Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

HERFSTNIEUWS 1999

 

Polsstokteam goes international...
Jeff Hartwig temidden de drie De Meyers.Onze DCLA-ers zijn van geen kleintje vervaard. Zo ook enkele polsstokkers. Jonas en Dieter De Meyer trokken na de Memorial Van Damme hun stoute schoenen aan en trokken naar top-polsstokspringer Jeff Hartwig. Ze kwamen terug met een invitatie op zak: als zij ooit door de States toeren, moeten zij halt houden bij de plus zes-meter springer. Hopelijk zijn onze jongens daar een beetje voorzichtig, want de 'huisdiertjes' van hun idool zijn wel degelijk levensechte reptielen... Ander pluspunt: Hartwig zal ervoor zorgen dat de buitensporige schoenmaat van Jonas behoorlijk zal aangekleed worden. Hij staat persoonlijk garant voor het doorsturen van de supergrote spikes-maat vanuit de Nike-fabriek naar Muizen. Als dat geen service is !

Training in de club of thuis op de kinderen passen ? Profiteer van onze babysit !
Voortaan kunnen mama en papa samen naar de clubtraining. Want vanaf woensdag 17 november is er tijdens de woensdag- en vrijdagavondtrainingen een babysitdienst in onze verwarmde 'Elfkamper'. Van 18u00 tot 19u50 kunnen de kinderen van trainende ouders bij één van onze babysit(s)ters terecht. Terwijl mama en papa zich inspannen op de piste, kunnen hun kinderen zich ontspannen in hun speelplaatsje. Per gezin (ongeacht het aantal kinderen) zal elke keer 120 BEF gevraagd worden. Alles voor de verzorging van de kleintjes moet wel door de ouders meegebracht worden. Als er thuis nog wat speelgoed, een speeltapijt, kindertafel of stoeltjes in de weg staan, breng die dan gerust mee naar onze kantine. Voor meer info betreffende deze babysitdienst: José GOOSSENS, Telefoon: 016/48.15.53.

Leuvense atleten op herfststage (Spa en Tirrenia)
Spa zien, trainen en dan... vooral niet sterven !
7 uur 's morgens: De Koenen klaar voor hun eerste training...De Koene Groep trok met 16 atleten en 2 trainers, de Guy en de Koene, op stage naar Spa. Weliswaar maar voor 3 dagen, maar het was de moeite: hard getraind, effectief 3 keer per dag, en niemand die daarover kloeg ! Trouwens wie mee ging, wist waar hij of zij voor stond. 't Leven als profatleet viel knap mee. Het goede weer speelde een zeer hoge noot. Dat kwam dan net goed uit om ernstig werk te leveren in veld, bos en op de piste. Op tijd en stond voldoende en ook lekker eten, slapen (jawel dat werd er ook gedaan) en als hoofdbrok lopen. 's Avonds een ontspannende sauna en wat nakaarten bij videobeelden over de voorbije dag. Voor zo'n leven wilde iedereen wel onmiddellijk een contract tekenen. Dit initiatief wordt zeker nog eens herhaald, misschien wel met een ruimere groep. Op 30-31 oktober en 1 november trokken kadetten, scholieren en juniores halve fond en fond op stage, misschien zitten er volgende keer wat spurters of kampers bij ? De infrastructuur van het ADEPS (het Waalse BLOSO) in Spa is voldoende degelijk om elke atletiekliefhebber aan zijn of haar trekken te laten komen.
Sigrid en Corinne in een lekker novemberweertje...Sigrid Vanden Bempt en Corinne Debaets trokken verder zuidwaarts. Zij genoten nog veertien late oktoberdagen van de lekkere warme Middelandse zeelucht in Toscanië. In de buurt van de scheve toren van Pisa werden kilometers afgemaald in de oneindig lijkende bossen en werden tonnen gewicht verzet in de krachtzaal. Om de aanwezige Italiaanse Olympische gewichtheffers bleek te laten uitslaan...Overigens is dit Olympische trainingscentrum in Tirrenia een absolute aanrader ! Miel Puttemans kan er nog over meespreken.

Blues-Brothers stelen de show tijdens DCLA-uurloop (Heverlee, 22 oktober)
We hadden het beloofd: de uurloop zou spectaculair worden. Maar dat de Blues Brothers in hoogst eigen perso(o)n(en) onze club zou(den) vereren met hun aanwezigheid, dat was wel even buiten de verwachtingen. Ambiance was er dus wèl die vrijdagavond: aflossingsstokken waren zeldzaam, maar de beertjes, poppetjes, lakens en andere bierflesjes die als doorgeeftuig werden gebruikt, Blues Brother Marc en Eddy.hielpen mee de pret maken. Misschien gebruikt ons Leuvens polsstokteam volgend jaar wel een polsstok als aflossingsattribuut: gegarandeerd enkele meter winst per ronde ! Liefst 15 competitief ingestelde ploegen draaiden hun rondjes, terwijl er nog zo'n 20 andere jeugdploegen in de derde en vierde baan hun werk deden. Speaker Jean-Marie Bache zorgde voor de nodige commentaar. Gaston Roelants, de grootmeester himself, was speciaal aanwezig om te zien hoe ver sommige teams zouden geraken. Verder dan zijn 20km784m ? Ja hoor ! Het Wim Wouters Running Team sprokkelde zo'n 22km809m samen. Daarachter kwamen De Koenen tot 21km937m en de Zeven Artiesten hielden het bij 21km765m. Formidabel allemaal. Maar toch hebben zij   die avond eens stilletjes teruggedacht aan die fameuze afstand die Gaston op de 20ste september 1972 in zijn ééntje bijeensprokkelde... De bloemen die hij voor dat wereldrecord 17 jaar later in ontvangst mocht nemen, waren in elk geval welverdiend ! Och ja: de Blues Brothers deden het onder hun beidjes voortreffelijk met een afstand van 11km335m. En dat alles voor het oog van de ROB-camera's, waarbij Viona Westra zich niet liet pramen en ook een rondje meeliep. Net zoals Maaiken Vanderplaetse trouwens... Voor een ludieke foto-impressie, klik je op de foto !

Het Belgisch kampioenschap halve marathon (Beloeil, 16 oktober)
DCLA-ers behaalden drie podiumplaatsen tijdens het BK halve marathon rondom het historische kasteel te Henegouwen. Veteraan Herman Van Driessche (1u10'02") liep een schitterende wedstrijd en eindigde na een verstandig opgebouwde race als tweede M40-veteraan na 'Renders-haas' Filip Van Haecke. René Francis (1u26'38") deed het hem na. In zijn categorie (M65) was alleen Gerard Van Nuffelen 24 secondjes te sterk. Corinne Debaets (1u21'44") liep van bij de start in derde positie bij de vrouwen en bleef die ook behouden tot de aankomst. Naast het seniores-brons, verdiende zij ook het veteranenzilver. Marijke Willekens (1u33'40") vond niet dadelijk haar beste draai, maar werd toch nog 13de vrouw (4de bij de W35). Kristof Van Der Heyden en Geert Vaes - die vanaf half oktober de DCLA-rangen komen versterken - liepen lange tijd op de drempel van de top-tien. Voor Geert ging het licht uit na 18 kilometer, maar Kristof beet dapper door tot op de 16de plaats in 1u11'00". De halve marathon zelf was in verhouding met de prijsuitdeling rap afgelopen: de laureaten moesten immers...vier uur wachten op de medailles ! Dus ook een proficiat aan de organisatoren...

De DCLA-vierkamp (Heverlee, vrijdag 8 oktober)
Bert Vander Linden
en Theo Van Moer maken goede afspraken met de weerman/vrouw. Op deze kletsnatte herfstdag klaarde de hemel immers net op tijd open voor hun clubvierkamp. Sommige deelnemers lieten overdag al - na een blik doorheen het bedruppelde raam - weten dat ze zich zouden uitschrijven in de vierkamp om vervolgens in te tekenen in de Elfkamper, maar om 18u30 vertrokken niet minder dan 59 DCLA-ers in de 200 meter. Niet iedereen doorstond daarna het verspringen, kogelstoten of 600 meter met dezelfde zwier, maar de resultaten mochten in elk geval gezien worden. Belgisch kadettenkampioen kogelstoten Sam Bruyninckx werd de beste in zijn categorie met 2.541 punten. Hij won voor zijn collega-Belgische kampioenen (steeple) Joris Windey (2.332p) en (hamer) Sven Van Cauwenbergh (2.320p). Tussen de 13 deelnemende kadetten ook nog een 4de Belgisch kampioen: Pieterjan Bax deed zijn nationale 400m-titel in de 200m alle eer aan (24"2 = zelfde tijd als Sam) maar werkte slechts een halve vierkamp af. Vier Belgische kampioenen in één club-competitie: nog nooit gezien ! Ellen Jespers werd met 2.488 punten de beste van liefst 25 kadetten meisjes. Hanna Aerts (2.373p) en Inneke Van Mechelen (2.323p) eindigden het dichtst in haar buurt. Hans Moons (2.792p) en Tim De Coster (2.654p) maakten het boeiend bij de scholieren jongens terwijl sprintster Kim Servranckx (2.452p) niet echt veel overschot telde op Anita Van Domselaar (2.407p), de nieuwst DCLA-aanwinst bij de meisjes-scholieren. Dirk Leroy (2.556p) was de beste bij de jun-sen-vet, met jeugdtrainer Gunther Vermaelen als 2de (2.490p) en veteraan Daniel De Coster (2.035p) op nummer drie. Beroemde uitvallers hier nà het verspringen (Koen Verbeek, Bart Lens en Eddy De Meyer) en het kogelstoten (Kristiaan Juveyns). Een leuk avondvullend initiatief dat waarschijnlijk een vervolg zal krijgen, mede dankzij de tomeloze inzet van juryleden, vrijwilligers en uitslagenverwerkers !

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...