Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

WINTERNIEUWS 2000-2001 (DEEL 1)

Polsstoksmullen (Oud-Heverlee, 10 februari)
Hierover kan niet veel gezegd worden...dat moet je proeven ! Meer uitleg i.v.m. menu en reservatie ? Klik hier , of op de affiche !
Voor een foto-impressie van het geslaagd gebeuren kan je hier aanklikken.

Honger gekregen ? Reserveer hier !

Nummer vijf voor Sigrid (Hulshout-Grimbergen, 07 januari 2001)
Dat Sigrid Vanden Bempt uitstekend op dreef is, hoeft niet meer gezegd. In Hulshout toonde ze opnieuw haar klasse toen ze nog voor halfweg ongrijpbaar van een reeks gerenommeerde tegenstandsters wegholde: op een halve minuut strandde Véronique Collard   zo al voor de derde keer dit seizoen op een 2de plaats na Sigrid, terwijl Veerle Van linden en An Van Rie nog veel meer terrein moesten prijsgeven. Sigrid was bij de aankomst (alweer) niet moe... Jesse Stroobants kwam ook sterk voor de dag: in een knap slot remonteerde hij nog Sven Van Loo en werd 6de. Junior Peter Van Mechelen finishte alweer op het podium: hij werd 3de.Veteraan Marc Bertels eindigde 9de.
In de nationaal sterk bezette cross van Grimbergen knoopte Mark Shankey opnieuw aan met de scholierenzege. Jeremy Van Ophem werd op het bochtige parkoers, waar zware modderstroken en lichtlopende sintel elkaar afwisselden, 7de. Ook met Marijke Cauwenbergh gaat het de goede richting uit: zij streed lang op de 3de plaats en moest slechts in de slotfase de duimen leggen tegen Lien Verbruggen die dit seizoen al enkele veldlopen bij de scholieren won. Ook voor Lies Haesert gaat het de goede kant op: zij werd in het Prinsenbos de 6de juniore. Marc Ruell blijft nog steeds een ongeslagen veldloopveteraan. Hij mende de 130 veteranen en juniores voor driekwart van de wedstrijd en moest zich alleen tegen een sterk finishende junior gewonnen geven. De 2de veteraan - Ion Damian, dus niet de eerste de beste - moest aan Marc 12 seconden toegeven. Daarna was het de beurt aan Corinne Debaets om na een inactiviteit van drie maand terug de spikes aan te binden. Voorzichtig gestart, schoof zij vanuit 8ste positie door naar plaats 5, op een boogscheut van het podium. Kim Offergeld en Isabelle Sluysmans moesten er nu reeds aan, Claudia Stalder en Stephanie De Croock bleken nog enkele seconden te sterk.

Steven Taeleman : provinciaal indoorkampioen Eenentwintig provinciale indoorkampioenen (Gent, 06 januari 2001)
Driekoningen werd voor vele DCLA-ers een lange dag in de Topsporthal Vlaanderen. Niemand kon naast de talrijk opgekomen DCLA-atleten kijken: zij verdedigden zich meer dan behoorlijk in de gezamenlijke provinciale titelstrijd met de provincie Antwerpen. 21 DCLA-ers konden zich na afloop provinciaal kampioen noemen: 11 vrouwen, 10 mannen. Opvallend was dat het Leuvense polsstokteam weer keihard toesloeg, met liefst 7 titels tot gevolg. Hinkstapster Sandra Swennen haalde een sprint-dubbelslag. Een veelvoud van die 21 beklommen ook het podium. Wij beperken ons hier tot het opsommen van de kersverse kampioenen, maar u kan op de website van het PK Antwerpen (bij uitslagen PK's)  een kijkje nemen als u àlle resultaten eens rustig wil uitpluizen...

Vrouwen Mannen
60m scholier Sofie Hulsbosch 8.12 60m junior Hans Moons 7.14
60m senior Sandra Swennen 7.78 60m hor junior Dieter De Meyer 9.19
60m W35 An Vanhellemont 9.47 Ver M45 Marc Buelens 4m59
60m W40 Ingrid Ceuppens 9.84 Hinkstap senior Gunther Vermaelen 12m40
200m senior Sandra Swennen 25.11 Polsstok scholier Jonas De Meyer 4m20
Polsstok Cadet Catherine Timmermans 2m50 Polsstok junior Dieter De Meyer 3m80
Polsstok scholier Hanna Aerts 3m00 Polsstok senior Steven Taeleman 4m30
Polsstok senior Karen Pollefeyt 3m30 Polsstok M45 Theo Jaspers 3m50
Kogel scholier Sofie Donneaux 9m97 Hoog senior Roeland Motmans 1m85
Ver W40 Ingrid Ceuppens 3m77 Kogel scholier Sam Bruyninckx 14m72
Ver W35 An Vanhellemont 3m71


Veldloop Landen staat voor de deur (Landen, 14 januari 2001)
In Landen is men reeds aan de 29ste editie van de Molenbergcross toe. Rondom het stedelijk sportterrein van Landen zal ook nu weer een selectief parkoers uitgestippeld worden, waarop elke échte crosser aan zijn trekken zal komen. Eerste start is voorzien om 12u30. Kleedkamers en prijsuitreiking gebeuren ter plaatse. Meer info bij de DCLA kern Landen: Pierrot Dubois, 011/83.10.31).

Eindejaarscorrida met massa deelnemers (Leuven, 31 december)
Vorig jaar zette de weermaker alle hemelsluizen wagenwijd open en hadden de deelnemers aan de eindejaarsjogging van DCLA meer nut aan zwemvliezen en een zwembroek; de afgelopen nacht bedacht diezelfde weermaker een ander scenario voor de eindejaarscorrida: een spiegelglad bevroren parkoers ! Schaatsen hadden beter aan de voeten gepast dan wedstrijdpantoffels, maar toch lieten zo'n kleine 700 (zevenhonderd !) deelnemers zich door deze winterse weersomstandigheden niet afschrikken om te beginnen aan hun tochtje van 4, 8 of 12 kilometer. Het startsein werd met een half uur verdaagd en zo kon een schuchter zonnetje samen met de attente strooidiensten van de stad Leuven en sportcentrum-huisbewaarder Felicien nog mirakels verrichten binnen die 30 minuten. Tuur Van Zeebroeck, de uittredende Schepen van Sport van de stad Leuven kon klokslag half twaalf de indrukwekkende massa deelnemers op gang schieten.Tussen die talrijke joggers ook zijn opvolger, Carl De Vlies, die als een volleerde jogger de acht gladde kilometers routineus afmaalde. Alle individuele overwinningen gingen naar DCLA: Piet De Smet en Lies Haesaert in de 4 kilometer; Jurij Genba en Sigrid Vanden Bempt in de 8 kilometer en Françis Meirens met Corinne Debaets in de 12 kilometer. Maar winnen was op deze laatste dag van de eeuw echt niet het belangrijkste: veel belangrijker was deze keer het Olympische principe: meedoen was inderdaad belangrijker (dat kon men uit de Sydney 2000-commentaren in oktober helaas niet afleiden...). Alle joggers - of ze nu 4, 8 of 12 kilometer liepen -  hebben zich op de drempel van de 21ste eeuw overtroffen: durven starten op zo'n gladde omloop en met de nodige voorzichtigheid hun onderneming tot een goed einde brengen. Zij hoeven alvast geen schrik te hebben van hun sportjaar 2001; ze zijn gewapend tegen een uitschuiver ! Aan alle deelnemers van deze laatste atletiekorganisatie van de 21ste eeuw onze felicitaties: we wensen hun een succesrijk derde millennium toe. Een tevreden hoofdorganisator Marc Buellens nodigt u nu al uit voor de volgende eindejaarseditie van 2001. Hij heeft alvast een afspraak met de weermaker: het zal dan niét... sneeuwen !

Eerste clubrecords indoor sneuvelen (Gent, 23 december)
Jef Van Acoleyen : sterk winterdebuutNu de kerstexamens achter de rug zijn, en het indoorgebeuren ook in Gent weer op volle toeren draait, repten enkele Leuvenaars zich nog voor de eindejaarsfeesten naar de Topsporthal Vlaanderen om daar al sterk uit te pakken. Junior Jef Van Acoleyen, die zijn zomerseizoen in mineur zag eindigen wegens kwetsuur - hij was een zekere podiumkandidaat voor de 400 meter - , zorgde bij zijn eerste competitie sedert lang voor een opmerkelijk clubrecord: hij liep de 400m in 49"60 en werd daarmee 2de in de beste reeks. Leeftijdsgenoot Peter Van Mechelen opteerde voor de 1500m, werd eveneens 2de in de sterkst bezette reeks en verpulverde het 14 jaar oude clubrecord tot 4'08"70. U kan hier zelf eens gaan kijken op wiens naam dat clubrecord nog stond... Een derde DCLA-er kwam in Gent in zijn allereerste competitie uit in de DCLA-trui: onze Luxemburgse aanwinst Johan Mordijck maakte meteen indruk, want hij won beide scholierensprintnummers: in de 60m was hij met 7"26 de sterkste van liefst 5 reeksen en later op de avond - eigenlijk was het toen al een beetje nacht - kon niemand van de drie reeksen tippen aan zijn 23"42 over 200m. Polsstokspringer Tom Jaspers won nog een 60m-reeks in 7"31. U kan op de website van organisator VITA alle resultaten uitpluizen en hier kan u de DCLA-clubrecords indoor alvast bestuderen.

Bob Cordons overleden ( 21 december)
Robert Cordons
was eind jaren zestig één van de Leuvense topsprinters, met knappe handgestopte (sintelbaan!)-chrono's als 10"5 (100 meter) en 21"7 (200 meter). Hij was een generatiegenoot van Paul Poels, Herman Van Coppenolle en Theo Van Moer. Bob behoorde ook tot het viertal dat op 2 augustus 1967 een sterke 41"3 op de 4x100m liet noteren. Een toenmalig Belgisch record dat nu nog steeds als clubrecord geldt. Dat viertal won trouwens de Belgische 4x100m-titel van 1966 tot 1969 Robert Cordons overleed na een slepende ziekte.

DCLA-Kerstfeest voor Benjamins-Pupillen en miniemen ! (Leuven, 29 december)
Het jaarlijkse Kerst- en Nieuwjaarsfeest voor de allerjongste DCLA-ers gaat door in de grote kantine van het sportcentrum (onder de staantribune) op vrijdag 29 december van 14u30 tot 17u30.Met spelletjes, pakjes, pannenkoeken, chocomelk, en muziek. Kostprijs O frank (= O euro). Meebrengen: pakje van maximum 100 frank. Vanaf 17u30 kunnen de mama's en de papa's en de rest van de familie ook een pannenkoek komen eten (tegen een zacht prijsje). Vanaf 18u worden de JODALEU-trofeeën van de voorbije winter en zomer uitgereikt. Deze dag is er geen training voor de jeugd ! Inschrijven graag vooraf (klik op de Kerstman en mail hem jouw jouw komst door !)

Sigrid Vanden Bempt wint laatste junioresveldloop (Brussel, 17 december)
De eerste editie van de Europese Crosscup te Brussel, werd meteen de laatste junioreswedstrijd van Sigrid Vanden Bempt. Na haar mooie ereplaats vorige week tijdens het EK, domineerde Sigrid nu ook in de Brusselse modder en op de hellingen rondom het atomium,  alle andere nationale- en internationale tegenstand. Tot halfweg duldde zij het gezelschap van Mieke Geens, daarna ging zij solo en op een indrukwekkende manier op zoek naar haar laatste junioreszege uit haar loopbaan. Vanaf nu begint Sigrid Vanden Bempt definitief aan een seniorescarrière. In Brussel kende scholier Mark Shankey een mindere dag en moest hij zich tevreden stellen met een 9de plaats. Ook Kris Haesaert en Jeremy Van Ophem lieten DCLA hoog scoren in het interclubklassement. Uitstekend liepen ook de eerstejaarscadetten Sarah Van Eynde en Kim Ruell. Tegen oudere concurrentie kon Sarah een knappe 5de plaats inpalmen terwijl Kim even snel van start was gegaan, maar naar het einde terugviel naar een 16de plaats. Amper vier leeftijdsgenoten eindigden voor hem.
Ook indoor roert er wat. Als miniem is het uiteraard nog héél vroeg om goede prestaties in de kijker te stellen, maar de 3m01 met de polsstok van Dieter Jaspers (in Woluwe op 17 december) is noch meer, noch minder de beste miniemenprestatie aller tijden. Na Theo en Tom, nu ook Dieter !

Sigrid Vanden Bempt 11de bij het EK veldlopen (Malmoe, 10 december)
Sigrid Vanden Bempt - hier als tweede na Véronique Collard - liep alweer een ijzersterk Europees veldloopkampioenschap.Zondagvoormiddag - 10u45 - moesten de juniores meisjes al de spits afbijten in het Zweedse Malmoe, waar de Europese veldloopkampioenschappen doorgingen. Ook Sigrid Vanden Bempt was daarbij. Vorig jaar eindigde Sigrid al 13de op dit EK en ook nu leverde ze een schitterende prestatie, deze keer met het startnummer één !  In de openingsronde schoof ze mee in het zog van de leidersgroep, maar moest in de 2de ronde wat gas terugnemen, waardoor ze terugviel naar een 15de plaats. Een sterke slotronde leverde uiteindelijk een 11de plaats op. "Ik heb op mijn waarde gelopen vandaag", reageerde ze. "Met een superdag had ik misschien nog één plaatsje kunnen winnen, maar zo'n dag had ik dus niet vandaag. Ook het parkoers lag me iets minder dan in Roeselare bijvoorbeeld. Nu kwamen er te veel harde stukken in voor, en dat zint me niet. Ik hoopte nog om net als vorig jaar nog enkele terugvallers uit de kopgroep te kunnen remonteren, maar niemand verzwakte vooraan. Natuurlijk klinkt het beter in de oren als je bij de top 10 eindigt, maar ik heb vandaag echt het maximum gegeven." Trainer Ivo Hendrix was zondag speciaal naar de VRT gereden om er een TV-zender te zoeken die rechtstreeks beeldverslag bracht. "We mogen tevreden zijn over Sigrids prestatie. Ze bewees toch maar weer dat ze de beste Belgische was, vermits de nummer twee op de 29ste plaats finishte. Wat mij vooral plezierde is het feit dat ze in een sterke slotfase de twee beste Zweede meisjes net achter zich hield. Die thuisloopsters zullen er trouwens alles aan gedaan hebben om dit EK tot in de puntjes voor te bereiden en er niets aan het toeval over te laten. Vorig jaar eindigde er nog één voor en één nà Sigrid. Nu kwamen ze allebei nà haar over de finish." Zondag, tijdens de Crosscup te Brussel, neemt Sigrid Vanden Bempt definitief afscheid van de juniorescategorie.
In Betekom gaf Jesse Stroobants alweer een sterk optreden ten beste. In een talrijk bezet deelnemersveld streed hij steeds omstreeks de 6de plaats en finishte uiteindelijk nog als 5de na onder meer twee Afrikanen en Stefaan Van den Broeck. Bij de vrouwen werd Dominique Lambrechts de beste DCLA-ster op een 7de plaats, na een adembenemend slotsprintje.

Onverwacht bezoek op de training. De Sint op bezoek ! (Leuven, 06 december)
Alvorens terug af te reizen naar het drogere Spanje, kwam Sinterklaas nog even langs op de woensdagavondtraining te Leuven. Hij wilde niet vertrekken alvorens hij de DCLA-jeugd nog even aan het werk zag. Terwijl zijn paard al op de boot zat, hadden zijne heiligheid én twee van zijn trouwe donkere knechten meer dan werk genoeg om de enthousiaste jongelingen - en sommige ouderen ook - op hun wenken te bedienen. Het drietal was ook bijzonder blij omdat ze niet doorheen de schoorsteen hoefden te kruipen: ze beloofden in elk geval volgend jaar terug te komen. We hebben niet kunnen achterhalen of Sinterklaas bij zijn thuiskomst zijn collega-Kerstman via e-mail op de hoogte zal brengen van zijn warme ontvangst door de jeugd van DCLA...

DCLA-atleten present op eerste indoormeeting KUL (05 december)
Heelwat DCLA-boegbeelden begonnen hun indoorcampagne op deze universitaire meeting. Sandra Swennen hinkstapte in haar eerste competitie meteen naar 12m95. Later won ze ook nog de 50 meter (6"73) voor twee van haar jonge clubgenotes: Kim Servranckx (6"93) en Sofie Hulsbosch (6"94). Ook het polsstokspringen is een paradepaardje van DCLA: Tom Jaspers (4m60) bleef de baas over de jongere De Meyer-brothers: Jones met een schitterende 4m40 en Dieter die met 4m00 nu wel definitief zijn polsstokongeval heeft verteerd. Vergeet niet dat het ook voor hun een allereerste sportieve winteruitstap was. Verrassing in het kogelstoten, waar gewezen Leuvenenaar Steve Bal na enkele seizoenen onderbreking plots in de ring stapte en daar met 16m29 o.a. Belgisch kampioen Filip Eeckhout het verre nakijken gaf. Hans Moons kwam hier tot een goede 12m45 en hij schitterde ook nog in de finale van de 60m, waar hij tegen de specialisten het snelst uit de blokken kwam en als 4de (6"19) één plaats na Wesley Ongenaden (6"15) finishte. Karen Pollefeyt beperkte zich tot het hoogspringen (1m50) en liet het polsstok over aan Hanna Aerts (3m10 = eerste indoorclubrecord van het seizoen), terwijl drie werpsters de DCLA-kogelhiërarchie bepaalden: nieuwste aanwinst Sofie Elsen kwam tot 11m18, hamerslingeraarster Kathleen De Wolf haalde 9m80 en discuswerpster Katrien Van de Broeck bereikte 9m38. Volgende afspraak: de provinciale kampioenschappen in Gent. Kijk hier alvast naar de resultaten van de KUL-indoor.

Overwinningen en ereplaatsen in Wespelaar (03 december)
Opnieuw heelwat deelnemers en toeschouwers in de drassige weiden van Wespelaar. Ook DCLA was heel goed vertegenwoordigd, met sterke overwinningen kwamen o.a. van cadet Sarah Van Eynde en scholier Mark Shankey. Scholieren meisjes Inneke Van Mechelen en Lynde Wiseur kwamen als twee en drie op het podium, Junior Peter Van Mechelen werd 3de en veteraan Jo Van Eynde klom als 3de ook nog op het podium. Meer gedetailleerde resultaten later op de week, maar u kan ook surfen naar de website van Roba, waar de resultaten zeker zullen gepubliceerd worden !

Jesse Stroobants: Vlaams universitair veldloopkampioen Jesse Stroobants Vlaamse universitair veldloopkampioen (Gent, 29 november)
Amper enkele dagen na zijn optreden in de Roeselaarse modder, won Jesse Stroobants het Vlaams kampioenschap veldlopen aan de Blaarmeersen te Gent.

Sigrid Vanden Bempt naar het EK (Roeselare, 26 november)
Sigrid op het hoogste podium in RoeselareEerstejaarsseniore Sigrid Vanden Bempt mocht in de selectiewedstrijd te Roeselare (Crosscup) nog deelnemen bij de juniores om een selectie voor het EK veldlopen af te dwingen. Dat deed ze met een grootse vertoning, want al na enkele honderden meter zwoegde Sigrid alleen doorheen de enkeldiepe modder naar de zege. Onbedreigd, want de beste achtervolgster keek tegen een achterstand van liefst 100 meter aan. De nummer drie volgde al op meer dan één minuut ! Voor Sigrid Vanden Bempt is dit haar derde opeenvolgende nationale veldloopselectie na het EK (waar ze vorig jaar 13de werd) en het WK. Nog meer Leuvens crossgeweld in de blubber van Roeselare. Mark met de gele crosscup-leiderstrui in RoeselareScholier Mark Shankey leek lange tijd de wedstrijd onder controle te hebben, maar moest in de laatste ronde toch zijn meerdere erkennen in Kempenaar Glenn Laurens. Mark wordt wel de nieuwe scholierenleider in de Crosscup. Uitstekend vertoon ook van Kris Haesaert die op een knappe manier een 9de plaats versierde. Met Joris Windey (23), Pieter Dewit (30) en debutant Robrecht Segers (43) kwamen de Leuvense scholieren er goed uit. Bij de meisjes scholieren vocht Inneke Van Mechelen zich knap naar een 9de plaats, en eindigde Marijke Cauwenbergh na een zware inzinking als 21ste. Er waren nog meer Leuvense juniores aan de slag in Roeselare: Lies Haesaert (25), Charlotte Debroux (27) en Koen Dillen (23). Bij de seniores deed Jesse Stroobants het met een 22ste plaats niet onaardig. Zaterdag - tijdens de veteranenveldloop in Vilvoorde - was Marc Ruell aan aan zijn derde seizoenszege toe. Deze keer moesten Jos Van Den Bossche en niemand minder dan Peter De Vocht de duimen leggen. Marc, die aan zijn derde veteranenseizoen bezig is, werd nog nooit in een veldloop verslagen door een categoriegenoot. Jo Van Eynde werd opnieuw knap 5de.

Jeugdmeeting indoor KU Leuven (Sportinstituut, 25 november)
Tijdens deze eerste jeugdindoormeeting van het nieuwe seizoen, werden niet mnder dan 246 officiële prestaties opgetekend. 58 jonge DCLA-ers deden mee aan deze competitie. De resultaten kan je hier bestuderen bij onze wedstrijden.

Info avond : voeding en sport (maandag 27 november)
voeding en sport met Marina GorisOnze (zeer) actieve jog-afdeling organiseert maandagavond 27 november in clubhuis 'de Elfkamper' een voordracht over voeding en sport. Jogbegeleidster José Goossens heeft Marina Goris aangesproken om u tijdens deze avond te informeren over dit belangrijk onderdeel van de trainingsbegeleiding. Marina Goris is docente aan de KU Leuven en weet beroepshalve zowat alles over de combinatie van eten en sporten. Het wordt geen hoogdravende voordracht, maar je kan er wel nuttige info verkrijgen over o.m. de dagelijkse voedingsbehoeften voor sporters. Alle cadetten tot en met veteranen zijn welkom op deze avond. Vooraf melden is niet noodzakelijk: gewoon komen, zodat je niet op je honger blijft zitten !
Begin van de avond: 20u00.

En nog meer internationaal succes op 19 november
Mark Shankey
zorgde voor een verrassing van formaat door de internationale cross van Margate-Engeland op zijn naam te schrijven. Mark, die volgende maand pas 16 wordt, gaf er het hele 'under 17'-deelnemersveld het nakijken.Tot grote verrassing van de Britten, want die zagen een voor hun onbekende landgenoot en onze clubgenoot opdraven als lid van de Vlaamse Atletiekliga. Mark werd inderdaad geselecteerd voor het VAL-team, dat jaarlijks aan deze internationaal goed bezette competitie deelneemt. Meteen kunnen ze daar over het Kanaal beginnen rekening houden met Mark Shankey, als de selecties voor het WK scholieren van volgende zomer in Hongarije ter sprake komen...
In Frankrijk - Parijs - behaalde Kris Haesaert een opmerkelijke 4de plaats op 170 deelnemers. Zus Lies finishte er als 17de. Nog in Frankrijk nam eerstejaarsjunior Koen Dillen deel aan een wedstrijd die gold als nationale junioresselectie voor het Europees veldloopkampioenschap (dus ook met eerstejaarsseniores). Koen werd knap 13de, en 8ste 'echte' junior.

Eerste clubverplaatsing, eerste massaal succes (Kortenberg, 19 november)
Inneke Van Mechelen Inneke, tweede in KortenbergDe allerjongsten hadden hun eerste vuurdoop in Overijse al gehad, nu was het de beurt aan de andere categorieën om op het zware parkoers van het Kortenbergse bos hun eerste clubverplaatsing van het seizoen te maken. Liefst 76 DCLA-ers hadden geen schrik van modder en heuvels. Velen onder hen deden het ook voortreffelijk. Naast een reeks ereplaatsen, kwamen vijf individuele overwiningen en liefst 8 (acht !) clubklassementen mee naar de Elfkamper ! Cadet Sarah Van Eynde gaf net als in Overijse alle oudere meisjes het nakijken bij haar 2de seizoensoverwinning. En papa Jo liep de koers van zijn jonge leven toen hij na onze ongeslagen veteranenwinnaar Marc Ruell als een onweerstaanbare tweede over de aankomst scheurde. Met Marc Bertels (7de) die nog de naweeën van zijn marathon voelt en Johan Thys (8ste) die zonder opwarming en na een klim over de omheining nog net op tijd de startlijn haalde, heeft DCLA hier een veteranenkwartet dat zonder ongelukken de nationale interclubtitel moet kunnen binnenhalen. In diezelfde wedstrijd was junior Peter Van Mechelen ook al te sterk voor zijn tegenstanders, Michiel Vanderlinden werd 5de en hielp DCLA zo ook aan de interclubzege. Opmerkelijke prestaties van veterane Anita Enis (3de) en juniore Sanne Vanzavelberg (4de) die hier aan haar eerste cross toe was. Cadet Kim Ruell werd mooi 3de en scholiere Inneke Van Mechelen zelfs 2de. Ook zij zijn pas eerstejaars. Bij de seniores mannen streed een dappere Ridouane Es Saadi mee in de absolute spits van de koers en bepaalde met twee anderen het koersverloop. Dat hij pas in de slotkilometer terugviel naar een 4de plaats is uitsluitend te wijten aan de trainingsopbouw, maar laat naar de toekomst heelwat verhopen. Voor Jurij Genba (9de) werd het een eerste kennismaking met een échte veldloop. Ook hij doorloopt nog een leerschool. Domi Lambrechts eindigde als 4de net naast het podium, eerstejaars Eveline Wachtelaer werd 6de. Alhoewel het geen clubverplaatsing  voor de jeugd was, tekenden benjamin Simon Decoster en minieme Barbara Aerts toch voor overwinningen. Simon zag Jeroen Peeters tweede worden en Barbara kreeg met Lize Bollen en Kirsten Meeus zelfs een heel rood-wit podium vol ! Elise Van Eynde (3de bij benjamins) en Pieter-Jan Van Eynde (2de bij miniemen), leidden al vroeg het 'Van Eynde-festival' in, terwijl Matias (benjamin) en Eveline Van Attenhoven (minieme) allebei 2de werden. Naast de al opgenoemde klassementen, waren ook de benjamins en miniemen jongens samen met de miniemen, cadetten, scholieren en veteranen vrouwen de sterksten in het clubklassement. De mannen wonnen de algemene interclub. De volledige uitslagen kan je hier raadplegen !

Mark Shankey goes ... International (Cobham, 11 november)
Wapenstilstandsdag dook Mark Shankey met zijn team van de British School Tervuren de Eurostar in om er in Cobham-Surrey aan de andere kant van het kanaal zijn spikes aan te trekken voor het kampioenschap van de dertien British Schools in Europa. In de Under-18 categorie liep onze 15-jarige alle tegenstand aan flarden: na 5 kilometer door regen, wind en modder, telde blonde Mark een ruime halve minuut voorsprong op de nummer twee. Ze zullen Mark nu ook stilaan in z'n eigen land leren kennen, want dit weekend hoopt hij in de internationale cross van Margate zwaar uit te pakken en volgende zomer ambieert hij zelfs een plaatsje in het Britse team voor het WK-scholieren. Com'on David McC !

De kledijshop...
Tussen al dat wintergeweld in, zijn er buiten onze atleten nog andere erg bedrijvige personen die in deze kille herfst geen moment kunnen stilzitten bij DCLA. Twee van die héél bezige bijen - Goedele en Marijke - beheren nu al enkele maanden de kledijshop van DCLA, en hun aanbod begint stilaan echte winkelproporties aan te nemen. Terwijl zij ijverig verderwerken aan nieuwe plannen en ontwerpen (hebben wij niks gehoord over een heuse modeshow in voorbereiding ?), zijn zij nog elke woensdag- en vrijdagavond na de clubtraining tussen 19u30 en 20u00 ter beschikking in het nieuwe secretariaat (onder de tribune, kant aankomst). Daar kan je naast de klassieke wedstrijdkledij (ook al een nieuwe voorraad binnen !) ook nog steeds onze intussen bekende blauwe sweathers aankopen en kan je ook vaststellen dat zij hun assortiment hebben uitgebreid met prachtige fleece-modellen, uiteraard ook voorzien van het DCLA-logo. Deze marineblauwe fleecen - verkrijgbaar in alle maten - zijn nu te koop aan de erg democratische prijs van 1.300 BEF. Vergelijk die prijs/kwaliteit gerust met de allerbeste winkelwaar. En als we Goele en Marijke mogen geloven (wie zou hun in twijfel durven trekken ?) is er nog véél meer op komst: daarover binnenkort meer in onze on-line shop. Dus beste ouders, peters, meters, oma's, opa's, echtgenotes en andere sympathisanten: als je op zoek bent naar hét ideale Sinterklaas- Kerst- of Nieuwjaarsgeschenk, dan loop je toch even langs in de DCLA-shop, waar twee charmante hostessen je zullen verderhelpen. Zij zijn alvast herkenbaar aan hun marineblauwe DCLA-fleece...

Eindejaarscorrida komt in zicht...
De klassieke eindejaarscorrida van DCLA komt er aan: dit keer een échte eindejaarscorrida, want op zondag 31 december 2000 wordt om 11u00 de start gegeven voor 4, 8 of 12 kilometer. Wij garanderen zéker droger weer dan vorig jaar: tenminste tijdens de wedstrijd zelf, want wat er de daaropvolgende 12 uren nog te gebeuren staat, valt buiten onze verantwoordelijkheid. Inschrijven kan ter plaatse tot 10u30 (100 BEF voor VAL-leden; 150 BEF voor niet VAL-leden) en na afloop worden minstens 150 prijzen verloot onder de deelnemers en krijgt iedereen een uitslag. U kan hier een foldertje aanvragen, als u naam en adres doormailt... Sluit met een gezond gevoel de 20ste eeuw af: doe mee aan deze eindejaarscorrida en de start van jouw 21ste eeuw kan niet meer stuk !

 Nog meer overwinningen... (weekend 11-12 november)
Sigrid is al twaalf dagen senior en heeft er al twee senioresoverwinningen opzitten...In afwachting van de eerste clubverplaatsing - volgende week in Kortenberg - crossen onze veldlopers er lustig op los. Zondagavond bereikten ons al drie enthousiaste mededelingen. Scholier Jeremy Van Ophem was zaterdag al de beste geweest in de veldloop van Eigenbrakel. Eén dag later behaalden de seniores Jesse Stroobants en Domi Lambrechts tweede plaatsen in de veldoop van Bonheiden. De familie Haesaert was in 'de Vlaanders' aan't werk.Scholier Kris Haesaert werd knap 4de in Poperinge en zus Lies deed het als 5de juniore goed in Ronse. Diezelfde dag, maar dan te Opwijk, schoot eerstejaarsseniore Sigrid Vanden Bempt alweer de hoofdvogel af: in haar tweede seniorescross boekte ze ook haar tweede overwinning. Opnieuw moest niemand minder dan...Véronique Collard de duimen leggen. In Hoboken duurde het duel amper 13 minuten, nu werd er echter volle 20 minuten in de Opwijkse modder geploeterd. Sigrid mag in Roeselare nog aanzetten bij de juniores om er haar selectie voor het Europees veldloopkampioenschap in Malmoe af te dwingen. Vorig jaar werd ze nog 12de in dat kampioenschap te Velenje.

 Op zoek naar internet-adressen... 
Het DCLA-secretariaat is in volle herstructurering. Momenteel kunnen we dus links of rechts nog wel een steek laten vallen, maar dat blijft beslist niét duren ! Onze ledenlijst - méér dan duizend DCLA-leden ! - zal worden bijgehouden door Eddy De Meyer. Om zijn werk zo volledig mogelijk te maken, is hij op zoek naar zoveel mogeljk e-mail adressen van onze leden. Heb jij zo'n adres ? Mail dan als de bliksem naar Eddy, want die zit aan de andere kant van dit adres ! eddy.de.meyer@pandora.be Jouw medisch getuigschrift, voor het bekomen van een officieel startnummer, wordt ingewacht door Hilde Ruell-Van Geel. Tijdens de trainingen kan je die fiche bij haar kwijt. Als dan ook nog jouw lidgeld werd gestort, dan kan je binnen de week over jouw startnummer voor het seizoen 2000-2001 beschikken.

 Familie Van Eynde aan't feest  (Overijse, 5 november)
De jongste DCLA'ers hebben er hun eerste clubverplaatsing opzitten. In Overijse, de eerste Brabantse cross, kon cadette Sarah Van Eynde al meteen met een overwinning huiswaarts keren. Zij was echter niet de enige Van Eynde die succesrijk vanuit de golvende weiden van de Druivenstreek naar huis keerde: zus Elise werd 2de bij de benjamins '92, broer Pieter-Jan ook al 2de bij de miniemen '89 en papa Jo Van Eynde schitterend 7de bij de veteranen. Alhoewel de eerste clubverplaatsing voor de oudere categorieën pas over 14 dagen in Kortenberg is gepland, proefden er toch nog andere DCLA'ers in Overijse al van het nieuwe veldloopwerk. Marc Bertels, zijn recentste marathon- en andere exploten nog in de benen, finishte na Jo Van Eynde als 8ste; Kim (3de cadet) en Karen (2de scholiere) Ruell deden het als eerstejaars heel goed en ook bij de benjamins van 1993 eindigden Simon Decoster en Jeroen Peeters als 3de en 4de helemaal voorin. Seniore Domi Lambrechts verdween zo'n tien jaar van het veldlooptoneel, maar maakte in Overijse een opmerkelijke come-back met een 4de plaats bij de seniores.
De volledige uitslagen kan u hier terugvinden.
Niet in Overijse, maar wel in de eerste wedstrijd van de Crosscup te Zwijnaarde, was Mark Shankey aan het werk. Mark, nu tweedejaarsscholier, werd er meteen tweede. Dat belooft voor de rest van het seizoen.

 Leuvense veldlopers starten seizoen met overwinningen (Hoboken, 1 november)
Al bij de eerste veldloop van het nieuwe seizoen, in het Sorghvliedt-park te Hoboken, klom DCLA twee keer op het hoogste trapje. Eerst was er de solotocht van Marc Ruell, die met een niet te overziene voorsprong op de rest van de bende (juniores inbegrepen) naar zijn 14de totaalzege bij de veteranen rende. Daarna was het de beurt aan kersvers seniore Sigrid Vanden Bempt: in haar allereerste seniorescross doseerde zij erg goed haar krachten om in de laatste kilometer verschroeiend hard uit te pakken en onweerstaanbaar naar de zege te lopen. En de tegenstand was hier niet min: niemand minder dan Véronique Collard had hard gesleurd om alleen toe te komen, maar daar stak Sigrid dus een stokje voor en Véronique, de meervoudige nationale veldloopkampioene uit het verleden, had zo'n sterke tegenstand niet verwacht. Derde, op enige afstand, werd trouwens Claudia Stalder, wat meteen bewijst dat Sigrids zege echt wel kan tellen.Ook Jurij Genba was aan zijn eerste cross toe: wat onwennig in het bochtenwerk en nog wat problemen met de heuvels, spurtte hij net enkele meter te kort voor een plaatsje op het podium. Een vierde plaats die belooft voor de rest van het seizoen. Wim Steurs was de eerste Leuvenaar die z'n cross-spikes bovenhaalde. Hij finishte na een heel sterk einde als 5de van de korte cross.

 Winterprogramma JoDaLeu DCLA
Alles over de JoDaLeu-wintertrofee en de gezamenlijke verplaatsingen naar veldlopen en indoorcompetities voor benjamins-pupillen en miniemen, kan je hier terugvinden.

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...