DARING CLUB LEUVEN ATLETIEK

Ga naar Leen Bakker !
Terug naar Home Page DCLA
Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !
RunningCenter.jpg (10115 bytes)
ZOMERNIEUWS 2004 (DEEL 6)

Kirsten en Bavo Meeus met oktober-PR's (Boechout, 02 oktober)
Oktober, traditioneel de rustmaand, enkel de werpers blijven nog even actief. Dit jaar is daar een extra reden toe want voor het eerst richt de VAL een Throwing Throphy in. Per categorie worden de vijf beste werpers beloond met een geldprijs. Bij de cadetten dienen er punten gescoord in drie werpnummers, vanaf de scholieren tellen de punten van de twee beste werpnummers. DCLA doet het goed bij deze werperstrofee, Loïc Lemaître is onbedreigd leider bij de scholieren. Jonas Van Campenhout staat derde bij de juniores. Door kwetsuren miste Jonas een groot deel van de zomer waardoor hij enkel met de speer en de zware senioreskogel actief was. Spannender gaat het er aan toe bij de meisjes. Fredje Neys staat derde gerangschikt bij de cadetten, Sophy Roeland en Kirsten Meeus stonden vijfde in de laatste tussenstand bij de scholieren. Om die plaats veilig te stellen trok Kirsten zaterdag naar Boechout en verpulverde er haar kogelrecord tot 10m65, meteen goed voor een plaatsje binnen de top 5 van onze nationale kogelranglijst bij de scholieren. Broer Bavo tekende voor drie persoonlijke records: 49m80 speer, 11m85 kogel en 5m43 in de verspringbak.

Druk seizoenseind voor de hamerslingeraars (Melle, 2 oktober - Dissen, 25-26 september)
Zaterdag 02 oktober nam Fredje Neys nog deel aan het Vlaams kampioenschap hamerslingeren te Melle. Zij vertelde ons het volgende: "Vandaag had ik het Vlaams kampioenschap hamer te Melle en had daar nog heel wat goed te maken na een nogal teleurstellende prestatie van het BK. Dit heb ik dan ook gedaan: ik heb gewonnen bij de cadetten meisjes met 43.92m !" Uiteraard was ook Kathleen De Wolf daar aan de slag en op haar 38m22 had niemand een verhaal. Zij won de W35-titel met 10 meter voorsprong ! Alweer twee Vlaamse titels in de kast ! Bekijk hier de resultaten.
Het laatste septemberweekend ging in Dissen het Duits kampioenschap rasenkraftsport door. Sarah De Coster liet ons het volgende weten. "Bij rasenkraftsport word je in gewichtscategorieën geplaatst en moet je met de hamer, een zwaar gewicht en een steen gooien. Zo zat ik in de lichtste categorie nl -58kg en Tim in de middelste nl -90kg. Zaterdag (25 september) moest ik starten bij de juniores. Met de steen behaalde ik een 3de plaats, het gewicht een 3de plaats en bij hamer een 2de plaats met een worp van 44m96. In het totaal was dit goed om een 2de plaats te bekomen in de driekamp.
Zondag (26 september) had ik weer een wedstrijd maar nu bij de beloften. Met de steen werd ik 2de, het gewicht 3de en de hamer weer 2de met een worp van 44m23. In het totaal was dit weer goed voor een zilveren medaille.
Tim had zondag ook wedstrijd bij de beloften. In het gewicht werd hij 1ste en hierin dus Duits kampioen. In zijn slechtste nummer, nl de steen, werd Tim 6de. En zijn hamerworp van 48m88 was goed voor de eerste plaats. In totaal werd Tim 2de als lichtste van zijn categorie."

Zes keer Leuvense winst bij interprovinciale match (Tessenderlo, 25 september)
Jaarlijks terugkomende vraag: heeft deze wedstrijd nog wel zin ? Nummers waarin de tien mogelijke deelnemers ontbreken en alles overgoten met een kil en winderig weertje maar ondanks dit alles scoorden de Leuvense atleten goed tijdens deze interprovinciale match. Zes individuele overwinningen met Loïc Lemaître die zich de beste toonde in het speerwerpen met 68m89 en bij het discuswerpen met 49m30. Het hoogspringen werd bij de jongens gedomineerd door Bjoke Adang (1m84) bij de cadetten en door Tim Rummens bij de scholieren met 1m75. Lize Bollen en Tinne Van Goidsenhoven gingen voor een tijd onder de 4’42", opzet waarin ze door omstandigheden niet slaagden. Lize won in 4'44"74 en voor Tinne werd het 4'46"76. Kim Ruell nam meteen de leiding in de 2000m steeple, maar een losgekomen veter noopte hem tot stoppen waardoor de koppositie verloren ging, de achterstand die hij opliep werd meteen weer ingelopen maar deze inspanning bekocht Kim in de laatste ronde : eindtijd werd 6'08"8.
Tweede plaatsen waren er voor : Roeland Sophy met 2m80 bij het polsstok, Kirsten Meeus bij speer met 38m67, Bavo Meeus eveneens bij speer met 49m48. Hugh Huntington deed het met 4'11"50 uitstekend in de 1500m, na een zeer sterke wedstrijd, waarin hij niet aarzelde om de leiding te nemen. Hij werd nog op de valreep geklopt. Z'n chrono is wel een verbetering van zijn PR met 3 seconden. Ook Michel Basemans werd met 9'04"16 knap tweede in zijn 3000m.
Derde plaatsen voor: Bethsabee Bellinck met 30m72 (discus), Yannick De Witte ging over 1m75 en Willem Abts liep zijn 400m in 51"91.
Andere Leuvense prestaties : Helene De Donder met 4m11 (8ste) bij ver en 9m29 (7de) bij het hinkstapspringen, Stijn Robben met 53m47 (6de) bij speer en 13m43 (4de) bij kogel, Antoine Huberland werd 2de in zijn reeks van de 400mH in 60"80, in die reeks werd Bert Boulanger 3de in 63"03, Antoine ging later nog over 1m60 (8ste) bij het hoogspringen. Volgende atleten tekenden voor een vijfde plaats : Bavo Meeus bij discus met 40m68, bij het speerwerpen Elisa Peeters (33m67) en Tineke Cauwenbergh (30m44) terwijl Sophy Roeland haar kogel 11m48 ver wierp. In de 800m werd Katherine Cunningham (6de) in 2'28"93, Barbara Aerts liep in haar reeks van de 400m naar 65"19 terwijl Lesley Trappeniers ondanks lichte keelpijn nog naar 11'15"68 liep in haar 3000m. Stephanie Herssens liep de 100m en de 200m en zij tekende voor 12"99 en 26"14, trainingsgenote Vreni Roesems liep in haar 300mH naar 48"64. Alleen Gerrit De Moor ontbreekt in dit lijstje hij werd 9de bij het hinkstapspringen met 9m85. Individuele resultaten hier. (Info: Guy)

Feestelijke opening van de Nieuwe AtletiekArena Gaston Roelants (Kessel-Lo, 19 september)

De verhuisloop van Hverlee naar Kessel-Lo
Ambiance onderweg van Heverlee naar Kessel-Lo
Veel volk op de tribune
De voorzitter en de Baron bij het nieuwe onthuldigde logo van het stadion.
Veel kampioenen op het terrein
Rita Thys en Lea Alaerts: veel gewezen DCL-kampioenen waren er ook bij...
Samen met Gaston Roelants en burgemeester Louis Tobback kon het stadsbestuur de nieuwe piste inlopen...
De balonnen in de lucht en het feest kan beginnen.

Zondagnamiddag - jawel de dag van onze 'verhuis' - liep Corinne Debaets in Brussel de 5K ladies Run. Na vier tweede plaatsen kon onze clubgenote als winnares over de eindstreep in het Koning Boudewijnstadion rennen. Ze verstevigt daarmee haar 2de plaats in het criterium, dat aangevoerd wordt door Kim Offergeld, die nu in Brussel 3de werd. Onmiddellijk na de podiumceremonie ging het in een snelvaarttempo naar Leuven, waar ze in de Naamsestraat aansluiting vond bij de talrijke verhuislopers... Linde Wyseur zat ook in het Italiaanse Perugia niet stil. Ze werd er in een stratenloop over 10 km 3de in 37'04". Linde heeft gedurende 20' als eerste vrouw gelopen, maar moest dan buigen voor enkele Italiaanse atletes. Als derde kreeg Linde een ham ter waarde van 45 euro. Na de wedstrijd werden de atleten ondermeer getrakteerd op pizza, taart en appels. En ook Veerle Van linden blijft niet bij de pakken zitten aan de andere kant van de wereld. Na 2 veldlopen en een kleinere stratenkoers, stond op onze verhuisdag de Jamba Juice 5K op het programma door de straten van San Francisco. Hier waren toch wel een pak van de betere Amerikanen aan de start op een serieus heuvelende omloop. Bij de mannen werd gewonnen in 14`30. En na een pak afzien, kon Veerle uiteindelijk toch nog goed afstand nemen om te winnen in 16`52". Met als kers op de taart een jaarlang gratis Jamba Juice, dat is een keten die versgeperste vruchtensappen verkoopt...

Drie keer 4x800m goud (Jambes, 18 september)
De meisjes scholieren 4x800m: blij met goud !De 800m-dames vieren hun gouden medaille...Een oneindig lange namiddag langs de oever van de Maas in Jambes. Als een wedstrijd niet tijdig start, kan je natuurlijk ook het geplande tijdschema niet aanhouden. Dat geldt ook voor kampioenschappen, zeker als die over de taalgrens doorgaan en de titel van nationale estafettekampioenschappen dragen... Dus is het lang wachten naar het optreden van een eerste DCLA-team. Dat werden de 4x100m cadetten meisjes die in hun reeks naar een 3de plaats liepen in 52"22, goed voor een 9de totaaltijd, dus net geen finale. Bij hun mannelijke collega's liep het fout bij de laatste stokwisseling, met een disqualificatie tot gevolg. De scholieren meisjes mochten aantreden in een rechtstreekse finale, waarin ze 5de werden. Tijd voor de eerste 4x800m: de scholieren meisjes. Tinne Van Goidsenhoven tekende al meteen de lijnen uit: afgescheiden gaf ze de stok door aan Sarah Van Eynde, die eveneens met voorsprong aan Lesley Trappeniers kon doorgeven. Lesley pakte het tactisch goed aan en kon AC Lebbeke, die ondertussen de leiding had overgenomen, opnieuw voorbijsprinten in de laatste rechte lijn. Lize Bollen moest het afmaken, maar kreeg af te rekenen met een sterke Mariska Parewijck. Op de aanval van Lize in de laatste 150m, had de LebbeekseEen gelukkig scholierenkwartet na hun 4x800m-titel. echter geen verhaal meer: titel in 9'32"68, amper een vijftal seconden boven het clubrecord. Even later waren de jongens scholieren aan de beurt en zij verlengden probleemloos hun titel van vorig jaar. Pieter De Volder bracht Hugh Huntington in een uitstekende positie en die rolde de rode loper verder uit voor Willem Abts en Kim Ruell. Eindresultaat: 8'10"30. Ook hier blijft het clubrecord met 9 seconden overeind. Niet veel later kwam de derde gouden aflossingsmedaille op de proppen. Kathelyn Polspoel trok de 4x800m vrouwen op gang en leverde keurig af aan Sylvie Ameloot die op haar beurt al had gezorgd voor een dikke 50 meter bonus. Elke Van Hoeymissen en slotloopster Liesbeth Van de Velde dreven de voorsprong uit tot een aanzienlijke 100 meter. De titel was verwacht, maar de vraag was eigenlijk of ook het ijzersterke 32-jarige clubrecord zou standhouden ? Het antwoord was neen, maar met 9'07" scheelde het amper een kleine drie seconden... Slechts 9 Belgische clubteams liepen ooit sneller... De mannenploeg was een jonge groep, die zich flink uit de slag trok. Abush Carkett loste onvervaard in de voorste positie af, Marc Dannis en Jeremy Van Ophem bleven de medailleposities binnen bereik houden en eerstejaarsjunior Joren Gordts kwam na een opmerkelijke race als 4de slechts een zuchtje te kort voor het brons. Er waren nog meerdere teams actief in Jambes - 4x400m AC mannen en 4x800m cadetten meisjes - maar daarover zullen andere verslaggevers wat moeten doorsturen...

Titel voor Kathleen, zilver voor Fredje (Eeklo, 18 september)
Kathleen De Wolf moest samen met Fredje Neys vandaag in de ring voor het verdelen van de Belgische titels hamerslingeren. Zij liet ons volgend verslag toekomen. "Wat zou er mooier zijn dan een BK te winnen met een BR bij de masters W35 ? De titel halen is bij de masters niet echt zo moeilijk. We zijn immers maar met een 2-tal deelnemers per leeftijdsgroep. Aangezien ik op 't werk van de ene stress-situatie naar de andere loop, beslis ik om een dag onbetaald verlof te nemen om goed ontspannen in Eeklo te verschijnen. Dit werd echter professioneel om zeep geholpen op de vrijdagavondtraining te Leuven. Resultaat: barstende hoofdpijn zaterdagmorgen. De sedergines blijken niet veel te helpen. Als ik in Eeklo aankom, heeft Fredje dus al gedaan met werpen. Fredje had als favoriet geen gemakkelijke taak. De cadetten meisjes zijn immers aan elkaar gewaagd. Ze werd prachtig 2de met een worp van 41m82. De titel ging naar Harmke Vanblaere (MACW) met 42m02 en het brons naar Ditte Knaepen (ACA) met 41m05. Na Fredje te hebben uitgewuifd, startte ik met de opwarming. Als jong dutske bij de masters, mocht ik starten. De eerste worp 42m80 was een sterk begin waar ik niet meer op gehoopt had. Vervolgens 42m40 en daarna nog 2 mooie worpen rond de 40m. Toch even de hoofdpijn negeren en me opladen voor worp nummer 5 en ja hoor, die ging ver. Aangezien ik als eerste in de reeks mocht werpen en mijn worp als laatste werd gemeten was het dus even nagelbijten ook al had ik het vermoeden dat het niet ver genoeg was naar mijn zin en ja hoor, jammer maar helaas: 43m39. Er was echter nog een 6de poging dus nogmaals opladen en .... 42m99. Dus samen met één van mijn atleten, Erszi Zsabo, Belgisch kampioene en dit met 43m39. Wéér geen BR dus maar toch een mooie reeks. Dat werd dus een dure dag verlof zonder resultaat. Zonder hoofdpijn had het BR er echt wel ingezeten. Ach jammer, ik zal mijn hoofdpijn en mijn teleurstelling proberen te verdrinken op de streekbierenavond van het Jeugdhuis te Battel." De volledige resultaten van dit kampioenschap bekijk je hier...

Stage in Sart-Tilman
Vanaf vrijdagavond 29 oktober 19u00 tot maandag 1 november 19u00.
Bedoeling is in beperkte groep te trainen in de bossen en toch beschikken over een complete indooraccommodatie.
Waar ? In Sart Tilman vlak bij Luik, nl. de universitaire campus, gelegen in de bossen aan de Ourthe.
Adres : Centre ADEPS, bâtiment B21, 4000 Sart Tilman (Liège).
We logeren in 4-persoonskamers vlakbij een complex met restaurant en sportaccommodatie.
Volgende sportfaciliteiten zijn voorzien: een joggingparcours van circa 7 km op het plateau, een tartanpiste, bergskes voor interval, een powerzaal, een sporthal van 40m, een zwembad en sauna (te betalen).
Voorzie reservekledij in geval van regen evenals zwembroek , badmuts en douchegerief.
Geraamde stagekost voor atleten 130,00 euro. Bijkomende atleet van eenzelfde gezin: 100,00 euro
Begeleiders : 140,00 euro.
De prijs geldt voor volledig pension, gebruik van alle gereserveerde installaties en het vervoer (met trein of begeleiders met wagen).
Begeleidende trainers : Jean-Marie Bache, Benny Leemans en Theo Van Moer .
Leeftijd van de deelnemers: in principe vanaf tweedejaarsminiem (mits overleg met de coach).
Contacteer voor meer informatie Theo Van Moer : 016-25 95 44

Veerle blijft winnen ! (San Fransisco, 12 september)
Veerle blijft winnen in de States...
Derde wedstrijd, derde zege... Veerle van linden brieft ons vanuit de States. "Maar deze keer heb ik echt wel alles moeten geven. Er was een meisje van het Nike team dat de eerste ronde mee volgde en feitelijk halfweg overnam. Ik kon op 2 meter volgen, en toen we doorkwamen voor de tweede toer van 2 mijl, nam ik weer over en ze volgde heel dicht. Maar dan kwamen we weer in het lange rechte stuk waar ik een klein beetje afstand kon nemen. Aan het einde van deze misschien wel 600m lange stretch draaiden we 180 graden het park in tussen eucalyptusbomen (rook heerlijk) en er waren vele kleine bochtjes achter elkaar terwijl we lichtjes bergop liepen. Ik probeerde achter elk bochtje iets te versnellen en het werkte want toen we uiteindelijk terug het grasplein moesten opdraaien zag ik dat ik wat voorsprong had. Ik was feitelijk iets voorbij de draai gelopen en moest over een boomstam springen om weer op het juiste parkoers te komen: dus ik gaf haar een paar meter cadeau. Maar ik zag ondertussen dat ik aan het uitlopen was en ben dan op mijn elan doorgegaan, door het gras, dan over een boomstam en dan de felste nijdige klim van misschien 5m hoog maar echt steil - beetje zoals Dour - in mul boszand. Bovenaan de klim kwamen we dan op een lichtlopende ondergrond die rond een poloterrein liep (gewoon een grote ovalen kom) en ik ben blijven doorlopen. Dat stuk was enorm lang en leek in de tweede ronde nog eens zo lang, ik schat dat het gemakkelijk 1 van de totale 3km per ronde kon zijn - en toen riep iemand dat ik wel wat voorsprong had. Aan het einde van die stretch ging het bergaf naar links om dan na een klein stukje parkrand weer in de 'meadow' ofte startwei te komen waar ik deze keer niet moest passeren maar mocht eindigen. Ik schat dat ik een goeie 100m voor had op de tweede. Iedereen vroeg naar mijn tijd maar ik heb niet naar de klok gekeken. Ik ben echt heel heel content want ik had de eerste toer wel het gevoel dat dat meisje een sterke loopster was. Maar je moet blijven denken dat je maar halfweg bent terwijl je twee meter achterloopt he, alles kan nog gebeuren. Ik ben deze keer dadelijk met een van de mannen teruggekeerd (spijtig dat ik niet kon blijven: er was een gratis concert in Golden Gate park voor peace for the people, en Michael Franti van Spearhead was de afsluiter. Heerlijk ! En keiveel tentjes, wat Dranouter achtig, en veel mensen uiteraard met anti-Bush-badges. Voila, dat was het, ik ben direct in het lab gestopt om een eerste stap te doen van mijn test..."

BK Masters: ook clubgenoten overladen met eremetaal (Zwevegem, 12 september)
Vijf titels, negen keer zilver en viermaal brons. Dat is de oogst van onze Masters in het West-Vlaamse Zwevegem tijdens de Belgische kampioenschappen. Niet de laatste individuele kampioenschappen van deze zomer, want zaterdag staan in Eeklo nog een reeks hamerslingeraars klaar en ook daar zal er goud geoogst worden. Ook in Zwevegem werd het een hele lange dag en we laten daarom liever de resultaten voor zich spreken. Slechts één uitzondering: nieuwbakken master Wim Steurs was heel goed op weg naar het 800m-podium, tot hij amper 30 meter voor de eindmeet ten val kwam. Hij krijgt van ons de pechprijs...

Willy Lenaerts en Pierre Costers op het podium in Zwevegem Alle Leuvense prestaties in Zwevegem (* : PR; **: CR)
800 1 CORINNE DEBAETS 2.24.84** W40
1500 1 CORINNE DEBAETS 4.38.71 W40
HOOG 1 INGRID CEUPPENS 1.21 W45
SPEER 1 PIERRE COSTERS 28.42 M65
KOGEL 1 WILLY LENAERTS 10.95** M65
Drie dames, drie titels, zes medailles: Ingrid, An en Corinne
100 2 WIM VAN AVONDT 11.76 M40
SPEER 2 EDDY EVERAERTS 49.03 M40
HINKSTAP 2 HILDE BOTTIN 10.14w W40
HOOG 2 AN VANHELLEMONT 1.36 W40
VER 2 AN VANHELLEMONT 4.56w W40
3000ST 2 THIERRY HUBERLAND 10.32.60 M40
SPEER 2 HILDE MULS 28.65 W35
VER 2 HANS VANSTEENKISTE 5.93 M45
VER 2 INGRID CEUPPENS 4.14w W45
Geen hindernis te hoog voor Thiery
110H 3 MARC BUELENS 21.62 M45
DISCUS 3 KATHLEEN DE WOLF 29.33 W35
5000 3 ROOS HERMANS 20.30.06 ** W45
KOGEL 3 PIERRE COSTERS 8.91 M65
Zilver en clubrecord voor Roos Hermans Andere finalisten
KOGEL 5 KATHLEEN DE WOLF 8.97 W35
DISCUS 5 WILLY LENAERTS 25.95** M65
1500 6 WIM STEURS 4.27.97 M40
800 6 WILLY SEMPELS 2.20.28 M50
800 11 WIM STEURS (val) 2.40.43 M40
Reeksen
100 1 WIM VAN AVONDT 11.62 M40
100 4 MARC BUELENS 13.62 M45


Zes titels, dertien podiumplaatsen ! (Herve, 11 september)
Katrien en Liesbeth: tweemaal beloftengoudJoris en Peter: één en twee van de beloften-800m (Foto: Koen)
Op een piste met amper 6 banen (begrijpe wie begrijpe kan, dat dat nog mogelijk is voor een BK) vonden dit weekend de Belgische kampioenschappen voor juniores en beloften plaats. In de voormiddag stonden al de reeksen van de spurtnummers op het programma. Voor onze club zagen we zowel op de 100m als op de 200m Hans Moons en Johan Mordijk aan het werk. In natte omstandigheden behaalde Johan 11"43, en met de 6de tijd dus net de finale, terwijl Hans het moest stellen met 11"49 en een 9de tijd. In de reeksen van de 200m zaten Johan en Hans in dezelfde reeks. Onverwacht, maar Johan bleek niet te zijn ingeschreven op de 200m, terwijl hij toch duidelijk op de lijsten op de website van de VAL stond. Hij moest dus vrede nemen met de enige overgebleven baan, namelijk baan 1 in reeks 1. Uiteindelijk haalde Johan toch nog een knappe 22"67 vanuit deze eerste baan. Hans, in dezelfde reeks in baan 2, kon Johan van dichtbij volgen en verpulverde zijn PR van 23"13 tot 22"77. In totaal respectievelijk een 7de en 8ste tijd, en als er maar 6 banen zijn, dus net geen finale voor Hans. In de sprintfinale kampte Johan zich naar een 5de plaats in de 100m in een knappe 11"15, maar met een ietsiepietsie teveeSarah en Tim: tweemaal hamerzilver.l wind (2,2). Ondertussen had Inde Vandoren ook haar rechtstreekse finalereeks afgewerkt. Zij eindigde in 79"30 als 7de in totaal. (info Gunther) Maar er werden in de voormiddag ook al flink wat medailles en titels verzameld. Tim De Coster moest als allereerste in de arena en met een hamerworp van 49m80 kreeg hij zilver rond de hals. Zus Sarah deed evengoed bij de juniores: zilver met 42m68. Tijd ook voor de eerste titels, en die werden door de juniores bezorgd. Catherine Timmermans haakte met 12m67 een verlengstuk aan haar scholierentitel van vorig jaar en mag zich nu junioreskampioene noemen. Ongeveer tezelfdertijd kwam Sofie Rummens als beste hoogspringster van een doornatte stand, wat meteen haar hoogte van 1m60 verklaart. Later werd Sofie nog 6de in de 400m (59"53). Ook junior Djoere Gaublomme had een drukke voormiddag achter de kiezen. Eerst sprong hij het verst in de verspringbak met 6m83, meteen goed voor de Leuvense juniorestitel nummer 3. Djoere werkte even later de reeksen 110m horden af in 15"63, waarmee hij even later een startbewijs kreeg voor de finale: die besloot hij in een snelle 15"18, en een bronzen medaille als beloning voor dit nieuwe clubrecord ! Op het middaguur Kathelijn op weg naar 800m-brons.werden de 800m-atleten op de kleine piste gestuurd. Bij de juniores kwam Sarah Verjans tot een 7de totaalplaats in 2'19"40. Belofte Kathelijn Polspoel moest met een armverband de strijd in: ze kreeg een hele ongelukkige koers voorgeschoteld want ze moest op haar eentje de jacht inzetten op een ontketende Shanna Major. Kathelijn deed dat prima, maar kon de terugkeer van een concurrente op de streep niet verhinderen: met 2'17"71 kreeg ze wel brons. Marijke Cauwenbergh moest met examenbenen de strijdCatherine Timmermans: eerste van zes Leuvense titels in Herve ! (Foto: Guy) staken. Joren Gordts verbeterde zijn PR in de B-serie van de 800m: zijn 1'56"28 waren goed voor totaalplaats 7. In de beloften-800m was DCLA het sterkst vertegenwoordigd, ook met kwaliteit, want bij het ingaan van de laatste 200m, liepen Joris Windey, Peter Van Mechelen en Koen Dillen nog mee voor de medailles. 50m verder haakte Koen eerst af en leek Peter naar de titel te snellen. Maar dat was buiten Joris gerekend, die met een fenomenaal slot de klok deed stoppen bij 1'57"52. Peter had amper 4/100sten meer nodig voor zilver en Koen finishte als 5de in 1'59"20.
Katrien Van de Broeck stond als beste discuswerpster op de beloftenlijst, maar de competitie zelf werd een centimeterthriller: Katrien kon flink terugvechten tegen haar eeuwige Duffelse rivale, Katrien Voet, die deze keer meerdere malen haar PR verbeterde. Met een worp van 40m53, deed Katrien 19 centimeter beter dan haar Duffelse voornaamgenote. Op hetzelfde moment werkte Liesbeth Van de Velde haar 1500m af. Net als Katrien stçnd ook zij het hoogst op de deelnemerslijst en zonder enige bedreiging verlengde zij haar beloftentitel van vorig jaar in een knappe 4'27"28. Rare 5000m vrouwen, met juniores en beloften samen. Niet voor het favorietenduo, die waren duidelijk te sterk voor de rest, maar daarachter durfden de posities nogal eens wijzigen. Linde Wyseur toonde zich heel actief en liep snel in de zilveren beloftenpositie. Ze moest in een moeilijke slotkilometer de terugkeer van drie juniores en een belofte dulden, waaronder ook een erg actieve Sandra Schenkel. Sandra vergiste zich nog van slotronde, maar kreeg toch 18'18"96 achter haar naam, helaas voor een ondankbare 4de junioresplaats maar desondanks goed genoeg voor een verbetering van haar net één maand oude clubrecord. Linde finishte in 18'39"83, maar kreeg daar wel het beloftenbrons voor. Het polsstokspringen werd flink geteisterd door de regenvlagen en wispelturige wind. Karolien De Meyer klaarde 2m80 en werd daarmee 5de. De steeplelopers mochten het medaillenfeest in het land van Herve afsluiten. Jeremy Van Ophem liep daarbij ook op examenbenen, al nam hij wel de aanvangsronden voor zijn rekening. Ronde na ronde werd het moeilijker, maar toch leverde het beloftenzilver op in 9'54"70. Junior Jurgen Wandels betwistte zijn eerste steeple en deed dat meer dan behoorlijk met een 6de plaats in 10'18".
Samengevat haalt DCLA op dit kampioenschap zesmaal goud, viermaal zilver en driemaal brons. 13 podiumplaatsen: 't is geweldig !

Podium van Linde Wyseur in de 5000m. Sofie Rummens op het hoogspringpodium Djoere Gaublomme op het hoogste podium verspringen. Jeremy op het steeplepodium.
Alle Leuvense prestaties in Herve (* : PR; **: CR)
800 1 WINDEY JORIS 1.57.52 BEL
DISCUS 1 KATRIEN VAN DE BROECK 40.53 BEL
1500 1 VAN DE VELDE LIESBETH 4.27.28 BEL
KOGEL 1 CATHERINE TIMMERMANS 12.67 JUN
HOOG 1 SOFIE RUMMENS 1.60 JUN
VER 1 DJOERE GAUBLOMME 6.83 JUN
HAMER 2 TIM DE COSTER 49.80 BEL
800 2 PETER VAN MECHELEN 1.57.56 BEL
3000 ST 2 JEREMY VAN OPHEM 9.54.70 BEL
HAMER 2 SARAH DE COSTER 42.68 JUN
5000 3 LINDE WYSEUR 18.39.83 BEL
800 3 KATHELYN POLSPOEL 2.17.71 BEL
110H 3 DJOERE GAUBLOMME 15.18 ** JUN
Andere finalisten
5000 4 SANDRA SCHENKEL 18.18.96 ** JUN
100 5 JOHAN MORDIJCK 11.15w BEL
800 5 KOEN DILLEN 1.59.20 BEL
POLSSTOK 5 KAROLIEN DE MEYER 2.80 JUN
400 6 SOFIE RUMMENS 59.53 JUN
3000ST 6 JURGEN WANDELS 10.18 JUN
800 7 SARAH VERJANS 2.19.40 JUN
800 7 JOREN GORDTS 1.56.28* JUN
400H 7 INDE VANDOREN 79.30 BEL
Reeksen
100H 2 DJOERE GAUBLOMME 15.63 JUN
100 2 JOHAN MORDIJCK 11.43 BEL
100 2 HANS MOONS 11.49 BEL
200 4 JOHAN MORDIJCK 22.67 BEL
200 5 HANS MOONS 22.77* BEL


Zilver voor Anita Berings ! (Luik, 05 september)
Een 7-tal atleten van DCLA Halen namen deel aan het Belgisch kampioenschap halve marathon te Luik. De beste prestatie kwam van master Anita Berings: ze behaalde in haar categorie W45 een zilveren medaille.

Zes jeugdtitels en een aflossingstitel op zondag ! (Tessenderlo, 05 september)
Sophie Roeland: beste polsstokspringster (Foto: Koen)De tweede dag van het BK cadetten en scholieren leverde een karrenvracht aan titels en medailles op. Teveel om allemaal door één en dezelfde reporter weer te geven. De taken verdeeld dus en hun bijdragen kan je hieronder terugvinden. Meeste indruk maakten in elk geval onze hoogspringcadetten, die na een boeiend duel de twee beste plaatsen onder elkaar konden verdelen ! Bjoke Adang haalde het uiteindelijk met een hele knappe sprong over 1m84, een nieuw PR. Voor Bjoke het eindpunt van een prachtig geslaagd seizoen: eerst provinciaal, daarna Vlaams en nu nationaal de beste hoogspringer in zijn categorie, en dat telkens met een verbetering van zijn PR ! Zijn felste concurrent werd - zoals zo vaak al - Yannick De Witte. Yannick moest tijdens zijn hoogspringwedstrijd nog tussendoor even snel de 400m-finale betwisten - en daar meteen nationaal kampioen worden - en wat later moest hij de hoogspringstand nog eens verlaten om zijn gouden medaille af te halen. Bevorderend voor de concentratie is dat uiteraard niet, maar zijn 1m79 en het hoogspringzilver maken van Yannick één van de meest succesrijke atleten van dit kampioenschap.
Hieronder geven Gunther, Koen, Guy en Herman hun relaas. 

De werpwedstrijden...
Loïc Lemaître: twee titels op één dag ! (Foto: Luc PAPPENS)
Loïc Lemaître
begon zijn speerwedstrijd met een perfect in de wind geplaatste worp. Hij trof zijn speer zo goed dat hij ze zelf nauwelijks zag vliegen. Maar vliegen deed ze: liefst 70m67 ver, een verbetering met bijna twee meter van zijn Belgisch record. Eerder op de dag had Loïc reeds het discuswerpen gewonnen. 50m46 is goed voor een beste Belgische jaarprestatie en een DCLA clubrecord. Over de vier jeugdjaren heen, verzamelde Loïc de vier speertitels. Met daarbij twee discustitels, één meerkamptitel en zelfs een BK titel 4 * 800 meter, was Loïc reeds aan zijn 7de en 8ste BK titel toe in de jeugdreeksen.
DCLA kent momenteel speerweelde want Stijn Robben (7de, 50m27) en Frederik Aerts (15de, 44m10), waren eveneens van de partij in deze wedstrijd. Stijn was dit keer vooral in vorm met de kogel, 13m89 leverde hem een vijfde plaats op. Bavo Meeus werd in het speerwerpen voor cadetten niet bij de favorieten gerekend maar met zijn laatste worp van 49m75, wierp Bavo zich naar zilver. Daarmee deed hij even goed dan zus Kirsten die de dag voordien reeds speerzilver behaalde. Met de discus wierp Bavo exact even ver dan tijdens het Vlaamse kampioenschap (6de met 40m75). Sander Theunis wierp op niveau met de discus (35m80), maar bij het kogelstoten was duidelijk te merken dat Sander zijn goede vorm van het Vlaams kampioenschap verloren had tijdens de tweede helft van augustus (11m48, 17de). Vlaams kogelkampioene Sophy Roeland vond op zaterdag de goede stoot niet: met 10m52 werd ze 10de. 'Er zijn goede en slechte dagen', vatte Sophy het filosofisch op. Zo'n goede dag kwam vrij vlug, want op zondag werd Sophy kampioene met de polsstok (2m80). Zij kan terugblikken op een geslaagde zomer, haar combinatie van titels in kogel en polsstok is in elk geval vrij uniek. (Info: Herman)

De sprintwedstrijden...
Op de eerste dag van dit dubbelkampioenschap kwam Vreni Roesems als eerste DCLA-atlete in actie Yannick De Witte snelt naar de 400m-titel in een PR ! (Foto: Benny)en dit op de 300mH. Na een behouden start om zeker geen fouten te maken op de eerste horde, kwam ze daarna sterk opzetten. Tot plots het meisje in de baan naast haar over de voorlaatste horde viel en in Vreni's baan terechtkwam. Daardoor stond ze zo goed als stil, maar kon zich toch nog goed herpakken om uiteindelijk als 2de in haar reeks te eindigen in 47"26, wat de 7de tijd in totaal en dus een finaleplaats betekende. Bij de jongens werden we vertegenwoordigd door Gerrit De Moor. Gerrit startte iets te traag om vooraan mee te kunnen doen en eindigde in 48"24. Bij de scholieren jongens 400mH zagen we Bert Boulanger. In zijn vorige wedstrijden ging het telkens mis in de laatste rechte lijn, dus was het uitkijken of hij dit spook van zich af kon zetten. Alles leek goed te gaan tot de laatste horde, die hij iets te zwaar raakte en daardoor te veel uit balans was om een goede tijd neer te zetten. Zijn resultaat was 64"97. In de volgende reeks zagen we ook nog Antoine Huberland die uitkwam op 63"91. Dan was het de beurt aan de baanronde zonder obstakels. Bij de cadetten jongens zagen we voor de eerste keer dit Yannick De Witte en Bjoke Adang: één en twee bij het BK cadetten hoog ! (Foto:Luc PAPPENS)weekend Yannick De Witte in actie. Hij won zijn reeks in een nieuw PR van 52"73. Bij de scholieren meisjes twee clubgenootjes: Stephanie Herssens moest het onderste uit de kast halen en eindigde uiteindelijk (na een te snelle start) in 58"85 als 2de (en daarvan heeft ze toch even moeten bekomen) en ook nog Barbara Aerts die dan weer iets te traag doorkwam en eindigde in 64"08. Bij hun mannelijke leeftijdsgenoten zagen we Thomas Argos die na een goede eerste helft in het tweede stuk de rol moest lossen om te finishen in 55"08. In de volgende reeks deed Willem Abts er alles aan om een finaleplaats te bemachtigen, maar met 52"16 kwam hij een halve seconde tekort.
Op de tweede dag was het eerst de beurt aan de 100m meisjes met Elise Robben bij de cadetten en Stephanie Herssens bij de scholieren. Elise kwam na een goede race aan in 12"79 (PR). Stephanie had goed naar Elise gekeken en behaalde dezelfde eindtijd. Voor beiden goed voor een finaleplaats. Die vond anderhalf uur later plaats. Hierin eindigde Elise als vijfde in 12"89 en Stephanie 8ste iKim Ruell: lachend naar de 1500m-titel, met PR er bovenop. (Foto: Luc PAPPENS)n 12"88. In de namiddag vonden dan de finales van de lange spurtnummers plaats, zowel met als zonder horden. Op de 400m cadetten jongens ging Yannick op zoek naar een titel. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn liep hij ongeveer in vijfde positie maar met een scherpe eindspurt kwam hij toch nog als eerste over de finish in weerom een nieuw PR van 52"18 ! Bij de scholieren meisjes had Stephanie haar lesje de dag voordien goed geleerd en startte dus minder snel, maar dit bleek dan weer te traag om mee te kunnen doen voor de overwinning. Ze eindigde als vijfde in 60"00. Op de horden zagen we dan Vreni terug, die in baan 8 mocht starten. Vlak voor de wedstrijd de startblokken nog veranderen om beter uit te komen op de eerste horde. Dit lukte dan ook perfect in de wedstrijd, want ze benaderde haar PR tot op 4 hondersten: 46"69 en een 7de plaats. Noot:de eerste 6 meisjes liepen allemaal onder 46"00. (Info: Gunther)

De afstandsnumDe 4x800m meisjes liepen zich naar de nationale titel: hier krijgt Sofie Rummens de stok van Sandra Schenkel. (Foto: Luc PAPPENS)mers...
Pieter-Jan Van Eynde
kwam in actie in de 1500 en liep daar naar 4'18"88, een tiende plaats en ook nog een nieuw PR er bovenop. Kim Ruell was de laatste Leuvense atleet die met titelambities op de baan kwam en in een wedstrijd die hij van bij het begin onder controle hield, bleven uiteindelijk drie kandidaten over voor het podium, aan de bel pareerde hij nog een aanval van zijn laatste concurrent om in de rechte lijn toe te slaan en te zegevieren in 3'58"59 tevens een nieuwe PR en een tweede Belgische titel op dit nummer. (Info: Guy)

De junioresaflossingen..
Niet veel clubs kunnen een 4 x 800m-ploeg in lijn brengen, vandaar ook de geringe opkomst voor dit Belgisch kampioenschap bij de juniores, maar de aanhouder wint en dat bewezen onze vier Leuvense meisjes want zij mochten vieren na het behalen van de Belgische titel. Sarah Verjans, Karen Ruell, Sandra Schenkel en Sofie Rummens liepen naar 9'45"09. (Info: Guy)
De Leuvense 4x1500m juniores eindigde knap vierde op acht deelnemende teams. Het was jaren geleden dat er nog zoveel ploegen intekenden voor de 4x1500m. Blijkbaar zitten de juniores opnieuw in de lift. DCLA heeft zich ondanks de afwezigheid van Koen Van Brabant (gezondheidsprobemen) en Rutger Roesems (vakantie) met Jan Wera, net van examens verlost, Hugh Desmond, in extremis opgeroepen, Abush Carkett, pas terug van familiebezoek in Ethiopië, en een in vorm verkerende Joren Gordts, stevig verdedigd. Joren kaapte op de valreep de vierde plaats weg. Het viertal liep 17'10"92 over de aflossing. Vorig jaar werd DCLA nog kampioen in 17'19"34. Dit even ter vergelijking. (Info: Koen)
Voor de volledige resultaten van dit weekend in Tessenderlo kan je hier terecht...

Alle Leuvense prestaties in Tessenderlo (* : PR; **: CR)
400 1 DE WITTE YANNICK 52.18 * Cad
1500 1 RUELL KIM 3'58.59 * Schol
DISCUS 1 LEMAÎTRE LOÏC 50.46m ** Schol
HOOG 1 ADANG BJOKE 1.84m * Cad
POLS 1 ROELAND SOPHY 2.80m Cad
SPEER 1 LEMAÎTRE LOÏC 70.67m: Belg Record ! Schol
HOOG 2 DE WITTE YANNICK 1.79m Cad
SPEER 2 MEEUS KIRSTEN 38.29m Schol
SPEER 2 MEEUS BAVO 49.75m Cad
POLS 3 JASPERS DIETER 4.20m Schol
Andere finalisten
1500 4 BOLLEN LIZE 4'40.55 Schol
HOOG 4 COLSON LIEN 1.55m Schol
100 5 ROBBEN ELISE 12.89 Cad
400 5 HERSSENS STEPHANIE 60.00 Schol
1500 5 VAN GOIDSENHOVEN TINNE 4'43.15 Schol
KOGEL 5 ROBBEN STIJN 13.89m Schol
DISCUS 5 BELLINCK BETHSABEE 30.26m Cad
SPEER 6 PEETERS ELISA 33.74m Schol
VER 6 JASPERS DIETER 5.79m Schol
300H 7 ROESEMS VRENI 46.69 Cad
HINKSTAP 7 KALMEYER SASKIA 10.71m Schol
SPEER 7 CAUWENBERGH TINEKE 31.89m Cad
SPEER 7 MEEUS BAVO 40.75m Cad
SPEER 7 ROBBEN STIJN 50.17m Schol
100 8 HERSSENS STEPHANIE 12.88 Schol
3000 8 VAN EYNDE SARAH 10'44.41 Schol
3000 9 BASEMANS MICHEL* 9'03.69 * Schol
1500 10 VAN EYNDE PIETER-JAN 4'18.88 * Cad
KOGEL 10 ROELAND SOPHY 10.52m Cad
1500 12 HUNTINGTON HUGH* 4'17.71 Schol
3000 12 TRAPPENIERS LESLEY 11'00.06 * Schol
KOGEL 12 ROBBEN ELISE 10.48m Cad
SPEER 15 AERTS FREDERIK 44.10m Schol
DISCUS 16 THEUNIS SANDER 35.80m Cad
KOGEL 17 THEUNIS SANDER 11.48m Cad
Reeksen
100 3 HERSSENS STEPHANIE 12.79 Schol
100MH 5 DE MOOR GERRIT 17.97 Cad
400MH 5 HUBERLAND ANTOINE 63.91 Schol
400MH 6 BOULANGER BERT 64.97 Schol
300H 2 ROESEMS VRENI 47.26 Cad
300MH 7 DE MOOR GERRIT 48.24 Cad
100 2 ROBBEN ELISE 12.79 * Cad
400 2 HERSSENS STEPHANIE 58.85 Schol
400 4 AERTS BARBARA 64.08 Schol
400 1 DE WITTE YANNICK 52.73 * Cad
400 7 ARGOS THOMAS 55.08 Schol
400 2 ABTS WILLEM 52.16 Schol
800 6 CUNNINGHAM KATHERINE* 2'27.08 Cad
800 6 DE VOLDER PIETER 2'03.20 Schol
800 7 BOECKX VINCENT 2'03.56 Schol
800 7 WINDEY PIETER 2'09.12 Schol
Estafetten Juniores
4 x 800 meter 1 DCLA 9'45.09
VERJANS SARAH
RUELL KAREN
SCHENKEL SANDRA
RUMMENS SOFIE
4x1500m 4 DCLA 17'10.92
WERA JAN-DESMOND HUGH*-CARKETT ABUSH*-GORDTS JOREN

Veerle Van linden wint in de States ! (04 september)
Zoals we weten, verblijft Veerle Van linden al een tijdje voor haar doctoraat in de Verenigde Staten. Omdat het bloed altijd kruipt waar het..., nam ze er ook deel aan een van de eerste wedstrijden van het nieuwe... veldloopseizoen. Het werde 'THE PHIL WIDENER EMPIRE OPEN'. Echtgenoot Wouter De Groote deed ons het volgende verhaal: 'Het was blijkbaar redelijk gemakkelijk verlopen. Volgende afspraak volgende week voor de golden state run in San Francisco. Jammer dat Veerle de koers van 28 augustus had overgeslagen voor haar kansen op het eindklassement. Alle info over deze wedstrijden is terug te vinden op http://www.pausatf.org/. De koers waaraan Veerle heeft deelgenomen, wordt als volgt omschreven : "One of the best in the series. Beautiful course. Ugly start. Winding trails (dirt, crushed rock, rocky dirt, no pavement). Challenging hills. Past lakes. Through the woods. Dam finish." En Veerle zal het ons allemaal kunnen getuigen na haar winst: het is allemaal echt waar !
En ze liet het daar niet bij natuurlijk. Ditmaal liep ze ' s ochtends een 5km op straat, amper twee dagen na de vorige koers en (alweer) om 8 uur 's morgens. Veerle werd eerste vrouw en derde in totaal. Ze ging zich inhouden zegt ze dan... Bekijk het hier...
Haar volgend wedstrijdschema ziet er als volgt uit: normaal loopt ze volgende week nog een cross en op 02 en 09 oktober volgen er nog 2. Op 19 september is er nog een wegwedstrijd over 5km.

Nog PR's tijdens laatste Flanders Cup (Merksem 04 september)
Elke Van Hoeymissen verbeterde haar PR op de mijl tijdens de laatste meeting van de Flanders Cup in Merksem. In een wedstrijd, door Liesbeth Van De Velde getrokken naar 4'41"67, liep Elke als zevende binnen in 4'55"26. In de 800m moest Sylvie Ameloot de buitenlandse top drie (allen in 2'03") laten gaan, verzeilde in een eenzame achtervolging en zag drie trager gestarte atleten haar in de laatste 200m voorbijsteken. Sylvie finishte in 2'11"67 en 'vloekte', omdat ze een laatste kans miste om haar PR beneden 2'10" te brengen. Sarah Verjans deed dat in B-reeks wel met 2'17"63, dank zijn onder meer het tempowerk van Marijke Cauwenbergh. In de C-reeks haalde Katelijne Meersseman 2'32"54. Bij de mannen was Hans Moons de snelste in één van de reeksen 100m in 11"51 en 200m in 23"13, telkens met 0,6m/s tegenwind. Jeremy Van Ophem won de B-reeks van de 2000m in 5'42"49, nadat hij met Kris Haesaert de tweede kilometer had beheerst. In de spurt viel Kris naar de derde plaats terug in 5'45"47. Thijs Van Thuyne finishte in 6'05"80. Op 800m haalde Koen Dillen 1'55"55 in de B-reeks (chrono die echter niet helemaal klopte, omdat Koen dicht bij 1'53" zat), Marc Dannis 1'58"34 in de D-reeks en Patrick Thys 2'09"88 in de F-reeks.

Kirsten en Dieter op het BK-podium (Tessenderlo, 04 september)
Tijdens de eerste dagLize en Tinne in hun 1500m (Foto: Guy) van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren keerden Kirsten Meeus (zilver bij het speerwerpen) en polsstokspringer Dieter Jaspers (brons) met eremetaal terug naar Leuven. Dieter deed dat met een wip over 4m20 en Kirsten met een worp van 38m29. Andere werpsters die bij de cadetten in actie kwamen waren Tineke Cauwenbergh bij het speerwerpen met een worp van 31m89 en een mooie zevende plaats. Sophy Roeland kon haar titel van Vlaams kampioene niet bevestigen en werd hier tiende met 10m52 en met 4cm minder werd Elise Robben twaalfde. Bethsabee Bellinck deed het niet onaardig met haar vijfde plaats en 30m26 bij het discuswerpen. Scholiere Elisa Peeters wierp haar speer 33m74 ver, goed voorVincent en Pieter in hun 800m-serie. (Foto: Guy) een zesde plaats. Nieuwkomer Lien Colson viel met haar 1m55 en vierde plaats nipt naast het podium in haar eerste BK ooit. Wie ook nipt naast het podium liep, was Lize Bollen die in een snelle 1500m (4'40"55) en na half wedstrijd haar (oudere) concurrenten moest laten gaan; een vijfde plaats was er voor Tinne Van Goidsenhoven en een nieuwe PR met haar 4'43"15. Finaleplaatsen zijn er op de tweede dag van deze kampioenschappen voor Vreni Roesems in de 300mH: in haar reeks werd ze tweede in 47"26 en in de 400m liep Yannick De Witte naar de beste tijd in de 400m. Zijn 52"73 is ook een nieuwe PR. Nieuwe besttijd was er ook voor Michel Basemans in een snel gelopen 3000m werd hij negende 9'03"69. Wie ook aantraden in de 3000m: Sarah Van Eynde (10'44"41) en een achtste plaats, twaalfde werd Lesley Trappeniers met een nieuwe PR van 11'00"06.
Andere resultaten van Leuvense atleten : in de 800m Pieter De Volder 2'03"20, Vincent Boeckx 2'03"56 en 2'09"12 voor Pieter Windey; Katherine Cunningham liep in haar reeks 2'27"08. In de 400m Willem Abts liep met zijn 52"16 naar een negende tijd en werd nipt uitgeschakeld voor de finale, Thomas Argos kwam uit op 55"08. Barbara Aerts kreeg 64"08 achter haar naam. Gerrit De Moor liep zijn 300mH in 48"24 en bij de scholieren liepen Antoine Huberland 63"91 en Bert Boulanger 64"97 in hun 400mH. (Info: Guy)

Persoonlijk record voor Liesbeth (Memorial Van Damme, 03 september)
Een Memorial van Damme zonder de medewerking van DCLA: dat is nog nooit gebeurd in de 28-jarige geschiedenis van dit evenement. Zo ook niet op vrijdagavond, toen er alweer een kleine 100 DCLA-ers meewerkten in de organisatie. Het wordt echter steeds moeilijker om te kunnen deelnemen aan deze grootste meeting ter wereld, en alhoewel we niemand in het hoofdprogramma hadden, konden en mochten toch drie van onze atleten aantreden in het voorprogramma. Koen Dillen ondervond de nawerking van een moeilijke zomer vol gezondheidsproblemen. Toch finishte hij als 13de in de 1000m in 2'33"83 en dat is nog steeds een PR ! Beter verging het Liesbeth Van de Velde. Zij verpulverde haar besttijd tot 2'47"63, de derde Leuvense tijd ooit, en goed voor een derde podiumplaatsje. Haar tweede opeenvolgende derde plaats op de Memorial... Niet zo heel ver daarachter kwam Kathelijn Polspoel ook al tot een knap PR van 2'55"76, de tiende Leuvense chrono ooit.  Kathelyn werd daarmee mooi 8ste.

Ga naar zomer 2004 (deel 5)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...