Sarah De Coster: clubrecord in Leverkusen Dames hameren er flink op los ! (Aalter-Leverkusen-Torhout, 08 augustus)
Zondag later waren Sarah en Tim De Coster aan de slag met hun hamer in Leverkusen: resultaat was een nieuw club- en Vlaams-Brabant record voor Sarah: 45m89 (!) en Tim keilde het zware tuig 52m02 ver. Master Kathleen De Wolf moest niet onderdoen in Aalter en paste er de masterlijsten aan tot 43m22. Bij al dat hamergeweld kon uiteraard ook Fredje Neys niet achterblijven: zondag verbeterde ze haar eigen clubrecord in Torhout tot een verre 43m95. Dat is de 4de Belgische prestatie aller tijden Nog twee goede resultaten van dit weekend: cadet Bjoke Adang sprong over 1m80 in Sint-Truiden zondag en Johan Mordijck haspelde vrijdag 6 augustus een 300m af in 35"14.
Nog op zondag in Sint-Truiden werkte Hilde Bottin verder aan haar opmars om de Master-clubrecords W40 op te peuzelen: ze liep de 200m in 28"56 (dat is zelfs een W35+ clubrecord !) en ze sprong 4m53 ver. Meteen haar derde record W40, na het hinkstapprestatie van 10m20 tijdens de EK Masters te Aarhus, een prestatie die haar meteen ook een bronzen medaille opleverde. We vermoeden dat Hilde het bij die drie niet gaat laten...

Persoonlijke en clubrecords in Brasschaat en Lommel (7 augustus)
Jesse, hier aan 't werk in de ijle hoogte van St.Moritz, plukt daarvan nu de vruchten oa. dankzij een PR 10.000m in Brasschaat. Dat de Kempense bossen inspirerend werken als er moet getranspireerd worden, is algemeen Het trio dat in Lommel hun PR verbeterde of evenaarde: toevallig allemaal van DCLA... Vrnl: Elke, Sylvie, Corinnebekend. Zeker als ook het zomerweer wat wil meewerken. De Brasschaatse EAP-meeting van zaterdag - zonder twijfel de sterkst bezette Flanders Cup meeting ooit - was daar een sprekend voorbeeld van. Slechts enkele Belgen konden op het roze ovaal, temidden een groot park en bos, een plaatsje veroveren in een deelnemersveld dat makkelijk het nationaal kampioenschap overstijgt. In de afsluitende 10.000 meter - de allereerste van een FC - moest Jesse Strooobants optornen tegen een hoop buitenlands geweld, waarvan een gedeelte op zoek ging naar een laat Olympisch minimum. Jesse klampte in de aanvangskilometer nog flink aan, maar het tempo lag zo hoog dat hij al snel alleen op zichzelf aangewezen was. Gevolg: 8 kilometer solo, afgerond na 29'05"36: een nieuw PR én uiteraard een beste Vlaamse prestatie tijdens een Flanders Cup. "En deze keer wél tevreden", aldus een opgetogen Jesse die stilaan de vruchten plukt van zijn investeringen en nu nog slechts 7 clubgenoten voor zich ziet op de DCLA-lijst aller tijden. Vroeger op de avond had Liesbeth Van de Velde een gevleid plaatsje gekregen in de A-serie van de 1500m. Haar eerste rondje maalde ze aan de staart van de bende nog af beneden 67", maar daarna stond ze er net als Jesse helemaal alleen voor. In de laatste rechte lijn kon ze dankzij haar eindschot nog één Franse concurrente remonteren, maar dat gebeurde allemaal heel ver na de top vier die beneden 4'08" finishten. Toch was er heel goed nieuws voor Liesbeth, want in 4'20"88 verbeterde ze in deze solotocht haar PR - vorig jaar in dezelfde meeting - met bijna één seconde. Dat is de vierde DCLA-prestatie ooit en daarmee komt ze als 46ste in de Belgische ranglijst aller tijden. Bekijk hier de resultaten.
Even voordien stond in Lommel - ook al temidden van het Limburgse dennengroen - de klassieke 1000 meter - op de atletiekagenda. DALO Lommel, vroeger nog een onderafdeling van DCLA, mocht dus ook enkele atleten uit de 'moederclub' ontvangen. Grootste blikvanger werd evenwel discuswerpster Katrien Van de Broeck, die met een geweldige worp van 43m62 haar eigen clubrecord met bijna twee meter verbeterde ! Da's goed voor een 36ste plaats op de nationale allertijden lijsten. Katrien werd daarbij 2de na een Nederlandse topper en het kan nog beter, want het was tussen het Limburgse groen zo goed als windstil en daarvan houden zwevende discussen niet zo. De 1000 meer zelf leverde bij de vrouwen een compleet DCLA-podium op. Sylvie Ameloot knapte al het werk op: ze hield er een zodanige vaart in dat niemand kon helpen in het tempowerk. Tot in de laatste rechte lijn uiteraard: toen kwam diesel Corinne Debaets haar superhaas aflossen en won ze de wedstrijd in een ruim BR W40 van 2'51"08. Sylvie zelf hield er een dik PR van 2'52"41 aan over en Elke Van Hoeymissen werd na een sterke koers beloond met 2'52"82, amper een fractie boven haar PR. Samen met de 2'50"05 van Liesbeth Van de Velde, vormen dat de vier beste Belgische 1000m-prestaties van het ogenblik ! Bij de mannen probeerde Joris Windey zijn uitstekende conditie te verzilveren: het werd een 6de plaats in 2'34"80, even verder gevolgd door Gert Bamps (9de in 2'39"17). Bij de masters mengde Guido Verdeyen zich in de strijd voor het podium, met een 3de plaats in 2'46"85 tot gevolg. Georges Put haalde 3'25"90. Yannick De Witte (200m in 25"24 en 5m44 ver) en Gertjan Meynen (27"58 en 4m86) waren er aan de slag bij de cadetten. Bekijk hier de resultaten.

Bronzen Dieter Jaspers bij Vlaams kampioenschap meerkampen (Dilbeek, 31 juli - 01 augustus)
Dieter Jaspers heeft de bronzen medaille behaald op de Dilbeekse meerkampen bij de scholieren, dat tevens geldt als Vlaams en provinciaal kampioenschap waar hij de titel haalde met een totaal van 5.159 punten (negenkamp). Hij lukte mooie PR's in : 100m in 11'53 (overwinning); polsstok over 4.33m (overwinning); 110mH in 15'85; hoog over 1.73m. Verdere uitslagen ook nog: ver in 6.16m (overwinning); kogel 9.98m; discus 23.00m en speer 26.90m. De afsluitende 1500m liep hij in een mooi PR van 4'37"99, de 4de tijd op de 24 deelnemers !
Zaterdag was Dieter alleen aan de slag. Zondag waren er op het Roelandsveld toch enkele clubgenoten meer te zien. Tine Mommen werd 5de met 3 PR's. Benoit en Denis Hanjoul waren eveneens van de partij. Bij de masters hebben An Vanhellemont en Ingrid Ceuppens ook deelgenomen. An, voor het eerst op de 80mH, bleef onder de 17seconden en in de volgende reeks lukte het niet zo goed met Ingrid want ze kwam boven de 22 seconden uit. Een slechter begin kon niet en met het hoog was het al niet veel beter: 1m14. An werd wel Vlaams Brabants kampioene W40.

Goedele wint de B-serie 800m in Lebbeke DCLA-ers tijdens de Gouden 800m (Lebbeke, 01 augustus)
Sylvie: 2de bij de Gouden 800m. Daags na de Nacht is het niet makkelijk om een competitie van hoog niveau in elkaar te boksen en dat moesten ook de organisatoren van de 25ste editie van de Gouden 800m ervaren. Toch brachten enkele clubgenoten het er goed van af in Oost-Vlaanderen. Goedele Van Orshoven won een masterreeks in 2'43"51 en Koen De Ridder werd wat ongelukkig ingedeeld in reeks twee bij de seniores, waar hij 2de werd in een behoorlijke 2'01"67. In die A-serie kon Wouter Degrootte beslag leggen op een knapppe 5de plaats in 1'59"36, zijn beste seizoenstijd. In de vrouwenreeks liefst drie DCLA-dames aan de start. Sylvie Ameloot knapte haar deel van het kopwerk op en finishte als 2de in 2'14"26. Even verder miste Elke Van Hoeymissen als 4de nipt het podium in 2'17"17, niet slecht voor een lange afstandspecialiste. Marijke Cauwenbergh werd 7de in 2'21"15. Volledige resultaten op de site van AC Lebbeke...Opnieuw Belgisch record voor Sigrid ! (Heusden-Zolder, 31 juli)
Jeremy Van Ophem op weg naar een PR 800m, hier gevolgd door Marc Dannis. Het werd in Heusden-Zolder die laatste julidag een lange, warme, maar o zo genietbare atletiekhoogdag in het Stadion De Veen. Heelwat clubgenoten stonden er ook op het bloedhete tartan en de meesten onder hen pakten er uit met hele knappe resultaten. In de eerste plaats zonder twijfel Sigrid Vanden Bempt, die er in een heel sterk bezette 3000m steeple haar Belgisch record aan flarden liep. En dat gebeurde voor haar in bijzonder ongunstige omstandigheden, vermits haar schoonvader enkele dagen voordien aan een slepende ziekte overleed. Sigrid lukte na een hele sterke laatste kilometer een tijd van absoluut wereldniveau: de nieuwe maatstaf staat nu bij 9'35"28, zeven seconden beter dan voordien en goed voor een voorlopige toptienplaats in de wereld. Sigrid werd daarenbovenPieter Windey (links) op weg naar een verpulvering van zijn PR 800m. Naast Pieter ook nog Hugh Huntington en daarachter volgt Michel Basemans. beloond met een 3de plaats, waardoor ze meteen één van de schaarse landgenooten werd die op het internationale Limburgse podium mocht plaatsvatten. Slechts één andere clubgenote in het hoofdprogramma: net als Sigrid, kwam ook Corinne Debaets terug vanuit hoogte in Sankt-Moritz. Het deelnemersveld in De Veen was voor haar uiteraard té internationaal om een rol van betekenis te spelen, maar Corinne kon zich mooi handhaven in een klein groepje aan de staart van de 30 (!) deelneemsters. Uiteindelijk moest onze Master het in de eindsprint nog afleggen tegen haar buitenlandse metgezelinnen, maar haar chrono van 16'11"90 overtrof de stoutste verwachtingen: een nieuw BR W40 met liefst 16 seconden en de tweede tijd ooit uit haar (lange) loopbaan ! In het naprogramma stonden ook nog heelwat DCLA-ers in de series 5000m. Blikvanger werd hier Jesse Stroobants (ook met Zwitserse hoogtelucht in de longen), die na een moeilijke en onregelmatige koers voor het eerst in zijn loopbaan beneden de 14 minuten dook: 13'57"72 wezen de stopwatches aan, en Jesse - we kennen hem een beetje - was natuurlijk niet helemaal tevreden met die knaltijd en belooft nog beter ! Wouter Huybens nam de laatste reeks voor zijn rekening tot 50m voor het einde, en werd 2de in een nieuw PR van 14'38"62, terwijl zijn nonkel Marc Ruell even later een behoorlijke 15'22"70 neerpootte (CR M45).
In het eerste nummer van het hoofdprogramma - een B-serie van de 1500m - waren de verwachtingen hooggespannen voor Liesbeth Van de Velde, maar al na 50 meter werd onze jonge belofte genadeloos tegen het tartan gesmakt en toen ze terug recht krasselde, was ze al hopeloos op achtervolgen aangewezen. Ze remonteerde nog enkele loopsters, maar verder dan een 12de plaats in 4'32"53 raakte ze niet. Toch maar oppassen met Liesbeth, want een gekwetste (geschaafde) Leeuw klauwt nadien des te scherper...
Kim Ruell valt aan tussen een hoogstaand gezelschap. Merk in de rehterbovenhoek hoe DMac alles van dichtbij volgt. (Foto:Guy) Trainer Koen Huybens vertelt ons meer over het wedervaren van zijn atleten: Pieter Windey bracht, na een sterke wedstrijd, zijn PR op 2'01"54 op de 800m. Dat is een verbetering van 6 seconden ! Die race was door Hugh Huntington op gang getrokken. Hugh bekocht zijn snelle eerste ronde, mispakte zich wat want hij had nog wat vakantiebenen. 2'03"46 is dan nog goed voor hem. Joris Windey wou op de 800 niet onderdoen voor zijn jongere broer. Hij pitste een forse 2"05 van zijn PR en bracht dat zo op een mooie 1'53"05. Even verder lukte de een jaar jongere junior Koen Vanbrabant 1'57"25. Jeremy Van Ophem liep een 800m om eens te zien wat de weerstand gaf. Ook een PR van ongeveer een seconde, en dat staat nu op 1'56"81. Tot in de laatste bocht hield Marc Dannis hem gezelschap, maar Marc moest zich tevreden stellen met 1'59"50. En nog in de 800m verbeterde ook Kathelijne Polspoel haar PR in een wedstrijd waarin ze eerder wat moeizaam op snelheid raakte. 2'13"07 is toch 1"87 sneller dan het PR gelopen op de Meeting voor Mon. Juniore Sarah Verjans kon in deze serie haar wagonnetje aanpikken en finishte nog binnen 2'20": 2'19"37. Joris, Jeremy en Kathelijne hebben hun stage in het Zwitserse Macolin, waar ook Marijke Cauwenbergh bij was, duidelijk goed verteerd. In de nevenreeksen 1500m kwam ook Peter Van Mechelen in actie: hij lukte 3'54"42.
Ook de Leuvense jongere atleten liepen naar mooie resultaten en dat weten we dankzij Guy Vanwijnendael. Zo mochten Lize Bollen, Sarah Van Eynde, Yannick De Witte en Kim Ruell naar het podium. Lize verbeterde zich van 2.17.19 tot 2.14.65 en werd derde. Sarah mocht met haar 2.24.67 als tweede op het podium. Bij de jongens werd Yannick derde in 2.06.48. Kim liet zich niet imponeren door al de kleppers rond zich en met één versnelling in de laatste rechte lijn gaf hij iedereen het nakijken om te eindigen in 1.57.78. In deze reeks liep Willem Abts naar 2.04.23. In een andere reeks en tussen twee andere DCLA-ers liep Michel Basemans naar een nieuwe besttijd van 2.03.79. Bij de cadetten meisjes van ‘89 liep Katherine Cunningham naar 2.29.86 en kreeg Evelyne Vanattenhoven 2.33.13 achter haar naam. Ook enkele Leuvense miniemen waren aanwezig om hun 1000m te lopen : hier hun mooie resultaten: Deboth Eline in 3.17.73, Mommens Tine 3.19.08 en Vanattenhoven Matthias in 3.12.62 en de enige aanwezige pupil Chiel Poffe liep 3.28.10. Hier kan je alles ook zelf nog eens rustig uitpluizen...
Fredje Neys zocht in Melle het hamerslingercentrum op en onze cadet heeft zich die trip niet beklaagd, vermits ze er met 42m71 een nieuw provinciaal- en clubrecord realiseerde ! Meteen het 30ste verbeterde clubrecord deze zomer.

Kathleen, Bert en Hilde met Europese medailles ! (Aarhus/Den, 22 juli-01 augustus)
Onze masters waren aan de slag in het Deense Aarhus, waar tot 1 augustus de Europese Masterskampioenschappen op het programa staan. Onze rijpere clubgenoten brachten het er schitterend van af. Kathleen De Wolf slingerde haar hamer naar 42m15 en die afstand bleek goed voor brons. Ook in het 'gewichtwerpen' - het wegslingeren van een negen kilogram zwaar tuig - veroverde Kathleen brons met een worp van meer dan 13 meter. Daarnaast werd Kathleen nog 9de in het kogelstoten. (9m52) en 5de in de werpvijfkamp (3.204p): dat is meteen een nieuw Belgisch W35-record ! Tijdens die vijfkamp slingerde ze het zware gewicht liefst 13m93 ver. Haar andere prestaties: speer 23m28, hamer 41m50, kogel 9m62 en discus 29m51. Bert Vanderlinden nam er deel aan het hoogspringen. Bert heeft na zijn afscheid als hoogspringtrainer zijn tijd zeker niet verloren, want in Aarhus klaarde hij 1m42 en daarmee stond Bert op de zilveren podiumplaats en verbeterde hij ook zijn eigen BR M70 ! En ook Hilde Bottin zorgde voor een bronzen medaille. Ze spaarde zich voor het hinkstap en liet de horden opzij. Dat loonde, want met 10m20 mocht ze op het Europese ereschavotje en stelde ze meteen een club- en provinciaal record in ! Zoek hier naar de resultaten...

Titel plus vier medailles en een hoop ereplaatsen bij de BK AC (Brussel, 11 juli) Ridouane geniet van zijn eerste pistetitel AC: links zijn clubmaat bij Atletiek Vlaanderen, Tim Clerbout, die zorgde voor een adembenemende eindsprint; rechts Ridouanes trainingsmakker Dries Busselot die helemaal onverwacht naar het brons sprintte.
Het hamerpodium, met Sarah (links) en Kathleen (rechts) !Eigenlijk zouden deze kampioenschappen in de nationale belangstelling moeten staan, maar dat kon men traditioneel niet zien aan de publieke belangstelling - evenmin aan de aandacht die onze nationale 'sport'zender hiervoor wilde uittrekken - plus daar bovenop dan nog weinig tot geen belangstelling voor de kampnummers in het stadion zelf. Kogelstoters die moesten aantreden op een ijsbaan en hamerslingeraars die verbannen worden naar een andere locatie. Springers en werpers werden amper vernoemd, laat staan dat men daar op de hoogte bleef van het wedstrijdverloop... Dat alles nog gekruid met kille maar droge weersomstandigheden. Zowaar een herfstnamiddag, maar dit was dus wèl het BK 2004. Toch deden onze Leuvense atleten het zeker niet slecht met één nationale titel, drie zilveren plakken en een bronzen medaille. Plus nog drie extra vierde plaatsen en drie clubrecords... Het is ooit al veel slechter geweest.
W
e beginnen met de jongste uit het gezelschap namenlijk Loïc Lemaïtre die onverwacht zilver pakte in het speerwerpen met zijn 60m94 tevens een nieuwe PR. Loïc werpt normaal met een 700gram-speer. Nu dus al de tweedebeste van het land met de 800 gram...
Voor het andere zilver en brons moesten we even naar Neerpede: daar wierpen onze hamerslingeraars voor de nationale titel, zilver was er voor Sarah De Coster met een worp van 45m08: tevens een nieuw clubrecord juniores en AC. Voor master Kathleen De Wolf was de 43m05 niet alleen goed voor een beste jaarprestatie, ze veroverde er ook brons mee. Tim De Coster wierp bij de mannen 51m30 en werd met deze worp vijfde.
Besttijden werden er genoteerd in een heel hoogstaande 5000m voor Veerle Van linden die met haar 16.05.91 net naast het podium viel, terwijl Sigrid Vanden Bempt net naast die hoogst haalbare plaats viel, maar met haar 15.58.15 liep zij wel het vorige clubrecord met meer dan 20 seconden naar de vergeethoek. Ook Veerle bleef daar trouwens nog ruim onder.
Wel een Belgische titel voor Ridouane Es-Saadi in de 1500m: zijn eerste outdoortitel voor hem in de zomer, na één indoor en drie veldlooptitels. Zoals verwacht werd dit geen wedstrijd waarin besttijden werden gelopen. na een tactisch zenuwachtig gedoe, was het in de laatste rechte lijn die de kampioen moest aanduiden. Hier beschikte Ridouane over het scherpste eindschot in een tijd van 4.01.04. Amper drie hondersten sneller dat zijn Atletiek Vlaanderen-teamgenoot Tim Clerbout, die mee vooraan de koers bepaalde.Te vermelden is de derde plaats van Ridouanes trainingsmakker Dries Busselot.
Andere finalisten in de loopnummers waren er voor Koen Dillen in de 800m (1.55.56) en een zevende plaats. Rare wedstrijd bij de vrouwen in de 1500m waarin Veerle Dejaeghere met een snelle start iedereen verraste. We kregen Mieke Geens als eerste achtervolger en Liesbeth Van de Velde moest al heel wat meters goedmaken en liep eenzaam op de derde plaats. Ze werd op 500m van de meet echter bijgehaald door een trio dat meestreed voor het brons. In de laatste 150m moest ze zich na een moedige wedstrijd gewonnen geven als 4de in 4.22.63, haar tweede beste tijd ooit. Djoere Gaublomme kon zijn gisteren gelopen tijd in de 110mH niet verbeteren, het werd een zevende plaats in 15.81. Hetzelfde gebeurde met Maryam Amellal in haar 400mH: vijfde plaats in 62.04. Ook Jeremy Van Ophem kwam in actie in de steeplechase, hij bleef met zijn 9.43.09 nog een eind verwijderd van zijn vorige besttijd, maar Jeremy was er best tevreden mee.
In de werpnummers kreeg Catherine Timmermans haar kogel 12m26 ver, tussen de elf finalisten werd zij zevende maar wel eerste juniore. Katrien Van de Broeck liet een knappe 41m01 noteren met haar discus en kwam daarmee op een sterke vijfde plaats in een dicht aan elkaar gewaagddeelnemersveld. Steven Taeleman, vorige week al goed op dreef in Vilvoorde, geraakte nu met de polsstok over 4m40 en pakte de zevende plaats. Alle resultaten hier te bekijken... (Info: Guy)

Loïc: dé grote verrassing: als scholier met zilveren speermedaille AC ! Sigrid en Veerle op weg naar Zilver en een 4de plaats. Allebei bleven ze ruim beneden het clubrecord ! Liesbeth moedig op zoek naar brons. Uiteindelijk wordt ze 4de op een zucht van haar PR ! Maryam Amellal: knap 5de !

Vijf van de negen naar de finale (Brussel, 10 juli)
Zaterdagnamiddag werd een hele reeks schiftingen afgewerkt in het Koning Boudewijnstadion. Daar werd bepaald wie zondag mag terugkomen voor de finales vanMarc Dannis voert zijn serie 1500m aan. de Belgische kampioenschappen alle categorieën. Negen Leuvenaars traden ook in de arena en het begon goed voor DCLA met een knappe 2de plaats van Maryam Amellal in de 400mH. In 61"96 leverde ze de 3e tijd van alle deelnemers af. Op de VAL-kampioenschappen kwam ze tot haar beste seizoensprestatie en hopelijk verbeterd ze die in de finale op zondag met een extra medaille als beloning. Djoere Gaublomme werkte zijn 110mH-serie af in baan 8: hij werd op een kletsnatte baan 6de in zijn serie, maar de 15"55 gaven hem zondag nog het 9de finaleplaatsje. Zijn 15"55 zijn een PR met 17 honderdsten en hij blijft zo net boven het junioresclubrecord van Michel Boels (15"3 in 1977). Zondag met wat rugwind en zon, kan dat record sneuvelen. In de eerste reeks 800m vrouwen moest een zieke Marijke Cauwenbergh met ongelijke wapens de strijd staken. In de andere serie leek Sylvie Ameloot op een finaleplaats af te stevenen, maar de 2'14"86 (5de) betekenden de 10de tijd, exact 26/100sten te weinig voor de finale. Koen Dillen verging het beter in zijn 800 meter. Dicht in de buur van Tom Omey, trok Koen zich op naar een scherpe tijd en die kwam er dan ook met 1'52"70: net de 9de tijd (één buitenlander inbegrepen). Restten nog de 1500m, met Elke Van Hoeymissen die in de eerste serie nooit in haar ritme geraakte en als 8ste (4'48"18) geen kans op een finaleplaats kreeg. Weinig problemen voor Liesbeth Van de Velde in de andere serie: ze bleef netjes in het spoor van Mieke Geens en bolde als 2de over de eindmeet (4'37"34). Bij de mannen moest Marc Dannis in de A-serie voorwaar een deel van het kopwerk opknappen, maar finishte uiteindelijk als 12de in 4'10"38. Geen problemen voor Ridouane Es-Saadi in de daaropvolgende reeks die hij van begin tot einde domineerde in 3'52"34. Bekijk hier de resultaten...

Koen Dillen op weg naar de 800m-finale Sylvie Ameloot in de gietende regen tijdens haar 800m-serie. Liesbeth Van de Velde controleert haar 1500m-serie Ridouane Es-Saadi controleert makkelijk de tweede reeks.

DCLA niet onopgemerkt tijdens BK 10.000m (Woluwe, 07 juli)
Jesse volgt Tom Van Hooste en gaat Hans Janssens vooraf. Aan de finish van het BK 10.000m zou de volgorde identiek zijn.Mounia gangmaakt Corinne tijdens de openingsronden.Voor een keer spaarden de weergoden het Fallonstadion te Woluwe. Tussen wolkbreuken en wateroverlast waren de deelnemers en toeschouwers komen aanreizen vanuit heel België, maar wonder boven wonder klaarde de hemel na het steeplekampioenschap open en werd het een Scandinavische avond, waarbij de felle wind zelfs tijdens het vrouwenkampioenschap helemaal ging liggen. Eerst waren de masters M40-M45 aan de beurt, met liefst vier clubgenoten. Vrij snel moest een geblesseerde Jo Van Eynde aan de kant en even verder kwam ook Ferdi Put uit koers. Marc Ruell had zich toen al vooraan de M45-ers genesteld en vocht samen met Alex Hagelsteens en Filip Van Haecke voor de medailles. Gewezen clubgenoot Alex kwam ook naar de kant maar Marc moest nog voor halfweg de sterke Filip laten gaan en haalde moeizaam het einde met zilver - en een nieuw CR M45 (33'03"7) als beloning. Thierry Huberland kon in de laatste ronde de 5de plaats opeisen.
Net zoals de vorige jaren, startten de vrouwen masters en seniores samen. Uiteraard komt dat Corinne Debaets goed uit, want zo scoort ze voor beide categorieën. Mounia Aboulahcen nam onze master een kleine twee kilometer op sleeptouw, alvorens ze aan haar solodemonstratie begon. Corinne, maandagavond nog knap tweede in de 10km lange Classic Run van Tessenderlo op amper 1'20" van Marleen Renders, maalde deze keer haar 25 rondjes met regelmaat af en bleef ruim beneden de haar voooropgestelde tijd van 36 minuteMarc Ruell (links) op de zilveren M45-plaats.n. Het werd zelfs 35'13"14, een verpulvering van het BelgischeW40-record dat bij 36'51" stond. Meteen ook zilver alle categorieën en goud bij de W40. Daarna was het de beurt aan Jesse Stroobants die in een sterk deelnemersveld dadelijk mee in de aanval trok met de Atletiek Vlaanderen-atleten Tom Van Hooste en Hans Janssens. Tom knapte daar al het werk op, tot omstreeks de vierde kilometer: toen zag hij dat Jesse in problemen verkeerde. Van Hooste liet zich afzakken tot bij Jesse, praatte onze clubgenoot wat moed in, bracht hem terug in het spoor van Hans Janssens, bekeek de situatie nog enkele rondjes en vertrok dan onweerstaanbaar voor zijn eerste nationale pistetitel. Jesse kon het mooie gebaar van Tom appreciëren, want hij vond zijn tweede adem en slaagde er samen met Hans in om de rest op ruime afstand te houden. In de laatste kilometer trok Jesse dan zelf in de aanval en baande zich tussen de gedubbelden door een weg naar het zilver in knappe 29'11"64, een verpulvering van zijn PR dat nog ruim boven de dertig minuten stond !


Wind waait te hard tijdens Flanders Cup (Kortrijk, 03 juli)
Veerle zonder haas en met heel veel tegenwind op weg naar de zege in Kortrijk.Slechts enkele clubgenoten gebruikten de Flanders Cup van Kortrijk om hun laatste voorbereidingen op het BK van volgend weekend af te ronden. Zo ook Liesbeth Van de Velde, die er in de 800m tot halfweg in de buurt van Shanna Major kon blijven. Ondanks een hele sterke finish, deed de stormwind het nodige afremwerk, zodat de 2'10"80 van Liesbeth als 3de na een Ierse en Shanna, best mogen gezien worden. Even later was het de beurt aan Veerle Van linden in de 1500m, ook al was toen reeds duidelijk dat de wind scherpe chrono's absoluut niet zou toelaten. Daarenboven kwam het al na 50 meter tot een vrij onzachte botsing met haas Els Van Coillie, die haar evenwicht verloor en tegen de vlakte ging. Veerle - in volle voorbereiding op haar verhuis naar de States - stond er dus helemaal alleen voor en snelde solo verder. Een onmogelijke opdracht, die vertaald werd in 4'36"41. Chrono's die in geen geval als maatstaf mogen gebruiikt worden om het conditiepeil naar het BK in te schatten. Dat laatste mag ook gezegd van Wouter Degrootte, die de slot-800m van de avond op zijn naam schreef in 2'08"58. Samengevat: drie DCLA-atleten in Kortrijk die zorgden voor twee overwinningen en één derde plaats. Volledige resultaten op de site van organisator KKS.

Rood-Wit overheerst bij blauw-geel (Tessenderlo 01 juli)
Yannick De Witte: twee PR's in Tessenderlo
Donderdagavond toonden onze atleten nogmaals hun veelzijdigheid op Limburgse bodem. Cadet Yannick De Witte startte na het debacle van het Provinciaal Kampioenschap voor de eerste keer terug op de 100m horden. In de startblokken was zijn onzekerheid duidelijk merkbaar want hij veroorzaakte eerst een valse start, maar wist zich nadien toch te herpakken en liep in een vlot 3-passen ritme naar 15.94 (=PR). Bij het verspringen kwam Yannick tot 5m56 (=PR) maar zijn aanloop en afstoot dienen nog te worden bijgeschaafd. Een volgende wedstrijd kan hem dan zeker nog een verbetering van zijn PR bezorgen. Master Myriam Vanhorebeek draait de laatste tijd op een hoog toerental wat haar al meerdere persoonlijke records en besttijden opleverde. In de buitenbaan van de 300 meter vlak liep Myriam haar besttijd van de tabellen en kwam uit op 45.15 (= nieuw CR & PR) ! De mannen van de lange adem traden aan in de 3000 meter, wat voor Jurgen Wandels en Freddy Sools een eerste kennismaking betekende. Davy Segers bewees hier dat zijn mindere periode, die te wijten was aan een kwetsuur en een mysterieus virus, duidelijk voorbij was. In een te traag op gang gekomen wedstrijd (doorkomst aan 2km = 6'01") nam hij de wedstrijd in handen en liep een sterke laatste kilometer in 2'48" wat hem toch nog een goede eindtijd van 8'48"86 opleverde. Master Guido Verdeyen kwam uit op 9'20"30 (=PR) en bewees hiermee dat de kloof met broer Johan weer iets kleiner wordt. Debutanten Jurgen 9'38"11 en Freddy 9'57"04 zullen bij een volgende gelegenheid spoedig hun tijden scherper stellen. Op de mijl kwam Wim Steurs uit op 4'43"27 en "good old" Jos Put op 5'59"67. (Info: Benny)
Buiten de groep van Benny waren in totaal nog meer dan 20 atleten van de Halense kern die de piste van Looise roodwit kleurden. Ze maakten van deze meeting gebruik om een 3000 meter te komen lopen. Scholier Nele Claes hield het wat korter: ze liep de 300m in een nieuw PR 45:00.
Eddy Verjans liep er samen met de Halenaren Willy Sempels, Kamiel Bams, Tom Vandebroeck, Erik Degens, Patrick Derbaix, Gerry Bervoets, Patrick Piron, Urbain Schraepen en Luc Schepers een geanimeerde 3000m. Terwijl onze Halense vrouwen (6 van de 10 deelneemsters !) Kristel Maris, Anita Berings,Viviane Vanroelen,Marijke Vandeweege,Christel Cox en Karin Prinsen de wedstrijd onder mekaar spannend maakten en lieten zien dat ook in Limburg mede dankzij Kern Halen de kleuren van DCLA leven ! (Info Rik)

Ga naar zomer 2004 (deel 3)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...