Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

RunningCenter.jpg (10115 bytes)

WINTERNIEUWS 2004 (DEEL 5)

Wat een veldloopweelde ! (Oostende, 07 maart)
Liesbeth (rechts) en Veerle (links) op weg naar zilver en brons in de korte cross !Er zijn zo van die dagen... Er zijn zo van die dagen dat het voor een verslaggever van deze site hard werken is. Veel stof tot verwerken omdat onze atleten het zeer goed gedaan hebben. En we zijn hier nogal voorzichtig met superlatieven, omdat we altijd denken dat het misschien nog eens ooit beter kan en dat we pas op dt moment een probleem zullen hebben bij het zoeken naar de juiste woorden. Maar wat we zondagnamiddag beleefden aan zee, dat overtreft verreweg alle pronostieken. We doen een grabbel...
Dat
Ridouane Es-Saadi zijn derde opeenvolgende Belgische titel zou halen in de korte cross, was de algemene verwachting. Je moet die verwachting dan natuurlijk nog altijd inlossen op het moment zelf, en waar Ridouane dat met brio deed, konden andere superfavorieten dat zondag niet allemaal even vlot. In elk geval opnieuw een wervelend optreden van de man die nu al reikhazend uitkijkt naar het WK in Brussel. In dit heel sterk bezette deelnemersveld zagen we ook Peter Van Mechelen (30), Davy Segers (36), Marc Dannis (58), Jeremy Van Ophem (77), Johan Verdeyen (81), Kris Haesaert (83), Tobias Van Os (86), Gert Bamps (87) en Wouter Degroote (93) binnen de top 100 finishen. 10 lopers dus: een hele krachttoer, tussen de ...304 aankomers ! Jammer dat Bart Evens aan de kant alleen maar toekeek. Bart vond zijn huidige conditie onvoldoende om een rol vanSarah Van Eynde: brons ! (Foto: Gerard Roels) betekenis te spelen, maar een top zes plaats met WK-selectie had onze toekomstige arts zeker kunnen afdwingen.
Het grootste succes voor DCLA kwam er in de korte cross voor vrouwen, waar 138 dames over de eindstreep kwamen. Superfavoriete Mieke Geens kreeg er in de aanvangsfase echter flink weerwerk van
Sigrid Vanden Bempt, die tot zowat halfweg met Mieke het tempo maakte. Liesbeth Van de Velde en Veerle Van linden volgden als 5de en 6de op een dertigtal meter. Toen Sigrid het vooraan lastig kreeg, konden Liesbeth en Veerle stilaan wat van hun achterstand goedmaken. Met nog 600m voor de boeg, was Liesbeth al voorbij Sigrid in bronzen medaillepositie geschoven, op zoek naar een sterke Veronique Collard. En jawel, in die moordend lange rechte lijn perste Liesbeth er alles uit, voorbij Collard naar een zilveren medaille en op amper 5 seconden van de kampioene ! Liesbeth is amper tweedejaarsseniore... Maar ook Veerle zat niet stil in de slotfase: ze vond zelf dat ze een niet te beste koers had gelopen, maar pakte alweer uit met een 'Lanciano-sprint' : deze keer eindigde dat op de hielen van Liesbeth op de bronzen plaats ! Sigrid hield ondertussen flink stand op de 5de plaats. Resultaat: twee derde van het podium was voor DCLA, 3/5de van de top eveneens ! Sylvie Ameloot moest haar 800m-conditie aanwenden om het klein kwartiertje vol te krijgen: ze deed dat voortreffelijk als 27ste. Tussen veteranen Sandra Schenkel maakt een beslissende versnelling richting 5de plaats en WK-selectie !Myriam Vanhorebeek (39) en Roos Hermans (75), kwam ook nog MarijkeSandra verneemt van reporter Erik Gyselinck haar WK-selectie dadelijk na de aankomst... Cauwenbergh op een goede 45ste positie. Annelies De Ridder (77) en Katelijne Meersseman (85) droegen ook hun steentje bij aan het opmerkelijke DCLA-collectief. Op beide korte crossen was er voor Leuven dus een medaille van elke soort plus liefst...4 WK-selecties !
Ook een WK-selectie voor onverslijtbare
Corinne Debaets in de lange cross: haar 5de opeenvolgende al (op mastersleeftijd!) en haar 9de uit haar hele loopbaan. Corinne had amper woensdag nog het WK voor militairen in Beiroet (Libanon) achter de kiezen, waarin ze heel sterk als 7de eindigde in een temperatuur van bijna 30 graden... Ze moest hier uiteraard knokken, wist dat ze in goede doen was, maar kon niet op tegen het podiumtrio. Zelf had ze onderweg last van opkomende steken, en ook al smolt de kloof met bronzen Aboulahcen in de slotfase zo weg, toch was zij uiterst tevreden met haar vierde plaats. En van de Leuvense doelstellingen was hier het behalen van de interclubtitel. Elke Van Hoeymissen - al een tijdje met de gezondheid op sukkel - offerde zich voor het nobele doel op en mocht terugblikken op een gezien de omstandigheden bevredigende 16de plaats. Eerstejaars Linde Wyseur maakte voor het eerst kennis met de lange 8 kilometer en werd mooi 21ste. De totaalsom bracht de teller op een 2de plaats in het clubklassement, op amper 7 puntjes van Atletiek-Zuid West. Beide meisjes krijgen van ons de prijs voor zelfopoffering !
Lize Bollen: brons in Oostende ! Foto: Gerard Roels)Bij de seniores mannen haalden amper twee clubgenoten de eindmeet. Vooreerst Jesse Stroobants die - samen met zijn omgeving - terecht had gehoopt op een WK-selectie. Uiteindelijk viel hij daar als 8ste (7de Belg), net n plaatsje of 8 seconden (na 12 kilometer) naast. Jesse probeerde nochtans al wat binnen zijn mogelijkheden lag; zwoegde en maakte gaten dicht; moest weer afhaken en knokte nog eens terug, maar een reeks proflopers van het gele legioen waren die dag te sterk. Toch mag Jesse absoluut terugblikken op een topwinter als revelatie van het afgelopen seizoen. De ervaring van dit jaar maakt hem volgend jaar nog sterker. Wouter Huybens liep als 27ste een geweldige race. Heelwat mannen die na hem over de finish kwamen, haalden de afgelopen winter de krant met knappe prestaties. Wouter bracht zijn beste winterresultaat in Oostende, en zo hoort het ook !
En dat was natuurlijk nog niet alles. In de jeugdreeksen had succestrainer
Guy Vanwijnendael stem en handen tekort om iedereenDe top-vier bij de oudste scholieren heeft zich afgezonderd: Kim Ruell en Michel Basemans zijn daarbij (links). aan te moedigen, te feliciteren en om zelf de gelukwensen in ontvangst te nemen. Liefst drie keer brons kwam er zondag mee op zijn palmares. Eerst van Lize Bollen die bij de scholieren ook nog Tinne Van Goidsenhoven meenam naar de 4de plaats; later dankzij Kim Ruell die een formidabele en aanvalslustige koers liep en Michel Basemans ook al meetrok naar plaats vier en tenslotte van Sarah Van Eynde die afgescheiden het brons mocht ontvangen. Maar daar hield het succes van Guy niet op: Pieter-Jan Van Eynde was zowat de enige favoriet in zijn reeks die het dichtst eindigde als 5de en dan was er nog die geweldige prestatie van eerstejaarsjuniore Sandra Schenkel, die onbevangen de achtervolging hielp leiden en zich als 5de recht de Belgische WK-ploeg in liep ! Guy bezorgde ons het relaas van zijn succesdag. Cadetten '90 ; met Ine en Goedele die beiden in de eerste helft van de uitslag eindigen wat toch een mooi resultaat is. Bij de jongens hadden Stijn en Wouter het wel veel moeilijker maar wie zei ook alweer dat deelnemen belangrijker is dan winnen ?
Cadetten '89 ; hier bleven Evelyne en Julie de hele wedstrijd in mekaars buurt wat ook hun plaats in de uitslag uitlegt : 45 en 47. Bij de jongens was Pieter-Jan reeds enkele dagen licht verkouden, dit weerhield hem niet om na de lange rechte lijn het kopwerk op zich te nemen en alzo ontstond na de eerste ronde een kopgroep van vijf. Er veranderde niet veel tijdens deKim Ruell op het podium in Oostende (Foto: Gerard Roels) laatste ronde en met vijf werd de eindsprint ingezet en moest hij de vier anderen laten voorgaan, maar was toch tevreden met zijn vijfde plaats.

Scholieren '88 ; hier gingen Lize en Tinne goed mee met de kopgroep maar moesten halfweg de laatste ronde de latere kampioene laten gaan. Uiteindelijk ging het brons naar Lize en twee seconden later werd een gelukkige Tinne vierde, ook Barbara Aerts liep haar beste wedstrijd van het seizoen en werd eervol 26ste. Bij de tweedejaars wist Sarah wat ze moest doen en dat was meegaan met Barbara Maveau maar "die was sterker, niets tegen te beginnen " zei Sarah na de aankomst. In de laatste rechte lijn verloor ze nog haar tweede plaats maar was heel tevreden met brons.
Scholieren jongens '88 ; hier werd Jochen verdienstelijk 17de en dit nadat hij gedurende maanden werd afgeremd in de voorbereiding op dit kampioenschap door groeiproblemen. Jochen liep voordien amper n scholenveldloop dit seizoen. Wat verder eindigden Hugh en Bert op 32 en 35.

Bij de tweedejaars werd Bernard Bong de logische kampioen, hij was het die de hoofdmacht uitdunde en uiteindelijk bleven ze met vijf over, daartussen Kim en Michel. In de laatste ronde ging Bong even doorduwen, Kim en Bert Vermander bleven het langst weerstand bieden tot in de laatste rechte lijn, hier moest Kim geplaagd door steken Bert laten gaan maar zijn derde plaats kwam niet meer in gevaar, op enkele seconden legde Michel totaal onverwacht beslag op de vierde plaats. Vincent Boeckx liep zoals verleden jaar terug in deRidouane, samen met Wim Borms en Johan Vermeiren op het Oostendse podium: drie op een rij ! (Foto: Gerard ROELS) top-20.
Bij de juniores liet Sandra de twee favorieten hun wedstrijd lopen en hield zich alleen bezig met de rest van de achtervolgende groep en in een eindspurt voor de vierde plaats verloor ze nipt, maar haar 5de plaats bracht haar wel een WK-selectie op ! Ook Sarah Verjans mag vernoemd worden met haar 14de plaats. Ook vijf Leuvenaars aan de start bij de jongens, met een verdienstelijke 27ste plaats voor Joren Gordts die elke ronde enkele plaatsen naar voor schoof. (Info Guy)
En uiteraard weerspiegelt het DCLA-succes ook in de clubklassementen. Bij de vrouwen waren de Juniores, de korte cross en het totaalklassement voor DCLA. Bij de mannen haalden de scholieren het outstanding en werd DCLA 2de in het totaalklassement. En dat was niet alles, want de meisjes cadetten (6de); de lange cross vrouwen (2de); de jongens cadetten (10de) ; de juniores mannen (2de) en de korte cross mannen (4de) brachten onze club voor de zoveelste opeenvolgende keer op
de eerste plaats van het totaalklassement !
Als we dat alles eens gaan bekijken in de
medaillenstand, dan haalt onze club dus zes medailles, evenveel als Duffel (2 goud; 3 zilver, 1 brons). In totaal verdeelden 28 clubs de 42 te verdienen medailles. Vier clubs mochten twee keer op het podium en de resterende 22 verenigingen wonnen elk een medaille.
Aan alle atleten, begeleiders en supporters: jullie hebben deze dag in Oostende geschiedenis geschreven !
We mogen ook gerust vermelden dat enkele 'gastatleten' van op onze clubtrainingen het uitstekend deden. Marieken Verhaeghe/MACW werd heel mooi 2de in de junioreswedstrijd en heeft ook haar WK-selectie te pakken; Dries Busselot/OEH liep z'n beste korte cross van dit seizoen en kwam als 9de (8ste Belg) amper... twee secondjes te kort voor een WK-selectie en Wine Figeys/VOLH werd mooi 33ste in de korte cross vrouwen.
De volledige resultaten kan u via de VAL-site bekijken.

Veldlopers op trainingskamp in Portugese Algarve
Vier van onze topveldlopers kregen de mogelijkheid om hun Belgisch kampioenschap voor te bereiden in het zonnige - nou ja, laten we het houden op 'warmere' - Europese Zuiden. Liesbeth Van de Velde, Corinne Debaets, Ridouane Es-Saadi en Jesse Stroobants werkten er pittige trainingen af aan de Monte Gordo-kust in de Portugese Algarve. En van hen werd door collega-atleet Piet Desmet genterviewd. Na de echte doorbraak in het veld, nu ook de echte doorbraak op deze website: hier is... Jesse Stroobants !

Goud voor Veerle, brons voor Elke (BK Indoor AC - Gent, 22 februari)
Veerle Van linden op weg naar de Belgische indoortitel n een knappe tijd. Even verder werkt Elke Van Hoeymissen zich naar het brons (Foto: Luc PAPPENS)In de winter blinkt DCLA vooral uit in het veldlopen, maar in de zaalatletiek laat DCLA zich evenmin onbetuigd. Veerle Van linden deed een uitstapje van het veldlopen naar de zaalatletiek en greep er meteen naar BK-goud in de 1500m in een fraai PR van 4'24"08. Het DCLA-succes kreeg extra glans met de bronzen medaille van Elke Van Hoeymissen. Verder waren er mooie ereplaatsen en indoor-PR voor Catherine Timmermans (4de in het kogelstoten), Sylvie Ameloot (5de op de 800m), Peter Van Mechelen (5de op de 800m), Steven Taeleman (6de in het polsstokspringen) Ook Marijke Cauwenbergh (6de op de 1500m) en Marc Dannis (7de op de 1500m) dwongen een plaats in de top 8 af.
Catherine Timmermans is aan een schitterend zaalseizoen bezig. Bevestiging brengen van haar Belgische record bij de scholieren was de zware opdracht die ze deze winter tot een goed einde bracht. Alleen jammer dat ze voor haar zaal-PR en clubrecord van 13m57 niet met een podiumplaats werd beloond. Andere junior Jonas Van Campenhout wierp ook een PR met de 7 kg zware kogel: 13m65. Sylvie Ameloot bereidt zich via het korte crosswerk en enkele zaalcompetities voor op een hete 800m-zomer. Andermaal verbeterde ze haar PR tot 2'12"95 nadat ze nagenoeg de hele wedstrijd in het pak ingesloten werd. Sarah Verjans, last van keelpijn, kon zich in die 800m niet echt doorzetten. Gert Bamps en Koen Van Brabant werden in de tragere reeksen van de 800m uitgeloot, waar ze in een taktisch steekspel verzeilden. Kijk dus niet dadelijk naar de chrono's, de mooie plaatsen en de inzet van Gert en Koen waren veelzeggend. Peter Van Mechelen trad aan in de gehaasde topreeks - niet na bemiddeling in de oproepkamer want vergat zich aan te melden (!). Dat zorgde blijkbaar voor een adrenalinestoot want Peter finishste sterk en hield er een indoor-PR van 1'53"67 en een 5de plaats aan over. De 1500m bij de vrouwen werd het DCLA-topnummer. Veerle Van linden, goed op dreef in de voorbije crossen van Lanciano en Dour, maar zelf in het ongewisse over haar zaalcapaciteiten, liep solo en op vlak schema naar 4'24"08, en dan kon er in de slotronde nog een aardige versnelling af. Goud was haar deel en een pak extra vertrouwen voor de volgende opdrachten in het veld en op de zomerpistes. Elke Van Hoeymissen, ook geteisterd door keelpijn, rukte zich onverschrokken los uit de groep die de achtervolging leidde op Veerle en op Kristi De Smet. Haar moedige taktiek werd beloond met brons. Marijke Cauwenbergh bleef tot voorbij de 1000m in contact met die groep, maar betaalde daar in de slotronden de tol voor. Marijke zal van haar offensieve ingesteldheid nog de vruchten plukken. In het rijtje der afstandslopers gaven ook Jeremy Van Ophem en Marc Dannis present. Jeremy finishte in de 3000m een zucht boven de 9 minutengrens, Marc snelde in een fraaie en door de stadionspeaker opgemerkte slotfase naar een verrassende 7de plaats in de 1500m. Maryam Amellal scoort hoog in de DCLA-airplay van dit zaalseizoen. In de reeksen van de 200m en de 400m verhoopte ze alvast beter, maar strandde op amper enkele tienden van de 400m-finale. Djoere Gaublomme moest met rugklachten enkele weken inbinden op de training en miste daardoor de punch die hem anders een 60mH-finaleplaats had kunnen opleveren. Djoere werkte een beloftevol zaalseizoen af. Steven Taeleman en Jonas De Meyer tonen op training spectaculaire vooruitgang. Weinig disciplines zijn zo afhankelijk van technische finesses en van een spatje geluk als het polsstokspringen en dat ondervond Jonas deze winter tot zijn schade. Jonas miste ongelukkig zijn aanvangshoogte van 4m20. Ook Steven is momenteel tot veel meer in staat dan wat zijn zaal-PR van 4m60 doet vermoeden. We kijken uit naar een zomer waarin 5m00 voor beiden een haalbare target is. (Info: Ivo)
de DCLA-resultaten:
1 VAN LINDEN VEERLE   4'24.08
3 VAN HOEYMISSEN ELKE     4'45.96
4 TIMMERMANS CATHERINE   13.57m
5 AMELOOT SYLVIE   2'12.95
5 VAN MECHELEN PETER   1'53.67
6 CAUWENBERGH MARIJKE   4'59.63
6 TAELEMAN STEVEN   4.60m
7 DANNIS MARC   4'07.38
9 VAN OPHEM JEREMY   9'00.12
10 VAN CAMPENHOUT JONAS   13.65m
Reeksen
2 AMELLAL MARYAM   59.17
5 GAUBLOMME DJOERE   8.94
3 VERJANS SARAH   2'24.37
3 BAMPS GERT   1'59.21
5 VANBRABANT KOEN   2'00.00
4 AMELLAL MARYAM   27.23
DE MEYER JONAS   NR

Jesse en Liesbeth makkelijk universitair veldloopkampioen (Leuven, 18 februari)
Daring boven tijdens de Belgische universitaire veldloopkampioenchappen in eigen huis. Jesse Stroobants domineerde moeiteloos en in trainingstempo de mannenrace, waarbij Wouter Huybens lange tijd als tweede liep, maar uiteindelijk nog brons behaalde. Liesbeth Van de Velde liep een reuzenvoorsprong samen op haar andere podiumcollega's, terwijl Elke Van Hoeymissen er naar de 4de plaats liep. (Met dank aan Wim voor de resultaten).

Jongens Meisjes

1

Jesse Stroobants

KUL

19' 20"

1

Liesbeth Van De Velde

KUL

12' 31"

2

Wouter Van Rumst

Ugent

20' 10"

2

Leen Vandeweege

Ugent

13'19"

3

Wouter Huybens

KUL

20' 16"

3

Anke Van Campen

KUL

13' 30"

4

Lrc Hlin

EHSAL

20' 36"

4

Elke Van Hoeymissen

KUL

13' 37"

5

Jeroen Decuypere

KUL

21' 05"

5

Xenia Luxem

KUL

13' 45"

5

Hans Lambrechts

KUL

21' 05"

6

Joke Deschacht

KUL

14' 21"

7

Thomas Loquet

EcNormNiv

21' 11"

7

Wine Figeys

KUL

14' 26"

8

Gunnar Dedecker

KUL

21' 32"

8

Linde Wyseur

KUL

14' 39"

9

Thomas Wijtinck

KUL

21' 49"

9

Marijke Cauwenbergh

KUL

14' 43"

10

Koen Demyttenaere

KUL

22' 05"

10

Chantal Van Oosterwyck

KUL

15' 03"

11

Joachin Pelicaen

Ugent

22' 17"

11

Kim Vandewaetere

Ugent

15' 24"

12

Arne Chevrolet

Ugent

22' 25"

12

Kathelijn Polspoel

KUL

15' 43"

13

Jan Wera

KUL

22' 26"

13

Annelies De Ridder

KUL

16' 01"

14

Vincent Bonnies

EcNormNiv

22' 58"

14

Lies Haesaert

KUL

17' 45"

15

Korneel Caron

KUL

23' 05"

15

Marijke Engels

EHSAL

19' 00"


Driemaal zilver, nmaal brons (Gent, BK Cad-Schol - 15 februari)
Yannick De Witte: 400m-zilver (Foto: Luc PAPPENS)De eerste nationale indoorkampioenschappen werden zondag gehouden te Gent en de cadeten en scholieren beten daarbij de spits af. Wij konden vanop afstand de knappe zilveren medailles noteren van hoogspringer Bjoke Adang, meerkamper Loc Lematre en   Yannick De Witte in de 400m, nadat hij ook nog 4de werd in het hoogspringen. Elise Robben knokte zich naar de 60 meter-finale waar ze na een fotofinish het brons mocht afhalen. Gunther Vermaelen hield er ter plaatse alle DCLA-ers in de gaten en zorgde voor dit verslag... Laten we beginnen met het begin: een zeer spannende hoogspringfinale van zeer hoog niveau, met daarbij 2 clubgenoten: Bjoke Adang en Yannick De Witte. In een ware thriller veroverde Bjoke uiteindelijk een mooie zilveren medaille met een sprong over 1m78 (PR). Yannick moest zich ietwat ontgoocheld tevreden stellen met een ondankbare vierde plaats met 1m72. Ondertussen was Saskia Kalmeyer aan haar eerste nummer begonnen. Zij was vanuit Engeland overgekomen om aan dit BK te kunnen deelnemen in ver- en hinkstapspringen. In het verspringen haalde ze met 4m95 een zesde plaats, toch een beetje teleurgesteld aangezien ze in de zomer al 5m28 had gehaald. Tijdens het verspringen waren Helene De Donder en Stephanie Herssens ook al aan hun opwarming begonnen voor de 200m. Beiden leverden een prima prestatie met een PR als beloning. Stephanie verbeterde zich met 2 hondersten tot 26"82, en Helene haalde haar beste tijd met 28"69. Jammer genoeg was er geen finaleplaats (wel een 8ste tijd in totaal voor Stephanie). Tussen al dit geweld mogen we natuurlijk Sophie Roeland niet vergeten. Vooraf stond ze als derde genoteerd en dus waren de verwachtingen zeer hoog gespannen. Om hogere hoogtes aan te kunnen was ze zelfs overgeschakeld naar een zwaardere stok. Jammer genoeg bleek 1 training met deze stok net niet voldoende om haar positie te bevestigen en moest ze met 2m70 en een 5de plaats genoegen nemen. Blijkbaar was ze hierdoor wel een beetje geprikkeld zoals te zien was tijdens het kogelstoten. Gedurende de hele wedstrijd stond ze op een derde plaats. Maar in de laatste beurt kreeg ze ook hier weer een tegenslag te verwerken: ze werd voorbijgestoken door een trainingsmaatje van ROBA. Even een bittere pilLoc: zilver met de kogel (Foto: Luc PAPPENS) wegslikken maar dan toch blij zijn met haar nieuwe PR van 11m48. Gerrit De Moor had er dan ook al 2 nummers opzitten: de 60mH en de 200m. Tijdens het VAL kampionschap waren de horden nog met een buiklanding geindigd, dus nu was het in de eerste plaats de bedoeling om heelhuids de finish te halen. En dit lukte bijzonder goed in 10"90. Ook de 200m verliep zeer vlot en hij behaalde een degelijke 27"17. Ook op de horden zagen we Loc Lematre aan het werk. Ondanks een prima prestatie in 8"81 miste hij op een haar de finale (9de totaaltijd). En van de laatste nummers voor de middagpauze, was het kogelstoten cadetten jongens met onze Sander Theunis. Met een worp van 9m57 bleef hij wel duidelijk onder zijn kunnen en eindigde hij 9de. Na de lunchpauze stonden er dan vooral finales op het programma. En alhoewel er geen atletes van DCLA meededen bij de 60mH cadetten meisjes, wil ik dit toch even meegeven om (zoals later ook nog zal blijken) aan te tonen dat dit toch wel een kwalitatief hoogstaande kampoenschap was: Het verschil tussen de winnares en de tweede bedroeg amper 2 duizendsten van een seconde ! De tijd was overigens 8"89. Nu de horden achter de rug waren kon het terrein vrijgemaakt worden voor het zuivere spurtgeweld: de reeksen van de 60m. Bij de cadetten meisjes moest Elise Robben onze clubkleuren verdedigen. Deze week nog hard gewerkt aan het starten om hier de achterstand toch te beperken. In een tijd van 8"12 haalde ze vrij gemakkelijk de finale later op de dag. Bij scholieren meisjes zagen we 2 bekenden terug. Stephanie mocht als eerste aan de slag. Bijna kwam ze na een paar passen ten val, maar eindigde toch nog sterk in 8"39. Daarna volgde Helene die haar laatste optreden van deze winter afrondde in 8"59, wat ook hier weer een PR is voor haar. Bij de jongens hadden we enkel Bjoke bij de cadetten. Met de zware benen van de hoogspringfinale haalde hij toch nog een verdienstelijke 8"27. Eventjes het korte werk verlaten en het langere werk opzoeken met de rechtstreekse finales van de 400m. Bij de cadetten meisjes kwam Vreni Roesems aan de start. Voor haar stond er niet echt iets op het spel, aangezien ze deze winter al een schitterende prestatie had geleverd. Toch wou ze er een laatste keer nog eens vol tegenaan gaan. Ze liep dan ook de ziel uit haar lijf en haalde met 62"61 toch weer een PR en een 8ste tijd in totaal. Bij haar mannelijke leeftijdsgenoten moest Yannick de teleurstelling van het hoogspringen van zich aflopen. Hij had al gezien dat er in een vorige reeks wel heel snel gelopen was en riskeerde dan maar om toch enigzins in het spoor van topfavoriet Jens Panneel te blijven. Dit resulteerde in een dik PR en een tweede plaats in 54"20. Bij de scholieren meisjes ook slechts n DCLA-ster, Barbara Aerts. Net voor het ingaan van de tweede ronde werd haar een mooie positie op het laatste nippertje ontnomen zodat ze moest achtervolgen.Dit deed ze wel zeer goed en waagde nog een ultieme poging door in de laatste rechte lijn in een gat te duiken, maar ook hier had ze pech want ook dit gat werd dichtgegooid zodat ze uiteindelijk finishte in 64"41, toch een PR. Bij de scholieren jongens kwamen Bert Boulanger en Antoine Huberland in actie. Antoine liep een sterke reeks en verbeterde zijn PR tot 55"01. Bert moest in de volgende reeks aan de slag. Net voor het ingaan van de tweede ronde kreeg hij een ferme duw, maar dit ving hij zeer goed op en hij haalde uiteindelijk 53"73, net geen PR. Na dit intermezzo was het dan tijd voor de finales van de 60m met Elise. Na een reeks valse starten, wat niet altijd in het nadeel van Elise was, volgde dan toch uiteindelijk de finale. Haar start was nog niet helemaal optimaal en ze moest er alles uitpersen om toch als derde over de finish te gaan in 8"10, een evenaring van haar PR en CR. De finale van de 60m scholieren meisjes was zeer spannend met vier meisjes op 1 honderste.Ondertussen had Loc laten zien dat hij niet alleen kan speerwerpen maar ook kogelstoten: hij liet de kogel pas na 15m06 landen, wat hem naast een heel dik PR ook een tweede plaats opleverde. In hetzelfde nummer behaalde Stijn Robben een 9de plaats met 13m18. Evelyne Van Attenhoven was ook present. In het verspringen haalde ze, na een moeilijke namiddag een 7de plaats met 4m61. Daarna mocht ze ook nog aantreden in de 800m. Dankzij een heel constante wedstrijd verbeterde ze haar PR tot 2'27"42 en een 8ste tijd in totaal. Ook naar Gent afgezakt voor haar kampioenschap was Kirsten Meeus. Zij deed alles wat ze kon, maar strandde uiteindelijk met 9m74 op een vierde plaats. Uiteindelijk mocht Saskia dan aan haar tweede nummer beginnen, het hinkstapspringen. Jammer genoeg kwamen ook hier weer de aanloopproblemen die ze kende tijdens het verspringen, de kop opsteken en moest ze teleurgesteld naar Engeland terugkeren met een negende plaats en 10m39. En van de laatste nummers was het polsstokspringen scholieren jongens. Hier behaalde Dieter Jaspers een vijfde plaats in een nieuw PR van 4m10. Tot slot nog even weergeven dat er tijdens dit kampioenschap ook nog enkele BR werden verbeterd. In het verspringen cadetten jongens verbeterde eerst Kevin Van Waes met 6m53 in zijn laatste poging het BR, maar moest dan lijdzaam toezien hoe vlak daarna Jens Van Remoortere zijn gloednieuwe BR verbeterde met een sprong van 6m55. En nog een BR, bij de cadetten jongens, op de 200m waar Wim Van Belle finishte in 23"24. (Verslag: Gunther)
Alle DCLA-ers hebben wij voor u hier samengevat en de volledige resultaten kan u hier raadplegen.

Hoog

2

ADANG BJOKE

1.78m

Cadet

Kogel

2

LEMAITRE LOIC

15.06m

Schol

400m

2

DE WITTE YANNICK

54.20

Cadet

60m

3

ROBBEN ELISE

8.10

Cadet

Hoog

4

DE WITTE YANNICK

1.72m

Cadet

Kogel

4

ROELAND SOPHY

11.48m

Cadet

Kogel

4

MEEUS KIRSTEN

9.74m

Schol

Pols

4

JASPERS DIETER

4.10m

Schol

Pols

5

ROELAND SOPHY

2.70m

Cadet

Ver

6

KALMEYER SASKIA

4.95m

Schol

Ver

7

VANATTENHOVEN EVELYNE

4.61m

Cadet

800m

8

VANATTENHOVEN EVELYNE

2'27.42

Cadet

Kogel

9

THEUNIS SANDER

9.57m

Cadet

Kogel

9

ROBBEN STIJN

13.18m

Schol

Hinkstap

9

KALMEYER SASKIA

10.39m

Schol

Reeksen

60m

1/R

ROBBEN ELISE

8.12

Cadet

60mH

3/R

LEMAITRE LOIC

8.81

Schol

400m

3/R

ROESEMS VRENI

62.61

Cadet

400m

3/R

HUBERLAND ANTOINE

55.01

Schol

400m

3/R

BOULANGER BERT

53.73

Schol

200m

3/S

HERSSENS STEPHANIE

26.82

Schol

200m

4/R

DE DONDER HELENE

28.69

Schol

60m

4/R

HERSSENS STEPHANIE

8.39

Schol

400m

4/R

AERTS BARBARA

64.41

Schol

200m

5/R

DE MOOR GERRIT

27.17

Cadet

60mH

6/R

DE MOOR GERRIT

10.90

Cadet

60m

6/R

DE DONDER HELENE

8.59

Schol

60m

7/R

ADANG BJOKE

8.27

Cadet


Dag- en eindzege voor Ridouane (Dour, 15 februari)
Kim Ruell voert samen met Bernard Bong (rechts) de scholieren aan te Dour.Het werd een lange dag voor onze veldlopers richting slotmanche Dour. Onze allerjongensten staptenRidouane laat de champagne in Dour rondspuiten: een tweede opeenvolgende zege in de eindstand van de Crosscup is een feit. reeds om 8 uur 's morgens op de bus en toen de laatste Leuvenaar aan de slag ging, waren er al 8 extra uurtjes gepasseerd. Toch loonde het ook nu weer de moeite, want met n dag- en eindzege plus een hele reeks andere ereplaatsen bleven de Leuvense kleuren op het terrein van de 'Machine feu' niet onopgemerkt. Beginnen we echter met Ridouane Es-Saadi, die na zijn overwinningen van Brussel, Mol en Hannut ook als leider - met startnummer 2 - het veld werd ingestuurd. Ridouane kwam pas donderdagochtend van een hoogtestage in Zuid-Afrika terug en dan is het toch wel afwachten hoe het tijds- temperatuurs- en hoogteverschil word verwerkt. Maar die regels lijken niet te gelden voor Es-Saadi. Hij nam dadelijk de bende op sleeptouw, diepte samen met die andere uitblinker van de korte cross - Tim Clerbout - een kloof uit en explodeerde halfweg razendsnel op de scherpe talud. Meteen was het verschil gemaakt en Ridouane boekte z'n vierde crosscupzege op rij en z'n tweede eindoverwinning op twee jaar tijd, deze keer met riante 12 punten bonus. Davy Segers finishte in deze korte cross als 35ste. Daarna gingen de vrouwen aan de slag, met daarbij Sigrid Vanden Bempt en Veerle Van linden als clubvertegenwoordigsters. Allebei toonden ze zich actief in dePieter-Jan Van Eynde (rechts) als 2de op het cadettenpodium te Dour. achtervolging op het Duffelse duo dat wat afstand had genomen. Veerle moest even later als eerste het selecte groepje laten gaan en daarna was het ook de beurt aan Sigrid om de debatten vanop korte afstand gade te slaan. Toch deed Sigrid nog een goede zaak, want ze finishte voor Stephanie De Croock, waardoor ze in het eindklassement opschuift van plaats 8 naar 7. Daarbij werd ze ook geholpen door Veerle Van linden, die ook in de slotronde nog voorbij Stephanie liep en met haar gevreesd eindschot nog heelwat seconden goedmaakte. Veerle wordt 10de in het eindklassement, net voor haar andere Lanciano-teammaats Corinne Debaets (11de) en Liesbeth Van de Velde (12de, en dit weekend nog uitgeroepen tot sportvrouw van de stad Lier), vandaag allebei aan een rustdag toe.
Bij de mannen was het vooral uitkijken hoe Jesse Stroobants zijn podiumplaats in het eindklassement zou verdedigen tegen al die andere profatleten. En het zag er bijzonder goed uit, want Jesse kwam na de aanvangsschermutselingen als 2de voorbij. Maar dan kreeg hij het behoorlijk moeilijk Veerlen Van linden (11) en Sigrid Vanden Bempt (8) even in 3de en 4de positie te Dour.en verloor zienderogen terrein. Net als trainingsmakker Bart Evens - die nog heelwat verder in de groep moeilijke momenten beleefde - kwam Jesse ook pas recent terug van een stage in Spanje. Misschien stond de recuperatie nog niet op punt, maar Jesse Stroobants moest wel knokken voor z'n podiumplaats. Uiteindelijk finishte hij als 14de, nog ruim voldoende voor de bronzen plaats in het eindklassement. Bart Evens kwam halfweg iets beter voor de dag, maar kon die inspanning niet tot op de eindstreep doorzetten. Hij werd 18de op 20 seconden van Jesse. Dankzij Wouter Degroote (52ste) komt DCLA ook hier in het clubklassement. Jesse Stroobants totaliseert als 3de 77 punten in de eindstand, waar hij zich tussen Atletiek-Vlaanderen atleten Tom Van Hooste, Tom Compernolle en Hans Janssens inwringt en zo een volledig geel-zwart podium verhindert. Knap gedaan van Jesse !   Bij de juniores liep provinciaal kampioene Sandra Schenkel alweer een knappe koers met een 5de plaats als eindresultaat in haar eerste kenninsmaking met de Crosscup. Ook knap van Evelien Put (10de) en Inneke Van Mechelen (16de). Bij de jongens was er minder goed nieuws voor Abush Carkett die net als vorige zondag in Lennik helemaal zijn draai niet vond en pas als 26ste finishte. Dat was nog vier plaatsen en 23 seconden na 800m-loper Joren Gordts, die voor zijn kunnen een prima prestatie neerpootte. Scholier Kim Ruell had nog een Sarah Van Eynde (rechts) voert de forcing halfweg te Dour bij de scholieren. Eevn verder volgen Lize en Tinne als 4de en 5de.waterkansje tegen Bernard Bong om de eindzege van de Crosscup binnen te halen, maar dat was een loodzware opdracht. Toch hield Kim heel goed stand in deze koers, die tevens als Waals kampioenschap gold. Ruell was zelfs de enige Vlaming die zich kon mengen tussen drie Waalse lopers, waarvan Bong uiteindelijk toch de sterkste bleef. Maar Kim was ondertussen wel opgeklommen naar plaats twee en gaf dat niet meer uit handen. Michel Basemans had iets meer moeite met de snelle omloop waarin de ongelijkmatige taluds als tempobrekers optraden. Michel werd nog 10de, Hugh Huntington 23ste. Het eindpodium van deze scholierencrosscup is alvast rood-wit getint met Ruell als 2de en Basemans als 3de. De meisjes scholieren leverden ook al een boeiend spektakel, met Sarah Van Eynde, Lize Bollen en Tinne Van Goidsenhoven als ijverige bijtjes die aanvankelijk vooraan mee prikjes uitdeelden. Toch moesten Lize en Tinne passen als topfavoriete Barbara Maveau stevig aan de boom schudde. Geen oneer natuurlijk, want beiden zijn eerstejaars. Maar Sarah verraste in positieve zin, want zij dicteerde mee de wet vooraan en nam met amper 500m te gaan zelfs de leiding ! In de eindsprint moest Sarah genoegen nemen met plaats 3, maar de vooruitgang is er ontegensprekelijk. Lize en Tinne brachten alle plaatsen tussen 3 en 5 op DCLA-etiket. Datzelfde zien we ook in het eindklassement van de scholierencrosscup: Lize op 3; Lesley Trappeniers op het Vilvoordse podium. (Foto: Luc)Sarah op 4 en Tinne op 5 ! Pieterjan Van Eynde was na zijn demonstraties in Mol en Hannut de te volgen cadet. Maar PJ had een moeilijke week achter de rug met al die smogtoestanden en kende bovendien een archislechte start. Toen de Pirre plaats twee innam, was Jonas De Pauw al te ver uit het vizier. Toch knokte Pieter-Jan nog stevig terug, knabbelde nog wat aan zijn achterstand, maar de winnaar echt bedreigen, zat er niet meer in. PJ heeft aan deze 2de plaats in elk geval heel wat bijgeleerd in functie van het BK te Oostende. Alle info betreffende deze slotwedstrijd van de Crosscup te Dour kan u terugvinden op deze link.
En nog een korte flash vanuit Vilvoorde, waar Wouter Huybens knap 4de werd na Maarten Van Steen, Willem Van Hoof en Kristof
Van Malderen in de lange cross. In de korte cross eindigde Koen De Ridder in een off-day toch nog 12de, Jan Wera 17de en Rutger Roesems 25ste. Bij de scholieren werd Pieter Windey, eindelijk terug aan wedstrijden toe, 6de net voor Willem Abts. Ook Lesley Trappeniers heeft er heel goed gelopen. Ze werd er derde en maakte tot ongeveer 500 meter voor de finish deel uit van  een kopgroep van drie. Bij de aankomst telde ze 15 seconden achterstand op Marlies Wolfs en 7 op Joke Dewaele.

Ga naar winter 2003 (deel 4)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...