Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

RunningCenter.jpg (10115 bytes)

WINTERNIEUWS 2004 (DEEL 1)

Eerste lange cross meteen raak voor Liesbeth Van de Velde (Arendonk, 23 november)DCLA wint het seniores-clubklassement te Arendonk dankzij Liesbeth Van de Velde, Annelies De Ridder en Corinne Debaets (vrnl) (Foto: Herman Hooyberghs)
Marijke Cauwenbergh en Sarah Verjans (allebei links) leiden de korte cross in Arendonk.Slechts drie veldlopen in het Vlaamse land en dan mag je om het even wie aan de start verwachten. Met die gedachte trokken enkele DCLA-meisjes naar het Kempense Arendonk en troffen er naast een uitstekend beloopbaar grasparcours ook flinke tegenstand. Zoals Véronique Collard bijvoorbeeld, weliswaar 40 jaar maar dit seizoen al goed voor... drie senioresoverwinningen. Al direct na het startschot liet deze meervoudige Belgische veldloopkampioene in haar kaarten kijken en drong ze dadelijk een hoog tempo op aan de rest. Corinne Debaets wilde uiteraard niet onderdoen voor haar leeftijdsgenote en probeerde mee het tempo te maken. Nog voor halfweg moest Corinne echter afhaken en zag hoe Véronique meter na meter verder uitliep. Liesbeth Van de Velde had zich tot dan in het spoor van haar trainingsgenote genesteld, maar vond Liesbeth Van de Velde op het hoogste trapje te Arendonk, rechts Corinne Debaets als 3de; links Véronique Collard.voldoende energie om gedurende meer dan 20 minuten de kloof met Collard binnen de perken te houden. En wie Liesbeth kent, weet wat zulks betekent voor de laatste honderden meters... Collard kwam nog even ten val met een kilometer te gaan, maar Liesbeth maakte geleidelijk aan de kloof dicht om in de laatste honderden meters onweerstaanbaar naar de zege te lopen. En dat allemaal in haar eerste optreden in het rood-witte DCLA-shirt, in haar eerste lange seniorescross ooit en in haar eerste wedstrijd die langer dan een kwartier duurde... Corinne, minder goed op dreef dan te Duffel, had zich na halfweg al verzoend met de derde plaats en dankzij Annelies De Ridder op de 14de plaats, ging het clubklassement eveneens naar DCLA. Ook in de korte cross had Leuven twee hoofdrolspeelsters. Sarah Verjans en Marijke Cauwenbergh gaven lange tijd de toon aan voor een plaatselijk ARAC-duo. Net halfweg werd Sarah - op dat ogenblik aan de leiding lopend - even een verkeerde richting uitgestuurd en verloor zo kostbare meters. Marijke toonde zich zeer aanvalslustig en leek over de beste kansen op de eindzege te beschikken. Het eindschot van Griet Lauryssen was echter te sterk en Marijke werd nog bijgebeend na een felle strijd die zich ontwikkeld had voor de dichtste ereplaats en waarin juniore Sarah Verjans 3de werd, een handvol seconden voor eerstejaarsseniore Marijke als 4de.

U23: in het dompelbad ! (Leuven, 22 november)
Project U23: wat met voeding ?
Op zaterdag 22 november namen 15 atleten uit het project U23 deel aan metingen in het labo voor densitometrie van professor Marina Goris in het Sportkot van de KUL. De bedoeling was dubbel: enerzijds de voedingsgewoonten van de atleten onder de loep nemen, anderzijds het vetgehalte van elkeen bepalen.
Voor het eerste punt – de voedingsanamnese - moeten de atleten een uitgebreid formulier invullen en op basis daarvan zullen de eetgewoonten geanalyseerd worden in functie van de discipline; eventueel zullen voorstellen gedaan worden om aan verkeerde gewoonten te verhelpen.
Voor het tweede punt moet vooraf geweten zijn dat iedereen een aantal - genetisch bepaald - vetcellen in zijn lichaam heeft. Het al dan niet "ontwikkelen" van deze cellen is primordiaal voor het gewicht. Het vetpercentage bij goed getrainde atleten ligt bij de mannen gemiddeld om en bij 6 à 8%, bij de vrouwen om en bij 14 à 16%.
Er werden bij elke atleet 12 huidplooimetingen gedaan met de bedoeling te kunnen vergelijken met latere tests. De verdeling van het vet onder de huid is namelijk verschillend voor elke persoon en daaruit kunnen daarom geen conclusies getrokken worden.
Het vetpercentage werd dan weer bepaald door het soortgelijk gewicht van de atleet te bepalen met behulp van de wet van Archimedes. Daarvoor wordt het gewicht gedeeld door het volume. Om dat volume te bepalen werd de atleet "gewogen onder water" en die waarde wordt afgetrokken van het eigenlijk gewicht. Ieders lichaam bestaat immers uit een gedeelte 'vet' en een gedeelte 'vetvrij' (water, skelet, organen,...).
Met de nodige correcties wordt ten slotte via een algoritme het vetpercentage bepaald. Uit de eerste resultaten voor de mannen blijken onze atleten goed tot zeer goed te scoren, maar die resultaten zijn nog voor verbetering vatbaar.

Op vijf fronten... (16 november)
Kim Ruell (rechts) in de clinch met de Britten te Margate (Foto: Guy)Het eerste nieuws van dit veldoopweekend bereikte ons van over het Kanaal, waar vijf DCLA-ers in de VAL-selectie deelnamen aan de internationaal vermaarde cross van Margate. Van de supporters ter plaatse (Sarah, Tinne en Guy), en de uitgekiende tam-tam, bereikte ons volgend verslag. Pieter-Jan Van Eynde ging aan de slag bij de min 15 jaar, waar hij als 8ste een hele knappe koers liep. PJ werd er 3de Belg. Lize Bollen trad aan in dezelfde reeks en werd eveneens 8ste; zij werd zelfs tweede Belgische. Bij de min 17-jarigen haalde 16-jarige Kim Ruell als 3de zelfs het podium, en dat wil in deze cross toch al wat zeggen. Nog een jaar jonger is Jochen Verdeyen: onze Belgische kampioen bij de cadetten werd er tegen al die oudere concurrenten 23ste. Tine Van Goidsenhoven moest bij de plus 15-jarige meisjes aan de slag en werd er tussen al dat junioresgeweld - waar de zege ging naar Barbara Maveau - 20ste. De wedstrijden vonden plaats omstreeks het middaguur in winderige omstandigheden en bijna al onze DCLA-ers - uitgezonderd Kim - mochten nadien nog eens mee op het podium, vermits Vlaanderen er meerdere landenklassementen won ! Sarah Van Eynde zou de 6de DCLA-vertegenwoordigster zijn in het VAL-team, maar Sarah had daags voordien de trip overzee moeten afzeggen wegens ziekte. Een hele reeks foto's van deze wedstrijd kan je terugvinden op de website van LAT.
Vanuit Kortenberg wisten we al via het radio-verslag van Erik Gyselinck dat Sigrid Vanden Bempt met een overdonderend meesterschap haar eerste seizoenszege wist te versieren en via Koen De Ridder vernamen we dat hij één van de tien DCLA-ers was die aan de start van de korte cross stond. Koen moest als 6de in de sprint de duimen leggen tegen een sterke eerstejaarssenior Kris Haesaert (5de), terwijl de eerste plaats ging naar een heel goed draaiende Koen Dillen. Davy Segers, vorig jaar hier winnaar, werd nog knap 3de nadat hij lang in strijd was met een Franse atleet voor de tweede plaats. Een attente Bob Liesenborghs bezorgde ons de volledige DCLA-resultaten van Kortenberg: liefst 66 (!) clubgenoten kwamen er aan de start ! Clubklassementen gingen er naar de scholieren, juniores en uiteraard korte cross bij de mannen en naar de miniemen, cadetten, juniores en seniores vrouwen. Wij vernoemen nog enkele uitblinkers en pikken aan in de korte cross, waar Master Johan Verdeyen 11de werd en Joris Windey (14de), Gert Bamps (15) en Wim Steurs (17) nog binnen de top 20 kwamen. Sigrid kreeg op het podium gezelschap van Linde Wyseur, die in haar eerste seniorescross meteen 3de werd. Sandra Schenkel was al aan haar tweede juniorescross toe en het werd meteen ook een tweede zege ! Ook nu werd Evelien Put - net als te Bonheiden - knap 3de. Met Sofie Rummens (4de) en Inneke Van Mechelen (7de) was het hier ook overwegend rood-wit vooraan. Jonge DCLA-seniores verdedigden zich flink bij de seniores, met Jonathan Put (12), Jeremy Van Ophem (15de, met een sterke finish) en Pieter Torfs (17) in de voorste rangen. Terwijl zoon Jochen Verdeyen in Engeland aan de slag was, liep mama Myriam Vanhorebeek een knappe 5de plaats bij elkaar tussen de masters, met Goedele Van Orshoven als 9de. Abush Carkett is amper 15 dagen junior en ook hij heeft er nu al een eerste zege op zitten. Ook al scheelde het niet veel, want Abush miste bijna de start. Eens op dreef kon niemand hem bijbenen, geen enkele master, maar ook de sterke Roel Ringoot uit Opwijk niet. Onze Britse Ethiopiër zag verder nog Joren Gordts (7) en Rutger Roesems (8) binnen de juniores-toptien finishen. Guido Verdeyen werd in dezelfde koers onze beste master als 5de, Ferdinand Put werd 17de. In de korte cross voor vrouwen - met 22 deelneemsters ! - deed Marijke Cauwenbergh het als 4de eveneens uitstekend. Scholier Michel Basemans boekte ei zo na ook de overwinning. Hij sleurde lang aan de leiding en bepaalde het koersverloop maar zijn 2de plaats aan de eindstreep mag natuurlijk best gezien worden. Hugh Huntington (5) en Pieter Windey (12) zorgden mee voor de interclubbeker. Scholiere Lesley Trappeniers (5de) en de cadetten Evelyne Vanattenhoven (7de) en Stijn Van Driessche (23) waren in hun wedstrijden onze beste vertegenwoordigers. Ook heelwat jeugd in het Kortenbergse bos, met Sien Verdeyen en Tine Mommen (2de en 3de bij de min '91) en Matthias Vanattenhoven (3de, min '92) op het ereschavotje.
Geen heuveltjes in de sterk bezette veldloop te Duffel, waar Ridouane Es-Saadi z'n seizoen opende in de korte cross. Hij nam de groep eerst op sleeptouw over het glibberige parcours, maar moest erkennen dat Tim Clerbout en de Europese steeplerecordhouder Simon Vroemen (ondanks een flinke val) voorlopig nog een tandje hoger kunnen draaien. Derde plaats voor een meer dan tevreden Ridouane en dat was één trapje beter dan Corinne Debaets die een hele wedstrijd door haar jongere en/of buitenlandse concurrenten kon remonteren en uiteindelijk nog dicht in de buurt van het podium kwam. Verheugend ook de vaststelling dat enkele Leuvense veteranen in Duffel op het appel verschenen: Freddy Cornillie (68), Rene Francis (88) en Anita Enis (11).
Trainer Robbie Billen trok met zijn atleten naar een - ook al - regenachtige veldloop te Neerpelt. Hij heeft volgend relaas voor ons. Bij de juniores meisjes werd Sarah Verjans knap 2de na een goede en goedgedoseerde wedstrijd. Met wat meer durf in de aanvangsfase had er misschien nog meer ingezeten, maar toch een bevestiging van een prima basisconditie. Juniores jongens: hier verdedigde Koen Vanbrabant de DCLA-kleuren en werd mooi 5e. Meer dan bevredigend voor deze 800m loper. Masters vrouwen: Roos Hermans bevestigde haar goede conditie en zette een zeer sterke prestatie als 6de neer. Marc Dannis viel na een (te) snelle start wat terug in het senioresdeelnemersveld maar werd toch nog 14de. Nog meerdere andere DCLA-ers traden in Neerpelt bij de masters aan. En omdat het niet elk weekend voorvalt: Thys Van Thuyne zorgde er voor dat onze club ook in Deinze present gaf. Thys werd er tussen de seniores 67ste. Rood-wit op één zondag op vijf verschillende veldlopen. Is dat ooit nog gebeurd ?

DCLA levert Vlaamse universitaire kampioenen (Gent, 12 november)
DCLA heeft in dienst van KU Leuven woensdagnamiddag tijdens de Vlaamse universitaire veldloopkampioenschappen te Gent een meer dan voortreffelijke indruk nagelaten. Bij de vrouwen nestelde uittredend kampioene Liesbeth Van de Velde zich onmiddellijk voorin met Helena Pluymers in haar zog. Tot halfweg leken ze aan mekaar gewaagd, maar dan schakelde Liesbeth een versnelling hoger en won vrij gemakkelijk. Linde Wyseur, pas terug van een korte stage in Spa, liep gedurende ruime tijd met Lien Terryn samen in strijd voor de derde plaats. Het was uiteindelijk Lien die met het brons ging lopen maar Linde bewijst dat de prestatiecurve steil omhoog gaat. Een wederoptredende Evelien Hofmans zet haar studies op de eerste plaats, maar was wel bereid om de spikes aan te binden voor de Alma Mater. De foulée is er nog en de conditie is nog steeds degelijk te noemen, getuige een negende stek. Annelies De Ridder eindigde op een mooie 16e plaats en hierdoor haalde deze KUL-ploeg (omzeggens een heel DCLA-team) het ploegenklassement.
Bij de mannen stonden Bart Evens en Jesse Stroobants voor een moeilijke opdracht: winnen met zo weinig mogelijk energieverspilling. Na anderhalve kilometer doorduwen werd de kloof met de derde (Bram Coppens, vorige zondag nog senioreswinnaar in de veldloop te Aalter) geslagen en vlot doorlopend konden ze zij aan zij over de meet bollen. Koen Dillen en Wouter Huybens streden in mekaars buurt voor plaatsen 4 en 5 maar werden in het zicht van de meet nog voorbijgevlamd. In de laatste rechte lijn vermocht Wouter niets meer tegen de turbo van Koen die vijfde werd. Jonathan Put nam sportieve weerwraak voor zijn blaar van zondag te Bonheiden en liep sterk een twaalfde plaats bij mekaar. Joris Windey finishte als 19de. Ook hier duidelijke intercluboverwinning voor KUL (DCLA). Misschien een leuke quizvraag: hoeveel universitairen levert onze club ? (Info: Wim)


Sylvie Ameloot en Sandra Schenkel debuteren met zege (Opwijk, Bonheiden - 9 november)Sandra Schenkel wint haar eerste junioresveldloop waaraan ze deelneemt en Evelien Put (rechts) wordt knap 3de. (Foto: Lesley)
Wouter Huybens: knappe 4de plaats in Bonheiden. (Foto:Koen)Te Bonheiden liep Wouter Huybens een zeer sterke senioresewedstrijd. Hij nestelde zich onmiddellijk in een vierde stelling, na Stefan Vanden Broeck, Hans Janssens en Maarten Van Steen. Wouter gaf die stek niet meer uit handen. Hij bevestigt hiermee zijn goede conditie van Zwijnaarde. Peter Van Mechelen verraste er eveneens door zesde te worden. Een lange cross is niet onmiddellijk het ding van Peter. Jonathan Put gaf op, geplaagd door blaren. Thys Van Thuyne was er ook van de partij. (Info Koen).Ook bij de scholieren meisjes en jongens lieten de DCLA-ers zich niet onbetuigd. Lesley Trappeniers werd in haar eerste cross bij de scholieren knap 5de, wat verder op de 9de plaats Sara Ruell. Bij de jongens drie DCLA-deelnemers, met op acht Bert Boulanger en op tien  Gijs Van den  Broeck. Bij de juniores liepen Sandra Schenkel en Evelien Put hun eerste wedstrijd in deze categorie: het resultaat zie je op de Elke Van Hoeymissen (rechts): ondanks koorts toch nog podium in eigen Opwijk.bijgevoegde foto en dit na een prachtwedstrijd van zowel Sandra als van Evelien. Zij vertrokken samen met de masters en seniores, maar sleepten probleemloos de podiumplaatsen in de wacht, met een knappe zege van Sandra als toemaatje ! (info: Guy).
In Opwijk had de speaker het wat moeilijker om de DCLA-atleten te herkennen in hun nieuwe clubtrui.
Sylvie op het hoogste podium na haar eerste optreden voor DCLA te Opwijk.Sylvie Ameloot woont nochtans in Opwijk en liep er bijgevolg een thuiswedstrijd. Van tegenstand was er geen sprake in haar korte cross, vermits Ilse Libyn/KAAG vlot op 100m achterstand werd gelopen door een sterk en autoritair demonstrerende Sylvie. Een koortsige Elke Van Hoeymissen twijfelde lang of ze in eigen gemeente toch zou aantreden. Uiteindelijk vertrok Elke rustig in de lange cross, schoof geleidelijk aan op naar de tweede plaats, maar werd in de laatste ronde afgeremd door ademhalingsproblemen. Ze liep de wedstrijd op trainingstempo uit en werd nog 3de. Goeie prestatie ook van onze derdeLize Bollen: scholierendebuut met zege in Mechelen. (Foto: Guy) Opwijkenaar, Koen De Ridder, in de korte cross. Koen had er net een opeenvolging van late en vroege shift opzitten en verscheen dus allesbehalve fris aan de startlijn van zijn gemeente. Koen moest aanvankelijk veel moeite doen om aansluiting te zoeken bij een zeskoppige leidersgroep, maar hij perste er in de laatste kilometer alles uit om knap 5de te worden, op een handvol seconden van de winnaar.
Zaterdag debuteerde Jeremy Van Ophem als senior in de cross te Eigenbrakel, waar onze trainingsgast Dries Busselot zijn eerste senioreszege behaalde. Jeremy deed het daar als 5de ook knap.
Dinsdag (11 november) trad aan de Nekker in Mechelen Lize Bollen nog aan in een voor haar nieuwe categorie. Van start tot finish domineerde ze en liet zo haar eerste overwinning als scholiere liet optekenen, een goeie voorbereiding op de cross van volgende zondag in Margate waar ze nog mag starten bij de cadetten. Bij de mannen werd Wim Steurs er 7de in de korte cross. (Info Guy)

Jesse en Sigrid en Bart al bij de beste veldloopBelgen (Zwijnaarde, 02 november)
Kim Ruell (links) als 2de op het Zwijnaardse podium.Ziezo: 'de kop is er weer af', zeggen ze dan: met de Crosscup te Zwijnaarde verschenen naast regenbuien en fikse windvlagen ook 41 DCLA-ers aan de startlijn. Meteen mochten onze seniores rekenen op luide aanmoedigingen vanwege hun jeugdige clubgenoten. En uiteraard kon dat op de nodige appreciatie rekenen van onze blikvangers. Sigrid Vanden Bempt hield zich lange tijd schuil in een omvangrijk kopgroepje, en was met haar 9de plaats aan de aankomst (6de Belgische) best tevreden. De verschillen waren immers miniem en de wedstrijd werd op een héél hoog tempo afgehaspeld. Veerle Van linden had zich haar DCLA-debuut anders voorgesteld dan een 18de plaats (11de Belgische): ze loste vrij vroeg de kopgroep en moest verder terrein prijsgeven. De bio-ingenieur is niet iemand die snelPieter-Jan Van Eynde (206) voert mee de cadettenbende aan. met excuses komt aanzwaaien, maar een hele zware werkweek met weinig nachtrust, wreekt zich uiteraard op dit niveau. Bij de mannen duurde het een tijdje alvorens de omroeper het silhouet opmerkte van Jesse Stroobants, die een geweldige koers aan't lopen was. Jesse liep al snel als 3de Belg na de Tom-Tom club en verdedigde die plaats met glans tegen de rest van het Belgische veldloopkruim. Uiteindelijk finishte hij als 12de en bevestigt hiermee zijn knappe uurloop te Woluwe: "heel diep gegaan, maar ook geweldig veel steun gehad van de supporters." Trainingsmakker Bart Evens liep in z'n eerste koers na heelwat blessureleed opnieuw een knappe wedstrijd. 20 seconden na Jesse sprintte Bart naar de 16de plaats (6de Belg). Karel Pardaens durfde het ook aan om in dit gezelschap aan te treden, hij was echter niet tevreden met z'n 52ste plaats. De vooruitzichten op Roeselare, meteen ook selectiewedstrijd voor het EK, zien er voor onze clubgenoten alvast goed uit. Wouter Huybens werd 18de in de snelle korte cross. Davy Segers (32) Jesse Stroobants: na een schitterende uurloop, nu ook een hele knappe Crosscup-opening in Zwijnaarde.en Wouter Degroote (50) waren daar onze andere vertegenwoordigers. Bij de juniores mikt Linde Wyseur in Roeselare ook op een ereplaats. Op het snelle Gentse parcours vocht ze na een matige start flink terug en finishte ze als 12de (7de Belgische). Voor Abush Carkett eindigde zijn Tinne Van Goidsenhoven volgt hier in het spoor van Annelore Desaedeleer op de 3de plaats. Tinne krijgt even later het gezelschap van een achtervolgende Sarah Van Eynde.kennismaking met de junioresreeks op een 31ste plaats. Overigens finishten liefst 14 eilandbewoners nog voor Abush. Scholier Kim Ruell was met ambitie naar Zwijnaarde getrokken en hij liet dadelijk in z'n kaarten kijken door de hele bende uit elkaar te ranselen. Alleen de boomlange Bernard Bong kreeg Kim niet los, ook niet met een ultieme versnelling in de laatste 500m. Bong strekte z'n benen wat sneller uit op de sintelpiste en verwees Kim naar een oververdiende 2de plaats. Ook Michel Basemans verbaasde velen: hij hield knap stand in de achtervolgende groep en finishte uiteindelijk als 6de. Hugh Huntington rondde af als 15de. Twee Leuvense meisjes ook mee in de scholierenspits. Eerstejaars Tinne Van Goidsenhoven legde trouwens lange tijd het vuur aan de schenen van winnares Barbara Maveau, maar Tinne ondervond dat de scholierenafstand toch nog wat langer is dan in haar vertrouwde cadettencategorie. Toen de meer ervaren Sarah Van Eynde vanuit de achtervolging over Tinne ging, liepen beide Leuvense meisjes naar knappe ereplaatsen als 4de en 5de. Pieter-Jan Van Eynde gaf bij de cadetten lange tijd mee de toon aan. Een kleine inzinking op één kilometer van het einde kostte hem waarschijnlijk het podium, maar in plaats van verder weg te zakken, sloeg Pieter-Jan opnieuw toe en veroverde hij met brio de 4de plaats. Bij de jongsten haalden minieme Elise Van Eynde en pupil Jolien Dirckx beiden ook een 4de plaats. Bij de Masters was Marie-Rose Hermans onze enige vertegenwoordigster. De nieuwe DCLA-aanwinst finishte als 27ste. Hierbij alle resultaten van de DCLA-ers (meisjes/vrouwen in blauw) ...

Benjamins

Scholieren Meisjes

10

Nys Bavo

4

Van Eynde Sarah

Pupillen

5

Van Goidsenhoven Tinne

11

Mennes Daan

33

Ruell Sara

31

Kacakasis Tomas

48

Aerts Barbara

33

Swijns Arthur

56

Herssens Stephanie

43

Herssens Dimitri

Juniores

4

Dirckx Jolien

31

Carkett Abush*

26

Nys Sara

48

Roesems Rutger

Miniemen

58

Gordts Joren

14

Vanattenhoven Matthias

12

Wyseur Linde

22

Nys Daniel

21

Rummens Sofie

30

Delvaux Dieter

31

Ruell Karen

36

Behets Jef

Masters

4

Van Eynde Elise

27

Hermans Marie-rose

19

Mommen Tine

Seniores Korte Cross

29

Horsten Silke

18

Huybens Wouter

Cadetten

32

Segers Davy

4

Van Eynde Pieter-jan

50

Degroote Wouter

37

Vanattenhoven Evelyne

Seniores Lange Cross

44

Roesems Vreni

12

Stroobants Jesse

60

Herssens Natacha

16

Evens Bart

Scholieren Jongens

52

Pardaens Karel

2

Ruell Kim

9

Vanden Bempt Sigrid

6

Basemans Michel

18

Van linden Veerle

15

Huntington Hugh*

Veldloopstart niet gemist ! (Hoboken, 1 november)
De eerste veldloop van het seizoen zit er al op. Ook DCLA-crossers waren daarbij al aan de slag op zaterdag 1 november. In het Sorghvliedt Park te Hoboken werden Koen en Annelies De Ridder respectievelijk 4de en 8ste bij de seniores en ook Pieter Torfs nam er deel. Voor Pieter, die als 16de na Wim Steurs (9de) binnenliep, duurde alles wat langer dan gewoonlijk, want hij mocht nadien nog naar de dopingcontrole ! 

Flinke versterking voor DCLA !
Onze club heeft na de periode voor opzeg van lidmaatschap heelwat nieuwe atleten mogen verwelkomen. Daarbij ook enkele heuse Belgische toppers, die vanaf 1 november de rood-witte kleuren van DCLA mee zullen verdedigen.
Beginnen we met de groep van trainer Robbie Billen. Deze trainer heeft in Leuven een kiné-praktijk en sluit vanuit AC Alken met een sterke groep atleten bij DCLA aan. Robbie zelf stelt de groep aan ons voor met hun PR's:
Sarah Verjans (86/jun) 800m in 2.18.25 (was de 9de scholierenprestatie van de afgelopen zomer !); Koen Vanbrabant (85/jun) 800m in 1.55.64 (behoort eveneens tot de nationale juniorestop); Marc Dannis (76/sen) 1500m in 4.00.43 en 3000m in 8.44 ; Patrick Thijs (85/jun) 1500m in 4.33 ; Sofie Verjans (89/kad) 800m in 2.43 ; Roos Hermans (W45) 5000m in 19.57 (eveneens nationale top in haar categorie); Eddy Verjans (M) recreatief en Maarten Billen (81/sen) discuswerpen plus 42 meter en kogelstoten (12m61). Maarten draait mee in de top-25 van de nationale werperswereld. Al deze atleten worden getraind door Robbie, uitgezonderd zijn broer Maarten, die begeleid wordt door Herman Van Uytven.
Annelies De Ridder en Liesbeth Van De Velde trainen al twee jaar bij DCLA en maakten nu de overstap van AC Lierse. Beiden hebben net hun eerste jaar als senior achter de rug en liepen allebei de finale van het BK 1500m voor beloften, waarbij Liesbeth de Belgische titel behaalde. Liesbeth kwalificeerde zich vorige winter (als eerstejaarsseniore !) voor het EK veldlopen (in haar laatste race als juniore) en het WK veldlopen in Lausanne. Ze verpulverde haar besttijden tot 2.07.71 (800m en 5de in het BK AC), 4.21.73 (1500m) en 9.34.4 (eenmalige uitstap naar de 3000m). Vanuit Grimbergen komen Elke Van Hoeymissen en Sylvie Ameloot de club versterken. Ook zij trainden dit zomerseizoen al op onze Ivo Van Dammepiste. Elke werd bij het BK beloften in die eerder geciteerde 1500m knap 3de. Aangevuld met Sigrid Vanden Bempt stonden op dat podium in Izegem dus drie atletes die bij drie verschillende clubs aangesloten waren, maar die wel allemaal trainen in Leuven ! Elkes PR 1500m kwam op 16 augustus in Oordegem tot stand (4'30"64) en ze finishte als 7de in de finale van het BK AC. Sylvie is 800m-loopster en haalde ook al de finale van het BK 800m: 6de net na Liesbeth in 2'11"69. Eén week later kwam haar besttijd ook al in Oordegem op de klokken: 2'10"48. Het duo hielp AK Grimbergen nog aan een knappe zilveren 4x800m-medaille.
Veerle Van linden en Wouter Degroote komen over van AV Toekomst. Samen wonen ze al meerdere jaren in Heverlee en nu vinden ze een atletiekthuis op enkele honderden meter van hun woonplaats. Het talent van Veerle voorstellen is eigenlijk overbodig, ook hier spreken de cijfers voor zich. Dit jaar verpulverde de bio-ingenieur al haar besttijden: 800m in 2.08.62; 1500m in 4.18.80 en 3000m in 9'18"52. Veerle is tevens een uitstekende wegatlete: ze won oa. dit jaar al voor de 4de keer de Brusselse Ladies Run ! Tijdens het BK in Jambes behaalde ze in de 1500m de vice-titel na Veerle Dejaeghere.
Meteen is het vrouwelijke afstandsheir van DCLA een heel stuk sterker geworden. En u weet ongetwijfeld wat dat betekent, want onze dames wonnen in maart al voor de derde opeenvolgende keer de interclubtitel in Oostende...

Winterseizoen goed ingezet ! (Tongerlo, 25 tot 27 oktober)
Ontspannen in TongerloMet veel pijn in het hart namen we afscheid van Tongerlo. "Deze stage was de max, maar veel te kort" kreeg ik te horen bij het vertrek naar Leuven op maandagavond. Het werd een heerlijke driedaagse met 21 supergemotiveerde atleten en aan ons doel: de teamspirit nog wat aan te wakkeren, werd zeker niet voorbijgegaan. Deze keer geen quiz (zie Vittel) maar wel een free-podiumwedstrijd en dit op uitnodiging van onze vrienden van AC Herentals (ACHL). Twee Leuvense groepen traden op en de scholieren jongens werden zowaar 4de met een zelf geschreven tekst. Dit alles werd gevolgd door een fuif die pas na middernacht eindigde, maar het terugdraaien van de klok met een uurtje was uiteraard welkom. Deze eerste avond werd de volgende dag goed verteerd en met een duurloop konden we genieten van de prachtige omgeving rond het Sporta-centrum en de bossen van Westerlo. Verdere reacties door enkele atleten krijg je lezen in onze volgende clubgeest ! Iedereen kijkt reeds uit naar volgend jaar, maar de nieuwe bestemming is nog niet gekend en zo hou ik er de spanning in. (Info: Guy)

Ga naar zomer 2003 (deel 8)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...