DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Ga naar Leen Bakker !
Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
ZOMERNIEUWS 2005 (DEEL 3)

Clubrecords voor Sarah de Coster en Elisa Peeters (Diest, 25 juni)
Sarah De Coster wist tijdens de 'Memorial Pieter Van Nuffelen' haar kracht als gewichtheffer om te zetten in een mooi nieuw PR in het hamerslingeren. Ze bereikte 46m23 en dat was slechts 71cm minder dan een weliswaar matige presterende Patricia Blondeel, de Vlaamse en Belgische kampioene. Broer Tim deed het niet onaardig met 56m06. Minder tevreden bleek Kirsten Meeus met haar 37m38 in het speerwerpen. Wat technische problemen heet het. De kogel stootte ze 10m71 ver. Nog met de speer kwam junior Elisa Peeters op een puike 37m rond uit. Ook dat is een nieuw clubrecord bij de juniores. In het discuswerpen cadetten haalden Els Eyckmans en Tine Mommen resp.23m73 en 19m57. Stephanie Herssens spurtte op de 200m tegen een muur van wind, die op3,3m/s gemeten werd. 't Is blijkbaar niet alleen in Kessel-Lo dat het waait. Toch won ze de scholierenreeks in 26"12 vóór EYOF'ers Jolien Van Brempt en Eva Duinslaeger. In de 1500m was er een dubbele overwinning voor DCLA dankzij Tinne Van Goidsenhoven bij de scholieren in 4'52"48 en Sylvie Ameloot in 4'31"60. In die race verbeterde juniore Sarah Verjans haar PR tot 4'47"12, ook al twijfelde ze vóór de start of ze wel zou lopen wegens hinder aan de voet. In de wedstrijd bleek ze daar echter geenMarc Ruell kiest al snel het hazenpad. Zijn Franse en Britse concurrenten zien hem niet meer terug. (Foto: Patrick Braems) last van te ondervinden en ze bleef Vanja Cnops voor. Pieter Rijnders volgde in de 1500m uitstekend Tom Compernolle en C° tot de laatste ronde, maar - in volle voorbereiding op het BK 10km - moest hij dan de snelle kerels laten gaan en werd vijfde in 3'56"43, minder dan een halve seconde boven zijn PR. Marc Dannis ging ook mee in de aanvangsfase, maar kreeg daarna het deksel op de neus. In de 800m deed Wesley Valcke een eerste poging op die afstand, maar stapte halfweg uit de baan. Hugh Huntington won de B-reeks in 2'02"27. (Info Remi V0)
De resultaten kan je hier bekijken.
Over het Kanaal, in Ashford (Engeland), wonnen zowel Marc Ruell (3000m) als Corinne Debaets (1500m) hun wedstrijd voor de nationale mastersploeg in de jaarlijkse interland tegen Frankrijk en Groot-Brittannië. Marc en Corinne deden al voor de vierde keer mee aan dit evenement; Marc won al drie keer, Corinne vier... Ook Hilde Bottin (Hinkstap), Kathleen De Wolf (Hamer) en Eddy Everaerts (Speer) versterkten er de nationale mastersploeg. Meer info op de nationale masterssite.


Maryam Amellal wint in Vilvoorde (zondag 12 juni)
Zes atleten van DCLA namen deel aan de "Gouden 1.500m" van Vilvoorde AC. Maryam Amellal opende meteen sterk want ze won de 400m horden in 64"47 en versloeg met een halve seconde de Gentse Sylvie Desmet. Daags na haar tweede plaats op 800m in Woluwe, probeerde Sylvie Ameloot het ditmaal op de 1500m. Ze nestelde zich, net als de Kenyaanse Kitushi, knusjes in het treintje van de tweelingzussen Terryn. Toen Griet een stevige versnelling plaatste op 200m van de finish, moest Sylvie eerst nog de Kenyaanse voorbij en viel er een gaatje. Ze naderde desondanks sterk op Griet en was erg tevreden met haar chrono van 4'32"40. In dezelfde reeks lukte Myriam Juveyns een voor haar puike 4'58"32 (tiende). De drie mannen van DCLA zochten hun heil in de 5000m en dat leverde Fred Guldentops de vierde plaats op in 15'29"31; één plaats daarachter finishte Valerio Vinci in 16'01"15 en Marc Gilis werd achtste in 16'42"34.


Leuvenaars overal aan het werk (zaterdag 11 juni)
Een zeer drukke atletiekzaterdag op het programma. In eigen land stond de Puttemansmeeting in Woluwe als blikvanger. Een hele reeks podiumplaatsen voor DCLA-atleten werden daar genoteerd. Catherine Timmermans lukte er midden haar examens een kogelstoot van 13m23: opnieuw boven de 13 meter en goed voor een Karolien De Meyer: PR bij Puttemans (Foto: EddyDM)3de plaats tussen de nationale top. Eén plaatsje beter was er voor Sylvie Ameloot, die in de 800m zelf nog een deel van het kopwerk opknapte en in het spoor van Ludivine Michel tot 2'12"63 kwam. Karolien De Meyer liet een nieuw PR noteren met de polsstok: ze klaarde heel knap 3m10. In de 2 mijl verrichte Bart Evens heelwat kopwerk in het winderige Fallonstadion, uiteindelijk kwam hij na drie profatleten als 4de over de streep in 8'48"62. Even later telde DCLA drie deelneemsters in de 2000 meter. Geen tempomaakster hier, zodat de eerste kilometer in een trage 3'12" werd afgehaspeld ondanks het feit dat Corinne Debaets - de oudste deelneemster van het hele veld - had geprobeerd om wat vuur in de strijd te krijgen. Liesbeth Van de Velde had ondanks de examendruk alles echter behoorlijk onder controle en nam de twee slotronden voor haar rekening. In de eindsprint kwam een wederoptredende Sigrid Vanden Bempt nog het sterkst opzetten: Sigrid schoof in de slotronde op van positie 7 tot plaats 2, op luttele afstand van Liesbeth. De chrono's - 6'09"05 en 6'09"25 - waren, gezien de eerste koershelft, nog bevredigend. Corinne hield er op plaats 7 nog een nationaal W40-record van  6'14"24 aan over.
In Nederland - Leiden - heeft Frauke Penen een nieuw PR gelopen op de 100m. Bij een toelaatbare wind van 1,8m/s liep ze bovendien voor de eerste keer onder de magische grens van 12 seconden: 11"99 staat nu als besttijd achter haar naam ! Dat is meteen de derde Leuvense tijd ooit !
Een allereerste overwinning was er voor Annelies De Ridder in een stratenloop: te Viersel was zij over 10km alle andere vrouwen de baas.
Blijkbaar was het vandaag een goede dag om prachtprestaties neer te zetten. Elise Robben, Stéphanie en Natacha Herssens waren op de Herentalse prijzenmeeting aan het werk. Op de 100m werden volgende resultaten genoteerd: 12"75 voor Stéphanie en 12"94 voor Elise. Op de 300m liep Stéphanie een nieuw clubrecord - scholieren én AC ! - met 40"68. Deze afstand stond ook voor Natacha op het programma. Ook zij verbeterde haar PR tot 44"15. En voor Stéphanie kon het niet op: ze nam nog deel aan het verspringen, waar ze na de 100m en 300m ook hier de overwinning wegkaapte. Haar beste sprong ging 5m43 ver, maar jammer genoeg met net iets te veel rugwind (2,1m/s). Tot tweemaal haalde ze wel een geldige 5m27 en tweemaal 5m20. Van regelmaat gesproken. (Info Gunther). Volgens Robbie was de bezetting in Herentals heel wat minder dan de vorige jaren. Bij de cadetten 1500m waren twee DCLA-meisjes actief: Goedele Vanhentenrijk (8ste, 5'21"35) en Tine Mommen (9de, 5'33"24). De 1500m scholieren meisjes werd gehaasd door Tinne Vangoidsenhoven.Na het haaswerk liep ze nog even verder en eindigde als 3de (4'52"86). Lesley Trappeniers werd 4de (5'17"67). De overwinning in de 1500 jun/sen ging overtuigend naar Sarah Verjans (4'50"41), wat een opsteker is na de mindere prestatie van vorige week in Leuven. In de A-reeks van de mannen waren vier DCLA-ers actief: Koen Dillen was de snelste van hen (3'59"72). Marc Dannis liep ook een knappe wedstrijd, hij eindigde in 4'02"63, slechts 1 seconde boven zijn PR. Verder waren er ook nog Piet Desmet (4'05"91) en Gert Bamps (4'09"64). Voor Piet was dit de eerste piste-wedstrijd in drie jaar, hij is dus aan zijn tweede jeugd begonnen ! Joren Gordts werd in de A-reeks 800 derde in een tijd van 1'56"81. Vermelden we tenslotte ook nog de 3de plaats van scholier Stijn Robben in het speerwerpen met een worp van 50m74.


5 Vlaamse titels, 14 master-medailles en evenveel provincale kampioenen (Heusden-Zolder, 11 juni)
Ook van op de Vlaamse en provinciale masterskampioenschappen te HeusJo Van Eynde: Vlaams kampioen 5000m (Foto: Ruell)den, waar liefst 5 Vlaamse titels, 6 zilveren medailles en drie bronzen plakken werden veroverd, samen met 14 provinciale titels, kregen we enkele reacties. Van op de site van Robbie Billen, pikten we alvast dit verslagje van VAL-kampioene Roos Hermans mee: "Vandaag een 'master-hoogdag' : Vlaams kampioenschap en Provinciaal kampioenschap! (een mens zou voor minder vroeg opstaan!). Mijn warming-up leek op die van vorige week, hoewel ik de parcoursverkenning veranderde in nog wat meer kletsen... Eigenlijk wilde ik wel graag weten wie al allemaal een halve eeuw oud was, het viel dik tegen,we waren met de grootste groep (terwijl ik dacht dat mensen stilletjes op rust gingen naarmate ze ouder werden...) Hier even een citaat van mijn jongste dochter : "Vallen die oudjes dan niet uit elkaar als ze beginnen te lopen". Ter zake: ik had de opdracht om mijn wagonnetje aan één van mijn concurrenten te hangen en net zij was vandaag afwezig, dus maar twee andere vijftigers uitgezocht, dan twee veertigers en ik, volgen maar! De locomotief met 4 jongere wagentjes was al vertokken (sneltrein) maar onze karretjes bolden rustiger en ik werd niet zo heel moe, na een toer of zeven stokte de trein, 3 en 4 namen over en ik maar mee (de vijftigers losten). De laatste kilometer moest ik versnellen (trainersopdracht) en het lukte wonderwel, ook de jongste lieten me gaan. Voila,zo simpel was dat! (eerlijk gezegd wist nr. 2 van de 50ers niet dat ik stilletjes verjaard was, maar dat hoort toch bij de opwarming ) EigenlijEddy Everaerts op het hoogste trapje (Foto: Hilde Muls)k ben ik nu wel fier en is het wel leuk verslagjes te maken als het goed gaat!"
Jo Van Eynde - een andere Vlaamse 5000m-Masterskampioen, stuurde ons het volgende. "Een week na hun succesvolle Beker van Vlaanderen mochten de masters zich opnieuw meten in hun KVV en PK. Enkele medaillekandidaten bij de vrouwen ontbraken wegens kwetsuren: Goedele, Myriam-die wel actief "fotografe" was en Ann-die de avond voordien haar voet nog verzwikte. Maar zij die er waren deden het uitstekend! Erika haalde, in haar tweede wedstrijd ooit, haar eerste provinciale titel ! Ingrid werd PK in ver en hoog, goed voor 2x Vlaams zilver. Een dikke proficiat voor Hilde (hinkstap) en Roos (5000m) met hun Vlaamse titels! Buiten Eddy Everaerts, die Vlaams goud haalde bij de speer, hadden de masters-mannen hun lopers uitgestuurd: Friedhelm op 100 (PK) en 200. Marc op 400 en 800 - waar hij op 17 honderdsten van het CR strandde. In de 800 zagen we eveneens Wim een mooie vierde plaats halen en Piet met een geslaagd debuut. De 1500 zag er nog rood-witter uit: 6 DCLA-ers (Georges, Willy, Wim, Guido, Johan en Marc met CR), goed voor 2 maal zilver en 2 maal brons; waarbij Marc liet zien klaar te zijn voor zijn 3000m-selectie op de Masters-interland in Engeland over 2 weken. Tussenin had Jacques net geen minuut nodig in zijn 400m horden: goed voor een prachtige Vlaamse titel, een fractie boven zijn CR ! Ook Marc Buelens was van de partij in zowel verspringen als 100m en dat ondanks achillespeesproblemen. Kwetsuren waren ook het lot van Hans Vansteenkiste, die na zijn eerste beurt geblesseerd uitviel en zo de Vlaamse titel misliep. Als laatste wedstrijd kondigde de speaker de 5000 "kilo"-meter aan. Jo geloofde dit terecht niet en startte zijn jacht op de debuut-tijd van Liesbeth. Hij strandde op... 1 honderdste, maar dit leverde hem wel zijn eerste grote titel op ! Een mooie dag en een aanrader om volgend jaar met nog meer masters hier aan deel te nemen!"
Voor de volledige resultaten kan u hier klikken (Exel-bestand, 144Kb)

Jacques Claes op een zucht van zijn CR 400mH (Foto Myriam VH) Willy Sempels: met medaille naar de dopingcontrole (Foto: Myriam VH) Marc Ruell op weg naar 1500m-zilver (Foto: Myriam VH)


VAL1 400mH 1 CLAES JACQUES 59,73 M40 Pr. VlB.1
VAL1 Speer 1 EVERAERTS EDDY 47.41m M40 Pr. VlB.1
VAL1 Hinkstap 2 BOTTIN HILDE 10.08m W40 Pr. VlB.1
VAL1 5000m 4 VAN EYNDE JO 16'07.74 M45 Pr. VlB.1
VAL1 5000m 6 HERMANS MARIE-ROSE CR 20'21.22 W50 Pr. VlB.1
VAL2 Ver 2 CEUPPENS INGRID 4.10m W45 Pr. VlB.1
VAL2 800m 2 NEEFS MARC 2'04.45 M40 Pr. VlB.1
VAL2 1500m 2 RUELL MARC CR 4'13.66 M45 Pr. VlB.1
VAL2 Ver 2 VAN STEENKISTE HANS 5.48mw M45 Pr. VlB.1
VAL2 Hoog 3 CEUPPENS INGRID 1.28m W45 Pr. VlB.1
VAL2 1500m 5 SEMPELS WILLY 4'40.74 M50 Pr. VlB.2
VAL3 100m 3 DRECKMEIER FRIEDHELM* 12,69 M45 Pr. VlB.1
VAL3 1500m 3 VERDEYEN JOHAN 4'12.83 M40 Pr. VlB.1
VAL3 1500m 5 PUT GEORGES 5'30.89 M55 Pr. VlB.2
400m 4 NEEFS MARC 55,77 M40 Pr. VlB.1
800m 4 STEURS WIM 2'05.24 M40 Pr. VlB.2
100m 5 BUELENS MARC 13,43 M45 Pr. VlB.2
200m 5 DRECKMEIER FRIEDHELM* 25,88 M45 Pr. VlB.3
1500m 6 STEURS WIM 4'21.43 M40 Pr. VlB.2
Ver 7 BUELENS MARC 4.38m M45 Pr. VlB.2
Kogel 7 DE RAEVE ERIKA 6.00m W40 Pr. VlB.1
1500m 7 VERDEYEN GUIDO 4'21.64 M40 Pr. VlB.3
800m 9 VAN LIEROP PIET 2'11.58 M40
5000m 18 PUT GEORGES 21'03.18 M55 Pr. VlB.2


Leuvense Masters Mannen verpletteren de concurrentie (Oordegem, 05 juni)
Marcella en Erika blikken terug op hun werpconcours.Vele masters moesten eigenlijk nog recupereren van een laat geeindigde MeetingHet 4x400m-team krijgt felicitaties van verspringwinnaar Hans Vansteenkiste. voor Mon, maar ze deden hun naam alle eer aan en vochten voor wat ze waard waren in een winderig, koud en nat Oordegem. Ze hadden dan ook heelwat te verdedigen daar in Oost-Vlaanderen, want de twee vice-kampioenstitels van vorig jaar stonden op het spel. De mannen van coach Theo Van Moer deden zelfs nog beter, want liefst vier keer kwamen zij met een individuele zege aandraven terwijl de ereplaatsen zich voortdurend bleven opstapelen. Dat bracht hen al snel in een onbedreigde pole-position, met een onoverbrugbare voorsprong van liefst 22 punten voor de ultieme aflossing. Die 4x400m werd besloten op een 3de plaats en met een dik clubrecord - een verbetering met bijna volle drie seconden - en meteen mocht het feest beginnen: nog nooit was een Leuvense interclubtitel met zo'n overmacht veroverd !
De vrouwen waren met knikkende knieën naar Oordegem afgezakt, want het team leek verzwakt tegenover vorig jaar. Zo moest coach Mieke Vandewouwer zelfs secretaris Marcella Coremans overtuigen om de speer nog een keertje ter hand te nemen. Aan het einde van de rit bleek alle ongerustheid veel te voorbarig geweest: DCLA moest amper twee plaatsjes toegeven tov. vorig jaar en werd dus mooi 4de. Het degradatiespook was ver weggewaaid in het Putbosstadion. De volledige resultaten op de site van Vlierzele Sportief.

De individuele resultaten
Nummer Mannen Vrouwen
100m 1ste Wim Van Avondt 11"77 = 13p 7de Martine Azijn, 15"34 = 6p
200m 2de Marc Neefs 25"46 = 10p 3de Hilde Bottin, 28"71 = 10p
400m (mannen) 2de Jacques Claes 54"65 = 11p
800m (vrouwen) 7de Anita Enis, 2'46"08 = 6p
1500m 3de Johan Verdeyen, 4'15"54 = 10p 1ste Corinne Debaets, 4'42"46 = 13p
3000m 1ste Marc Ruell, 8'57"58 = 13p 9de Marijke Willekens, 11'55"63 = 3p
5000m (mannen) 6de Jo Van Eynde, 16'16"14 = 7p
Hoog 3de Sven Van den Bosch 1m57 = 9,5p 4de An Vanhellemont, 1m31 = 9p
Ver 1ste Hans Vansteenkiste, 5m78w = 13p 6de Ingrid Ceuppens, 4m17 = 7p
Kogel 4de Frank Ronsse, 10m26 = 9p 11de Erika De Raeve, 6m11 = 2p
Discus 7de Friedhelm Dreckmeier, 29m15 = 6p 3de Kathleen Dewolf, 28m63 = 10p
Speer 1ste Eddy Everaerts, 52m02 = 13p 7de Marcella Coremans, 19m95 = 6p
4x100m (vrouwen) 3de in 3'45"44 = CR
Jacques Claes, Sven Vandenbosch
Benny Leemans, Marc Neefs
7de in 59"24 = 6p
An Vanhellemont, Martine Azijn
Hilde Bottin, Mieke Vandewouwer
4x400m (mannen)


Het nieuwe kampioenenteam !

De eindstanden (rangschikking vorige twee jaren tussen haakjes)

Mannen Vrouwen
1 DC Leuven Atletiek (2-1) 125 Stax (5-3) 101
2 AV Lokeren (*-*) 106 Flanders Athletic (1-1) 92
3 Eendracht Aalst (*-*) 93 Olympic Essenbeek Halle (8-9) 90
4 AC Herentals (7-8) 89 DC Leuven Atletiek (2-2) 79
5 KAA Gent (3-2) 85 Vlierzele Sportief (*-*) 79
6 AC Break (5-4) 85 AC Deinze (4-*) 73
7 Vilvoorde AC (1-3) 84 Vilvoorde AC (3-6) 71
8 Looise AV  (4-5) 79 Racing Club Gent (6-10) 66
9 Vlierzele Sportief (6-*) 64 Atletiek Zuid West (*-*) 66
10 Atletiek Zuid West (8-*) 64 AC Geraardsbergen (9-8) 60
11 Hermes Oostende (10-6) 50 Atl.Buizegem Edegem (10-7) 52
12 Sparta Vilvoorde (9-9) ff Lierse AC (7-4) 37


Meeting voor Mon:
Liesbeth Van de Velde loopt ruim de EK-beloftenlimiet
(Kessel-Lo, 04 juni)
Ga naar de info Meeting Van Mon 2005De weergoden zaten deze 4de juni niet echt mee tijdens de Meeting Voor MJonas De Meyer naar 4m70 (Foto: Maarten VAN LOOY)on, de 2de organisatie in de Flanders Cup. Een marathonmeeting ook, want de eerste hamerslingeraarsters kwamen al om 14u00 in actie, terwijl de laatste 5000m-loper van het naprogramma ruim na 22u00 over de eindstreep bolde... Ondertussen hadden deelnemers en toeschouwers zowat alle weertypes van een koppige voorjaarsdag doorstaan: van fikse regenbuien tot stevige tegenwind met af en toe een schuchter zonnetje tussen de dreigende wolken. Maar daar hebben atleten geen boodschap aan en zeker de hamerslingeraars niet. Die begonnen alvast met flinke worpen: zowel Benjamin Boruschewski als Bianca Achilles toverden meteen nieuwe stadionrecords op de tabellen: de specialisten uit Leverkusen keilden 69m75 (Boruschewski) en 63m00 (Achilles) op de borden. Tim De Coster werd na zijn trainer - Walter De Wijngaert, die met 61m42 net de beste Belgische jaarprestatie miste - 4de met 52m75. Knappe 41m96 van Fredje Neys tussen de grote madammen: ook voor onze scholiere - de jongste van het hele deelnemersveld - een 4de plaats met daarenboven een PR dat nu 40 centimeter verder ligt dan vorige week. Ook hier moest de nationale kampioene (Patricia Blondeel, 48m00) tevreden zijn met plaats 3 na twee Duitse atletes. Het polsstok vrouwen was mager bezet, maar dat mag niet gezegd van de twee deelneemsters. Karen Pollefeyt evenaarde alvast haar stadionrecord van 3m95. Meer volk bij de mannen polsstokkers en ook twee Europese junioresminima: Liesbeth Van de Velde loopt richting EK Beloften.Denis Goossens lukte na de limiet van 5m05 zowaar 5m10 en mag in juli richting Kaunas. Zijn Nederlandse categoriegenoot Wout Van Wengerden moest een tweede keer 5m05 halen en slaagde in dat opzet, zodat hij Denis in Litouwen mag vergezellen. Jonas De Meyer deed het ook verre van slecht: op zijn trainingsinstallatie klaarde hij 4m70, net naast het podium.
De sprintnummers hadden uiteraard het meest te lijden van de strakke tegenwind (soms tot 4 meter !). Dat belette alvast de Ierse Emily Maher niet om in die omstandigheden een sterke 11"90 te klokken. En geloof het of niet: ook dat is een stadionrecord, want sneller dan Lien Huyghebaert vorige week bij het KVV. Scholiere Stephanie Herssens kwam in serie 2 als 3de tot een knappe 12"90. Bij de mannen werd de Fransman Oudere Kankarafou de snelste in achtbare 10"75, daarmee gaf hij één van onze betere Belgen, Nathan Bongelo (10"81), het nakijken. Snelle 400m vrouwen, met de recordhoudster van Botswana - Amantie Montsho - als beste in 54"35, voor de Kameroenese Kamengy Bewouda (54"50). De B-serie ging heel knap en met veel voorsprong naar Stephanie Herssens met 57"52. Bij de mannen was de B-serie ook voor een clubgenoot: Willem Abts (51"39) haalde het voor Rutger Roesems (52"34). De beste reeks was voor Vilvoordenaar Nils Duerinck (47"81) die een sterk scholierenduo voorafging.
De hindernissen dan. Jeremy Van Ophem nam de steeplers op sleeptouw, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een sterke 8'53"35 van Johan Vermeiren, die zowat in zijn eentje de wind van de hele tweede koershelft moest trotseren. Ook de junioreswinnaar van het BKSarah Verjans en Kathelyne Polspoel aan hun 800m-start (Foto: Maarten VAN LOOY) veldlopen - Burundees Dieudonné Gahungu - bleef beneden 9 minuten. Jurgen Wandels kwam hier tot 10'12"07. Bij de vrouwen was de steeplerace een eerste competitietest voor Sigrid Vanden Bempt, die zowat twee kilometer wedstrijdritme opdeed. De zege was voor de Marokkaanse Malika Ashassah in 10'19"95. Jammer voor juniore Selien De Schrijder, die op haar eentje op zoek moest naar de EK-limiet en met 10'34"08 op een fractie van het doel strandde. De hoge horden gingen naar Zuid-Afrika, met Frikkie Van Zyl (14"09=stadionrecord) voor Djeke Mambo (14"42). Over de lage horden toonde Piet Deveughele in 52"06 dat hij momenteel de beste Belg is: zijn Nederlandse tegenstander Eelco Veldhuizen kwam een halve seconde te kort. Hele sterke wedstrijd bij de vrouwen over de baanronde met hindernissen, waar de Nederlandse Marjolein De Jong in 57"23 een flinke hap uit het stadionrecord beet. De Zweedse Erica Martensson en de Kameroenese Madeleine Kaboud doken ook nog onder de minuut én bleven de nationaal kampioene Joke Mortier (60"77) nog voor. Maryam Amellal haalde als 3de in de andere serie nog 64"20. Net voor haar finishte Eva Duinslaeger in een nieuw PR van 63"05, een chrono die de ROBA-atlete waarschijnlijk een ticketje voor de EYOF zal opleveren.
Werpnummers tijdens Flanders Cups mogen telkens rekenen op de betere Belgen. Marc Van Mensel nam het speerwerpen voor zijn rekening (64m51), terwijl Loïc Lemaître als 4de opnieuw ruim over 60 meter kwam (62m67). Bij de vrouwen was zowat de hele nationale top aanwezig met nationaal kampioene Cindy Stas die ook nu weer de beste van het lot werd (48m09). DCLA werd hier vertegenwoordigd door onze jonge meisjes Kirsten Meeus (7de, 39m68) en Elisa Peeters (8ste, 33m35). Kogel en discus op nationaal niveau is ontegensprekelijk verbonden met familie Blondeel. Met de kogel moest Veerle (15m52) wat verrassSofie Rummens: 4de met 1m65 hoog (Foto: Maarten VAN LOOY)end de duimen leggen tegen de Nederlandse Melissa Boekelman (16m06), met daarachter Catherine Timmermans als mooie derde in een al even mooie 13m66. Geloof ons maar: die uitschieter van Catherine komt er ! In het discuswerpen zette Veerle Blondeel met 53m65 opnieuw orde op zaken: met een nieuw stadionrecord gaf ze Boekelman een vijf-meter achterstand. Katrien Van de Broeck haalde de 40m-grens: 40m25 waren goed voor een 5de plaats als 2de Belgische. Wim Blondeel is voorlopig onklopbaar in het kogelstoten: met 18m55 verbeterde hij z'n eigen stadionrecord. Jonas Van Campenhout deed het als 4de heel knap met 14m19. Richard Revyn werd tweede met de kogel, een plaats die hij ook met de discus behaalde, maar hier achter een andere Gentenaar: Milosz Tomanek wierp daar de winnende 50m68.
Tijd om even over te schakelen naar de langste loopnummers: de 5000m, allebei in het teken van de Europese beloftenlimieten. Daarbij ook een kanshebster uit eigen huis: Liesbeth Van de Velde had opLinde Wyseur en Sandra Schenkel aan hun 800m-start (Foto: Maarten VAN LOOY) de baan van Kessel-Lo al ontelbare rondjes afgemaald met het oog op deze ene limiet van 16'19". Ze werd op een voortreffelijke wijze op weg gezet door Corinne Debaets, die tot exact halfweg het correcte tempo aanhield. Daarna stak de Kenyaanse Mercy Jkibarus een tandje bij en toen Nathalie De Vos op haar beurt de wedstrijd controleerde, was het duidelijk dat de limiet binnen bereik was. Liesbeth moest Nathalie eventjes laten gaan met nog 800m voor de boeg, maar ze hield er in 16'07"73 een schitterend 5 kilometerdebuut aan over: meer dan 10 seconden onder het minimum, de 3de Leuvense tijd ooit en de 23ste Belgische chrono aller tijden ! Liesbeth mag dus naar Erfurt, en dat in gezelschap van Anke Van Campen, die in dezelfde koers ook pas in de slotfase wat gas moest terugnemen, maar met 16'13"84 ook ruim de limiet haalde. Anke wordt daarenboven door Wim Wouters getraind, zodat Leuven daar in Duitsland flink vertegenwoordigd zal zijn. Ook Isabella Sluysmans haalde als 4de een PR van 16'14"09. Volgens de meest recente beloftenklassementen, zou de chrono van Liesbeth de 2de Europese tijd zijn in 2005 en de 8ste van de seizoenen 2004 en 2005 samen. Tinne Van Goidsenhoven zette in deze 5000m mee aan om een 3000m-chrono te lukken: dat lukte aardig, want 10'08"86 is een flink PR. De mannenkoers stond in het teken van Kristof Van Malderen, die ook rijp is voor een ticketje Duitsland. Ondanks de inzet van een serie hazen, waaronder onze Bart Evens, beslisten de keiharde wind en de laatste ronden er anders over. Terwijl de zege onbedreigd ging naar de Marokkaan Driss Bensaïd in 14'10"96, werd Kristof (14'38"74) in de laatste ronde nog geremonteerd door onze Vlaamse kampioen Pieter Rijnders die alweer een indrukwekkende tweede helft liep en in 14'33"76, nog eens 5 seconden sneller deed dan een week geleden. Maarten Van Steen vertHet 5000m-treintje onderweg: Corinne leidt voor Liesbeth en de latere winnares Nathaliie De Vos (Foto: Maarten VAN LOOY)oefde lange tijd in de buurt van Pieter en werd 9de in 14'44"63.
Bjoke Adang verrasste met een zege in het hoogspringen: onze Landenaar klaarde knap 1m90. Sofie Rummens was in de vrouwencompetitie beter op dreef dan de afgelopen weken: haar 1m65 was nu goed voor plaats 4. Een andere Leuvense springer, Djoere Gaublomme, was de enige verspringer van het deelnemersveld die met tegenwind kreeg af te rekenen: 6m49 en vierde plaats.
In de 800m-series probeerden de tempomakers hun werk te doen, maar de rest wilde niet altijd evengoed volgen. Zo ging de snelste reeks in 1'50"68 naar de man van Botswana en moesten de Zwitser en de Brit op hun minimumhonger blijven zitten. Joren Gordts (1'57"93) en Pieter De Volder (1'59"03) bleven in de andere series ruim beneden twee minuten. Ook bij de vrouwen bleven snelle tijden uit, na een helse eerste ronde. Dat maakte de finish des te spannender en die ging naar Ludivine Michel (2'08"09) voor twee scholiertjes - Laura Lemmens en Lindsey De Grande - die zo Shanna Major van het podium hielden. Sylvie Ameloot pakte uit met een snelle laatste rechte lijn, afgesloten als 7de in 2'12"77. De podiumhulde werd hier gedaan door de weduwe van onze betreurde coach David McCreanney.In andere series zagen we oa. Kathelyn Polspoel (2'16"85), Sandra Schenkel (reekswinst in 2'21"76 een PR), Sarah Verjans (2'24"38) en Lize Bollen (2'24"40). En dan waren we al in het eigenlijke naprogramma aanbeland, met na de zes reeksen 800m vrouwen nog twee series 400m, vijf reeksen 800m mannen en een afsluitende 5000m. Vermeldenswaard hierbij waren de zege van Vreni Roesems (61"63) in de 400m en de 800m-chrono's van Vincent Boeckx (1'59"81), Hugh Huntington (1'58"99=PR), Marc Dannis (1'59"38) en Bert Boulanger (2'01"66). Samengevat dus acht snieuwe stadionrecords en vier Europese minima: twee bij de polsstokspringende juniores en twee bij de afstandlopende damesbeloften. De premieverdeling kan je hier aanklikken en hier bekijk je alvast de volledige resultaten...


Frauke Penen snel in Oordegem (03 juni)
Vrijdagavond liep Frauke Penen tijdens een meeting in Oordegem naar een mooie tijd van 12"17 op de 100m, op amper 3 hondersten van haar PR bij een lichte tegenwind. Ook de 200m kon ze winnend aflsuiten in 25"13, wat wel ene PR betekent.
Telkens liet ze toch meisjes als de KAAG-tandem Els De Groote en Cindy Colman achter zich. (Info: Gunther V)


Johan Mordijck kampioen van de Europese kleine naties ! (Andorra, 02 juni)
Geen Johan Mordijck op de Meeting voor Mon, maar daar heeft Johan wel een uitstekende reden voor. Hij werd door zijn vaderland Luxemburg geselecteerd voor deelneming aan de 'Spelen van de kleine landen' in Andorra. Donderdag was hij aan de slag, en hoe ! Hij won zijn 400m-serie in snelle 48"74 en later nam Johan ook iedereen te grazen in de finale met een prachttijd van 48"23. Dat is een verbetering van zijn PR met meer dan een seconde ! Hij duikt meteen ook in de top tien aller tijden van onze club. (Info: Joris)


Negen keer eremetaal en grote onderscheiding voor organisatie (Kessel-Lo, 21 mei)
Het was zaterdag een zenuwachtige bedTim De Coster met dubbel clubrecord hamer.oening in de Atletiek Arena Gaston Roelants te Kessel-Lo: het Kampioenschap van Vlaanderen was de eerste 'grote' uitdaging in ons nieuwe stadion, en het mag gezegd: de ploeg van voorzitter Eddy Fraiture en ondervoorzitter Peter Van Puyvelde met Marcella Coremans (secretariaat), Yvan Cauwenbergh (outdoor) en Jean Donneaux (indoor) als steunpilaren, heeft het er schitterend van af gebracht ! Maar uiteraard ook op het terrein lieten onze eigen atleten zich niet onbetuigd.
Het begon als 's morgens vroeg met de hamerslingeraars, waar vooral bij de vrouwen, rood-wit heel goed vertegenwoordigd was. Sarah De Coster was heel goed op dreef, en leidde met 44m77 na twee beurten zelfs de competitie. Maar tegen topfavoriete Patricia Blondeel was uiteraard niemand opgewassen. Toch mooi zilver vooor Sarah, die meteen ook in de buurt van haar clubrecord uitkwam. Fredje Neys flirtte eveneens met het podium via meerdere beurten boven de 40 meter: haar 41m56 zijn alvastSarah De Coster op het hamerpodium. een flink PR. Ook Kathleen de Wolf liet haar 4kg-zware kogel boven de 40 meter landen: haar 40m72 waren goed voor plaats 5. Tijdens de middagpauze moesten de mannen in de hamerring en ook daar was er zilver voor familie De Coster. Tim was heel sterk op dreef en gooide al bij de tweede beurt 55m67: nieuw clubrecord ! Ondertussen had z'n trainer Walter De Wijngaert een stevige 60m21 uit de armen geschud, maar Tim liet zich niet intimideren: hij verpulverde z'n net gelukt PR meteen tot 57m02 ! Ondertussen was ook het speerwerpen afgelopen, met daarin Loïc Lemaître tegen de grote jongens: Loïc gooide de 800m gram naar 63m78: een nieuw PR, maar vooral een bronzen medaille, de derde werpmedaille al van de ochtend ! In dezelfde competitie kwam scholier Stijn Robben tot 48m53, een 8ste plaats.
In de reeksen 100 meter zagen we een geslaagd wederoptreden van Frauke Penen: ze liep bij stevige tegenwind naar reekswinst in 12"20 en zette die hooggespannen verwachtingen ook in de slotfase van de finale recht met een bronzen medaille ! Haar 12"38 kreeg wel met een tegenwind van 1,7 m/s af te rekenen. Daarna kwam er een medaillefestival in de afstandsnummers. In de 1500m controleerde topfavoriete Sandra Stals van begin tot einde: hoe vaak anderen ook probeerden het tempo te verhogen, de profatlete liet niet begaan. Titelverdedigster Liesbeth Van de Velde raakte meermaal ingesloten en Stephanie Herssens met PR in 400mmoest in de slotfase nog een kleine kloof overbruggen met het leidend topduo: Liesbeth naderde meter voor meter, kreeg eerst Barbara Maveau te pakken en strandde tenslotte op een zilveren 4'27"52, op luttele zes honderdsten van het goud ! Even later was het de beurt aan de steeplelopers en daar verdeelde Jeremy Van Ophem heel oordeelkundig zijn krachten na trainingsmaatje Dries Busselot. Ook de zilveren 9'42"68 van Jeremy moet even tegen de stevige winderige omstandigheden bekeken worden. Jurgen Wandels werd hier 6de in 10'28"96. De 5000-den sloten deze kampioenschappen af. Bij de vrouwen had een snipverkouden Corinne Debaets haar handen vol met Kristi De Smet, maar in de slotronde kon ze zich toch distanciëren van de 15-jaar jongereLoïc: speerwerpbrons Gentse. In 16'58"54 won Corinne haar 4de Vlaamse 5000m-titel. Juniore Sandra Schenkel ging de eerste kilometer dapper mee in de aanval, reorganiseerde daarna gelukkig haar krachten en dat kwam in de slotfase goed van pas, want Sandra sprintte zich naar 17'45"12: brons én clubrecord ! Linde Wyseur beleefde als 8ste in 18'34"37 niet haar beste dag. En zo werd het tijd voor de laatste loopwedstrijd: favoriet Pedro Rens stak zijn bedoelingen niet weg en liet een goede 50 meter verder Pieter Rijnders met een reeks KAAG-atleten de strijd voor het zilver uitvechten. Maar Pieter had halfweg in de gaten dat er méér in zat en dankzij voorbeeldig aflossingswerk werd de overmoedige aanvaller bij de lurven gevat. Met nog drie ronden te gaan kreeg Pieter vleugels en stevende even onverwacht als onbedreigd naar een gouden 14'38"18. Na de provinciale, dus nu ook de Vlaamse titel voor de nieuwe aanwinst van DCLA !
Negen keer eremetaal, maar ook veel ereplaatsen. Naast Fredje Neys, strandde ook Karolien De Meyer 's ochtends op een ondankbare vierde plaats met 2m80 iJeremy Van Ophem: zilver in steeplen het polsstok. In een sterk deelnemersveld bleef kogelstootser Catherine Timmermans op heel hoog niveau presteren: met 13m75 strandde ze op amper 5 centimeter van haar allerbeste ooit. Exact een halve meter te weinig voor brons, maar toch een nieuw clubrecord juniores ! En de Leuvense werpsters waren ook in het speerwerpen goed vertegenwoordigd: Kirsten Meeus als 6de met 38m92 en Elisa Peeters als 9de met 34m30. Katrien Van de Broeck streelde met de discus opnieuw de 40m-grens: 39m92 waren nu goed voor plaats 5. We hoeven niemand uit te leggen dat de 400 meter wellicht het slopendste atletieknummer is. Scholiere Stephanie Herssens liep 's ochtends al een hele sterke serie in 57"29, een dik PR en het 34 jaar oude clubrecord komt daarmee stilaan binnen bereik. Maar dan natuurlijk niet op dezelfde dag: in de finale moest Stephanie als 8ste passen in 59"44, maar dat is natuurlijk geen oneer, ook al zou haar chrono van enkele uren eerder daar goed geweest zijn voor brons. In de series lukte Tine Van Orshoven ook nog 61"95. Pieter Rijnders en Corinne Debaets bezorgden DCLA de Vlaamse titels 5000 meterOp de halve baanronde sleepte Sofie Hulsbosch een 4de plaats in haar serie uit de brand in 26"75. Kim Servranckx werd over de hoge horden 6de in haar serie in 16"40. Djoere Gaublomme begon over dezelfde hoge horden aan een lange dag Kessel-Lo: via een 3de plaats in de serie (16"26, wind -3,5 m!) naar een 5de finaleplaats in 15"46, ook nu met 1,7m tegenwind. Daarna was het haasten naar de versringbak, met nogmaals een 5de plaats als resultaat: 6m70 windgesteund, 6m69 als homologeerbaar resultaat voor Djoere. De polsstokjongens hadden het ook niet onder de markt met de turbulentie. Onze drie (!) vertegenwoordigers klaarden allemaal 4m60 en dat leverde volgens het aantal mislukte sprongen het volgende mooi bilan: 5de Dieter Jaspers; 7de Jonas De Meyer en 8ste Steven Taeleman. Ook 5de werd Sofie Rummens, maar onze hoogspringspecialiste kon niet tevreden zijn met de geklaarde 1m60.
Maarten Van Steen liep een attente 1500m en kon zich voortdurend voorin handhaven. In een langgerekte eindsprint kwam Maarten verdienstelijk tot een 5de rang in 3'5Liesbeth Van de Velde won drie dagen na de universitaire 800m-titel ook nog 1500m zilver na Sandra Stals in Kessel-Lo.6"68. En zo komen we nog bij een goed gestoffeerde 800m, met Kathelyn Polspoel in de B-serie als 4de in 2'19"58 en liefst vijf (ook jonge) mannen. Joren Gordts (2'00"32) en Koen De Ridder (2'00"72) konden als 9de en 11de echter geen stukken maken in de B-serie. In de beste reeks bleef het trio Kim Ruell, Joris Windey en Rutger Roesems voortdurend in elkaars buurt. Kim bleek de beste finisher van het drietal, met een 6de plaats en een PR van 1'55"25 als beloning; Rutger haalde als 9de ook een knap PR met 1'56"13 en Joris moest met 1'57"52 als 11de tevreden zijn.
Tijdens deze eerste 'grote' confrontatie te Kessel-Lo, werden meteen ook 8 nieuwe stadionrecords opgetekend. Bij de mannen: Kevin Rans (5m20 polsstok); Wim Blondeel (18m13 kogel) en Walter De Wijngaert (60m21 hamer). Bij de vrouwen: Lien Huyghebaert (11"93 over 100m); Elodie Ouedraogo (23"57 over 200m); Stephanie De Croock (10'09"03-3000m steeple); Jessica Van de Steene (12m93 hinkstap) en Patricia Blondeel (49m30 hamer).
Bekijk hier alvast alle resultaten.


Vijf universitaire titels (Kessel-Lo, 18 mei)
Vijf universitaire titels hielden onze DCLA-atleten in eigen AAGR te Kessel-Lo. Vooral de werpers waren die winderige namiddag erg goed op dreef. Tim De Coster slingerde zijn hamer naar 54m70, in de buurt van zijn allerbeste ooit. Jonas Van Campenhout won het kogel met 13m53 en Katrien Van de Broeck slingerde de discus voorbij de 40 meter (40m29). Polsstokspringer Jonas De Meyer klaarde 4m70 en zag niemand in zijn buurt komen. Liesbeth Van de Velde zorgde voor de 5de titel in de 800m (2'11"75). Sofie Rummens moest pas in de barrage de duimen leggen in het hoogspringen, maar werd 2de met 1m69, eenzelfde plaats als Catherine Timmermans die met 13m25 alweer een sterke kogelworp liet noteren. Elisa Peeters tenslotte haalde met 36m55 een nieuw junioresclubrecord met de speer.


Ga naar zomer 2005 (deel 2)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...