DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
ZOMERNIEUWS 2006 (DEEL  3)

Laatste juniweekend met beweging op alle fronten (vrijdag 23, zaterdag 24 juni)
Een heel druk atletiekweekend begon al op vrijdagavond met de Gouden 1500m in Vilvoorde. Daar zorgde Stephanie Herssens alweer voor een verbetering van het clubrecord. Een dubbel CR, want Stephanie haspelde de 300m af in 40"66: da's een allerbeste DCLA-prestatie bij de juniores (amper één week oud) én Alle Categorieën (stond al twee jaar op de tabellen).
In Vilvoorde waren nog meerdere DCLA-ers aan de slag, maar het blijft zoeken naar de volledige resultaten...
Maarten Van Steen: PR in Nijvel (Foto: Martin BEX)Onze polsstokkers hadden ook een drukke agenda. Trainer Steven Taeleman laat het ons weten...
Het was een druk weekend als coach. Vrijdag ben ik met Lien en Lore naar Namen geweest voor een avondwedstrijd. Ideaal springweer en leuke ambiance waren troef ! Ondanks de examens en de daardoor wat mindere trainingen, waren de dames goed in vorm. Feit dat ze nu vakantie hebben, zal misschien een grote rol gespeeld hebben. Lore kwam eerst in actie. Met knikkende knieën ging ze in haar derde poging over 2m53, waarna ze toch nog haar record sprong: 2m73. Haar maatje Lien kon niet achterblijven. Eindelijk heeft ze de 3m overschreden; een voor haar moeilijk te nemen mentale barrière. 3m03 was het eindresultaat. Plots was de examenstress (voor de ene al wat feller aanwezig dan bij de andere) volledig weggesprongen en werd er plaats gemaakt voor enorme vreugdetaferelen. Om nogmaals te benadrukken dat het enkel een mentale barrière was, bevestigde Lien de volgende dag op de wedstrijd in Nijvel met een ruime overschrijding over de 3m. 3m20 is binnen bereik, maar 1 record per weekend vond ze genoeg. Lore, die niet kon inspringen bij de opwarming, lukte toch 2m40. Ook een goeie prestatie, gezien omstandigeheden. Jonas, die ook deelnam aan de internationale wedstrijd te Nijvel, kwam duidelijk nog springritme tekort. De goede inspringsessie tijdens de opwarming, kon hij niet doortrekken tijdens de wedstrijd. De benen voelde zeer slap aan, misschien door het hete weer. Jonas ging dan ook met een nulsprong terug huiswaarts. Toch kijken we positief uit naar de volgende wedstrijden wanneer we de springtrainingen terug wat kunnen opdrijven. Dieter Jaspers haalde op de Nijvelse springstand 4m20.
Benjamin Luyckx: PR hooog in Tienen. (Foto: Bert VDL) Nog in Nijvel stonden enkele van onze afstandslopers aan de start van de 3000m. Na profatleten Van Hooste en Desmet, stormde Maarten Van Steen naar een hele sterke 3de plaats, waarbij hij zijn PR verpulverde tot een sterke 8'02"02 (10de DCLA-prestatie aller tijden). De pas getrouwde Maarten ziet de achtminutengrens dichterbij komen als het weder wat afstandvriendelijker zal worden. Jesse Stroobants zat aanvankelijk ook mee in de snelle trein. Jesse kreeg het moeilijk met nog 600m te gaan en onze EK-geselecteerde finishte op zijn tandvlees als 5de in 8'16"66, amper een fractie voor Pieter Rijnders (8ste, 8'19"83), die zelf ook geen schrik had om het te hoge aanvangstempo uit te testen, maar op zijn beurt een moeilijke laatste kilometer doorspartelde. Onze juniores pakten er sterk uit over 800m: Kim Ruell won een voor hem te zwakke serie in nochtans stevige 1'53"41 en Joren Gordts haalde als 4de in 1'54"22 zelfs een nieuw PR. Maryam Amellal werd 2de in een 400mH-serie in 62"47. Klik hier voor de resultaten van Nijvel.
De hoogspringers van Roeland Motmans trokken naar Oudenaarde om na de examens wat stoom af te latenen Roeland bezorgde ons volgend verslag. De scholieren jongensSander Theunis: PR kogel in Tienen Bjoke Adang en Gerrit De Moor begonnen met 110m horden en zetten beiden een nieuwe besttijd neer. Bjoke klokte op zijn eerste hordekoers 15"50 en Gerrit deed weer een stapje beter met 17"30. Denis Hanjoul had bij de cadetten ook al een snelle 14"94 laten optekenen, hoewel hij uitbolde na het raken van zijn laatste horde. De scholieren gaven daarna het goede voorbeeld in het hoogspringen. Gerrit vond zijn snelle aanloop terug en met zijn eigen stijl kipte hij over 1m83, een nieuw persoonlijk record. Ook Bjoke kwam tot dezelfde hoogte, hoewel er meer in zat. Hij werd echter zwaar onder druk gezet door Benjamin Luyckx. Die had namelijk in de wedstrijd al drie keer zijn PR verbeterd tot 1m86. Straffe kost van Benjamin, maar cadet Denis vond dat het nog straffer kon: met 10 cm zijn PR verbeteren! Hij sprong ontspannen, wat heel mooie pogingen opleverde. Via 1m79 en 1m83 verbeterde hij zich ook tot 1m86. Het was een topdag voor onze springers. Nieuweling Ken Radrio zette met 1m45 ook een goede prestatie neer en Benjamin sprong tot slot nog 5m12 ver.
Junior Tim Rummens en senior Peter Smeets testten hun hoogspringbenen in Tienen. Tim is geen liefhebber van het warme weer, maar toch haalde hij weer een goede 1m95. Voor Peter was het terug zijn eerste wedstrijd na een enkelverstuiking. Met 1m80 evenaarde hij toch zijn PR. Knap gedaan ! Nog een dik PR in Tienen wordt gemeld door Herman Van Uytven: scholier Sander Theunis verpulverde zijn kogelPR met liefst anderhalve meter tot 13m86. Daarmee duikt Sander de top-10 binnen van de voorlopige Belgische ranglijsten. Nog op zaterdag verbeterde Jules Vandenweghe in Lille het CR Hamer (5Kg) Masters M60+ tot 29m00.
Bij de jaarlijkse Mastersinterland tegen Frankrijk en Groot-Brittannië, waren zaterdag in het Franse Le Touquet ook drie clubgenoten aan de slag. Corinne Debaets won er de 1500m in 4'38"48 (haar 5de zege op evenveel deelnames aan deze interland), Thierry Huberland liep er de 3000m Steeple in 10'49"04 (5de) en Hilde Bottin zette een uitstekende prestatie in het hinkstap: 3de met 10m45, da's meteen een evenaring van haar club- en provinciaal record..
En dan stonden onze eigen onvermoeibare medewerkers zaterdag nog een hele dag in voor het goede verloop van de provinciale kampioenschappen benjamins-pupillen en miniemen te Kessel-Lo (zie resultaten) en waren ze zondag al opnieuw standby voor de SportTofDag op het Ladeuzeplein...

Plezier aan de atletiek: dat is het belangrijkste bij een Aparte Atletiekmeeting (Foto: Martin BEX) Een aparte Atletiekmeeting (Kessel-Lo, 18 juni)
Zondag 18 juni stond in de AtletiekArena de eerste aparte AtletiekMeeting voor Mensen met een verstandelijke beperking op het programma. Deze meeting liep in samenwerking met DAIs en VLG. In totaal namen meer dan 50 atleten deel aan de verschillende atletieknummers. De sterke prestatie van deze namiddag was het atletiekplezier bij deze atleten. De deelnemers met een verstandelijke beperking kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen. Klik hier voor de volledige uitslagen (Word, 44 Kb). (Info: Johan K)

Internationaal optreden van Catherine en Frauke (Praag 17-18 juni)
Een internationale atletiekcarrière start soms vrij onverwacht: woensdagavond tijdens haar blok, werd Catherine Timmermans opgebeld door de VAL: kon ze in het weekend meereizen naar de EuropaCup ? Titularis Veerle Blondeel had zich immers net gekwetst. Na enige aarzeling hapte Catherine toe, werden twee examens verplaatst, en vrijdagmorgen zat Catherine al op het vliegtuig richting Praag. Waarschijnlijk was het even wennen aan haar eerste internationale selectie en competitie want normaal is Catherine meer waard dan haar 13m09. Hiermee werd Catherine zevende en hielp ze het Belgische vrouwenteam aan een zesde plaats. Ook Frauke Penen deed haar duit in het zakje voor het behoud van ons landenteam in de Europese Premier League. Frauke maakte deel uit van het 4x100m-team dat 4de werd.
Kirsten Meeus en Stijn Robben bleven dichter bij huis en trokken naar Lier. Beiden zetten een kogel-PR neer, 12m13 voor Kirsten en13m83 voor Stijn. Hiermee rukken ze beiden op naar de derde plaats in de huidige Belgische junioresranglijsten. (Info: Herman VU)

Junioresrecord voor Stephanie Herssens (Duffel, 17 juni)
Tijdens een meeting in Duffel, kwamen de zussen Herssens aan de slag. Natacha en Stéphanie opteerden voor de 300m, terwijl Magali de 1000m verkoos. Veel volk was er niet in Duffel, zodat de tegenstand ook niet groot was. Zowel Natacha als Stéphanie wonnen hun wedstrijd. Natacha haalde de finish in een tijd van 43"74 (een nieuw PR) en Stéphanie kwam aan na 40"98, geen nieuw PR maar wel een nieuw clubrecord juniores ! Magali tenslotte finishte haar 1000m in 3'21"48. Nog andere DCLA-ers in die kilometer: seniore Sarah Verjans (3de; 3'05"72), master Hilde Havermans (6de, 3'29"91), senior Marc Dannis (13de A-serie in 2'36"37) en master Piet Van Lierop (6de B-serie, 2'49"98). Hier de resultaten. (Info: Gunther V)

Masters verzamelen Vlaamse medailles (Nieuwpoort, 17 juni)
Onder een loden zon konden onze masters in de Kustprovincie liefst vijf Vlaamse titels in de wacht slepen. Daarbij ook nog eens drie keer zilver en evenveel keer brons. Omdat deze Vlaamse kampioenschappen tegelijkertijd ook golden als de proviciale kampioenschappen, werd ook daar ruim aan titels gegrossierd: liefst 13 Vlaams-Brabantse titels !
Hieronder een overzicht van onze 13 vertegenwoordigers op de mooie nieuwe kunststofpiste van Nieuwpoort. Jules Vandenweghe, Willy Lenaerts en Marc Buelens combineerden hun Vlaamse titel nog met ander eremetaal. In de eerste kolom staat de totaalplaats dat de atleet behaalde in de samengestelde competitie met meerdere leeftijdscategorieën door elkaar.
Een volledig resultaat kan je hier terugvinden.

1 100m horden 0,914m M50 Buelens Marc 19.31 KVV1-PKB1
1 Kogel 5kg M60 Vandenweghe Jules 12.26m KVV1-PKB1
2 5000m W40 Willekens Marijke 18'51.62 KVV1-PKB1
2 Hinkstap W40 Bottin Hilde 10.42m KVV1-PKB1
4 Kogel 5kg M65 Lenaerts Willy 9.36m KVV1-PKB1
2 100m M50 Buelens Marc 13.22 KVV2-PKB1
4 Hoog M70 Vanderlinden Gilbert 1.39m KVV2-PKB1
6 800m W45 Van Orshoven Goedele 2'41.85 KVV2-PKB1
4 Discus 1 kg M60 Vandenweghe Jules 33.09m KVV3
10 Discus 1 kg M65 Lenaerts Willy 24.47m KVV3-PKB1
17 5000m W50 Hermans Marie-Rose 20'53.24 KVV3-PKB1
5 800m M40 Neefs Marc 2'05.28 PKB1
5 1500m M45 Verdeyen Johan 4'26.59 PKB1
19 5000m W45 Verloy Rita 21'11.59 PKB1
6 800m M40 Steurs Wim 2'05.76
10 Kogel 4kg W45 De Raeve Erika 6.19m
24 Discus 1 kg W45 De Raeve Erika 18.08m

Nog meer van het afgelopen weekend...
Naast de meeting voor Mon stond zaterdag 10 juni ook nog het PK steeple Antwerpen en Vlaams-Brabant op het programma te Lier. Hierbij ook twee atleten van Leuven. Twee scholieren en twee atleten die hun titel konden verlengen en hier dan ook volledig voor gingen. Eerstejaarsscholiere Goedele Vanhentenrijk kwam al snel alleen te zitten. Met Nikki Foque, die een PR heeft van onder de 7’ en een aantal veel tragere atleten dan Goedele, was dit de beste tactiek. Met goede balkoverschrijdingen, wel iets mindere waterbakoverschrijdingen, liep Goedele een goede wedstrijd. Na 7’52”69 (PR) kwam ze als tweede over de streep, maar wel als eerste van Vlaams-Brabant en dus opnieuw kampioen. Bij de scholieren jongens kwam Darcis Claessens aan de start. Hier werd er veel langer in groep gelopen, weliswaar aan een stevig tempo. Bij Darcis ging het niet zoals gehoopt en hij moest dan ook de rol lossen. In 7’02”65 kwam hij als 5de Vlaams-Brabander aan. (Info: Roel B)
Tijdens dezelfde meeting verbeterde Jules Vandenweghe het clubrecord M60 kogelstoten. Jules had er dit seizoen - net als W50 Roos Hermans trouwens - al meerdere verbeteringen opzitten. Bekijk dat hier allemaal.
Tijdens de Puttemansmeeting in Woluwe, lukte junior Pieter De Volder zondag 11 juni 1'56"87 over 800: dat is een flink PR. Hij liep vanaf de 200m eenzaam in tweede stelling tot op de meet. (Info: Wim W)
Bavo Meeus begon zijn seizoen later dan de andere scholieren: zijn voetbalploeg won een bekercompetitie waarvan de wedstrijden steeds samen vielen met de atletiekcompetities. Maar op 2 juni trok Bavo naar Booischot en wierp er de speer 57m71 ver, meteen de 4de beste Belgische scholierenprestatie van dit jaar. (Info Herman VU)

Masters interclub: geen onverdeeld succes (Zwevegem, 11 juni)
Het kan verkeVier moedigen die allen twee keer aan de slag kwamen: vlnr Gert Rom, Marc Neefs, Marc Buelens en Friedhelm Dreckmeier. Samen met coach Theo.ren: dat vertelde Bredero al veel langInvaller Bert met geleende spullen in de discusring. Links Michel Boels, een gewezen clubgenoot...er geleden dan mastercoach Theo Van Moer vandaag in Zwevegem. Vorig jaar maakten onze mannen nog brandhout van de concurrentie: dit jaar moest hij liefst zeven sterkhouders van vorig jaar missen. Normaal niet echt een probleem, want de verlaging van de mastergrens naar 35 jaar zorgde voor een plotse en ruime injectie van nieuw mastersbloed. Helaas niet voor ons, want Theo kon in zijn lange zoektocht amper één jonge master recupereren... Maar zij die er waren in Zwevegem, hebben onze club met hand en tand verdedigd ! Maar goede wil alleen, dat volstaat niet. Enkele zeer laattijdige forfaits noopten nog tot een noodherschikking van het team ter plaatse: niemand op de 100m (!) en meegereisde supporter Bert Vanderlinden ingeschakeld als gelegenheidsdiscuswerper, met geleende outfit. In de eindbalans volstonden amper twee podiumplaatsen (speer en 5000m) niet voor voldoende puntjes. Een geweldige slotaflossing van Marc Neefs bracht ook geen redding meer, net zoals het stevige nieuwe CR kogel van Jules Vandenweghe. Maar het moet gezegd dat de aanwezige masters zich voor meer dan 100% hebben ingespannen: Stefan die alweer bereid gevonden werd om de 200m op te vullen; Piet en Gert die zich beter dan verwacht in de halve fond verdedigden; polyvalente Marc en Friedhelm die steeds de ondankbare taak hebben om als meerkamper de overgebleven postjes op te vullen... Driewerf helaas, 't zal volgend seizoen een serie lager zijn.
Jules Vandenweghe. Bij de vrouwen liep het zo'n vaart niet, al was het team in vergelijking met vorig jaar toch ook verzwakt: het vertrek van Kathleen de Wolf en de vakantie van Hilde Bottin los je niet in een handomdraai op. Maar dankzij Hilde Havermans en Anja Van Belleghem had coach Mieke Vandewouwer zelfs de luxe van twee reserven ter plaatse ! Allebei werden ze dan ook probleemloos ingeschakeld in een onuitgegeven aflossingsteam. De jaarlijkse 1500m-zege van Corinne kreeg nu zelfs navolging in de 3000m. En hoe ! Marijke Willekens stoof dadelijk weg uit de groep en bouwde constant een indrukwekkende voorsprong uit, die op het einde meer dan 200m bedroeg. Een ferm PR daarbovenop verwacht je niet dadelijk in zo'n West-Vlaamse hitte. Martine en Els (in haar eerste officiële wedstrijd) zorgden voor de sprintnummers, Kristine, Erika en de coach zelve raapten de werppuntjes, An en Ingrid blijven de rotsen in de springbranding en Goedele lukte over 800m een meer dan behoorlijke chrono. Dat alles resulteerde in een 9de plaats, weliswaar niet zo ver weg van plaats 5, maar ook met niet zo veel overschot op de degradatiezone. Na twee vice-kampioenstitels en een 4de plaats vorig jaar, stond er nu een 9de plaats in de eindstand. Opletten is dus ook hier de boodschap, maar één zaak staat vast: volgend jaar zullen mannen en vrouwen op een verschillend niveau en terrein aan de slag gaan... Volledige resultaten op de site van AZW.

De individuele resultaten

Nummer Mannen Vrouwen
100m Niemand... 8ste Martine Azijn, 15"82 = 5p
200m 12de Stefan Meeus, 28"30 = 1p 11de Els Lagrou, 33"23 = 2p
400m (mannen) 4de Marc Neefs, 55"51 = 9p
800m (vrouwen) 8ste Goedele Van Orshoven, 2'42"13 = 5p = PR!
1500m 7de Gert Rom, 4'31"53 = 6p 1ste Corinne Debaets, 4'52"33 = 13p
3000m 7de Piet Van Lierop, 9'52"51 = 6p 1ste Marijke Willekens, 11''05"77 = 13p = PR!
5000m (mannen) 3de Marc Ruell, 16'09"21 = 10p
Hoog 9de Friedhelm Dreckmeier, 1m54 = 4p 5de An Vanhellemont, 1m31 = 8p
Ver 11de Marc Buelens, 4m23 = 2p 8ste Ingrid Ceuppens, 3m92 = 5p
Kogel 7de Jules Vandenweghe, 10m16 = 6p =CRM60 9de Kristine Van Campenhout 7m09 = 4p
Discus 11de Bert Vanderlinden, 10m69 = 2p 10de Erika De Raeve, 16m78 = 3p = PR!
Speer 2de Eddy Everaerts, 45m17 = 11p 9de Mieke Vandewouwer 19m12 = 4p
4x100m (vrouwen) 11de in 4'07"04 = 2p
Marc Buelens, Friedhelm Dreckmeier
Gert Rom, Marc Neefs
9de in 59"93 = 4p
Martine Azijn, Els Lagrou,
Anja Van Belleghem, Hilde Havermans
4x400m (mannen)

De eindstanden (tussen haakjes de klasseringen in 2005-2004 en 2003)
Mannen Vrouwen
1 AV Lokeren (2-*-*) 104,5 Vlierzele Sportief (5-*-*) 99
2 Eendracht Aalst (3-*-*) 98 Olympic Essenbeek Halle (3-8-9) 84,5
3 Vilvoorde AC (7-1-3) 92,5 Atletiek Zuid West (9-*-*) 82
4 AC Herentals (4-7-8) 86 Stax (1-5-3) 79,5
5 Looise AV  (8-4-5) 85,5 Flanders Athletic (2-1-1) 74
6 Atletica 84 (*-*-*) 82,5 Marathon AC Westhoek (*-*-*) 71
7 FLAC (*-*-*) 77 AC Deinze (6-4-*) 70
8 Atletiek Zuid West (10-8-*) 74,5 Vilvoorde AC (7-3-6) 68
9 KAA Gent (5-3-2) 70,5 DC Leuven Atletiek (4-2-2) 66
10 Vlierzele Sportief (9-6-*) 68 Racing Club Gent (8-6-10) 63
11 DC Leuven Atletiek (1-2-1) 59 AC Geraardsbergen (10-9-8) 59
12 AC Break (6-5-4) 47 Eendracht Aalst (*-*-*) 49

Knappe clubgenoten met vijfmaal winst bij meeting van Mon (Kessel-Lo, 10 juni)
Loïc Lemaître mag zijn koffers pakken voor China ! (Foto: Maarten VAN LOOY)De Meeting van Mon zit er weer op... De atleten hebben sterk gepresteerd en de medewerkers hebben zich onder een loden zon in't zweet gewerkt maar mogen met fierheid terugblikken op een geslaagde meeting.
Beginnen we met het uithangbord van deze Meeting van Mon: de 800m mannen, waarin Vanden Eyndes poulain Ivo Van Damme ooit zo'n grootse dingen heeft laten zien. Zij zouden na vandaag uiterst tevreden geweest zijn met het geboden spektakel. Olympisch kampioen Nils Schumann zocht verder naar de goede conditie in zijn derde competitie van het seizoen: met 1'48"09 bleef hij slechts 7/100sten boven zijn jaarbesttijd, maar dat was in Kessel-Lo slechts goed voor een... 5de plaats. Onze landgenoot Joeri Jansen liep immers een verstandige koers en finishte scherp als tweede in 1'46"88 - de beste Belgische jaartijd, en de beste Vlaamse tijd ooit tijdens een FC - na de Europese vice-junioreskampioen uit Luxemburg, David Fiegen (1'46"49). Frans vice-kampioen Jimmy Lomba werd 3de in 1'47"37. In de B-serie liep Joren Gordts met 1'54"47 een sterk PR. Ook bij de vrouwen een sterke dubbele baanronde, gewonnen door de Duitse Kerstin Werner in een seizoensbeste van 2'05"19. Na de winnares kwamen liefst vier Belgische jongeren beneden 2'10" ! Dat lukte nog net niet voor Kathelyn Polspoel, maar haar 2'10"82 is wel een heel dik PR ! Sylvie Ameloot bevestigde met 2'11"40Marieken Verhaeghe en Elke Van Hoeymissen op het mijlpodium. (Foto: Maarten VAN LOOY) eveneens haar stijgende conditie. In de B-serie stormde Charlotte Debroux ook al naar een besttijd: als derde haalde ze 2'17"86.
In de Mijl voor mannen kwam de tempomaker in de gevraagde chrono door, maar helaas volgde niet iedereen zijn spoor. Bij de vier moedigen ook onze junioreskampioen Kim Ruell, die via een sterke slotronde een adembenemend clubrecord van 4'07"13 op de klokken bracht. Dat is meer dan tien seconden sneller dan wat Mark Shankey ooit kon ! De koers zelf werd gewonnen door de Luikse Ethiopische junior Dame Tasama Faisa in scherpe 4'02"90. In de tweede groep miste Duffelnaar Nils Wyns met 4'23"67 het Belgisch record met amper enkele honderdsten. Dat was slechts uitgesteld, want in de andere serie - tijdens het naprogramma - kwam FLAC-scholier Koen Naert als tweede tot 4'22"13, en da's ruim een seconde beter dan het bestaand BR ! Niet ver daarachter - 4'25"43 om precies te zijn - lukte onze even oude Pieter-Jan Van Eynde een geweldige chrono, in amper zijn tweede race van de zomer ! Meteen mag het clubrecord van Abush Carkett naar de archieven.
Maar dé Leuvense prestatie van de meeting kwam op naam van Loïc Lemaître.Die gooide zijn speer tot twee keer toe voorbij de limiet van het WK juniores: met een verre 69m81 mag Loïc naar het nog verdere WK in China in augustus. Hij is amper de derde Belg die zich verzekert van zo'n ticket. Uiteraard is dat ook een clubrecord, maar tevens de vierde Belgische junioresprestatie aller tijden en zelfs de 14de nationale speerworp aller tijden bij de alle categorieën ! Ook Jonas Van Campenhout, 4de met 63m72, was erg tevreden met zijn conditiepeil Djoere Gaublomme voorbij de 7 meter in het verspringen ! (Foto: Maarten VAN LOOY)niet zo lang na een heelkundige ingreep. En wat dan te zeggen van Stijn Robben ? Met 57m53 verbeterde hij z'n PR met liefst 5 meter !
Maar Loïc was niet de enige Leuvense winnaar. Johan Mordijck beloofde ons vuurwerk in de 400m, en hij hield woord. In een fel bevochten 48"17 rolde hij het hele veld op, en liet een PR noteren. Binnenkort staat er gegarandeerd een 47"... achter zijn naam ! De tweede serie ging net niet naar Pieter De Volder, al lukte onze junior met 50"25 een heel mooie chrono. De zege ging er nipt naar Frederik Lemmens, een Limburgse cadet die nu in Kessel-Lo in 50"18 het Belgisch cadettenrecord scherper stelde. Ook junior Pieter Windey (53"19) mag tevreden zijn.
En we gaan verder met de Leuvense zegereeks. Marieken Verhaeghe stond er in de mijl even na halfweg helemaal alleen voor, kreeg van niemand nog hulp en finishte solo in 4'51"22, een stadionrecord. Elke Van Hoeymissen haalde als 3de ook het podium (4'57"04) en de 7de plaats van Sarah Van Eynde in 5'06"79 wordt een nieuw junioresclubrecord. Daarna was het de beurt aan Pieter Rijnders, die in de steeple afrekende met Zwitserse en Duitse concurrentie. Een snelle eerste helft bracht Pieter in de slotfase nog even technisch in de problemen, maar 9'14"35 in extreem warme omstandigheden is meteen een PR in z'n tweede hindernissenrace. Een vijfde Leuvense winnaar noteerden we in de verspringbak, waar Djoere Gaublomme zelfs voorbij de zeven meter ging: 7m02 is ook al een ruim PR, en sCatherine Timmermans op een zucht van haar clubrecord. (Foto: Maarten VAN LOOY)lechts 5 andere Leuvenaars deden hem dat ooit voor. Djoere had daarvoor al de 110mH gelopen in 15"39.
Er viel nog meer moois te beleven: op de hoogspringstand jumpte Canadees Mark Dillon over 2m25: da's ook een baanrecord in Kessel-Lo. Met Nederlandse Olympiër Wilbert Pennings over 2m16 en Timothy Hubert 2m14, beleefden Tim Rummens (1m96) en Bjoke Adang (1m86) alvast een leerrijke avond. Traditioneel begint de Meeting Voor Mon met het hamerslingeren: Duitse toppers Bianca Achilles (61m27) en Benjamin Boruschewski (68m08) gooiden waarden die ons landje ver overstijgen. Sarah De Coster haalde met goede 46m73 net geen podium en scholiere Fredje Neys mag tevreden zijn met haar 41m69. Tim De Coster werd 5de in een seizoensbeste van 55m14. De ring in Kessel-Lo ligt hem wel, en een PR komt binnenkort uit de armen.
Het polsstok vrouwen bereikte met Duitse Anna Battke en Nederlandse Rianna Galiart een achtbare 4m10. Een Flanders Cup record en metee, delen zij zo samen het nieuwe stadionrecord. Sofie Schoenmaekers veegde een 37 jaar oud stadionrecord van de tabellen: met 50m69 wees ze nu de hele Belgische top terug. Kirsten Meeus (6de) kwam alweer voorbij de 40 meter: 41m41. Veerle Blondeel is voorlopig onklopbaar met de kogel: haar 15m69 liggen nog buiten bereik van Catherine Timmermans, maar onze belofte miste met 13m71 met een kleine afstand haar eigen clubrecord. Onze andere Katrien - discuswerpster Van de Broek - is dit jaar de regelmaat zelve: alweer een verre 42m19 en dat was net iets te weinig voor het podium of voor haar eigen clubrecord. Maar haar worpen waren technisch goed en dat record komt er bij goeie discuswind zeker uit. Stephanie Herssens kwam twee keer op de baan: 12"96 over 100m en een sterke 400m als 3de in 58"21. Cadetje Esther Salaets deed net hetzelfde: 13"32 en 61"98. In het naprogramma verraste Elise Van Eynde met reekswinst over de baanronde in 60"88: ze bleef daarbij voor Tine Van Orshoven (62"55) en Tine Mommen (64"19).
We noteerden tijdens deze meeting verder ook nog het steepledebuut van Mieke Geens (10'46"39), toch nog altijd de 8ste nationale tijd ooit; een knappe hoogspringprestatie van Sabrina De Leeuw (1m80) en nog een hele reeks uitschieters van onze clubgenoten in het naprogramma waarvan we u de schitterende solo van Babs Aerts in de 800m niet onthouden: onze juniore lukte een dik PR met 2'20"81, maar moest dankzij de inventieve PR's van onze buitenlandse gastloopsters naar een voor haar veel te zwakke reeks verbannen. Roel Breugelmans, die zelf een serie won, geeft wat commentaar bij het naprogramma. Dawit van Haute startte in een voor hem snelle 800m. Hij volgde goed mee, maar in de tweede ronde kreeg hij het toch moeilijk en moest een gaatje laten met de groep. Dit kon hem toch niet deren om zijn PR te brengen tot 2’05”64. In de volgende reeks waren het Daan Thijs en Siemen Corbeels die hun PR verbeterden tot respectievelijk 2’08”13 en 2’14”32. Laurens Muchez nam de volgende reeks op sleeptouw en dat resulteerde voor hem ook al in een nieuwe besttijd van 2’11”53. In deze reeks liepen ook Joris Vandesande en Philippe Timmermans mee, die tijden neerzette van 2’16”51 (PR) en 2’19”74. Eline Deboth liep in de eerste reeks 800m van het naprogramma naar een behoorlijke 2’26”31. Magali Herssens verbeterde ook al haar PR naar 2’30”98.
Klik hier voor de resultaten (Excel-78,5 Kb) en Klik hier alvast voor meer foto's van Bert H.

Pinksterweekend met Prima Prestaties (03-05 juni)
Er gebeurde heelwat tijdens het afgelopen Pinksterweekend. Tegen onze gewoonten in, beginnen we met de laatste meeting van die driedaagse: de openingsmeeting te Neerpelt. Jesse Stroobants mikte al lang op een EK-limiet op de 10.000m. Begin april was hij in Turkije bij een eerste poging nog net niet verdronken, maar kwam hij toch al dicht bij de gevraagde limiet van 28'50". Nu zat hij dadelijk in een uitstekend treintje in het Limburgse groen. Voorbij halfweg werd het duidelijk dat Jesse samen met nog vijf andere Belgen heel vlotjes op de limiet afstevende. Jesse maakte slechts één moeilijk moment door, maar herpakte zich kordaat in zoverre dat hij zelf aan de boom ging schudden. Op een bepaald moment liep hij zelfs in derde positie van dit internationaal sterke deelnemersveld. Ook in de slotronde ging Jesse er nog keihard tegenaan: hij naderde op Monder Rizki - de beste Belg van de avond - maar moest finaal ook nog een sterke Willem Van Hoof laten voorgaan: maar in 28'13"20 slaagde Jesse met grootste onderscheiding in zijn Europese examen. Derde Belgische tijd van de koers, dus EK-ticket op zak; maar ook de 16de Belgische tijd ooit of de 4de Leuvense chrono uit de geschiedenis. Tom Van Hooste, Guy Fays en gewezen clubgenoot Bart Evens (ook met knap PR van 28'22"55) voldeden eveneens ruim aan de limiet, maar zullen voor hun reis naar Zweden moeten rekenen op fysieke tegenslag van Monder, Willem of Jesse... In dezelfde race ook Maarten Van Steen, die al heel snel de langgerekte groep liet gaan, maar op zijn eigen tempo stilaan voeling kreeg met de gelosten en uiteindelijk op de hielen van Tom Compernolle eindigde. Tijd van Maarten: 29'19"78, een verbetering van zijn PR met meer dan een halve minuut, zijn tweede PR binnen de week, nadat hij vorige week in Papendal zijn 5000m-grenzen al had verlegd.
Nog in Neerpelt won Johan Mordijck zonder tegenstand een 400m-serie in een genietbare 48"97. "Nog niet de Mordijck van 2006, maar die zie je binnenkort nog wel", aldus een tevreden kwartmijler. Joren Gordts klokte als 3de in dezelfde serie 51"11. Een hele krachtige Kathelijn Polspoel was een klasse te sterk voor de B-serie van de 800m in 2'12"62. Dat komt al dicht bij haar PR, dat binnenkort zeker zal sneuvelen. Sarah Verjans bereikte 2'24"35. In de A-serie knokte Marieken Verhaeghe niet alleen tegen zichzelf, maar ook tegen de verschillende positiewissels: haar 2'12"90 scherpen alvast haar halvefond potentieel verder aan.
Van eigen land naar Duitsland, waar Frauke Penen bij het Pfingstensportfest in Rehlingen niet alleen de nationale 4x100m sterk maakte, maar ook haar eigen grenzen alweer verlegde. In de serie van de 100m werd ze in 11"68 slechts met 1/100ste geklopt door Duitse topsprintster Marion Wagner. In de finale werd Frauke mooi 6de in een nieuw PR van 11"65. Sneller dus dan tijdens het KVV, uiteraard de tweede Leuvense chrono ooit en alweer een stapje dichter bij die ongenaakbaar gewaande 11"41 van Lea Alaerts...
Pinkstermaandag begon in Nederland, waar te Hulst ook een reeks Leuvenaars aan de Pinksterwedstrijden deelnamen. De wind speelde er echter spelbreker in de late namiddag, zodat de 1500m vrouwen en 3000m mannen daarvan nogal wat te lijden hadden. De 3000m werd zelfs een hele tactische bedoening, mooi en sterk afgerond in de laatste ronde door Pieter Rijnders in 8'25"04.  Jeremy Van Ophem (8'54"06) kende niet zijn beste dagje. Even voordien had Elke Van Hoeymissen al een sterke prestatie neergezet in de 1500m, die gedomineerd werd door Mieke Geens. Bij aanvang van de laatste ronde gaf Elke zelfs de indruk Mieke te kunnen bedreigen, maar ze werd zelf nog verwezen naar plaats 6 in een goede 4'30"37, haar tweede chrono ooit. Even verder won Corinne Debaets het 'mastersduel' met Olympische Laetitia Vriesde in 4'37"52, maar onze juniore Sarah Van Eynde kon zich er nog mooi tussenwurmen met een verbetering van haar PR met liefst 7 seconden tot 4'37"93 !
Niet zo heel ver daarvandaan, in Oordegem, waren ook al rood-witten aan de slag. Maryam Amellal (400mH in 63"72), Hans Moons (100m, 11"61 en 200m, 23"32), Stephanie Herssens (100m, 12"91; 200m, 25"85), Tine Mommen en Natacha Herssens (800m in 2'25"94 en 2'25"41) met Tine ook nog eens 4m32 ver, Elise Van Eynde (200m, 27"98 en 4m87 ver), Silke Devogelaere en Lore Van Roy (2m72 en 2m52 polsstok), en master Erika De Raeve (6m38 kogel).
Zondag 04 juni was er een hele groep jonge atleten aan de slag in Aalst. We noteerden er sprintoverwinningen van cadetten Kaat De Wit (13"91) en Paola Foulon (200m, 31"25), maar nog indrukwekkender was de hoeveelheid Leuvense jongeren die er de spikes aanbonden.
Zaterdag maakte Johan Mordijck al indruk tijdens de Flanders Cup in Brasschaat. Hij won er de 300m in 34"92: zonder sterke tegenwind zou dat al een PR geweest zijn. Kirsten Meeus gooide er haar speer naar 42m43, en dat was meteen goed voor een nieuw junioresclubrecord !

Corinne van podium naar podium (Brussel, 28 mei)
Het heeft heel lang geduurd, maar eindelijk is het haar toch eens gelukt: Corinne Debaets isCorinne (links) als derde vrouw op het Brusselse 20km-podium van start gegaan in de 20km van Brussel. Niet dadelijk met grootse plannen en met haar laatste lange astandsavontuur in het achterhoofd - het BK halve marathon van 2 jaar geleden in Sint-Truiden, waar ze met moeite de eindstreep haalde - vertrok ze op een rustig trainingstempo in't gezelschap van gewezen kampioene en nu gelegenheidsloopster Ann Parmentier. Na een goeie kilometer schuifelde ze al met minuten achterstand rond de tiende vrouwenplaats voorbij. Daarna nam Roger de Cnijf haar echter op sleeptouw en een voor een werden de vrouwen opnieuw bijgebeend, behalve uiteraard winnares Cathérine Lallemand. In de laatste kilometer probeerde ze ook nog de tweede plaats te ontfutselen aan een Brits-Belgische afstandspecialiste, maar dat plannetje ging niet dadelijk op. In 1u16' 24" (215de totaalplaats) werd het dus plaats drie, voor oa. de kersverse nationale marathonkampioene Veerle D'Haese. Voor Corinne finishten nog enkele DCLA-mannen: we denken daarbij aan Pascal Kaers (70ste in 1u11'44"), Thierry Huberland (96ste in 1u13'05"of Tom Bolsius (168ste in 1u15'12"). Linde Wyseur werd wat later de 19de vrouw in 1u22'17" (723ste), of toch zowat 8 minuten sneller dan vorig jaar. We zagen ook Marijke Willekens knap als 27ste vrouw in 1u26'01" eindigen. Wine Figeys was voor de sport als allerlaatste vertrokken en finishte uiteindelijk in 1u37'38". Meer info op deze site
Na de podiumhulde zat de dag er voor Corinne nog niet op. Ze haastte zich naar het verre Zwevegem, waar de laureaten van de Master van het Jaar werden bekendgemaakt. En net als in de zes vooorgaande edities, mocht Corinne ook daar opnieuw de hoogste onderscheiding in ontvangst nemen. Als beste W40 werd ze boven haar vier andere collega's-masters tot absoluut laureate uitgeroepen. Daarbij werd ook Kathleen De Wolf nog in de hulde betrokken: onze gewezen clubgenote haalde vorig jaar in DCLA-shirt zoveel onderscheidingen, dat ze nu verkozen werd tot W35-master van het jaar. 
Alle DCLA-masters die we in de resultaten van de 20km konden terugvinden:

Moreels

Jerry

1:19:55

Van Nieuwenhove

Jeroen

1:18:55

Deboth

Johan

1:21:32

Vandermersch

Frederik

1:25:42

Willekens

Marijke

1:26:01

D'Haeyer

Andre

1:29:26

Laurent

Luc

1:29:42

Vercruysse

Jan

1:29:51

De Vos

Rik

1:31:41

Hanjoul

Alex

1:34:16

Meys

Bart

1:34:46

Bellen

Marcel

1:36:01

Perremans

Stefan

1:37:18

Vets

Marc

1:39:53

Windey

Frans

1:40:03

Galle

Dirk

1:40:29

Huveneers

Luth

1:41:06

Adang

Eric

1:41:27

De Wilde

Patrick

1:42:29

Nuyts

Dirk

1:42:45

Lemmens

Heidi

1:44:54

Stiens

Claudia

1:45:58

Loquet

Jelle

1:49:02

Schrevens

Marc

1:49:42

Smeyers

Staf

1:52:06

Draulans

Veerle

1:53:22

Bauwens

Danielle

1:54:55

Ameel

Johan

1:59:14

Van Coillie

Dominique

1:59:21

Verbeeck

Martine

2:00:46

Delbare

Regine

2:03:25

Pietermans

Carine

2:03:26

Rondas

An

2:08:47


Nattigheid kan goede prestaties niet tegenhouden (Duffel, 27 mei)
Het leek meer op een kletsnatte novemberavond, die zaterdag in Duffel. Absoluut geen zomeratletiekweer en dat hadden de organisatoren van deze steeds vlot georganiseerde meeting helemaal niet verdiend. Toch mocht Duffel heelwat atleten verwelkomen: amper 7 vooringeschrevenen haakten af. Bij die talrijke aanwezigen ook een hele grote groep van DCLA: 36 in totaal, misschien wel de grootste delegatie van de meeting. Dat zulks niet onopgemerkt voorbijging, was een hart onder de riem van Dré Boonen en zijn team.
Elke Leuvenaar opnoemen, is haast onmogelijk: we houden het dus bij een selectie, al moeten we er wel bijzeggen dat het weer té slecht was om echt goeie prestaties te leveren. Wie nu in Duffel al goed presteerde, is tot véél beter in staat ! Katrien Van de Broeck was de eerste clubgenote die op het hoogste trapje mocht: ze zwaaide de natte discus opnieuw ver: 41m88. Die uitschieter komt er beslist aan... Het speerwerppodium was zelfs helemaal Leuvens. Loïc Lemaître kon in een gietende regen amper de speer vasthouden, maar toch liet hij een knappe 64m75 optekenen. Ook Jonas Van Campenhout kwam voorbij de 60 meter (60m30) en junior Stijn Robben haalde 52m60. Kirsten Meeus had even voordien 37m73 geworpen, goed voor een 5de plaats na enkele nationale toppers.
Maar Duffel is vooral gekend voor de langere loopnummers. En die stonden weer met een hele hoop reeksen geduldig hun beurt af te wachten. Marijke Cauwenbergh liep een knappe tweede reeks 800m, ei zo na afgesloten als winnares: 2de in 2'22"53, even verder gevolgd door cadette Elise Van Eynde (7-2'25"17). Junior Jonas Maris zette de beste Leuvense chrono neer in de 3de van 7 series 800m: 5de in 2'00"09. In andere reeksen ook knap werk van master Marc Neefs (2'06"81) en van Hugh Garnett (2'06"97=PR), terwijl cadet Kasper De Bondt niet alleen zijn serie won, maar in 2'07"96 zijn PR verpulverde.
Elke Van Hoeymissen zorgde voor een perfect tempo in de 1500m, zodat Sylvie Ameloot het werk netjes kon afmaken in 4'35"63. Niet dadelijk zonder moeite, want Xenia Luxem zorgde voor stevige tegenstand die in de laatste rechte lijn toch werd opgevangen. Sarah Verjans (13-4'52"71) en Myriam Juveyns (17-4'55"89) bleven ook nu in elkaars gezelschap. In de volgende serie liep scholiere Goedele Vanhentenrijk naar een PR van 5'06"21, van dichtbij gevolgd door cadette Eline Debodt (5'06"30) en Marjan Stevens (5'07"84). In de laatste serie ook twee DCLA-masters: Hilde Havermans met PR van 5'36"68 en Roos Hermans met 5'55"93 (=CR W50).
Heelwat volk in de mannenreeksen, maar in de beste serie konden Joris Windey (13-4'06"42) en Marc Dannis (18-4'16"18) geen vuist maken. In de tweede reeks sprintten cadet Dawit Van Haute (4'29"47) en master Piet Van Lierop (4'29"84) samen over de streep. De laatste serie was heel erg rood-wit getint: scholier Benjamin Campforts (3-4'31"00), cadet Laurens Muchez (4-4'31"69), Scholier Daan Thys (6-4'34"62), cadet Dries Basemans (14-4'47"62), cadet Siemen Corbeels (17-4'48"89) en cadet Philippe Timmermans die als 19de op een zucht van de 5-minutengrens strandde (5'00"75).
Drie meisjes in de A-serie van de 400m, met voor alledrie een knap resultaat: Kathelyn Polspoel als 2de in 59"64, Charlotte Debroux als 4de in 61"52 (PR) en Babs Aerts als 5de in 61"86.
Pieter Rijnders mocht de natte avond afsluiten in de 3000m. Hij nestelde zich dadelijk in het spoor van Tom Compernolle en moest de snelle West-Vlaming pas in de laatste kilometer laten gaan. Pieter trakteerde zichzelf op een mooi verjaardagsgeschenk van 8'17"10, amper een zucht boven zijn PR. Daarmee werd hij 2de, zo'n zes tellen voor Stefan Van den Broek. Alle resultaten van deze natte meeting op de site van Duffel.

Ga naar zomer 2006 (deel 2)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...