de titel;
ook titel voor Sylvie ; Catherine en Joris zorgen voor nog meer medailles
(Gent, 29 januari)
Met een supertijd van 7”34 is Frauke Penen ietwat verrassend, maar zeker oververdiend, Vlaams kampioene op de 60m geworden. Met deze topprestatie verbeterde ze niet alleen het 30-jaar oude clubrecord van Frauke na haar schitterende race: links Europees junioreskampioene Eline Berings, rechts Katleen De Caluwé, de nummer twee aller tijden, net voor Frauke (Foto: RVO)onze nationale sprintster Lea Alaerts. Lea zette die tijd nog neer in het Poolse Katowice - een Pools plaatsje erg actueel deze zondag - op 8 maart 1975, ter gelegenheid van de Europese indoorkampioenschappen. Frauke bleef met haar knaltijd in de finale ook kleppers als Eline Berings en Kathleen De Caluwé voor. Om het nog beter in te kleuren: er liepen slechts twee Belgische meisjes ooit sneller dan Frauke ! 
Na de reeksen 400m, waarin we bij de vrouwen Stéphanie Herssens (finaleplaats met een PR van 58”10) en bij de mannen Johan Mordijck (50”21), was het volgende loopnummer met DCLA-deelname de 60m. Hierin was het vooral uitkijken hoe Frauke zich met Sylvie Ameloot: eerste titel AC: ongenaakbaar in de 1500m (Foto: RVO)de andere Vlaamse spurtsters kon meten. De reeksen waren al veelbelovend. Ondanks een mindere start won ze toch haar reeks in 7”43, dik PR en de snelste tijd, dus dat beloofde voor de finale. Daarom ging ze in haar serie van de 200m enkel starten, maar niet uitlopen. Onze andere deelnemer op de 60m, Hans Moons, zat in een tumultrijke reeks. Eerst had hij zelf de tweede valse start veroorzaakt en mocht hij dus inpakken, maar bij de volgende start was er zodanig veel verwarring dat alle prestaties van die reeks geannuleerd werden. De reeks werd volledig herlopen, en daardoor kreeg Hans toch een nieuwe kans. Hij liep een tijd van 7”27. Later in de namiddag moest Stéphanie een twFrauke Penen met supertijd naar Vlaamse sprinttitel (Foto: Marc Van Put)eede keer de baan op voor een 400m. Haar bobijntje was blijkbaar toch al behoorlijk afgerold, want ze kon haar tijd van de reeksen niet herhalen. Ze werd toch nog 5de in 59”63. (Info: Gunther)
In de halve fond nummers heel wat Leuvens volk aan de start. Zoals stilaan een traditie wordt, gaat de 800 & 1500m gepaard met heel wat trek- en duwwerk. Ook dit jaar was het niet anders, gelukkig zonder al te grote gevolgen voor onze Leuvense atleten. Bij de 800 vrouwen liep Sarah Verjans een goede eeIn een tactische 1500m haalde Joris Windey het brons, op minder dan een seconde van de titel. (Foto: RVO)rste wedstrijdhelft, in de derde ronde schoof Sarah zowaar naar de 3de positie toe, maar in de laatste ronde werden alle duivels ontbonden en kwam het tekort aan wedstrijdritme bij Sarah duidelijk boven water. Zij eindigde op een 10de plaats (2.22.63). Bij de mannen 800 startten Joren Gordts en Koen Dillen in de a-reeks. Koen had duidelijk te kampen met een off-day: hij startte attent mee voorin, maar kreeg even na halfweg een tik van de hamer en eindigde 9de (1.59.84). Joren startte eerder voorzichtig, plaatste zich achteraan het groepje en slaagde er dankzij een goede laatste ronde een paar mensen te remonteren met een 5de plaats als gevolg (1.57.00).
De start van Sylvie Ameloot op 1500m was even twijfelachtig wegens het overlijden van haar grootvader, maar uiteindelijk stond ze toch aan de startlijn en de concurrentie heeft het geweten: ze gaf iedereen het nakijken (4.39.32), meteen weer een bewijs dat Sylvie Zilveren Catherine (links) en PR voor Kirsten. Het kogelstoten was goed Leuvens getint ! (Foto: RVO)goed bezig is en dat we zeker nog het één en het ander van haar mogen verwachten de komende maanden. Bij de mannen 1500m werd het een tactische wedstrijd en werd er de eerste kilometer (te) traag gelopen. Joris Windey liep afwachtend, rekenend op zijn sterke eindjump. Jammer genoeg kwam hij in de laatste ronde net iets tekort voor de titel. Toch nog een mooie bronzen medaille voor Joris (4.03.95). Marc Dannis liep zich mooi meezuigen in het voorste deel van het peloton en schudde ook nog een zeer sterke laatste ronde uit zijn mouw, wat hem een knappe 5e plaats opleverde (4.08.31). (Info: Robbie)
De voorbije 6 kampioenschappen AC was Catherine Timmermans telkens op een ondankbare vierde plaats gestrand, maar vandaag kwam daar verandering in. Na een regelmatige wedstrijd met een bestworp van 13m81, mocht Catherine naast de voorlopig onbereikbare Veerle Blondeel als vice-kampioene het podium op. Toen we juniore/speerwerpster Kirsten Meeus voorstelden om als afwisseling dit kogelkampioenschap mee te pikken, vroeg ze zich af wat ze daar kon gaan doen. Kirsten onderschat haar eigen kwaliteiten, want met een PR van 11m72 waren er vandaag maar 5 Vlaamse meisjes beter. (Info: Herman)
Hilde Bottin tenslotte blijft altijd maar verbeteren: ze hinkstapte bij dit KVV liefst 10m52 ver en dat was 3 centimeter verder dan haar vorig club- en Belgisch W40-record. In Gent was haar prestatie goed voor een 7de plaats

Reeks sterke Leuvense ereplaatsen op keihard terrein (Hannuit, 29 januari)
Kim Ruell neemt zijn Zwitserse en Nederlandse concurrent op sleeptouw.
Na afloop van de snelle wedstrijd in Hannuit, blijven onze drie CrossCupleiders toch stevig in het zadel. Geen modder dus in de weiden van Hannuit, maar wel razendsnelle koersen over de hardbevroren ondergrond. Hoe gevaarlijk die ondergrond wel was, illustreerden onze masters: Jo Van Eynde startte uit voorzorg niet en Marc Ruell stapte wijselijk uit de strijd, ook al liep hij comfortabel in derde positie: 'te gevaarlijk', aldus Marc. Diens zoon Kim liep alweer een verstandige race en kwam pas in de tweede koershelft zijn neus aan't venster steken. Maar dan deed hij het ook grondig en schudde deftig aan de boom: alleen een Zwitser en een Nederlander konden nog mee. Dat Kim het buitenlands duo in de slotfase moest laten gaan, was helemaal geen oneer. Hij scoorde de hoogste punten, zodat de CrossCupzege nu wel heel dichtbij komt. Michel Basemans was aanvankelijk goed mee in de running, maar moest passen toen er flink aan de boom werd geschud: toch nog een knappe 7de plaats voor Michel.
Onze meisjes juniores vlogen er onvervaard in, met Lize Bollen en Sarah Van Eynde mee in de spits. Helaas gleed Lize in een van de eerste scherpe bochten onderuit en moest ze aan een zeer lange en verre achtervolging beginnen. Sarah nestelde zich ondertussen comfortabel in verdienstelijke vierde positie, en stond die niet meer af. Lize rukte nog op tot plaats 5, maar haar inhaalrace had teveel krachten gekost, zodat ze in de slotfase nog teruggewezen werd naar plaats acht. Iets verder finishte Lesley Trappeniers, maar er zat niemand meer tussen haar en Lize. Bij de vrouwen was Marieken Verhaeghe de enige Leuvense in het internationale veld. Bijna zes kilometer is nog een tikkeltje te lang voor Marieken, maar met haar 20ste plaats is haar 2de rang in de eindstand van de beloften quasi zeker. Ook in de korte cross slechts één Leuvenaar: Gert Bamps finishte als 37ste.
Lize Bollen na haar ongelukkige val op weg naar een sterke remonteOnze mannen zagen aan de startlijn een zwarte Afrikaanse muur. Niet dat Jesse Stroobants daarvan onder de indruk is, want hij koos meteen voor de Belgische top vier plaats. Hij kreeg het daarbij niet onder de markt, want zag zich voortdurend aan de kop van een groepje sleuren, daarbij de scherpe wind als extra hindernis opvangend. Uiteindelijk behield Jesse zijn 4de nationale rang, op een 19de totaalplaats. Niet ver daarachter kreeg Pieter Rijnders met eenzelfde probleem af te rekenen: geen supersnelle start, maar voortdurend inhalen als een sneltrein. Ook voor hem was het snelle parkoers en de bijtende wind een nadeel: Pieter schoof voortdurend vooruit en strandde op plaats 23, als 6de Belg. Met nog alleen de slotmanche voor de boeg, staan Jesse en Pieter op een 4de en 5de plaats in het voorlopige klassement. Dat ziet er dus ook veelbelovend uit ! Maarten Van Steen zat niet zo ver achter dat duo. De militaire kampioen kreeg halfweg echter af te rekenen met krampen, zodat het volle pond niet meer kon gegeven worden. Maarten werd 31ste en 9de Belg. Voor Wouter Huybens ging het allemaal iets te snel: hij raakte nooit in z'n goede ritme en kwam iut koers in de laatste ronde.
Bij de cadetten meisjes was het Eline Deboth die aan de start stond. Na een goede start moest ze al snel de eerste vijf van de wedstrijd laten gaan, maar daarachter deed ze het prima en werd knap 8ste op 32. De cadetten jongens waren met vier van de partij en moesten voor 2500m het veld in. Al snel bleek er een Duitse atleet weggevlogen, maar daarachter hing het vrij dicht bij elkaar. In een gehinderde eindsprint werd Dawit van Haute 7de. De tweede DCLA’er, Dries Basemans, werd knap 18de. Kort daarna eindigde Daniël Nys (21ste) en Siemen Corbeels (23ste). Voor allen een mooi resultaat. Een snipverkoude Goedele Vanhentenrijk begon heel goed aan haar wedstrijd. Nadien kende ze een kleine terugval, om op het einde toch nog een aantal concurrenten terug te nemen. Goedele eindigde uiteindelijk 13de. Pieter-Jan Van Eynde was één van de favorieten bij de scholieren jongens. Al snel liep Pirre in tweede positie op enkele meter van Florent Caelen. Lange tijd had hij voeling met de eerste, maar echt dichter kwam hij nooit. Pirre finishte wel mooi tweede en verstevigt zijn leidersplaats in de CrossCup. Daarachter eindigden Darcis Claessens 9de en Daan Thys 32ste. (Info: Roel)
Ook in Bornem waren enkele DCLA-crossers aan de slag: Elke Van Hoeymissen legde er beslag op de derde plaats bij de seniores vrouwen, en dat midden een superdrukke periode waarin lesgeven, examens voor het aggregaat en de trainingen eng moeten samengeperst worden. Richtig kampioenschappen ziet dat er wel goed uit. Met Liesje Merckx als 5de en Wine Figeys als 8ste, zal de interclubrangschikking niet ver uit Leuvense handen gebleven zijn. Junior Jonas Maris waagde zich tussen enkele indoorbeurten door nog eens aan een langere cross en werd er mooi 9de.

Ga naar winter 2006 (deel 3)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...