DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
ZOMERNIEUWS 2006 (DEEL  6)

Tobias Van Os knap in de marathon van Amsterdam (zondag 15 oktober)
Merci voor de aanmoedigingen voor en tijdens, en de complimenten na mijn marathon ! Tijd voor een kort verslagje van mijnentwege zodat vragen over pitsstops e.d. definitief de wereld uit worden geholpen.
De dagen voor de marathon voelde ik me allesbehalve fris. Ik kan moeilijk beweren dat ik mentaal de sterkste ben en met de opgave op de kustmarathon nog fris in het geheugen zaaide dat gevoel de nodige twijfel. Het ging zelfs zover dat ik er zaterdagavond nog niet uit was of ik wel zou starten. Gelukkig stuurde Wim me nog een mailtje dat me deed beslissen toch te starten.
Ik weet dat je niet staat te springen om complimenten te krijgen, maar Wim, effe doorbijten: merci voor de begeleiding en de mentale steun op 't juiste moment (of hoe twee zinnetjes mijn seizoen hebben helpen slagen).
De wedstrijd. Minder dan 10 minuten voor de start geraakte ik aan de eerste startbox net achter de eliteatleten. Het was fris en wat winderig. Ik vroeg me af of het feller zou waaien aan de Amstel, waarlangs we meer dan 10 km op (zuidwaarts) en af (noordwaarts) zouden lopen. Stipt om 10.30 uur ging het startschot. Op hetzelfde moment deden enkele stewards wat onbeholpen pogingen om de metalen hekken die nog voor ons startvak stonden (!!!!) opzij te trekken. Uiteraard werden die hekken omgeduwd en lagen ze met hun opstaande pootjes en hun potenbrekende 'tralies' een menigte van zowat 6000 lopers op te wachten. In mijn ogen een onvoorstelbare blunder van verder een prima organisatie. Je moet wel verklaren dat je in goede gezondheid verkeert, maar nog voor je de startlijn overschrijdt, riskeer je je nek te breken...
Ik zag heel wat atleten/es voor mij uitsnellen en dacht dat sommigen zich van race hadden vergist en eigenlijk de 10K van een half uur later wilden lopen. Tineke wist me achteraf te vertellen dat verschillenden al rond km 6 buiten adem voorbijkwamen. Ik vond het alleszins niet erg dat ze snel vertrokken waren, want al vlug voelde ik dat ik de benen had om een degelijke marathon te lopen. Ik had zowat de hele wedstrijd atleten in het vizier waarop ik kon inlopen.
Net voor km 20 dook ik in het toilet vlak voor de bevoorradingspost. Ik verloor er 1'30" en wist dat het niet eenvoudig zou zijn om nog onder de 2u40 te geraken (dat was mijn doelstelling). Ik kwam halfweg door in 1u21'. Ik liep snel de ene na de andere atleet in en legde tussen km 20 en 30 mijn snelste 10K af. Het was rond km 30 dat ik het groepje waar ik voor de 'pitsstop' bij liep, opnieuw inhaalde. Ik vertraagde nadien wel een beetje, maar bleef (gelukkig) toch lopers inhalen. Vanaf km 35 werd het fysiek wel wat zwaarder (zowel door het parcours dat daar wat meer glooide, als door de dijspieren die aan veerkracht inboetten), maar mentaal heb ik het geen seconde moeilijk gehad. Waar ik me wel op betrapte, was dat het meer moeite kostte om me te concentreren op mijn tempo en 'de automatische piloot' zijn cruise control moeilijker kon handhaven.
Voor de laatste 2 kilometer had ik nog reserve om te versnellen. De rest is gekend: 2u41'02".
Tot kort na de finish dacht ik nog aan uitlopen, maar nadat ik was gaan zitten om de chip van mijn schoen te halen, maakte ik me niet veel illusies meer. De kuiten en vooral de dijspieren hadden het signaal begrepen: hij loopt niet meer: tijd om in staking te gaan!

Op zondag 15 oktober 2006 om 14u30 wordt er in de Elfkamper uitgelegd hoe de elektronische tijdopname gebeurt bij sportwedstrijden: onze specialist terzake Luc Gillet legt dit uit met voorbeelden uit zijn jarenlange praktijk in binnen- en buitenland op de grootste kampioenschappen.

Daarna stel onze voorzitter Eddy Fraiture zijn nieuw boek voor over ‘Staande klokken en uurwerkmakers in Vlaanderen’, een onderwerp dat nog nooit behandeld werd. Dat dit geen saaie bedoeling hoeft te worden zal men al vlug merken bij de presentatie met talrijke voorbeelden.

Iedereen van groot tot klein is welkom tijdens deze namiddag over de ‘tijd’.


De jaarlijkse uurloop Gaston Roelants brak op vrijdagavond 13 oktober het record van deelnemersaantallen. Er werden weer rondjes afgemaald, verkleedpartijen georganiseerd en taarten gesmuld, dat het een lieve lust was voor oog en maag. Naast de beelden van Bert H hier beneden, kan u er nog veel meer raadplegen op deze link...
Vreemde creaturen liepen mee in de uurloop... Een winnaar moet er natuurlijk ook zijn. En trainers gaven het voorbeeld...

DCLA in Nederland (08 oktober)
Jeroen Van Nieuwenhove heeft tijdens de marathon van Eindhoven het podium in de M35-categorie net gemist met een vierde plaats. Weliswaar op ruime afstand van nummer drie, maar met 2u48'08" boekte Jeroen een knappe prestatie in perfecte weersomstandigheden.
Nog in Nederland, sloot Friedhelm Dreckmeier zijn zomerseizoen af. Van hem ontvingen we volgend bericht:
Op verkiezingszondag trok ik naar Huizen in Nederland om er aan een werpvijfkamp mee te doen. In die werpvijkamp lukte ik een clubrecord voor masters AC en dat geldt ook voor het gewichtwerpen . Het resultaat van dat gewichtwerpen is zelfs verder dan het huidige BR bij de M45, maar ja, nog steeds het verkeerde paspoort, hé ! De ring was wat glad en mijn begin maar matig: hamer 33m63, kogel 9m88 en discus 28m68. Na de middag brak de zon door en mijn speer landde bij 36m59, daar was ik best tevreden mee. Ik had al lang het zware gewicht niet meer geworpen en dat was dan ook mijn hoofddoel: voorbij de tien meter zou verder zijn dan het bestaande BR bij de M45. Het werd uiteindelijk 11m45, een motivatie om maar eens een ander paspoort aan te vragen ! Als clubrecord telt het gelukkig wel, net als het puntentotaal van 2.680 punten. Een leuke manier om een dag al werpend door te brengen, volgende keer misschien wat dichter bij huis !

Drukke zaterdag op de Atletiekarena (Kessel-Lo, 07 oktober)
Rudi Diels geeft uiutleg aan een geïnteresseerd publiek...De zaterdagse activiteit in de AtletiekArena te Kessel-Lo eindigde in de namiddag met een interbankenveldloop in het kader van de Vlaamse Loopweek. Maar in de voormiddag viel al wat wijsheid te vergaren door atleten en trainers.
De U23-dag werd dit jaar deels gewijd aan uiteenzettingen over krachttraining. Omdat dit meer volk dan alleen onze U23’ers kon interesseren, werd de activiteit samen met de VAT georganiseerd en daarvan kwamen zowat 35 trainers naar Kessel-Lo afgezakt. Voeg daarbij de 20 atleten van het U23-project en enkele van hun trainers en men kan zich inbeelden dat ‘De Elfkamper’ goed bevolkt was voor de uitgebreide, initiële uiteenzetting van Herman Van Uytven.
Daarna volgden in openlucht of in de powerzaal praktische demonstraties van Herman voor de werpers, van Piet Desmet voor de afstandlopers en van Rudy Diels voor de sprinters en de springers. Uiteraard kreeg de coach van Kim Gevaert en de 4x100m veel toehoorders en hij toonde met de hulp van Stephanie Herssens en Jonas De Meyer hoe je ook de krachttraining kan voortzetten op de piste en, meer bepaald, de transfer realiseren van het werk in de powerzaal naar het spurten of springen.
En daarmee zijn we nog niet rond, want tegelijk verzorgde William Van Dijck een VAL-training voor 25 steeple-adepten, de ene al wat soepeler dan de andere… (Info: Remi VO)

Fredje Neys: zilver met de scholierenhamer in Torhout (Foto: Luc PAPPENS) Twee Vlaamse hamermedailles als afsluiter (Sint-Truiden, 30 september)
Friedhelm Dreckmeier en Fredje Neys namen nog deel aan het allerlaatste kampioenschap van het zomerseizoen. In Sint-Truiden moesten nog de Vlaamse hamertitels verdeeld worden. Friedhelm pakte de zege in de M45-categorie met een worp van 37m59 (zware kogel). Fredje veroverde net als vorige week tijdens het BK in Torhout, de zilveren medaille. Deze keer kwamDe BrenBoys&Girls na afloop van een geslaagd seizoensslot in Limburg (Foto: BrentG) onze scholiere tot de respectabele afstand van 41m60. Alle resultaten kan je hier terugvinden.

10 persoonlijke records met 6 atleten ! (Kiewit-Hasselt, 24 september)
Als seizoensafsluiter trokken de springers van Brent naar het Kiewitstadion in Hasselt om hun allerlaatste prestaties te leveren deze zomer. In ideale omstandigheden - lichte rugwind en een flauw zonnetje - sneuvelden er wel 10 persoonlijke records ! Hier volgt een overzichtje van de spurt- en springnummers. Cadet Matthias Vanattenhoven verbeterde zijn besttijd op de 100m naar 12"24, hiermee werd hij tweede. Daarna was het de beurt aan Inge Devroey die als 5de eindigde in 13"69, eveneens een PR. Lucas De Clercq, die niet meer durfde doorstarten na zijn eerste valse start, finishte toch in 12"38, een verbetering van zijn besttijd met 12/100. Stijn De Wit tenslotte sloot de 100m af door als derde te eindigen in zijn reeks in 12"44.
Bij het verspringen zweefden Tine en Kaat respectievelijk 4m67 (2de) en 4m21 (5de) ver bij de cadetten meisjes, voor beide een verbetering. In dezelfde leeftijdscategorie verbeterde Matthias zich nogmaals dit seizoen tot 5m86. We kijken hoopvol uit naar het volgende indoorseizoen waar hij als tweedejaars absoluut niet zal moeten onderdoen voor de concurrentie. Ook Lucas (scholier) begint te beseffen dat hij 6 meter in de benen heeft. Met 5m82 deed hij zowaar 44cm beter dan zijn vorige record !
Bij de afsluitende 200m verbeterden zowel Kaat (3de in reeks 2 met 28"28), Inge (4de met 28"14) en Stijn (6de met 24"89) nogmaals hun besttijd. Tussen al het springen en sprinten door, stootte Tine de kogel tenslotte nog 9m07 ver, goed voor een derde plaats. Een mooie afsluiter dus voor iedereen deze zomer ! Tijd om de gedachten op het nakende indoorseizoen te vestigen nu ! (Info: Brent G)

Meerkampslot met clubrecords (Schaarbeek, 23 & 24 september)
Vanwege Ingrid Ceuppens kregen we volgend verslag van de meerkampwedstrijd in Schaarbeek.
Jaja, masters zijn een ras apart. Zaterdag 23 september stonden we met drie in Schaarbeek om nog een laatste meerkamp voor dit seizoen mee te doen. Na lang twijfelen besloot ik me in te schrijven voor de 5kamp ipv 7kamp. Foute beslissing want ik bleek de enige te zijn: 3 andere masters deden de zevenkamp mee. Maar ik bleef bij mijn besluit omdat 1 dag me voldoende leek (huwelijksverjaardag). Friedhelm Dreckmeier en Marc Buellens starten de 10kamp en ze deden het verre van slecht, wat ze zondaag hebben gepresteerd zullen ze ons later nog meegeven. Ze hebben wel enkele PR en clubrecords of seizoensbesten gerealiseerd. Mijn resultaten: 1.516 ptn 80mH: 17"06 - kogel 3 kg (op papier staat 4kg maar dat is niet juist): 6m48 - hoog: 1m25 - ver: 4m03 (is ook een clubrecord !) - 800m: 3'20"11. Die 1.516 punten zijn geen PR voor mij maar komen wel als clubrecord voor W50+ op de tabellen.
Zoals door Ingrid al aangekondigd waren Marc Buelens en Friedhelm Dreckmeier goed begonnen aan hun tienkamp en gelukkig wisten zij die lijn door te trekken op de tweede dag. Marc opende zondag 24 september met een CR M 50 op de 100m horden: 19"17, vocht voor wat hij waard was tot en met de 1500m en kwam zo op een totaal van 2.735 punten, goed voor de tweede plaats bij de masters 50. Friedhelm was blij met een aantal persoonlijke masterrecords en verbeterde zijn eigen clubrecord tienkamp van vorig jaar tot 3.809 punten, goed voor de eerste tienkampoverwinning in zijn "prille" loopbaan.

Tweemaal zilver, twee provinciale kampioenen en één clubrecord (23 september)
Fredje Neys (links) met zilver op het BK podium te Kortrijk. (Foto: Luc PAPPENS)Een van de laatste 'zomerweekends', maar toch waren onze atleten alweer alomtegenwoordig en in minstens drie provincies aan de slag. Voornaamste activiteit van deze zaterdag was uiteraard het BK hamerslingeren in het West-Vlaamse Torhout. Daar was Fredje Neys 's ochtends al als eerste aan de beurt van de deelnemende DCLA - atleten. Ze opende met een rustigeFerdi Put: provinciaal 10.000m kampioen M45 te Dilbeek (Foto: Martin BEX) en veilige worp van 35m zodat ze zeker bij de beste 8 was en zo kon doorstoten naar de finale, want er waren 12deelneemsters. Bij de volgende worpen kwam ze altijd over de 40 meter zodat haar 2de plaats zeker was, na de ongenaakbare Harmke Vanblaere (46m15). Na een paar sukkelmaanden kwam Fredje terug tot 42m33, daardoor heeft ze opnieuw vertrouwen geput voor de laatste opdracht van het lange seizoen: volgende week staat immers nog het Vlaams kampioenschap te Sint-Truiden op de kalender.
Na een lange vertraging mocht ook Sarah De Coster aan haar beloftenkampioenschap beginnen. Die begon slechter dan ze verwacht had met 41m46 en 2nullen. Daarmee stond Sarah 'pas' 3de na 3 pogingen.
De 4de en 5de beurt landden echter wel binnen en zo kwam onze belofte exact 3 meter verder dan Fredje:45m33. Die prestatie was ook goed voor een 2de plaats na een ook al ongenaakbare Patricia Blondeel. En zo sluit DCLA het BK-hoofdstuk van 2006 af met 2 extra zilveren medailles. Een knappe finishing touch van ons duo !
In Dilbeek stond het provinciaal kampioenschap 10.000m op de agenda. Tijdens valavond werden het daarenboven uitstekende weersomstandigheden voor de langere loopnummers. Twee masters vertegenwoordigden onze club. Roos Hermans pakte de W50-titel in 44'38"46 en Ferdi Put was de beste M45-er in 36'30"44.
's Namiddags waren enkele andere clubgenoten naar het Oost-Vlaamse Oudenaarde afgezakt, waar de warmte toch niet in dank werd afgenomen door de halve fondlopers. Toch lukte cadet Dawit Van Haute nog een clubrecord. Als 2de in de mijl, verbeterde hij z'n eigen clubrecord met liefst vier seconden tot 4'46"24. Even later kwam scholier Benjamin Campforts tot 5'04"33. Wegens het geringe deelnemersaantal mochten alle vrouwen samen van start. Master Corinne Debaets liep solo in 4'56"87 zowat 100m voorsprong bij elkaar. Even later assisteerde ze net als Sylvie Ameloot Elke Van Hoeymissen in haar enige 5000m van het seizoen. Elke stond er nochtans 3 kilometer alleen voor, maar verpulverde haar PR met meer dan één minuut tot 17'01"97: goed voor een nationale top tien plaats deze zomer en de 6de DCLA-chrono aller tijden.

Eenmaal goud en tweemaal zilver bij de (4x800m) aflossingen (Brussel, 17 september)
Dertien Leuvense teams waren zondag aan de slag tijdens de BK estafetten in een autoluw Brussel. De cadetten meisjes liepen een zeer snelle reeks 4x100m: De eindtijd van Lies Desaer, Lien De Tavernier, Kirsten Dumon en Esther Salaets was 51"33, dit is amper 3 tienden boven het clubrecord, en was goed voor een finaleplaatsje. Bij de scholieren moesDe 4x800m AC: zilver en op een zucht van het clubrecord.t tijdens de laatste training nog een noodgedwongen wissel doorgevoerd worden wegens een late forfait, maar het kwartet bestaande uit Inge Devroey, Heleen Stradiot, Bethsabee Bellinck en Ellen Lammens, haalde ook de finale in een tijd van 53"99. Tussen die reeksen en de finale van de 4x100, moest Esther ook het 4x400m team versterken (en dit als eerstejaarscadetje!). Ze nam het team op sleeptouw, en gaf de stok door aan Stéphanie Herssens. Maryam Amellal en Charlotte Debroux vervolledigden dit kwartet, dat met een eindtijd van 4'00"56 minder dan 2 seconden tekort kwam voor het podium. Als je dan weet dat ze hun reeks met een straatlengte voorsprong wonnen, had er in de andere reeks misschien meer ingezeten. En dan de finales 4x100m. Deze verliepen niet zo vlot als de reeksen. Enkele meisjes hadden last van de zenuwen. Dit had tot gevolg dat er een foutieve wissel gebeurde bij de cadetjes. De scholieren hadden hun beste kruit verschoten tijdens de reeksen. Hun eindtijd in de finale (54"74) was goed voor een 7de plaats. (Info: GuntherV)
Ook de jongens sprintploegen kwamen in actie. De cadetten dwongen met een 2de plaats in de serie (47"20) een finaleplaats af. Daar werden Matthias Vanattenhoven, Tom Wijgaerden, Koen Beullens en Jonas Bogaerts 6de in 47"14. De scholieren Lukas Declercq, Elias Foulon, Nino De Lathauwer en Carlo Celis raakten met een 5de serieplaats in 45"60 niet bij de top 9. Ze werden 10de in totaal.
Naast de sprintploegen, ook heelwat beweging in de 4x800m, met zowat overal een team aan de slag: 7 teams in totaal ! Zo werden de cadetten meisjes knap 4de. Josefien Laurent, Magali Herssens, Tine Mommen en Eline Deboth lieten 10'04"84 afklokken.
De vrouwen Alle Categorieën stonden voor de moeilijke opdracht om hun titel van vorig jaar te verlengen. Tegen een talentvol Olympic Brugge was dat een zo goed als onmogelijke opgave. Toch kon Marieken Verhaeghe als eerste de stok doorgeven aan Kathelijne Polspoel, die zich flink verweerde tegen Lindsey De Grande. Elke Van Hoeymissen kon nog wat van de opgelopen achterstand goedmaken, maar Sylvie Ameloot zag een ontketende nationaal 800m-kampioene Lieselot Matthys verder weglopen. Ons kwartet veroverde tegenstandloos het zilver en benaderde met 9'03"79 het een jaar oude clubrecord tot op enkele honderdsten.
De masters vouwen moesten alleen afrekenen met een - weliswaar sterk - Vlierzele, maar het goud kon hen niet ontsnappen in 10'28"95. Voor Marijke Willekens en Corinne Debaets een extra titel na hun individueel goud van vorige week, voor Mia Kinnaer en Hilde Havermans de allereerste titel ooit. Ook een prima inspanning van de masters mannen, die zich pas in de slotronde moesten gewonnen geven tegen een ander West-Vlaams team: Kortrijk. Gert Rom, Johan Verdeyen, Wim Steurs en Marc Neefs kregen echter meer dan verdiend zilver in 8'29"28, en dat is een clubrecord M35 (het eerste: de M40-ers hebben met 8'26"38 het Belgisch record gehad, maar Gert is M35-er, zodat het CR M40 niet kon verbeterd worden).
De cadetten jongens werden verdeeld over drie series, zodat het totaaloverzicht verloren ging. Siemen Corbeels, Larens Muchez en Kasper De Bondt gaven de stok door aan Dawit Van Haute, die via een vinnig sprintje de 2de plaats in serie 3 afdwong. De chrono van 8'42"60 zou nadien de 5de totaaltijd betekenen. De scholieren Tim De Coninck, Darcis Claessens, Daan Thys en PJ Van Eynde finishten omstreeks plaats 6, maar ijverige juryleden hadden een voetje voor de aflossingszone gezien en dus kwam er een 'Disq' achter hun namen. De AC kwam met een jonge ploeg aan de start. De juniores Michel Basemans en Jonas Maris hadden halfweg hun plaatsje gevonden, maar Joren Gordts kon nog enkele lopers remonteren. Koen Dillen - zowat een maand nadat hij z'n seizoen beëindigde - kon de 6de plaats vastleggen in 7'57"06. De 4x1500m was de sterkst bezette koers sedert jaren.  Wouter Huybens, Jeremy Van Ophem en Jesse Stroobants brachten slotloper Kim Ruell in 4de positie, maar het podiumtrio was toen al net iets te ver uitgelopen. Totaaltijd: 16'16"92. Voor volledige resultaten van deze kampioenschappen moet je hier zijn.

Niet alleen aflossingen vandaag... (17 september)
Terwijl de meeste oudere atleten toe zijn aan een verdiende rustpauze, gaat cadet Maarten Peeters rustig door. Op 17 september bracht hij in Bornem zijn discusrecord op 44m28. Diezelfde dag verbeterde Friedhelm Dreckmeier het M5-clubrecord van de 300m tot 42"62. Dat gebeurde in Barvaux.
Maar de grootste groep trok samen de grens over: de hoogspringers van Roeland trokken naar het Hollandse Zoetermeer. Hun verslag hierbij (gepikt van hun site...)
Na onze goede ervaring van vorig jaar trokken we nu opnieuw welgezind richting Zoetermeer. Een wedstrijd met alleen hoogspringen op het programma, in de voormiddag de jeugd en in de namiddag het gala van de toppers. Met acht DCLA atleten en de springers van Olivier De Smul was de Belgische delegatie goed vertegenwoordigd in Onze DCLA-vertegenwoordiging op de tribune van Zoetermeer. (Foto:BertVdL)kwantiteit en later zou ook blijken in kwaliteit. Onze jongste cadetten Ken Radzio en Benoît Hanjoul beten de spits af. Gezien hun persoonlijk record mochten ze deelnemen bij de juniores D of onze miniemen. Het inspringen verliep weer gedisciplineerd met naamafroeping en dan kon de wedstrijd beginnen. Benoît was wat zenuwachtig tussen al dat volk verdeeld over drie hoogspringstanden, maar toch kon hij uitpakken met een goede 1m50. Benoît heeft steeds de neiging om heel dicht en in het midden van de mat af te stoten, desnoods snijdt hij hiervoor de bocht op allerlei manieren af. Na wat gesleutel aan de aanloop liet hij vervolgens mooie sprongen zien. Dit was ook het geval voor Ken Radzio. Deze vakantie had hij leren met grote regelmatige passen aanlopen dat rendeerde. Het trippelen was nog altijd aanwezig, maar in de laatste drie steunen van de waarheid haalde hij zijn snelle en stevige schreden boven. Zo katupulteerde hij zichzelf naar een nieuw PR, namelijk 1m60. Met zijn explosieve sprongkracht en vinnigheid verwees Ken zo zijn 1m50 naar de archieven. Een recordverbetering met 10 cm is altijd goed voor het vertrouwen en bovendien won hij hiermee de wedstrijd.
De toon was gezet en ondertussen was Katrin Eyckmans bij de junioren C of cadetten meisjes in actie geschoten. De laatste weken was ze naast de horden ook goed op dreef in het hoogspringen. Het spronggevoel was terug en zo werd heel eenvoudig opgebouwd vanuit een driepassen aanloop. Dit kon Katrin goed omzetten en na 1m45 flopte ze ook vlotjes over 1m50. Dit is een jaarbeste en na heel wat twijfelen staat ze terug in de buurt van haar oude niveau. Met wat meer aanloopsnelheid kunnen die benen ook nog vlotter over de lat gekipt worden. Een opsteker van Katrin dus, die op het elan van de jongens verderzette...
Om ook de trainers in conditie te houden waren ondertussen de junioren B begonnen aan de overkant. Dit betekende dus wat over en weer hollen zodat iedereen toch zijn aandacht en tips kon krijgen. Zes Belgische deelnemers en vier van DCLA. We zagen onze scholieren Benjamin Luyckx, Bjoke Adang en Gerrit De Moor aan het werk. Denis Hanjoul is nog cadet, maar mocht van de organisatie zijn clubgenoten het vuur aan de schenen leggen. Benjamin had een week rust achter de rug omwille van ziekte, maar hij ging er toch stevig tegenaan. Met zijn gelukte 1m75 en de goede pogingen op 1m80 liet Benjamin weer zijn oude hoogspringbenen zien. Drie voetjes tijdens de wedstrijd naar achter gaan is veel en zoiets wordt best eerst ingeoefend, maar hij kan het dus nog... Onze andere springers klaarden wel de 1m80. Bjoke op routine, maar hij kon weinig extra geven op de volgende hoogte, 1m83. Bjoke blijft altijd de rustigheid zelve en soms iets teveel. Het moet soms ook eens ontploffen... Daar wou Denis op zoek naar routine wel voor zorgen, maar hij vond het juiste ritme niet echt. Ofwel was het versnellen naar de lat toe teveel doorgezakt, te hevig, te passief, ofwel waren de eerste passen te traag, te klein, te geforceerd... wat kan men toch veel foutjes maken op vijf passen aanloop nietwaar... Het voordeel van Denis is dat hij ze ook kan corrigeren en zo sleepte hij toch weer een goede 1m80 uit de brand. En blijft er nog Gerrit zonder routine over. Zijn sterke wapen is een goede en regelmatige aanloop, maar wou wel eens haperen. Toch was hij vandaag onze beste man in wedstrijd. Met grote versnellende passen in de bocht ontwikkelde hij veel snelheid, die hij dan ook effectief omzette in veel hoogte. Maar men moet niet alleen vliegen, maar ook nog over de lat natuurlijk. Na een vlotte 1m80 sloeg Gerrit over en liet de lat op 1m86 leggen. Dat zou een nieuw PR betekenen en zat in de benen. Maar die benen zaten helaas ook telkens tegen de lat. Op vlak van overschrijding heeft Gerrit dit jaar al veel progressie gemaakt, maar komende winter zal er toch nog wat aan gewerkt moeten worden.
En tot slot was er nog Tim Rummens die aantrad in de talentenwedstrijd, eigenlijk het voorprogramma van de toppers. Na zijn minder BK was de veer nog wat gebroken en dat resulteerde opnieuw in 1m90. Zijn zelf gekozen muziek kon er niets aan veranderen. Vorig jaar betekende deze meeting de doorbraak of bewustwording van Tim, eveneens met 1m90. Nu een jaar later noemen we dit al een mindere hoogte. Het kan allemaal snel evolueren. Dit wedstrijdseizoen was voor Tim een echt topjaar, maar nu is het vat effe leeg...
Daarna was het nog genieten van een hoogstaand gala onder de toppers. Onder andere de Belgische, Nederlandse, Duitse en Sloveense kampioen namen het tegen elkaar op. We kregen heel verschillende springstijlen te zien, maar het was de technieker uit Slovenië die aan het langste eind trok. Met een heel knappe 2m25 besliste hij de wedstrijd voor de Duitse krachtspringer. En als je onze hoogspringers met "vuile" clubtruitjes ziet, dat zijn dus de handtekeningen van deze mannen...
Zo'n internationaal gala met alleen hoogspringen blijft een unieke ervaring. Iedereen kan op zijn niveau springen en daarna mee genieten van de anderen. De sfeer met de tribune vlak langs de hoogspringstand is op zijn minst speciaal. Samen met een goede organisatie en de hartelijke ontvangst was dit weer een geslaagde afsluiter van het jaar. Na wat voetballen tegen de Olliejumpers, mochten we ook nog aanschuiven aan het buffet. Met een goed gevulde maag keerden we nog niet naar huis, want met een trampoline in een polsstokbak kan je heel leuke dingen doen, zoals de dubbele salto met schroef van Tim bijvoorbeeld... Nadat we helemaal leeggesprongen waren, keerden we terug naar onze heimat in Leuven. Bedankt ook nog aan de chauffeurs Bert Vanderlinden en de vader van Ken. Over deze dag gaan we nog een jaar kunnen napraten...

Pupillen en miniemen jongens winnen de Beker van Vlaanderen (Lier, 16 september)
Zaterdag 16 september 2006 werd voor de pupillen en miniemen jongens van DCLA hun ‘Langste Dag’. We vertrokken al om 8 u ’s ochtends uit Kessel-Lo naar Lier voor de finale van de Beker van Vlaanderen, en de kleine wijzer had een volledig rondje van de klok gedraaid toen ze om 20 u als winnaar van deze finale uit de bus kwamen. Tussen 8 en 20 u zat een dag met veel zon, warmte, sterke prestaties maar ook een paar tegenvallers, een tussenstand die spannend op en af ging met 6 à 7 clubs samen ‘op een De mannen die in Lier voor een stunt zorgden. (Foto: Bert vdL)zakdoek’, en tot slot vijf minuten absolute suspens, gevolgd door een geweldige ontlading toen bleek dat DCLA de oppergaai had afgeschoten.
Onze autocar leverde in Lier al een degelijke delegatie pupillen en miniemen af, die in de loop van de dag versterkt werd met nog heel wat atleetjes die met eigen vervoer kwamen. Onder een weldra brandende zon zette Pieter Bomans meteen de toon in de 300m min, waar hij met een sterke 41"22 de volle puntenbuit binnenhaalde voor DCLA. Nadien golfde het op en neer. De pupillen bleven afwezig in de toptien van het verspringen, waar Victor Frenay op de 14de plaats de eerste van een nochtans stevige DCLA-delegatie was in het 53-koppige deelnemersveld en in het hoogspringen was de top net iets te hoog gegrepen voor Alexander Meynen en Arne Broeders. Pieter Bomans (min) en Ben Broeders (pup) verdedigden verdienstelijk de DCLA-kleuren op de horden en Arne Broeders pakte uit met de overwinning in het kogelstoten bij de miniemen: 13m07.
De atleten van OEH, die door een verkeersopstopping in Vilvoorde bijna te laat gekomen waren, bleken echter op de voormiddagnummers in allerbeste doen, en Essenbeek-Halle stond rond de middag dan ook ietwat afgetekend aan de leiding, gevolgd door DCLA en op een klad punten nog een paar andere ploegen, waaronder ROBA.
Een derde plaats van pupil Joren Batsleer in het hockeybalwerpen (40m58) hield ons mee in de koers en miniem Thomas Reyntjens scoorde punten in de 150 m (20"08), maar ook onze miniemen konden in de zandbak niet mee met de top (9de plaats voor Thomas Reyntjens, 4m51 ver). Pupil Ben Broeders sprong 1m35 hoog, goed voor een zilveren plak, maar op de 60m moesten onze pupillen opnieuw passen voor de te sterke tegenstand en op de 80m kon miniem Pieter Bomans de allerbesten net niet volgen (4de in 10"62). En zo werd ergens midden in de namiddag een tussenstand omgeroepen waarin DCLA slechts zesde stond. Het podium leek plots ver weg, of toch niet ? De puntenverschillen bleven niet groot.
De zon brandde verder en vooral de atleten die bij de zwaar bezette spring- en werpnummers hun drie beurten moesten afwachten, hadden daar last van. Vluchten naar de schaduw van de DCLA-tent kon niet tijdens die wedstrijden. De supporters (lees: ouders) hadden er ook bij wijlen last van, maar konden wel een van de schaarse schaduwplekjes opzoeken, waar zij hun een efficiënte remedie vonden in de vorm van de bij dit weer altijd werkzame medicijnen Westmalle, Leffe en Duvel…
Wie dacht dat het met DCLA nu gedaan was, hield er geen rekening mee dat ook onze atleten hun duvels nog konden ontbinden. Pupil Thomas De Roeck deed wat van hem verwacht werd: het kogelstoten winnen (9m39) en miniem Arne Broeders stond er ook in het speerwerpen (46m18, meer dan 5 meter verder dan de dichtste ‘concurrent’). Er zat dus nog wel wat in.
Onze pupillen oogstten weinig op de 1000m, maar miniem Ian Verbeylen pakte op dat nummer de tweede plaats (2'58"32). En dan kwamen de aflossingen: onze beste pupillenploeg (Bjorn Remacle, Christiaan Vander Kuylen, Tomas Geens, Victor Frenay) hield stand in het midden van het deelnemersveld (4x60 in 36"30) en onze miniemen (Thomas Brusselaers, Arne Broeders, Thomas Reyntjens, Pieter Bomans) stuntten door vanuit de derde reeks de ‘beste’ ploegen van reeks 4 te overklassen in 41"33.
Daarna was het wachten, lang wachten. Het hele programma had door het grote deelnemersveld op een paar spring- en werpnummers ruim anderhalf uur vertraging opgelopen. De zon brandde al lang niet meer, ze was zelfs bijna onder toen de uitslag bekendgemaakt werd, van 12 naar 1, zoals het hoort, lekker spannend. Niet 6de ? Dus toch in de topvijf. Niet 5de en ook niet 4de, dus toch op het podium ! Lyra 3de… Wie weet, dan toch ? En toen Racing Gent als 2de afgeroepen werd, besprongen de DCLA-jongens zowaar nog bijna het hoogste schavotje vooraleer de Gentenaren op hun tweede trapje geklommen waren, en zeker voor de speaker van dienst de kans kreeg DCLA tot overwinnaar uit te roepen met 152 punten. RCG volgde op 6,5 punten (145,5), Lyra op 11 (141) en ROBA en AVT misten het podium met 135.
‘We are the champions’ en ‘Feest in de bus !’ klonk het vanop het podium, waarna ze samen met coach Marc vertrokken voor de ereronde. (Info: Gerrit G) Bekijk hier alvast nog meer mooie beeldjes !

De DCLA-ploeg:
Miniemen
Pieter Bomans, Alexander Meynen, Arne Broeders, Pieter Galle, David Deschuytter, Roel Van Bilzen, Wouter Lammens, Hendrik-Jan Van Damme, Thomas Brusselaers, Thomas Reyntjens, Simon De Vleesschauwer, Jasper Sodermans, Milan Augustijns, Jacob Hubrechts, Dimitri Herssens, Maarten Mommens, Laurens Vander Kuylen, Ian Verbeylen, Chiel Poffé.
Pupillen Victor Frenay, Joren Batsleer, Ben Broeders, Naud Potemans, Sid Potemans, Thomas Rom, Thomas De Roeck, Xavier Matthys, Robin Daniels, Robin Willemyns, Arno Goossens, Niels De Wolf, Christiaan Vander Kuylen, Andreas Vandyck, Bavo Nys, Tomas Geens, Thomas Sodermans, Giles Verbeylen, Jonas Daems, Bjorn Remacle, Dennis Bervoets.
Coach Marc Eyckmans en trainers Erik Roesems en Bert Vanderlinden leefden de hele dag intens mee met hun poulains.

Uitstapje naar de Oostkantons (Verviers, 16 september)
Volgende clubgenoten namen zaterdag deel aan een meeting in Verviers: Atka Sobota (300mH, 1ste in 55"8 en 2de 100m in 14"10); Katrien Van Kerkhoven (100m, 4de in 14"00); Lies Van der Saenen (100m, 3de in13"60), Simon Argos (400mH, 2de in 60"7) en Wouter De Tavernier (400mH, 4de in 64"6). Het waren allemaal (helaas) handtijden... (Info: TheoVM)

Beloften en juniores met abonnement op podium (Naimette, 10 september)
Frauke sprint naar 100m-goud en haalt later nog 200m-brons (Foto: BertH)Na de korf vol mastersmedailles gisteren in Herentals, bleven onze juniores en beloften vandaag niet achter in Naimette-Xhovémont. Als we alles een beetje correct hebben bijgehouden - resultaten en podia verliepen ter plaatse niet van een leien dakje - stonden 20 clubgenoten op het hoogste podium: 7 titels, acht keer zilver en 5 maal brons... Loïc Lemaître verzamelde twee titels en Frauke Penen mocht net als Kirsten Meeus twee keer op het podium...
Ook de elektronische tijdsopname had blijkbaar last van de nazomerse zon, want zowel de reeksen 100m juniores als beloften meisjes moesten het met handtijden stellen. Bovendien werden de resultaten maar met mondjesmaat omhoog gehangen, zodat het soms raden was wie nu de finale mocht lopen. Dit is ook de reden waarom ik de tijd van Helene De Donder moet schuldig blijven op de 100m (bleek nadien een handgestopte 13"3). Frauke Penen liet in haar reeks een handgestopte 11"6 noteren. Dat was 2/10den beter dan medefavoriete Olivia Borlee. Dan de 200m-reeksen: hier kwam Helene uiteindelijke in 27"77 over de finish. ''t Vat was af' was haar commentaar, waarna ze naar huis reed om zich op een late vakantie in Valencia te concentreren. En dan het hoofdstuk Stéphanie Herssens. Als eerste opdracht stond het verspringen gepland. Ze begon goed met 5m39, een prestatie die ze in haar tweede poging netjes herhaalde. Verder was er veel regelmaat in haar sprongen, maar de uitschieter nodig voor het podium, bleef uit. Ze strandde op de 4de plaats. Zo'n anderhalf uur later moest ze starten in de finalereeksen van de 400m. Ze stond daar met de snelste tijd ingeschreven, maar haar naamgenote Stefanie De Prins had dit jaar nog niet veel gelopen vanwege een kwetsuur. Dit was dan ook de grote onbekende voor haar. Gelukkig liep De Prins in baan 7, zodat Stéphanie haar continue in het oog had. In de laatste 60m snelde ze haar concurrente dan voorbij enDe Leuvense 1500m-dames: vlnr zilveren juniore Sarah Van Eynde, gouden belofte Marieken Verhaeghe en bronzen belofte Sara Verjans.(Foto: BertH) mocht zo haar eerste Belgische titel vieren. Daarna won Frauke de finale van de 100m beloften na liefst 4 valse starten, waarbij één van haar grote concurrentes, Olivia Borlée, werd uitgesloten. In de 200m kwam er voor Frauke stevige tegenstand van Wendy Den Haeze, die zich als eerste door het elektronisch oog gooide. Frauke moest in extremis ook 400m-kampioene Kristine Strackx voorlaten en liet 24"67 afdrukken voor brons. (Info: Gunther)
Kirsten Meeus: dubbel werpzilver (Foto: BertH) Het relaas van de werpers... Kirsten Meeus mocht als eerste aan de slag en wierp voor de tweede keer dit jaar de kogel voorbij de 12 meterlijn: haar 12m35 waren goed voor zilver. Later op de dag voegde Kirsten daar een tweede zilver aan toe door de speer
39m86 ver te werpen. Jonas Van Campenhout had zijn schouder veertien dagen geleden pijn gedaan op de FC van Merksem. Jonas had sindsdien alleen maar de conditie onderhouden. De verwachtingen waren dus niet hooggespannen, en de eerste pogingen waren niet echt goed. En toen ineens: een gecontroleerde aanloop, een stevige impulspas, een fantastisch blok en een perfect getroffen speer die 69m57 ver vloog ! Daarmee verbeterde Jonas zijn PR met meer dan twee meter. Het leverde Jonas zilver op, maar we hechten meer waarde aan de sprong die Jonas maakt op de ranglijsten: 3de Belgische prestatie dit jaar, en 15de aller tijden.Na die prachtprestatie van Jonas moest Loïc Lemaître de speeraanloop op. Na de terugreis van het WK-juniores in Peking had ook hij de trainingen en recordambities wat teruggeschroefd, maar de speer vloog toch nog vlotjes naar 69m55, goed voor zijn eerste gouden medaille. Later op de dag veroverde Loïc zijn tweede goud met een discusworp van 45m99. Vorige vrijdag had Loïc nog eens op discus getraind,daarvoor was het al van de interclub geleden dat Loïc nog een discus had weggewStephanie Herssens: de beste juniore over de baanronde.orpen ...Stijn Robben twijfelde enkele weken geleden nog of hij wel zou deelnemen. Na zijn ongeval op schoolreis was Stijn immers 14 kg lichaamsgewicht en heel wat kracht verloren. Maar Stijn zal zich zijn deelname zeker niet beklagen: met de speer werd hij 3de met 55m36, met de kogel werd Stijn 5de met 13m36, en dat met een pols die nog niet helemaal in orde is. Twee DCLA-ers dus op het junioresspeerpodium. Over het Belgisch weer gesproken: het was de eerste keer dat onze speerwerpers dit jaar ideale omstandigheden troffen: warm, zonnig en nauwelijks wind. Hopelijk vallen die goede omstandigheden volgend jaar eens samen met de vormpiek van Loïc Lemaître haalt twee juniorestitels.onze speerwerpers. Terwijl al dat DCLA speergeweld aan de gang was aan de Zuidzijde van het terrein, wierp Catherine Timmermans aan de andere zijde van het terrein haar kogel 13m41 ver, goed voor zilver. (Info: Herman)
En dan de springers. 's Ochtends had ranglijstaanvoerder Tim Rummens het brons ingepalmd bij de juniores, al was zijn 1m90 toch beneden de verwachtingen. Belofte Djoere Gaublomme sleepte hetzelfde brons uit de verspringbak (6m54) en werd nadien nog 5de over de hoge horden (15"28). Maar de grootste springverrassingen kwamen van de polsstokkers. Juniore Lien Colson groeide letterlijk boven zich uit en vijzelde haar PR op met liefst 30 centimeter tot 3m40. Geen enkele juniore deed beter en Lien werd zo kampioene ! Meer dan een uur na het voorziene schema, kon ook Jonas De Meyer aan de slag. Geen probleem voor Jonas, die via enkele loepzuivere sprongen zijn seizoensbeste naar 4m70 bracht en maar nipt de 4m85 miste. In elk geval kwam Jonas met het zilver om de nek naar huis !
En dan is er nog een heel hoofdstuk afstandlopen... We beginnen met Kim Ruell, die in de 1500m een boemeltempo onder de voeten kreeg geschoven. Dat zag er niet te best uit want de grootste concurrent - Ricardo Longerich - heeft ook snelle benen en had al net naast de 800m-titel gegrepen. De 1000m werd gepasseerd in... 3'09", maar aan de bel trok Jonas Maris de bende richting hele snelle slotronde. Aanvankelijk moest Kim zijn rivalen laten gaan, maar in de de laatste rechte lijn zette onze veldloopkampioen een quasi onmogelijke situatie recht, zoefde de Waaltjes voorbij en won de titel in veelzeggende 4'18"10.  Jonas kon zich intussen flink standhouden in dat slotgeweld en werd 6de in 4'23"11. Bij de meisjes liep Sarah Van Eynde een sterk kampioenschap en moest slechts in de slotmeters buigen voor winnares Elke Steffens. Liefst vier DCLA-sters in de beloften-1500m. Marieken Verhaeghe had weinig moeite om sologewijs en routineus haar vierde titel op rij te winnen (4'40"41) en Sarah Verjans kon mooi meeglijden naar het brons in 4'47"08. Hanna Aerts (5de, 5'06"33) en Marijke Cauwenbergh (7de, 5'17"14) finishten even verder. Sandra Schenkel komt van ver terug na een seizoen vol tegenslagen. Toch vond onze belofte zich niet te beroerd om lange tijd de achtervolging te mennen in de 5000m op een ontsnapte Selien De Schrijder. Uiteindelijk werd het zilver voor Sandra in 18'24"18. Ook zilver voor Jeremy Van Ophem, maar 'de zoon van' heeft zijn vel zeer duur verkocht. Een superieur geachte Koen Vandermarliere vloog er stevig tegenaan, maar Jeremy volgde dicht, kon aansluiten en maakte het Koen nog heel lastig. In de slotronden ging onze steepler resoluut in de aanval en moest zijn koppositie pas afgeven in de ultieme tien meter. Resultaat: zilver en een PR-verbetering met 12 seconden tot 9'17" !
Juniores Lize Bollen (800m, 2'21"48, 6de), Babs Aerts (800m, 2'23"99, 9de), Willem Abts (400m, 52"50, 15de) en Pieter De Volder (800m, 1'59"28, 8ste) moesten net als (een zieke) belofte Joren Gordts (800m, 1'59"01, 8ste) aan de slag in finalereeksen. Hordelopers Simon Argos (61"36), Wouter De Tavernier (63"91) en Antoine Huerland (64"47) werden over de lage horden netjes 7de, 8ste en 9de bij de juniores.
En zoals zo vaak al zorgde fotograaf Bert Heyns hier voor een serie knappe beeldjes !

Kim Ruell tekende voor de thriller van de dag in de 1500m.
Sandra Shenkel als vice-beloftenkampioene 5000m.
Jeremy Van Ophem liep een sterke steeple en verpulverde z'n PR met 12 seconden.

Tine Mommen verbetert PR 1500m steeple met 20 seconden (Aalst, 10 september)
Als afsluiting van het seizoen wou Tine Mommen nog eens een 1500m steeple lopen Zij wordt immers scholier en de afstand vergroot dan tot 2000m. Hiervoor moest ze naar Aalst gaan. Met een nieuw PR van 5’49”98 slaagde zij in haar doel om onder de 6 minuten te gaan. (Info: Erika)

Hilde Bottin en Ingrid Ceuppens: goud, zilver en clubrecord. Met BR voor Hilde als toemaatje. Tien titels, 17 medailles bij BK Masters (Herentals, 09 september)
Zestien DCLA-masters namen deel aan de BK te Herentals en allen samen brachteCorinne routineus richting 30ste mastertitel.n ze ook 17 medailles, waarvan 10 titels, 1 Belgisch record en meerdere clubrecords mee vanuit het Netepark. 
Hilde Bottin was niet tevreden met de hinkstaptitel alleen: ze verbeterde in Herentals eveneens haar eigen Belgisch record hinkstap tot 10m81. En er zit nog meer in, aldus Hilde: de elf meter ligt binnen bereik. In deze discipline heeft onze Hilde alvast de fakkel definitief overgenomen van die andere Hilde - Ervyn - maar in het verspringen blijft de West-Vlaamse nog een ietsje sterker. Ondanks de wispelturige wind liet Bottin een nieuw clubrecord met 4m55 en zilver noteren. Corinne Debaets bleef haar BK-patroon trouw: zoals tijdens de vorige 7 jaar, combineerde ze met succes 800m en 1500m. Marijke Willekens had al 10.000m-brons veroverd en was nu in een hevige strijd gewikkeld met Jeannine Vanderhoeven voor de 5000m-titel. Tot halfweg leek het zilver weggelegd voor Marijke, maar in de slotkilometer duwde ze zelf wat dieper op het gaspedaal en veroverde zo haar eerste Belgische baantitel ! En dat ondanks een antibioticakuur voor een insectenbeet met een gezwollen voet tot gevolg. In dezelfde koers beet Roos Hermans zich al snel vast in de bronzen positie en kon ze de concurrentie makkelijker dan verwacht afhouden.
Ingrid Ceuppens behoort nu ook tot de W50-club en dat resulteerde in een mooie hoogspringtitel gecombineerd met verspringzilver. Allebei de prestaties zijn ook nieuwe clubrecords.
Bij de mannen maakte Jacques Claes een grootse indruk: als M40 overklaste hij ook Marijke (links) met haar eerste baantitel; Ros is even gelukkig met haar brons in de 5000m.de M35-ers en won met een straatlengte voorsprong.
Jules Vandeweghe was ook al een klasse apart met de M60-kogel, maar hij liet niet na om zijn clubrecord met bijna een halve meter te verleggen. Zijn 12m98 zijn zelfs de vierde prestatie ooit in België. Collega-werper Willy Lenaerts deed op de kogelstand even goed als Jules: met 10m79 kaapte hij de nationale titel en haastte zich dan naar de discuskooi om er met 30m44 het brons te winnen. Een verrassende zege kwam er op het conto van Sterke Jules: titel en ferm clubrecord.Willy Sempels die alle beter gerangschikte M50-ers het nakijken gaf en zo de nationale titel won. Maar de allereerste Belgische titel werd voor DCLA behaald door Marc Buelens, die de 110mH afhaspelde in 19"84. Nadien werd Marc nog 5de in de 100m. Eddy Everaerts stond al even vroeg op de baan. Hij zag zijn speer naar 45m89 zweven en daar hing een zilveren kaartje aan.
Ook de lopers Thierry Huberland (steeple) en Johan Verdeyen (1500m) haalden zilver uit hun koers. Thierry was de hele koers op achtervolgen aangewezen, maar verpulverde wel het clubrecord. Johan daarentegen sleurde keihard aan de koers, maar kreeg één loper niet los. In de laatste 50 meter werd Johan dan ook naar de tweede plaats verwezen, maar kon zich sportief neerleggen bij de wet van de sterkste.
Friedhelm Dreckmeier
combineerde een 4de plaats in de 200m met een 5de plaats in het discuswerpen. Zwaar bezette 800m-kampioenschap, waarbij twee clubgenoten het allerbeste van zichzelf gaven. Ondanks meerdere positiewissels, bleek Marc Neefs als 5de de snelste Leuvenaar aan de aankomst, met een mooi clubrecord van 2'04"01 als bonus. Wim Steurs moest met zijn 6de plaats in een PR van 2'04"40 niet zo ver onderdoen. De volledige resultaten kan je hier terugvinden.

Hinkstap W40 1 Bottin Hilde 64 10.81 +1.3 BR ! Tweemaal goud plus zilver en brons: vlnr: Johan Verdeyen, Willy Sempels en Willy Lenaerts
800m W40 1 Debaets Corinne 63 2:18.64
1500m W40 1 Debaets Corinne 63 4:49.98
5000m W40 1 Willekens Marijke 63 18:54.71
400mH M40 1 Claes Jacques 62 60.67
Hoog W50 1 Ceuppens Ingrid 56 1.28 CR
110mH M50 1 Buelens Marc 55 19.84
1500m M50 1 Sempels Willy 52 4:42.43
Kogel M60 1 Vandenweghe Jules 43 12.98 CR
Kogel M65 1 Lenaerts Willy 38 10.79
Ver W40 2 Bottin Hilde 64 4.55 +1.8 CR
Speer M40 2 Everaerts Eddy 62 45.89
3000m St M45 2 Huberland Thierry 61 10:46.64 CR Belgische vlag bij Belgisch kampioenschap: Jacques Claes (rechts) vormt het rode deel van dit 400mH-podium, samen met Aastenaar Jacobs en Zelenaar Van Damme.
1500m M45 2 Verdeyen Johan 61 4:19.75
Ver W50 2 Ceuppens Ingrid 56 4.02 +0.5 CR
5000m W50 3 Hermans Marie-Rose 55 20:33.11
Discus M65 3 Lenaerts Willy 38 30.44
200m M45 4 Dreckmeier Friedhelm* 59 25.81
800m M40 5 Neefs Marc 65 2:04.01 CR
Discus M45 5 Dreckmeier Friedhelm* 59 30.81
100m M50 5 Buelens Marc 55 13.33
800m M40 6 Steurs Wim 64 2:04.40


Ga naar zomer 2006 (deel 5)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...