Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

WINTERNIEUWS 2000-2001 (DEEL 2)

Ridouane Es Saadi en Kris Haesaert stunten in de Crosscup... (Mol, 25 februari)
Ridouane liet in Mol vele journalisten vertwijfeld in hun documentatie grabbelen...Enkele Leuvense veldlopers maakten een hele goede beurt tijdens de Crosscupfinale te Mol. Scholier KrisElise Van Eynde was ook aan't werk in een besneeuwd Vilvoorde. Ze werd er 4de bij de pupillen. Haesaert liep een beresterke wedstrijd die hij afrondde op de 5de plaats, ongetwijfeld zijn beste resultaat van deze winter. In de korte cross - met alle gereputeerde namen aan de start - verraste nog een andere DCLA-atleet. Ridouane Es Saadi schoof makkelijk mee in het kopgroepje en toen dat flink werd uitgedund, hield Ridouane nog altijd stand. Meer nog: in de laatste rechte lijn sprintte hij mee met een podiumplaats als inzet: Bernaert-Grammens waren tien meter te snel, de nieuwe Belgische indoorrecordhouder Joeri Jansen bleef nog twee meter voor Ridouane uitlopen, maar Matthieu Vandiest (vorige zomer met 3'39" nog Belgisch junioresrecordhouder) werd zonder pardon teruggewezen naar de 5de plaats. Goed werk ook van Jurij Genba, Piet Desmet, Davy Seghers en Nicolas Devaux. In Vilvoorde was er het geslaagde wederoptreden van Wouter Huybens (8ste) die net Jonathan Put voorbleef. Wouters nonkel, Marc Ruell, toonde zich eens te meer de beste bij de veteranen, zijn 7de seizoensoverwinning. Samen met Jo Van Eynde (5de) en Herman Van Driessche (6de), ging dat veteranenklassement naar DCLA. Junior Peter Van Mechelen (9de) opteerde hier voor de korte cross. Domi Lambrechts werd nog 5de bij de seniores vrouwen en doet meteen een goede zaak voor haar klassement in het provinciaal criterium. De volledige resultaten van deze veldloop kan u terugvinden op de website van VAC.

Cathérine Timmermans wint zilver en brons in de meerkamp... (Gent, 24 februari)
Tijdens de Belgische - en tegelijkertijd ook Vlaamse - meerkampkampioenschappen, heeft Cathérine Timmermans een hele goede beurt gemaakt in de cadettenvijfkamp. Nadat ze haar 800 meter-slotnummer afrondde in 2'32"80 (PR), scoorde ze een totaal van 3.039 punten. Daarmee verpulverde ze haar eigen clubrecord van vorig jaar dat nog bij 2.607 eenheden stond. Cathérine was begonnen met een 9"84 over de 60m horden, meteen een ruim PR (was 10"59). Daarna sprong ze over 1m40 en kegelde de kogel naar 11m43. Dat laatste was ook al een clubrecord, net zoals haar 4m78 in het verspringen. Als je weten wil wie Cathérine daarmee allemaal van de tabellen verdringt, dan moet je hier even klikken. De 3.039 punten waren goed voor een bronzen medaille van het BK en een zilveren plak van het Vlaamse kampioenschap !
Junior Dieter De Meyer (5m85 ver, 10m00 kogel, 60m in 7"97 en 1m81 hoog) en senior Tom Jaspers (6m53 ver, 9m51 kogel, 7"50 over 60m en 1m75 in het hoog) waren op het eind van deze eerste dag al halfweg van hun achtkampkampioenschap.Dieter staat in de tussenstand 8ste, Tom 7de. Noteer wel dan hun sterkste nummer - het polsstokspringen - pas op de tweede dag gepland staat.

Jesse Stroobants beste universitaire veldloper ... (Louvain La Neuve, 21 februari)
Jonathan Put: 9de in LLNOp een ontieglijk zware omloop in het Waals-Brabantse Louvain-La-Neuve, heeft Jesse Stroobants aan zijn Vlaamse universitaire veldlooptitel - die hij de 29ste november 2000 op de Gentse Blaarmeersen al op zak had gestoken - nu ook de Belgische gouden medaille toegevoegd. Jesse, dankzij een doordachte wedstrijdplanning de laatste weken steeds beter op dreef, nam van bij de startfase alle spanning uit de wedstrijd en zegevierde met ruime voorsprong na 27'26". Op de 9de plaats kwam eerstejaarssenior Jonathan Put over de eindstreep in 29'53". Lees het verslag op de Kjerag-website.

Alweer titel én medaille voor Sandra Swennen ... (Gent, 18 februari)
Voor wie er ooit zou aan getwijfeld hebben: Sandra Swennen blijft met lengten voorsprong de beste hinkstapspringster die dit landje ooit heeft gekend. Nu bleef Sandra in de topsporthal Vlaanderen met 13m38 amper twee centimetertjes beneden haar eigen Belgisch record. Amper van het podium gekomen, moest Sandra alweer in de springbak aantreden. Daar verpulverde ze haar PR van 5m77 tot 5m94 en dat was goed voor een tweede medaille van de lange namiddag: brons deze keer en een nieuw clubrecord dat kan tellen. Dat brons - gekoppeld aan een clubrecord - ging ook naar een sterke Jef Van Acoleyen in de slopende 400m. Met 49"14 had hij zijn serie al gewonnen: een PR/CR én de tweede tijd van alle deelnemers. In de finale - zijn tweede wedstrijd van de namiddag - vocht Jef als een leeuw in't spoor van de top-twee. Onze junior behield zijn 3de plaats tot op de streep en lukte met een fantastische 48"61 een schitterend clubrecord. Twee jonge Leuvenaars pakten net naast het podium. Polsstokspringer Tom Jaspers haalde een knappe 4m80. Op de nieuwe clubrecordhoogte (4m90 van Jan Van Hocht) faalde Tom slechts nipt. Junior Peter Van Mechelen - al brons tijdens het VAL-kampioenschap - streed in een eenzame achtervolging op Tom Omey en zijn hazen (die lukten dan ook een BR !). Peter speelde een alles-of-niets en zag pas in de slotronde het brons wegglippen. Met 1'53"64 bevestigt hij alleszins zijn kwaliteiten, want daarmee verbetert hij met 1/10de zijn clubrecord dat tijdens het VAL-kampioenschap tot stand kwam.. Springers Karen Pollefeyt (5de) en Roeland Motmans (7de) en kogelspecialisten Hans Moons en Sofie Elsen (beiden 8ste) versierden nog finaleplaatsen. Tijdens de reeksen presteerden nog enkele jonge DCLA-ers op goed niveau. Hierbij een overzicht van alle Leuvense resultaten in de Topsporthal Vlaanderen. De volledige lijst met resultaten is terug te vinden op de website van de VAL.

Finales

1

SWENNEN SANDRA

13m38

Sen

hink

3

SWENNEN SANDRA

5.94m

Sen

ver

3

VAN ACOLEYEN JEF

48,61

juni

400

4

JASPERS TOM

4.80m

Sen

pols

4

VAN MECHELEN PETER

1:53.64

juni

800

5

POLLEFEYT KAREN

3.50m

Sen

pols

7

MOTMANS ROELAND

1.90m

Sen

hoog

8

ELSEN SOFIE

11m66

Sen

kogel

8

MOONS HANS

13m41

juni

kogel

10

DE MEYER JONAS

4.40m

Sch

pols

12

AERTS HANNA

2.80m

Sch

pols

Reeksen

2 (=8ste totaal)

JESPERS ELLEN

59,23

Sch

400

3 (=9de totaal)

SERVRANCKX KIM

25,96

juni

200

5 (= 12de totaal)

SERVRANCKX KIM

7,92

juni

60

1

VAN ACOLEYEN JEF

49,14

juni

400

4

ONGENADEN WESLEY

7,14

Sen

60

5

HENDRICKX KIM

62,15

Sen

400

5

DE MEYER DIETER

9,05

juni

60h

5

MOONS HANS

7,20

juni

60

5

VANDERLINDEN MICHIEL

1:59.62

juni

800

6

JUVEYNS KRISTIAAN

9,21

Sen

60h

6

PENEN FRAUKE

8,28

Sch

60

7

CONINGS TIM

7,29

Sen

60

Nummer vijf voor Sarah ... (Booischot, 18 februari)
Sarah Van Eynde
blijft op kruissnelheid door het veldloopseizoen rennen. In Booischot won ze haar 5de veldloop van het seizoen en samen met Catherine Timmermans (9de) en een wederoptredende Sofie Rummens (15de) pakten onze cadetten meisjes er ook het clubklassement mee. De interclubbeker ging ook naar de scholieren meisjes, waar zowel Inneke Van Mechelen (2de) als Linde Wyseur (3de) het podium haalden. Karen Ruell (9de) zorgde voor de nodige interclubpuntjes. Broer Kim Ruell moest bij de cadetten het meesterschap dulden van twee ouderen, maar een 3de plaats is ook knap. Jurgen Wandels (12de) volgde even verder. Scholier Jeroen Gernay proefde tijdens het PK al van het veldlopen, maar de vele modder in Lennik zorgde ervoor dat Jeroen z'n wederoptreden er niet tot een goed einde kon brengen. Nu werd hij 12de, Pieter Dewit 18de. Heelwat podiumplaatsen ook in de jeugdreeksen, met een één-twee-drie bij de oudste miniemen dankzij Tinne Van Goidsenhoven, Lize Bollen en Barbara Aerts. Nog een dubbel dankzij Esther Salaets en Elize Van Eynde, één en twee bij de tweedejaarsbenjamins. Wie Sarah en Elize zegt, moet ook denken aan Pieter-Jan : deze van Eynde werd knap 2de bij de eerstejaarsminiemen. Papa Jo had zaterdag al eens gaan proeven van de Challenge Delhalle, waar hij net binnen de top tien - op 700 deelnemers - finishte. Matthias Vanattenhoven tenslotte werd 2de bij de tweedjaarsbenjamins.Zaterdag waren de veteranen aan de slag in Booischot: Marc Bertels werd er 7de.  De resultaten van deze clubverplaatsing zal u kunnen terugvinden op de website van organiserende club AVZK. In de internationale veldloop van Diekirch moesten zowel Corinne Debaets als Bernadette Jansseune aanreden voor de militaire ploeg. Corinne, nog steeds snipverkouden, werd 12de en Bernadette beeindigde haar cross-seizoen met een 17de plaats.

DCLA-scholieren tweemaal tweede (Dour & Sint-Truiden, 11 februari)
Marijke Cauwenberg; 2de in Sint-Truiden.Marijke Cauwenbergh
houdt niet van de modder, dat bleek vorige zondag nog maar eens bij het ploeter-PK te Lennik toen ze haar strijd moest staken. Amper één week later trok ze naar Sint-Truiden, waar ze een lichtlopender parkoers op haar maat vond. Tot halfweg trok Marijke mee in de aanval samen met de onklopbare Kirsten Braem, nationaal kampioene vorig jaar. In de tweede koershelft kon Marijke haar 2de plaats makkelijk vrijwaren. Ze zit meteen weer op goede koers. Tijdens de Crosscup te Dour, botste Mark Shankey opnieuw op Glen Laurens. Nog maar eens een 2de plaats in de Crosscup voor Mark, die verder ook nog Jeremy Van Ophem flink zag presteren. Jeremy, ook al een hekel aan de modder en met een ongemakkelijk gevoel in Lennik vertrokken, werd nu knap 4de. Het had overigens een volledig Leuvens succes kunnen worden, maar een goed op dreef zijnde Kris Haesaert moest wegens darmklachten de strijd staken. Zus Lies Haesaert pakte de 8ste plaats bij de juniores.

Super Sigrid als een hovercraft over het slijk (Lennik, 04 februari)
Linde Wyseur zoekt haar weg naar brons...Het was écht niét te doen in de Pajottenlandse weivelden. Breugel zou in deze provincialeJesse Stroobants (rechts): brons bij het PK te Lennik veldloopkampioenschappen een onuitputtelijke inspiratiebron gevonden hebben, maar heelwat lopers keken sip toen zij in de enkeldiepe blubber hun parkoers probeerden te verkennen, om van de gevoelens van de toeschouwers dan nog maar te zwijgen... Géén probleem echter voor eerstejaarsseniore Sigrid Vanden Bempt die als een hovercraft over het slijk leek te zweven. Van bij het begin draafde zij voor de tegenstand uit en een goede vijf kilometer verder had haar voorsprong indrukwekkende afmetingen aangenomen. Beste 'tegenstand' kwam dan nog van de 18-jaar oudere clubmakker Corinne Debaets: voorzichtig gestart, maar al na twee kilometer van plaats vijf naar twee opgeschoven en vanaf dan ook alleen maar oog hebbend voor de stukken waar men het minst diep in wegzakte. Op wervelwind Sigrid stond toch geen maat... En wat te zeggen van Domi Lambrechts ? Met een verstuikte enkel vocht ze zich naar een 6de plaats, waardoor DCLA ongenaakbaar het clubklassement bij de seniores won. Eén en twee: het was ook al voorgevallen bij de jongste cadetten, waar de topfavorieten verraden werden door het parkoers, maar waar een ijzersterke Steven Bertels er handig vanonder muisde en niets of niemand liet terugkeren. Ook trainingsmaat Kim Ruell niet: die vocht zich nog knap en onbedreigd naar plaats twee. Willem Abts (6de), Pieter Windey (8ste) en de oudere Jurgen Wandels (7de) rondden een puike cadettenprestatie af. De derde kampioen werd Mark Shankey bij de oudste scholieren. Een beetje verwacht misschien, maar onze Britse klassebak heeft het niet op een presenteerblaadje gekregen. We weten al langer dat hij een afkeer heeft van modder en deze omloop moet hem met afgrijzen hebben vervuld. Lang bleef zijn Vilvoorde belager Jonathan Vanden Bempt (what's in a name...) in zijn gezelschap, maar uiteindelijk gaf de eind'snelheid' van Mark de doorslag en kon hij z'n titel van vorig jaar hernieuwen. Overigens presteerde ook Kris Haesaert hier heel sterk, door lang in 3de positie te lopen en uiteindelijk een verdienstelijke 4de plaats in teMark Shankey op het hoogste trapje in Lennik palmen. In de korte cross presteerde Ridouane Es Saadi op een sterke manier: ook hij is allesbehalve een modderduivel, maar topfavoriet Maarten Van Steen kon zijn weerstand pas in de laatste 400 meter breken. Davy Segers (6de) en Piet De Smet (8ste) deden wat ze konden, en beseften na afloop niet op welke manier ze door het veld hadden kunnen ploegen. Liefst acht keer liep een DCLA-er naar de derde plaats ! Dat begon bij Evelien Landuyt in de korte cross, gevolgd door onze twee cadetten meisjes: eerstejaars Sara Van Eynde en de één jaar oudere Evelien Put (met Cathérine Timmermans knap als 6de).  Ook dat duo werd in Lennik flink gekortwiekt door de modder. Tweedejaarsscholiere Linde Wyseur deed het dan weer prachtig met haar derde plaats en toonde aan de twee juniores - Lies Haesaert en Koen Dillen - hoe je brons moet halen in zo'n omstandigheden. Tevreden mocht ook junior Michiel Vanderlinden zich voelen met een 8ste plaats (één plaatsje voor Kris Van Goethem): de conditionele vooruitgang ten opzichte van de Crosscup te Brussel was bij Michiel opzienbarend. Een heel knappe race van Jo Van Eynde, die zich bij de veteranen naar een schitterende 3de plaats ploegde. Familie Van Eynde deed het dus weer helemaal: miniem Pieter-Jan had zijn koers al in de voormiddag gewonnen, zus Sarah werd dus derde en papa Jo deed even goed. Tevreden was ook René Francis, die de veteranentitel bij de M65+ won, ten Snelle starter Maarten Ferket bij de jongste scholieren.nadele van eeuwige rivaal Rikske Janssens. Héél sterk was ook het vertoon van tweedejaarssenior Jesse Stroobants, die onvervaard en heel lang op de tweede plaats standhield. Ook Jesse ziet de ondergrond liever wat minder zacht, want al van bij het begin speelden rugpijnen hem parten. Pas in de laatste kilometer moest Jesse z'n 2de plaats afstaan, maar hij mag in elk geval terugblikken op een hele goeie en gedurfde race in sterk gezelschap. Dat mogen ook Jurij Genba (10de) en de junioreskampioen van vorig jaar, Jonathan Put (11de). Dat drietal zorgde bijna voor de stunt door in het clubklassement amper twee puntjes tekort te schieten voor de zege. Uiteraard was het niet allemaal Leuvense peis en vree in 't Pajottenland: Inneke Van Mechelen (4de scholiere) kon zich amper voortbewegen op de glibberige ondergrond,  Marijke Cauwenbergh raaLies Haesaert: brons bij junioreskte helemaal niet vooruit in het slijk en ook Marc Ruell gaf er al na een kwart koers de brui aan, in leidende positie dan nog wel. Allen waren het grondig eens: 'hier is normaal lopen niet mogelijk'. Niemand zal hen tegenspreken... Nogal wat clubklassementen kwamen ook mee naar de Tienkamper, al moeten we wel voorzichtig zijn, want door de abnormale omstandigheden raakten nogal wat kaartjes in het slijk verzeild en werden er telfouten gemaakt. In elk geval sleurde clubafgevaardigde Hilde Van Geel liefst acht (!) reuzenbekers mee naar Leuven, waaronder het totaalklassement (mannen én vrouwen) én het algemene klassement bij de mannen. Een snel rekensommetje geeft ons volgend resultaat qua medailleverdeling (van cadet tot veteraan): DCLA 14 (3 + 3 +8); ROBA 7 (2+4+1); ACP 4 (3+1+0); VAC  en OEH 4 (2+1+1);   ACKO 3 (2+0+1). Verder nog  DAC, RCT, LOND, OPW  en LAC met twee medailles en GRIM met ATLEMO met elk één medaille...
De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat met àlle wedstrijden samen (van benjamin tot veteraan), DCLA één medaille te kort komt om de 19 plakken van ROBA te evenaren. De fusieclub won liefst 12 podiumplaatsen in de jongerenreeksen, een DCLA-kwartet deed het hier dankzij de reeds geciteerde overwinning van miniem Pieter-Jan Van Eynde, de zilveren medailles van benjamin Simon Decoster en Tinne Van Goidsenhoven en het brons van Kirsten Meeus in dezelfde reeks. Ons optelsommetje ziet er hier als volgt uit: ROBA 19 (6+8+5); DCLA 18 (4+5+9); OPW 10 (2+5+3); OEH 6 (4+1+1); ACP 6 (4+2+0); DAC 5 (2+0+3)...
En nu: wassen maar... (Hier is plaats voor een reclamebanner van een wasproduct !!)
De resultaten kan je hier uitvlooien...

5de DCLA-spaghetti party (Heverlee, 21 april)
Na het polsstokfestijn, staan de veteranen paraat met hun spaghetti-avond...
Inschrijven bij Jean Donneaux.
wpe1.jpg (99280 bytes)


Sandra Swennen: Vlaams goud met Belgisch record (Gent, 28 januari)
Opnieuw was Sandra Swennen één van de nationale uitblinksters tijdens het Vlaams indoorkampioenschap. Onze Tongerse hinkstapster verbeterde haar eigen Belgisch hinkstaprecord tot een sterke 13m40, en toverde nog een verdere - maar helaas nipte nulsprong - uit de benen. Van de springbak ging het dadelijk naar de finale van de 60 meter, waar Kim Gevaert zorgde voor een tweede nationaal record, maar waarin Sandra ook nog heel sterk uitpakte en met 7"72 nipt naast het podium greep. In de reeks had ze met 7"68 nog sneller gespurt. Voor een tweede medaille zorgde junior Peter Van Mechelen in de 800 meter. Achter het gereputeerde duo Omey-Rogge, kwam Peter tot een bronzen medaille in 1'53"74. Daarmee verbetert ook hij een 18 jaar oud clubrecord ! Net naast een medaille greep Jef Van Acoleyen in de 400m. In de reeks al winnaar (49"63) en in de finale, na halfweg flink wat gehinderd te worden, 49"62: amper 2/100sten boven zijn PR en goed voor een 4de plaats. De polsstokspringers kwamen naar huis met een 6de plaats voor Karen Pollefeyt (3m10) en Tom Jaspers (4m40), en een 7de voor Hanna Aerts (3m00). Ook de kogelstoters deden het uitstekend: Hans Moons 7de met 13m58 en Sofie Elsen 8ste met 11m77. Roeland Motmans tenslotte sprong over 1m90: goed voor een 5de plaats in het hoogspringen.
De DCLA-resultaten te Gent:

Plaats Naam Prestatie Nummer

1

SWENNEN SANDRA

13.40

hink

3

VAN MECHELEN PETER

1:53.74

800

4

SWENNEN SANDRA

7.72

60 fin

4

VAN ACOLEYEN JEF

49.62

400 fin

5

MOTMANS ROELAND

1.90m

hoog

6

POLLEFEYT KAREN

3.10m

pols

6

JASPERS TOM

4.40m

pols

7

AERTS HANNA

3.00m

pols

7

MOONS HANS

13.58

kogel

8

ELSEN SOFIE

11.77

kogel

9

DE MEYER JONAS

4.20m

pols

10

DE MEYER DIETER

4.00m

pols

1

VAN ACOLEYEN JEF

49.63

reeks

400

1

SWENNEN SANDRA

7.68

reeks

60

1

MOONS HANS

7.18

reeks

60

2

JESPERS ELLEN

60.82

reeks

400

2

SERVRANCKX KIM

26.30

reeks

200

3

ONGENADEN WESLEY

7.12

reeks

60

3

CONINGS TIM

7.24

reeks

60

3

HULSBOSCH SOFIE

26.79

reeks

200

4

HENDRICKX KIM

61.86

reeks

400

4

SERVRANCKX KIM

7.98

reeks

60

4

CONINGS TIM

24.06

reeks

200

5

HULSBOSCH SOFIE

8.22

reeks

60

5

DEGREEF PIETER

7.32

reeks

60

5

VANDERLINDEN MICHIEL

1:58.96

reeks

800

6

DE MEYER DIETER

9.18

reeks

60h

7

VANVOLSEM MAARTEN

2:01.06

reeks

800

Marc Ruell blijft winnen (Bertem, 28 januari)
Lies Haesaert op weg naar de 3de plaats in Tourcoing.Niet alleen indoor, maar ook in't veld was er veldloopbedrijvigheid. Marc Ruell bleef in buurgemeente Bertem een ongeslagen veteraan terwijl z'n collega's Jo Van Eynde (3de) en Marc Bertels (7de) het ook uitstekend deden. Zo mag ook het wederoptreden van Domi Lambrechts worden genoemd: ze werd er 2de bij de seniores. Achter Domi klom ook Katie D'Haene op het podium.  Net over de landgrens, in Tourcoing, was Lies Haesaert actief: zij behaalde in de junioresreeks een derde podiumplaats.

Zeven Vlaamse medailles voor DCLA-jeugd (Gent, 21 januari)
Johan Mordijck: eerste kampioenschap, twee medailles.Jonas De Meyer
toonde zich tijdens de Vlaamse indoorjeugdkampioenschappen de beste polsstokspringer bij de scholieren jongens: zijn wip over 4m10 was voor al zijn tegenstrevers een onhaalbare kaart. Jonas liet de lat dadelijk naar 4m50 (wat een PR zou betekenen) leggen, maar dat was voorlopig nog uitgesteld tot later dit indoorseizoen.Niet alleen Jonas zorgde voor Leuvens eremetaal in Gent. De nieuwste DCLA-sprintaanwinst, Johan Mordijck, moet voor al zijn tegenstanders zowat uit het niets zijn opgedoken: Johan verzamelde in Gent zilver in de 200m (23"37) en brons in de 60 meter (7"39) en is plotseling géén onbekende meer ! Aangename verrassing dankzij Joris Windey, die in de 800 meter bijna in de voetsporen trad van z'n trainingspartner Michiel Vanderlinden, de winnaar van vorig jaar. Joris werd heel knap 2de in 2'02"79 en dat belooft ! Dat DCLA sterk is met de polsstok, is geen nieuws: na Jonas klom ook Hanna Aerts op het erepodium: haar 3m00 was goed voor scholierenzilver. In dezelfde competitie, maar bij de cadetten, werd Karolien De Meyer 4de (2m20) maar kwetste Catherine Timmermans zich en moest zo de wedstrijd verlaten. Nog twee andere scholieren brachten brons mee naar Leuven: kogelstoter Sam Bruyninckx (14m73) en verspringer Johan Van Acoleyen (5m99). De andere DCLA-scholieren die in Gent een finaleplaats wegkaapten: Sofie Donneaux (4de kogel: 10m05); Sofie Hulsbosch (60m, 4de in 8"10 en 200m, 5de in 27"00);  Inneke Van Mechelen (800m, 4de : 2'26"69); Nele Guelinckx (800m, 6de: 2'44"92); Didier Timmermans (Hoog, 5de: 1m65) en Jonas Van Campenhout (10de met de kogel: 12m63). Het detail van de resultaten vanaf maandagmiddag op de website van de VAL.

Leuvense successen in de Crosscup (Hannut, 21 januari)
Corinne Debaets op weg naar de 7de plaats in HannutNa Brussel werd Hannut de tweede clubverplaatsing naar een Crosscup en enkele van onze DCLA-crossers deden het daar uitstekend. Hoffelijk als we zijn, beginnen we bij de seniores vrouwen, waar Sigrid Vanden Bempt haar eerste confrontatie met de nationale top helemaal niet gemist heeft. Ze vocht onafgebroken in 5de positie en kon die plaats tot op de eindstreep met een riante voorsprong behouden. Met deze 5de plaats werd Sigrid zelfs 3de Belgische in het klassement ! Even verder was Corinne Debaets toe aan haar 3de cross van het seizoen. Een rustige start en dan vanuit 17de positie oprukken naar de 7de plaats (4de Belgische): het minste wat men daarvan kan zeggen is dat de revalidatie na een knieoperatie buitengewoon goed verloopt. Jesse Stroobants kreeg heel stevige nationale en internationale concurrentie voorgeschoteld. Hij schoof in de wedstrijd ook steeds dichter naar voor en finishte op een heel knappe 16de plaats, in de buurt van de 10de Belg. Ook veel rood-wit vooraan in de sterk bezette korte cross (81 aankomers), waarin Jurij Genba (12de) gedurende negen minuten niks anders deed dan voorbijsteken. Heel sterke koers ook van Davy Segers (16de) en Piet Desmet (26ste). Junior Koen Dillen moest even wennen aan de lengte van de wedstrijd, maar werd toch 10de. Bij de scholieren liep Linde Wyseur naar een knappe 9de plaats; bij de jongens kwam Mark Shankey vooraan ten val en moest hij zich tevreden stellen met een 4de plaats. Niet ver daarachter bolde een verrassende Jeremy Van Ophem als 6de binnen. Ook de Leuvense cadetten lieten zich collectief gelden: Sarah Van Eynde werd 6de, op de hielen gevolgd door een steeds beter draaiende Evelien Put; Kim Ruell liep ook een hele sterke koers en werd ook 6de, gevolgd door Steven Bertels op de 10de plaats. Zowel Sarah als Kim finishten als 3de van de eerstejaarscadetten.

144 DCLA-ers in veldloop van de Molenberg (Landen, 14 januari)
Jesse Stroobants, bijna een tweede opeenvolgende zege in Landen.399 aankomsten werden genoteerd tijdens deze 29ste veldloop van de Molenberg op het selectieve, maar hardbevroren parkoers van Landen. Jesse Stroobants leek lang op weg om zijn zege van vorig jaar te herhalen, maar halfweg werd de jonge DCLA-er bijgebeend door niemand minder dan Hilaire N'Tirempeba die deze keer in eigen stad verkoos om z'n zondagnamiddag al lopend op de omloop door te brengen. Jesse bleef echter moedig de forcing voeren, klampte bij een tempoversnelling van de Burundees ook nog flink aan, maar wist ook wel dat er tegen deze man - vorig jaar nog winnaar van het Belgisch kampioenschap in Oostende - niks te beginnen was. Jesse bleef makkelijk en onbedreigd tweede. Met een Duitser op de derde plaats, kon men in Landen liefst drie nationaliteiten op het podium begroeten. Drie DCLA-ers streden even verder om de 5de plaats: in de laatste rechte lijn toonde Ridouane Es-Saadi - aanvankelijk lange tijd in tweede positie lopend - de snelste voor Jurij Genba en thuisloper Francis Meirens (8ste). Met eerstejaarssenior Jonathan Put, Davy Segers en 800m-loper Piet Desmet kwamen er in totaal 7 Leuvenaars binnen de top 11... Aangemoedigd door clubgenote Sigrid Vanden Bempt - zij loopt volgende week in Hannut de Crosscup - vond Corinne Debaets makkelijk haar weg naar een 5de opeenvolgende senioreszege te Landen. De Duitse concurrente (nochtans 9de in het Duitse kampioenschap) schoot een half minuutje te kort. Veteraan Marc Ruell botste op dezelfde (Pajottenlandse) juniorestegenstand als vorige zondagPa en zoon De Coster in dezelfde competitie te Landen. in Grimbergen, maar de ervaring van de 42-jarige kwam beter tot zij recht op dit zwaardere parkoers en niemand - junior noch veteraan - was opgewassen tegen Ruell. Knappe 4de plaats overigens van Marc Bertels. Scholiere Marijke Cauwenbergh groeit ook elke wedstrijd. Nu bleef ze lang in het spoor van de nationale nummer drie, en na haar goed Grimbergs resultaat werd ze nu 2de. Een heroptredende Inneke Van Mechelen - eerstejaars - eindigde 4de. Scholier Glen Laurens was speciaal naar Landen gekomen om de tegenstand van Mark Shankey op te zoeken, maar de Leuvense Brit had verplichtingen in Cardiff, waar een Engelse manche van de Crosscup op de kalender stond. Zijn afwezigheid werd prima opgevangen door Joris Windey die 3de werd. Glen Laurens was echter een klasse apart.Twee Leuvense cadettenzeges met Kim Ruell - voor de eerste keer op het hoogste trapje - en voor Sarah Van Eynde, die al meerdere keren bovenaan mocht postvatten. Evelien Put werd overigens een uitstekende tweede, net zoals Steven Bertels (4de) en Pieter Windey (5de) een mooie race bij de jongens lieten zien. In de jeugdcategorieën zorgden de benjamins jongens (1992) voor een één-twee-drie dankzij Matthias Vanattenhoven, Jef Beets en Dieter Delvaux. Steffen Van Avondt - jawel zoon van gewezen sprinter Wim - en Philippe Timmermans deden bijna even goed bij de pupillen van 1991 en Pieter-Jan Van Eynde had bij de miniemen 1989 al aan zus Sarah getoond hoe je winnen moet. Liefst 144 DCLA-veldlopers eindigden in de resultaten: onder hen heelwat van de plaatselijke Landense kern, maar ook een grote vertegenwoordiging van de Halense kern onder leiding van trainer Benny Leemans. Voor een unicum zorgden vader en zoon De Coster in de gezamenlijke koers voor juniores en veteranen. Beiden liepen de hele tijd in elkaars gezelschap: aan de finish toonde zoon Tim zich iets sneller dan papa Daniel...De uitslagen van Landen kan je hier raadplegen.

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...