Daring Club Leuven Atletiek

Ga naar Leen Bakker !

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

RunningCenter.jpg (10115 bytes)

ZOMERNIEUWS 2004 (DEEL 1)


Sigrid bevestigt tussen wereldklasse steeple (Doha-Qatar, 14 mei)
Sigrid Vanden Bempt heeft al vroeg op het seizoen de goede vorm te pakken. Op 14 mei mocht ze aanzetten in de 3000m steeple op de Super Grand Prix-meeting in Doha (Qatar). Ze werd er in sterk gezelschap puik tweede na de Roemeense ex- en eerste wereldrecordhoudster Cristina Cassandra. Sigrid finishte in 9'52"37, een overtuigende tijd onder tropische weersomstandigheden. De 3000m steeple voor vrouwen wordt vanaf 2005 een WK-discipline en komt dit seizoen in het Grand Prix circuit aan bod. Sigrid Vanden Bempt startte vandaag in de Super Grand Prix meeting in Doha. De hoofdstad van het emiraat Qatar ligt dicht tegen de evenaar en het is er erg warm. De wedstrijd werd betwist onder een temperatuur van 33° en bij strakke wind. Donderdag staken onverwacht heuse woestijnstormen op die voor moeilijke wedstrijdomstandigheden zorgden. De Roemeense haas Proca ging er als een speer vandoor en haar landgenote Cassandra was de enige die durfde volgen. Sigrid vertelt het vervolg van de wedstrijd: "Ik was beducht voor de omstandigheden. De hitte zorgde voor snelle uitdroging. Het tempo van de haas was te hoog, ik liet me uitzakken in de achtervolgende groep. Die dunde snel uit tot 3 atleten: de Marokkaanse Bouchra Chaabi, de Portugese Analìa Rosa en ikzelf. Op de hindernissen en vooral op de sloot was ik technisch duidelijk sterker. Op 600m van de aankomst versnelde ik om een kloof te slaan, maar ze lieten zich er niet aflopen. Ik moest rekenen op een snelle slotronde met een goede sloot. Tot op de laatste hindernis klampten Chaabi en Bouchra nog aan, maar ik had bij dit wedstrijdtempo nog reserves en stelde zo mijn tweede plaats veilig. Dit was alleszins een leerrijke ervaring en ook een opsteker voor het vervolg van het seizoen. De Super Grand Prix van Ostrava (Tsjechië) op 8 juni is de volgende steeple-afspraak."


Leuvense vrouwen bevestigen vierde plaats (Nivelles, 9 mei)
Interclubs zijn steeds een mix van ervaring, gevestigde waarden en jeugd in combinatie met geluk en tegenspoed. We gaan het hier dus niet hebben over 'indien' en 'als': we stellen alleen vast dat de afwezigen er voor diverse gegronde redenen niet konden zijn en dat zij het in de eerste plaats veel liever anders hadden gewild. We stellen daarenboven vast dat de invalsters van het laatste uur hun uiterste best hebben gedaan, en daarvoor moeten we hen dankbaar zijn.
Op die manier bevestigde onze overwegend jonge ploeg de 4de plaats van vorig jaar. Beter nog: amper een luttel puntje scheidden onze meiden van het nationaal podium ! Daarenboven staat DCLA weer bovenaan de Brabantse hiërarchie, al was de blessurelast bij Vilvoorde AC wel héél groot en konden ze dankzij een super-Gevaert deze moeilijke namiddag in hoogste klasse overbruggen. Onze afstandsloopsters verzamelden, net zoals de afgelopen jaren, de grootste puntenoogst. Sylvie Ameloot benaderde al meteen haar PR in de 800m, Sigrid Vanden Bempt kon in de meest hoogstaande competitie van de namiddag hetzelfde doen en Corinne Debaets zorgde net als vorig jaar voor een zege (nu met een verbetering van het Belgische W40-record met zo'n 20 seconden als bonus). Daarenboven zorgde Maryam Amellal voor een knappe klassering al meteen voor een sterke opener, die de basis vormde voor de...eerste plaats van DCLA na amper vier van de 17 nummers. Hilde Bottin, Stephanie Herssens en Kristien Dillen stonden voor een moeilijke invallersopdracht, maar werkten hun beurt met volle overgave af. De drie jonge werpsters mochten hun prestaties zonder blozen naast die van de afstandsloopsters zetten. Catherine Timmermans kon tegen de nationale top een knappe klassering voorleggen op de kogelstand waar ze

Maryam zorgt voor een goede start in de 400mH Sterke 1500m met goede plaats en chrono van Sigrid. Corinne op weg naar de zege en een scherp nationaal W40 record. Kim Servranckx op weg in de 200m.

vorig jaar nog het Belgish scholierenrecord verbeterde. Katrien Van Den Broeck herhaalde haar 4de plaats van vorig jaar en de jonge Kirsten Meeus zag in haar eindresultaat alleen de absolute Belgische top voor zich eindigen. Dat resulteerde meteen in een dubbel clubrecord: zowel alle categorieën als scholieren ! Deze 40m26 is de vijfde prestatie in België aller tijden en om u nog een idee te geven van de sterkte van dit record: het clubrecord scholieren met het ouder speermodel was 34m02 en dateerde van...1967 ! Beide aflossingsploegen kenden hun opdracht: tussen plaats drie en vijf in het eindklassement was nog alles mogelijk. De jonge sprintploeg en het ervaren 4x400m-team ontgoochelden niet. Onze dames zullen volgend jaar opnieuw in strijd gaan voor een podiumplaats en hopelijk kan dat dan in de eigen atletiektempel te Kessel-Lo. De volledige resultaten van deze interclub kan je hier nakijken. Foto's van deze interclub kan je hier bekijken...

De individuele resultaten:

100: 7de - Sofie Hulsbosch 13"19 Hoog: 9de - Stephanie Herssens 1m40
200: 7de - Kim Servranckx 26"31 Pols: 6de - Karolien Demeyer 2m90
400: 9de - Marijke Cauwenbergh 62"97 Hinkstap: 10de - Hilde Bottin 9m76
800: 3de - Sylvie Ameloot 2'12"71 Ver: 11de - Kristien Dillen 4m06
1500: 2de - Sigrid Vanden Bempt 4'21"10 Kogel: 3de - Catherine Timmermans 12m49
3000: 1ste - Corinne Debaets - 9'35"63 Discus: 4de - Katrien Van den Broek 38m58
100mH: 9de - Hilde Bottin 19"60 Speer: 4de - Kirsten Meeus 40m26
400mH: 2de - Maryam Amellal 64"59
4x100m: 7de - 50"97

Sofie Hulsbosch-Kim Servranckx-Hanna Aerts-Stephanie Herssens

4x400m: 4de - 3'59"38

Maryam Amellal-Liesbeth Van de Velde-Sylvie Ameloot-Sigrid Vanden Bempt

Eindstand (ov)

1 KAA Gent 164 7 Racing Gent 113
2 Flanders Athletic Club 138 8 Olse Merksem 103
3 AC Dampicourt 127 9 AC Herentals 100
4 DC Leuven Atletiek 126 10 Vilvoorde AC 99
5 OE Halle 124 11 AC Waasland 93
6 CA Brabant Wallon 120,5 12 AV Toekomst ff


Leuvense jongens alweer de sterksten in Vlaanderen ! (Gent, 8 mei)
Vooreerst een dikke proficiat aan coach Nicole Poels, die na heel wat puzzelwerk en veel verschuivingen, een ploeg in lijn bracht die uiteindelijk met 27 punten voorsprong de overwinning behaalde in Gent waar we gelukkig gespaard bleven van regen want een grijs wolkendek liet niet direct het beste vermoeden. Met een totaal van twee overwinningen, drie tweede plaatsen, één derde, één vierde en vijfde bij de cadetten en drie overwinningen, vier tweede, twee derde en één vierde bij de scholieren kreeg onze latere zege reeds reeds kleur.
Eerst onze twee hordelopers : bij de cadetten legde Yannick De Witte zijn 300mH af in 43.19 en Antoine Huberland liet in zijn 400mH 59.93 optekenen (PR) en die twee uitslagen waren reeds goed voor 21 punten. In de 100m en de 200m kregen we zowaar nieuw volk aan de start, want bij de cadetten was dat Lionel Bung, wat onwennig bij de start, die liet zien dat hij wel wat in z'n mars heeft en hij deed dat in 12.71 en 25.83 en later werd hij door Nicole uitgeroepen als de opvallendDe Leuvense jongens: opnieuw de sterksten van Vlaanderen (Foto: Guy)ste figuur van de middag. Deze beide spurtnummers werden bij de scholieren gelopen door Bert Boulanger die over de 100m 12.26 liep en Vincent Boeckx liet 25.21 (PR) optekenen in zijn 200m. Bert liep ook nog een 110mH viel en eindigde nog in 22.80 en hij kreeg van de coach een pluim voor het lopen van deze wedstrijd. Bij de cadetten kreeg Gerrit De Moor 18.06 achter zijn naam in de 100mH (PR).
In de 800m bij de cadetten liep Wouter Thijs naar 2.28.61 in een nieuwe besttijd, bij de scholieren liep Kim Ruell een afwachtende wedstrijd want tijdens het trampolinespringen in de LO-les van dinsdag, kreeg Kim wat problemen met de knie en pas ter plaatse werd beslist dat er werd gelopen en uiteindelijk liep hij toch met als resultaat een tweede plaats in 2.01.75.
In de 1500m kregen we Pieter-Jan Van Eynde met een nieuwe PR in 4.22.10 en een eerste plaats in een zeer tactisch gelopen wedstrijd, bij de scholieren liep Michel Basemans naar 9 punten in een tijd van 4.17.20. Rest ons nog de 400m die bij de cadetten werd gelopen door Mathieu Wouters in 60.49 en bij de scholieren door Willem Abts die naar een ruime overwinning liep in een nieuwe besttijd van 51.71 en die van onze coach de vermelding van beste individuele prestatie achter zijn naam kreeg.
De ereronde van onze jongens te Gent (Foto: Guy)Dan onze werpers en springers : ook zij lieten zich niet onbetuigd. Even de rij aflopen van de atleten die twee nummers voor hun rekening namen en met succes. Bjoke Adang met 10 punten bij het verspringen en een sprong van 5m34, bij hoog ging hij over 1m71 en weer 11 punten totaal dus 21 punten. Sterke prestatie ook van Bavo Meeus: hij kreeg 24 punten achter zijn naam met 46m31 bij het speerwerpen en 37m99 bij het discuswerpen. Loïc Lemaître met overwinningen bij speer (67m87) en bij discus (43m40) en het maximum van de punten (26pt.) en het grootste aandeel in de Leuvense puntenmand.
Bij het posstokspringen ging Philip Van Mechelen als kleinste van de bende over 2m40 en kreeg negen punten achter z'n naam en Dieter Jaspers die voor de middag de Brabantse beker won met zijn basketteam ging over 4m00, goed voor elf punten, Dieter sprong vroeger in de middag reeds 5m95 ver en ook goed voor elf punten. Rest nog het kogelstoten met Sander Theunis bij de cadetten en 10m80 en bij de scholieren kreeg Stijn Robben de kogel 14m12 ver en dat was goed voor elf punten. Bij hoogspringen voor scholieren ging Tim Rummens over 1m65 goed voor een derde en tien punten. Voor aanvang van de aflossingen hadden we reeds een geruststellende voorsprong en was onze voorzitter reeds stiekem verdwenen om de gekoelde champagne mee te geven met de atleten die aan hun dik verdiende ereronde begonnen waren. Die aflossingen werden bij de cadetten gelopen door Bjoke, Gerrit, Yannick en Lionel goed voor vijf punten en een tijd van 50.58 en bij de scholieren door Bert, Vincent, Loïc en Dieter, zeven punten en een tijd van 46.45. (Info: Guy).


Persoonlijke records tuimelen! (Brussel en Aalst, 2 mei)
Het mooie zondagweer inspireerde enkele clubgenoten zondag tot knappe prestaties. Voor het beste resultaat tekende ongetwijfeld Sigrid Vanden Bempt, die in haar eerste zomerwedstrijd te Brussel bij de meeting '100 jaar Excelsior' meteen een nieuw PR over 1500m (4'18"23) liet noteren en daarbij een niet onbelangrijke overwinning op Fatiha Baouf en Mieke Geens liet registreren ! "Ondanks de eerste pistewedstrijd en een vrij traag gestarte koers, ging het toch al vlot sneller dan mijn beste van vorig jaar. Dat geeft vertrouwen voor de volgende afspraken: de interclub op 9 mei en een internationale 3000m steeple in Doha (Qatar) op 14 mei." Tijdens dezelfde meeting werd junior Koen Van Brabant 3de in de 2de serie 400m in 51"92, ook al een flink PR.
In Aalst, tijdens de Memorial Philippe Roelandt, wierp junior Jonas Van Campenhout zijn speer 64m40 ver. Na heel wat blessureleed, een dik verdiend record waarmee Jonas in allerlei ranglijsten richting absolute top evolueert. Scholier Loïc Lemaître wierp in dezelfde wedstrijd voor het eerst met de 800 gr (seniores)speer en zijn 61m14 betekenen ook al heel wat bij de alle
categorieën. Jonas en Loïc werden 2de en 3de in deze sterk bezette wedstrijd. Telkens Catherine Timmermans deze zomer een seizoensbeste neerzet, mogen de Brabantse en DCLA clubrecordtabellen aangepast worden. Voorlopig mag men 13m21 noteren. Ook nog in Aalst won Sylvie Ameloot de 800m in 2'15"51 en haspelde Koen De Ridder een 1500m af in 4'16"37. De Britse vertegenwoordiging van DCLA deed het er eveneens uitstekend, met cadet Katherine Cunningham als 2de in de 800m (2'28"40); scholier Hugh Huntington met winst in de 1500m (4'18"20) en junior Abush Carkett die in de 1500m mooie 4'01"30 liet noteren. Ook de 52"16 van Gert Bamps in de 400m mocht gezien worden. Stijn Robben en Frederik Aerts trokken zaterdag al naar Lommel. Stijn verbeterde er zijn PR met de kogel tot 13m94, en beiden wierpen er een speerrecord (47m38 voor Stijn en 42m79 voor Frederik).
In Tongeren stond het Vlaams Kampioenschap Halve Marathon op de kalender en dat werd een succesrijke onderneming voor Hugo Truyers van de Halense kern, die de titel M55 op zijn naam schreef.

Vijf Leuvense titels op BK Universitairen (Jambes, 1 mei)
Jesse Stroobants en Wouter Huybens op weg naar de podiumplaatsen te Jambes (Foto: Koen)Het BK voor universitairen verhuist om de twee jaar naar het Waalse gedeelte en dus werd weer het ellenlange tijdschema van vroeger gehanteerd (vorig jaar werd in Leuven nochtans bewezen dat het ook op een halve dag kan). Daarenboven maakte de "Rallye de Wallonie" de toegang tot het sportcomplex erg moeilijk. Zonder te spreken van de uitwasemingen van al die ronkende motoren, wat vele atleten deed klagen over zuurstofgebrek. DCLA was aanwezig met een uitgebreide delegatie en Linde Wyseur opende ’s morgens al de festiviteiten met een vlotte zege op 1500m in 4'52"37. "Net boven mijn PR van drie jaar geleden. Moest de klok aan de aankomst gewerkt hebben, dan had ik het zeker gehaald," zei Linde. In die race werd Annelies De Ridder vierde (5'34"05). Op het middaguur ging Jeremy Van Ophem aan de slag op de 3000m steeple. Hij kreeg de Gentse weerstand klein en won in 9'36"65, ook al net boven zijn PR. "De laatste kilometer was ik alleen en door de vermoeidheid maak je dan makkelijk technische foutjes. Die betaal je in de steeple dubbel." Met de vier andere deelnemers aan deze wedstrijd mocht Jeremy achteraf naar de watMarijke Cauwenbergh en Kathelijn Polspoel geven het 800m-tempo aan in Jambes (Foto: Koen) geïmproviseerde dopingcontrole van de Franse gemeenschap. In de namiddag Linde Wyseur op weg naar de Universitaire 800m-titel (Foto: Koen)verraste spurter Johan Mordijck met winst in het speerwerpen (48m20). Jonas De Meyer werd derde, nadat hij eerder de tweede plaats pakte met de polsstok. Hans Moons (38m47) viel met de discus net naast het podium. De twee andere DCLA-titels volgden in de halve fond. Eerst moest Koen Dillen op 800m weliswaar zijn meerdere erkennen in ene Cassart van Dampicourt (1'54"34), maar omdat die buiten wedstrijd deelnam, kreeg Koen met zijn 1'55"09 de titel. "Ik had heel de race de indruk dat ik het verschil zou maken, maar slaagde er niet in te versnellen. Misschien heb ik de noeste trainingsarbeid nog niet verteerd," analyseerde hij - toch ietwat ontgoocheld - zijn prestatie. Bij de meisjes finishte Kathelijn Polspoel (2'19"76) tweede achter Kirsten Hendriks, die pas in de de laatste 50 meter aan de leiding kwam. Marijke Cauwenbergh werd vierde in 2'22"63. Jesse Stroobants had in de 1500m een haas meegebracht en op die manier kwam hij uit op winst in een meer dan bevredigende 3'56"95. "Ik heb de training hiervoor niet onderbroken. De eerste afspraak van betekenis wordt de 3000m op de Meeting voor Mon." Wouter Huybens werd derde, maar pakte in 4'00"24 toch het universitaire zilver in deze wedstrijd. Verder ook nog aan de slag: Inde Van Doren (400mH in 1'19"27), Johan Mordijck (23"31) en Jeroen Moons (23"54) in de 200m en Sam Bruyninckx (51"76) in de 400m. Kris Van Goethem liep als 4de in de 5000m nog een PR met 17'28"85. (Info: Remi - Koen)

Vrijdagavond al werd de meeting te Herentals gespaard van hevige regen en onweer en wonnen Lize Bollen (2'18"66), Kim Ruell (1'59"16) en Sandra Schenkel (2'23"69) met overtuiging hun eerste wedstrijd van het seizoen. Andere resultaten over 800m van Leuvense atleten waren: Julie Rummens 2'39"95 en Wouter Thys in 2'32"38 bij de cadetten. Bij de scholieren kregen we volgende tijden: Tinne Van Goidsenhoven 2'21"39, Barbara Aerts 2'30"67, Hugh Huntington 2'05"90, Hugh Garnett 2'11"49 en Sam Evans in 2'15"86. In de 200m liep Evelyne Vanattenhoven 29"71 en Vincent Boeckx 25"83. 
De volgende dag (zaterdag 1 mei) in Duffel liep Willem Abts zijn 300m in 38"22 en Lesley Trappeniers kwam in actie in de 1000m die ze liep in 3'19"17. Bij het discuswerpen kreeg Kathleen De Wolf 29m88 achter haar naam. (Info: Guy)

En op diezelfde dag van de Arbeid stond in Knokke de tweede wedstrijd van de Run Classics Vlaanderen op het programma, met bijna 2000 deelnemers die er de 10km voor hun rekening namen. Net zoals één week voordien tijdens de Nike 5 km-Start To Run te Antwerpen, werd Corinne Debaets ook nu weer tweede na Kim Offergeld. In Antwerpen maakte Corinne zelf het tempo hard tot voorbij halfweg, maar moest dan haar meerdere erkennen in Kim. In Knokke, over de dubbele afstand, pakte Corinne het anders aan en volgde ze 6 kilometer lang favoriete Offergeld. Daarna schudde ze zelf aan de boom en ei zo na leek een verrassing in de maak. Op de eindversnelling van Offergeld, zo'n 500m voor het einde, had Corinne geen antwoord meer en moest ze aan de eindstreep zo'n 8 seconden toegeven. De tijd van Corinne...34'04" en de atletes nà haar: oa. de zusjes Verthé, Sylvie Mulle, Stephanie De Croock en Sandra Van den Haesevelde. Uiteraard verstevigt Corinne haar tweede plaats in de voorlopige tussenstand van dit regelmatigheidscriterium. Overigens werd onze Master van het Jaar er op de fiets voortreffelijk geassisteerd door Bernadette Jansseune die in haar geboortestreek de taak van coach op zich nam...

Eerste bezoek aan avondmeeting zit er ook op (Tessenderlo, 21 april)
Bij redelijke goede weerstomstandigheden (alhoewel er tijdens de hordewedstrijden nogal wat wind stond) kwamen een hele reeks DCLA-atleten in actie in Tessenderlo.Het programma begon met de 400mH en 300mH. Aangezien er verschillende trainers met hun  atleten daar waren, hadden we ook een behoorlijk aantal hordelopers in de startblokken. Maarten Ferket en Jurgen Wandels mochten de spits afbijten in hun 400mH. Maarten trok van bij het begin stevig door en haalde de finishlijn in 54"97. Jurgen had duidelijk nog de schoolvakantie in de benen en eindigde in 62"85. Bij de scholieren jongens kwamen de gebroeders Argos en Bert Boulanger in actie. Bert was duidelijk niet gewoon een 400mH te lopen en kwam in de laatste rechte lijn ten val, krabbelde overeind en haalde toch nog 64"96. Ondertussen was Thomas al aangekomen in 62"51 (ondanks een hapering op de laatste horde), en even later kwam Simon over de eindstreep in 68"75.Dan was het de beurt aan de meisjes met Inde Van Dooren en Hanna Aerts die in een rechtstreeks duel hun wedstrijd mochten afwerken. Voor Inde een eerste wedstrijd over 400mH die ze beëindigde in 83"66 (en dus PR), waarbij duidelijk werd dat vooral aan de tweede helft moet gewerkt worden. Hanna heeft dit jaar vooral haar zinnen gezet op haar studies, maar liep toch een heel goede wedstrijd tot aan de 300m. Dan kwam de tegenwind en de iets mindere specifieke conditie en eindigde ze tenslotte in 73"76, wat dus gezien de omstandigheden goed was.Bij de cadetten en hun 300mH kwamen ook de jongens eerst aan de beurt. In zijn reeks ging Yannick De Witte er als een speer vandoor en finishte dan ook in 43"19. Gerrit de Moor had minder geluk in zijn reeks en moest dan ook de strijd staken. Bij de cadetten meisjes moest Vreni Roesems de clubkleuren verdedigen. Ondanks een lichte twijfeling op de eerste horde eindigde ze toch sterk in 47"48 (nieuw PR). Van het verdere verloop kwamen er maar langzaam uitslagen te voorschijn, maar toch nog enkele resultaten weergeven van de 200m waar Vreni na haar 300mH toch ook nog van start ging en met een nieuw PR van 27"63 een geslaagde avond mocht afsluiten. Daarna was het eindelijk de beurt aan Stephanie Herssens die met een zeer snelle bocht ook een PR mocht vieren op de 200m, nl 26"59. direct na de aankomst moest ze zich naar het hoogspringen begeven waarin ze 1m35 behaalde, maar daar zit duidelijk nog meer in. (info:Gunther)

DCLA-vrouwen pakken eerste nationale zomertitel tijdens Ekiden (Brussel, 18 april)
DCLA-vrouwen pakken de eerste Belgische Rkiden-titel en -record in Brussel. Vlnr. Linde Wyseur, Veerle Van linden, Corinne Debaets, Liesbeth Van de Velde, Elke Van Hoeymissen en initiatiefneemster Sylvie Ameloot.Wat begon als een eerder ludieke onderneming, eindigde met een Belgische kampioenstitel... Zondag stond in de buurt van het Brusselse Beursgebouw het allereerste BK Ekiden op het programma, een aflossingswedstrijd over de marathonafstand, verdeeld over zes atleten. Het geheel kaderde in het prestigieuze ING-project en vermits Sylvie Ameloot daar tewerkgesteld is, maakte zij al heel vroeg enkele andere trainingspartners warm voor het gebeuren... In Brussel bleek het Ierse en het Schotse (nationale) team al snel een maatje te sterk voor de rest. Kapitein Sylvie nam haar verantwoordelijkheid en tekende voor de aanvangsronde van vijf kilometer. Als 800m-loopster deed ze dat niet slecht, want na de reeds eerder genoemde teams gaf zij het lint door aan Linde Wyseur in vijfde positie, maar wel als eerste nationale clubploeg. Linde hield over haar tien kilometer knap stand en toen ze na minder dan veertig snelle minuten afloste aan Liesbeth Van de Velde, had ze de achterstand mooi weten te beperken. Liesbeth trok op zoek naar het Franse team tijdens haar vijf kilometer en had een flinke hap uit de achterstand weggeknabbeld toen ze Corinne Debaets op pad stuurde voor de volgende etappe van 10 kilometer. Corinne dichtte vrij snel de kloof op de Franse loopster en bracht DCLA zo naar plaats vier. Tijdens de slotfase van die 10 km kwam warempel de nationale Belgische ploeg binnen het vizier. De volgende etappe was voor Veerle Van linden. Een beetje met (gegronde) schrik, want sinds zaterdag was Veerle officieel mevrouw Wouter Degroote geworden en het huwelijksfeest duurde tot in de vroege ochtenduurtjes. Maar Veerle kent haar eigen grenzen niet, zelfs niet na een superkorte stoere nacht. Net alsof ze haar WK-conditie nog wat bijgescherpt had - tussen het hele drukke voorbereidingsprogramma van haar huwelijk in - ging ze op en over de Belgische ploeg en meteen liep DCLA als 3de ! Toen al was het zeker dat geen enkele nationale clubploeg de titel nog kon afsnoepen. Met een handvol seconden voorsprong vertrok Elke Van Hoeymissen voor de slotetappe van 7,2 km. Elke moest nog enkel Anke Van Campen (voor de Belgische ploeg) laten terugkeren, maar hield heel knap stand, moest geen bedreiging van de Françaises vrezen en finishte op een kleine 100 meter van de Belgische ploeg op de 4de plaats. De eerste nationale titel van het zomerseizoen is dus al binnen... De totaalchrono (2u36'34") zal meteen ook de boeken ingaan als het eerste Belgisch Ekiden-record voor clubploegen. Ter vergelijking: enkele jaren geleden liep een ander Belgisch team in Japan een tijd van 2'25'54".
De titel bij de mannen ging naar een sterk team van CA Brabant Wallon, maar de totaaloverwinning ging naar een Belgisch team van Nike. Daar zorgde Ridouane Es-Saadi voor een snelle opening en bracht hij zijn Nike-makkers in een riante uitgangspositie toen hij in de sprint afrekende met een sterke Ierse loper.

Verkleumde meisjes cadetten op het podium te Oostende.Maar ook in Oostende werd er zondag afgelost, tijdens de jaarlijkse Wellingtonestafetten. Het was er koud en onze deelnemers bevroren er, regenden ook helemaal uit om nadien nog eens flink in de wind te onderkoelen. Toch mochten de resultaten best gezien worden: de miniemen meisjes (13 teams) werden 2de ; de miniemen jongens (13) 7de ; de cadetten meisjes (15) ook al 2de, met andere ploegen als 13de en 14de ; de cadetten jongens (16) 9de en de sterkeDe scholieren jongens hadden na hun zege in Oostende iets minder problemen met de koude... scholieren jongens wonnen hun wedstrijd ! Guy geeft ons volgend relaas...Deze aflossingen van de 48ste editie vonden plaats in een koud Oostende en werden geteisterd door felle wind- en regenvlagen (zie je aan de verkleumde cadetten meisjes op het podium voor hun 2de plaats). Zij moesten nipt onderdoen voor AC Lebbeke (4 tienden) maar waren wel fier over de geleverde prestatie, volgende DCLA-ers kwamen in actie : Julie Rummens, Evelyne Vanattenhoven, Vreni Roesems, Elise Robben, Anne Piron en Ine Broos. De scholieren met Willem Abts, Bert Boulanger, Antoine Huberland, Michel Basemans, Kim Ruell en Vincent Boeckx deden beter dan verleden jaar:  van 2 naar 1. Willem gaf met voorsprong de stok door aan Bert en die voorsprong werd verder uitgebouwd door Michel in zijn 800 en Vincent kon  ruim afgetekend als laatste zijn 200m afleggen. Ook nog te vermelden is de 2de plaats voor de miniemen meisjes, die gisteren in Leuven onder betere omstandigheden, voor mooie prestaties zorgden tijdens de jeugdmeeting. De terugreis verliep wel met problemen: de bus moest voor Gent reeds naar de kant voor te hoge temperatuur om dan definitief te stoppen in Groot Bijgaarden. Iedereen moest wachten op een andere bus die inderhaast werd opgeroepen ...

Geen gemiste start voor de werpers ! (17 april)
Joris Windey: meteen PR 400m in Vilvoorde ( Foto Koen)Loïc Lemaître gaf eind maart al het voorbeeld hoe het moet. En de andere werpers volgen. Na 3 weken hard trainen met oa. 2 stages zat Catherine Timmermans niet zo fris meer maar Catherine had toch zin in een wedstrijd. Te Eeklo wierp ze haar kogel 12m83 ver, die prestatie is goed voor een Vlaams-Brabants record (en dus ook DCLA clubrecord) bij de juniores. (Info: Herman)

In Vilvoorde zullen ze ook wel geweten hebben dat DCLA er was. Kathelijne Polspoel knoopte na bijna een jaar inactiviteit opnieuw met de competitie aan. Ze liep een bevredigende 61"25 op de 400m. Joris Windey brak op dezelfde afstand al onmiddellijk zijn PR, 52"12 of 36 honderdsten sneller, en dat met alleen uithoudingstrainingen en langer pistewerk. Beiden werden 2de. Abush Carkett startte als eerstejaarsjunior in de eerste reeks 800m, met als doel de snelheid en de weerstand te testen. Hij traint vooral voor 3000m en 5000m. 't Werd meteen een schot in de roos. Reekswinst en een PR, 1'57"76, of 75 honderdsten sneller. In de 2de reeks rondde tweedejaarsjunior Jan Wera zijn eerste officiële pistewedstrijd af met winst en uiteraard een PR, 2'07"99. En Jan kan zeker sneller, eens de ervaring er is. Hugh Huntington had nog niet echt het goede wedstrijdritme voor de 1500m. Onze Britse scholier liep 4'24". Jeremy Van Ophem had alleen zichzelf en de wind als tegenstander op de 3000 meter. Tot aan de twee kilometer liep het goed. Maar dan kraakte Jeremy en kwam uit in 9'06'53. (Info: Koen)

Een week eerder - in Alken op 12 april -  waren ook al de hamerslingeraars actief. Sarah De Coster won met een worp van 42m26 en broer Tim werd er 2de met 52m36. De interclub komt dichterbij...

En trainer Bert Van der Linden heeft nog volgende mededeling: "Ik heb reeds heel wat jongere atleten aangesproken in verband met een mogelijke atletiekmeeting te Waalwijk in Nederland op 4 juli ek. De verantwoordelijke inrichter meldt mij nu dat deze meeting jamDe groep Vittelatleten op de trappen van hun verblijf...mer genoeg wordt afgelast omwille van het kampioenschap voor jongeren dat diezelfde dag in Nederland wordtDe groep van Vittel op de trappen van de indoorhal georganiseerd."

De traditionele Paasstages werden al-dan-niet afgewerkt met een flinke hoeveelheid regen, maar gelukkig ook met een zonovergoten gedeelte. De traditionele Vittelstage ontbrak uiteraard niet op het menu: trainer Guy Vanwijnendael en vrouwtje Landa hielden er onder hun beidjes een enthousiaste groep van bijna 50 - voornamelijk lopers - in bedwang. Samen met een groep van RC Tienen, werden er daar heelwat kilometertjes afgelegd. Anderen zochten het een ietsje verder: zo waren Loïc Lemaître, Jonas Van Campenhout, Davy Segers, Sigrid Vanden Bempt, Koen Dillen en Ridouane Es-Saadi in het Portugese Monte Gordo aan de slag en in eigen midden stond Theo Van Moer klaar voor zijn ministage. Er werd alvast veel gezweet en dat brengt later ongetwijfeld de nodige lijntjes bij aan deze website...

Ga naar winter 2003 (deel 6)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...