Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

WINTERNIEUWS 2000 (slot)

 

Veteranen-spaghetti (01.04)Bomvolle zaal...niemand leed honger.
Of de jaarlijkse veteranen-spaghetti wel doorging op 1 april ? Of het een succes was ? Kijk even mee naar enkele sfeerbeelden en oordeel zelf. Wij wéten dat onze veteranen-afstandslopers alvast genoeg koolhydraten naar binnen speelden om meerdere marathons na elkaar af te werken (hier staat dus niet: 'lopen' !). Klik op de foto voor méér beelden.

Rene Francis wint zilver in het veteranenkampioenschap te Betekom (19.03)
Rene Francis feliciteert kampioen Alfons Briers.René Francis heeft onze twee uittredende - maar helaas afwezige - titelhouders bij de veteranen (Marc Ruell en Corinne Debaets), waardig kunnen vervangen. In de oudste categorie - de M65+ - won hij zilver na een ongenaakbare Alfons Briers. Alhoewel: het verschil bleef deze keer beperkt tot amper 18 seconden en 'eeuwige rivaal' Rikske Janssens moest deze keer tevreden zijn met brons. Een schitterende 5de plaats bij de M50 ging naar Hugo Truyers, de assistent-trainer van onze Halense kern. Hugo kwam amper 24 seconden te kort voor het podium. Ook Mark Bertels kwam met een 14de plaats in de hoofdcategorie goed voor de dag. Mieke Van Den Wouwer (21ste W40), een zieke Johan Van Eynde (43ste M40), Luc Dezwarte (98ste M40); Willy Sempels (47ste M45); Etienne Vanderlinden (32ste M50) en onze veteranentrainer Miel Verhulpen (34ste) waren de andere DCLA-acteurs in deze geslaagde organisatie waarin ene...Jean-Pierre Van Rossum de medailles kwam uitdelen aan de vrouwtjes. Klik hier voor de volledige uitslagen.

Het WK veldlopen met Sigrid en Corinne in Villamoura-Portugal (18.03)
Uitslagen WK veldlopen VillamouraZe hielden er vorige zondag na afloop van hun kampioenschap in Oostende allebei een verdiende nationale selectie aan over: juniore Sigrid Vanden Bempt en (veterane) Corinne Debaets (bij de seniores) treden vandaag aan in het warme Zuid-Portugese Villamoura voor de wereldkampioenschappen veldlopen, het grootste ééndagsevenement in de atletieksport. Voor Sigrid is dit na haar schitterend Europees kampioenschap in Velenje al de tweede grote selectie deze winter en voor Corinne is dit al het 5de optreden in zo'n WK. Haar vorige selectie dateerde al van in...1990 ! Het is ook al van 1993 geleden dat DCLA nog iemand uitzond naar dit WK. Toen waren onze juniores Sara Gijsen en Myriam Juveyns goed voor een 65ste en 68ste plaats in een snelle wedstrijd waarin ene Gabriela Szabo...11de eindigde. Sigrid finishte schitterend als 70ste juniore, Corinne had het wat moeilijker met de 8km en werd 86ste. Klik op het logo om de uitslagen van onze twee internationale veldloopsters te volgen.

Het BK meerkampen indoor te Gent (11-12.03)
Deze meerkampkampioenschappen vormden in't verleden een DCLA-hoogtepunt dankzij de opeenvolgende titels van senior Wim Van Meerbeeck. Nu Wim out is, staat de jeugd te trappelen om dezelfde puntentotalen te verzamelen. Niet makkelijk, want de 5.607 punten van Wim staan nog steeds voor een Belgisch record... Vijf moedige DCLA-jongeren waagden zich aan de klus. Catherine Timmermans (2.607p=clubrecord) en Hanna Aerts (2.501p) werden 12de en 16de bij de cadetten. Broer Didier Timmermans haalde een 9de plaats (2.667p) en de nieuwe scholieren-aanwinsten Tim De Coster (3.764p) en Anita Van Domselaar (2.904p) waren goed voor plaatsen 7 en 8. U kan alle resultaten hier netjes nakijken.

Het BK veldlopen te Oostende(12.03)
Uitslagen BK veldlopen 2000Dit is de dag van de waarheid voor alle veldlopers. Ook voor die van DCLA. In een (te ?) prikkelend lentezonnetje en een zachte zeebries, waren er weer duizenden veldloopliefhebbers samengetroept op de Wellingtonrenbaan. De grootste DCLA-pluim gaat naar juniore Sigrid Vanden Bempt met een schitterende tweede plaats. Niet vergeten dat Sigrid in januari nog een tijdlang gekwetst was: haar laatste competitie dateerde al van Landen ! Alleen Xenia Luxem deed in Oostende beter dan Sigrid, maar de rij nà haar, mag best gezien worden. Voor Sigrid komt nu volgend weekend nog het wereldkampioenschap veldlopen in Portugal ! Dankzij o.a. nog een heel goede 16de plaats van Nele Biesemans, (en 41ste voor Lies Haesaert) eindigde DCLA 2de in het junioresclubklassement. Net geen selectie - dat gaat al een tijdje zo - voor Corinne Debaets, die bij de seniores nog een formidabele 4de plaats uit de brand wist te slepen, op amper 10 seconden van het podium ! Van héél hoog niveau was ook de korte cross van Gerrit Pollentier. Op een 8ste plaats gaf onze eerstejaarssenior een hele reeks uitstekende specialisten het nakijken. Debutant Davy Segers deed het hier als 33ste voortreffelijk.   Ook Evelyne Landuyt deed het met een 13de plaats knap in de korte cross voor meisjes. Maar het was natuurlijk niet allemaal Oostendse rozengeur voor DCLA. Topfavoriet Mark Shankey kwam bij de eerstejaarsscholieren 'pas' als 5de over de streep. Onze talentrijke Brit lag duidelijk overhoop met zijn fysiologie, want hij moest lange tijd recupereren in de ziekenboeg. Mooi weerwerk ook van Jeremy Van Ophem als 14de en Joris Windey als 22ste. Voor Jesse Stroobants zag het er héél lang erg goed uit. Jesse liep zelfs lang in de buurt van o.a. medefavorieten Koen Van Rie en Hans Janssens, maar verdween in de laatste ronde uit de koers. Zijn gedurfde aanpak van vandaag zal in de volgende jaren zéker rendement opleveren ! Meteen werd Kristof Vanderheyden - 32ste - de beste DCLA-senior, maar Francis Meirens (39ste), Wouter Huybens (52ste) en Ridouane Es Saadi (80ste) waren niet ver. Vermelden we ook nog de ereplaatsen van tweedejaarscadetten Inneke Van Mechelen (16de) en Jonas Van Campenhout (30ste). Er waren nog een hele reeks jeugdatleten aan de slag in Oostende - met alweer een collectief sterke prestatie van onze tweedejaarsminiemen - maar dat alles moet u zelf maar eens gaan uitvissen in de uitslagen via een klik op het logo van Hermes Oostende, organisator van deze titelwedstrijden.

De veldloop van Vilvoorde (27.02)
Als laatste voorbereiding op de nationale kampioenschappen. Véél atleten, véél toeschouwers en ook véél DCLA-atleten. Opnieuw een collectief sterke prestatie van onze miniemen; opnieuw een collectief sterke prestatie van onze eerstejaarsseniores, deze keer in de korte cross, met een 3de plaats voor Jesse Stroobants, ook een knappe 3de plaats van cadette Inneke Van Mechelen én een overwinning van Evelyn Landuyt in de korte cross voor vrouwen ! Surf hier naar de volledige uitslagen.

Een internationaal weekend (24-27.02)...
Onze eerstejaarsseniores waren er vorig weekend in London al mee gestart: de internationale toer. Het werd dit weekend niet anders. Dat begon al vroeg - op donderdag - met de wereldkampioenschappen veldlopen voor militairen in Algiers (Algerijë). Corinne Debaets (12de) en Bernadette Jansseune (18de) hielpen de Belgische militaire vrouwen aan een 4de plaats in het landenklassement. Eén dag later - en korter bij huis - stonden de Europese indoorkampioenschappen op de kalender. Sandra Swennen mocht als eerste Belgische de arena in. Met 13m12 sloot zij haar kwalificatieronde af. Heelwat DCLA-ers waren mee betrokken in de organisatie. Daniël De Coster zorgde ervoor dat alle elektrische voorzieningen voortreffelijk werkten. Van de zwaarste computer tot het kleinste stopcontact: het moest allemaal door zijn handen. Naast zijn bijberoep als electricien, loste Daniel er nog tal van andere problemen op, daarbij geholpen door Eddy De Meyer. Tim Vanden Bempt zorgde voor een voortreffelijke bediening van de geluidsinstallatie, nationale hymnes inbegrepen. Nicole Poels zorgde er voor dat alle copies - en er gingen er duizenden doorheen de machines - in de juiste volgorde werden verwerkt en rondgedeeld en uw webmaster mocht mee verantwoordelijk zijn voor de flashinterviews van de Belgische deelnemers en de nieuwbakken Europese kampioenen. Die gemedailleerden werden dan even later opgevangen in de perszaal waar Remi Van Ophem hen doorheen de persconferentie loodste. We mogen het zonder blozen vertellen: het succes van de EKI is voor een klein stukske mede te danken aan DCLA...En net in dit weekend kreeg DCLA de onderscheiding van de stad Leuven als 'Leuvense club van de Eeuw'. Ongetwijfeld vooral te danken aan de grote internationale uitstraling in het verleden...En over internationaal gesproken: onze clubgenote Eva Fevery heeft zich definitief in de Verenigde Staten gevestigd. Je kan haar via ons discussie-forum bereiken.

Een weekend van smullen, crossen aflossen en meerkampen (19-20.02)...
205 hongerigen werden gevoed...Zaterdagavond stond het Leuvense polsstokteam - beter gezegd het 'kookteam' van Eddy De Meyer - weer klaar voor de bereiding van een onvergetelijke smulpartij. Hoe het team er ooit precies aan begon, weten we niet, maar ze konden alvast weer vertrekken van op een stevig gesponsorde basis. Eén van die prijzen-in-natura was een heus lam, geschonken door Rony Kemps uit Muizen, de trouwste supporters van de polsstokschool. En of dat lam gesmaakt heeft, dat kan je vragen aan de aanwezigen.Niet minder dan...205 personen verlieten die avond Don Bosco met een welgevulde maag én met één of meerdere prachtige tombolaprijzen. Dat dit gastronomisch evenement ook buiten de clubgrenzen naar waarde wordt geschat, konden we met onze eigen ogen vaststellen. Naast vertegenwoordigers van meerdere clubs, merkten we ook nationale polsstokkampioenen als Kevin Rans en Liesbeth Van Roie op; of enkele gereputeerde collega-trainers van Theo Jaspers: André Croux, Marc Borra of Georges Friant (Nederlandse bondscoach polsstok). Alle 205 aanwezigen opnoemen zou een beetje van't goede teveel zijn, maar het was allemaal piccobello in orde ! Proficiat aan het team van Eddy, Daniel en Theo ! We reserveren nu al voor de steak, de vis of het lam van volgend jaar ! Misschien dat het voorbeeld van Rony Kemps dan navolging zal krijgen van een verwoede visfanaat en een paardenfokker...Het lekkere eten (of bijhorende vocht) was niet bij iedereen zwaar op de maag blijven liggen.

little_runner.gif (860 bytes) 's Anderendaags stonden 'Don-Bosco gastheer' Bert Vanderlinden en Hans Van Steenkiste in Hoboken al in de spikes voor een veteranenvijfkamp. Hans sprong daar trouwens 1m75 hoog en 6m00 ver (twee clubrecords). Daarbij ook nog een uitstekende sprint (7"89 over 60m) en dito hordenrace (9"66, ook al een clubrecord) en dan het moeilijke kogelstoten (7m18). Zodoende totaliseerde Hans 2.689 punten in de vijfkamp. Het vierde clubrecord van de namiddag en een knappe tweede plaats in de eindstand. Bert haalde de meerkampzege bij de M50 (1.279p). Dat had hij te danken aan 4m40 ver, 1m40 hoog, 60m in 8"79, hordensprint van 13"18 en een kogelstoot van 5m57.

little_runner.gif (860 bytes) 70 kilometer zuidelijker kon Marc Ruell na lange onderbreking opnieuw alle veteranen achter zich laten in Bierbeek. Zoon Kim deed er bij de miniemen hetzelfde. Didier Timmermans was ook al goed uitgerust na zijn avondje als 'polsstokgarçon', want hij won bij de cadetten. Voor Koen Dillen werd het na een lange onderbreking ook al meteen aanknopen met de scholierenzege en een trainende Corinne Debaets deed hetzelfde bij de seniores.

little_runner.gif (860 bytes) Meer naar oostelijke richting zorgden Halenaars Kristof Vanderheyden en Ridouane Es Saadi voor een opgemerkt optreden te Alken: zij werden er knap 3de en 4de.

little_runner.gif (860 bytes) En helemààl westwaarts was zaterdag een KUL-aflossingsploeg aan't werk in de befaamde "Hyde Park Relays" te London. Voor de allereerste keer in de geschiedenis wonnen de Leuvenaars - gecoacht door Wim Wouters - deze 6 x 4.5mijl. De helft van de ploeg bestond uit DCLA-eerstejaarsseniores: Jesse Stroobants, Gerrit Pollentier en Wouter Huybens.

Sven Cauwenbergh nationaal kampioen 400 meter (Gent, 13.02)
Vlaams kampioen Sven Cauwenbergh won de enige Vlaamse jeugdtitel tijdens deze nationale indoorkampioenschappen. Niemand was opgewassen tegen zijn 55"60, net geen clubrecord. Wél een clubrecord - twee zelfs ! - voor Bram Salaets. 's Morgens begon Bram al met een 8"28 in de hordereeksen en dat was al beter dan zijn exact één jaar oude clubrecord. In de finale liep hij amper één honderdste minder snel, maar dat volstond voor zilver. Net als tijdens de Vlaamse kampioenschappen, voegde hij daar nog eens zilver bij over de 200m. Zijn 22"83 betekenen een verpulvering van het DCLA-scholierenrecord. De andere uitblinkers van de Vlaamse kampioenschappen presteerden ook nu weer op niveau: cadette Inneke Van Mechelen won zilver in 2'23"67; één plaatsje beter als 14 dagen geleden. Vlaams kampioen Michiel Vanderlinden presteerde in hetzelfde nummer bij de scholieren op even hoog niveau als toen: zijn 2'01"89 volstond nu voor brons. Dat betekende dezelfde medaille als polsstokspringer Jonas De Meyer. Met zijn buitengewone schoenmaat - persoonlijk aangepast door Jeff Hartwig - wipte Jonas over 4 meter precies. Naast deze zes nationale medailles, strandden nog drie DCLA-cadetten net naast het podium: broer en zus Timmermans in het polsstokspringen - Catherine met 2m50 en Didier met 3m10 - en Sarah De Coster met 9m72 in het hinkstap, amper 15cm te weinig voor brons. Sarah had toen al de 7de plaats in het polsstok veroverd (2m30). Onze succesrijke kogelstoters van de Vlaamse kampioenschappen vonden eveneens hun weg naar de finale: scholier Sam Bruyninckx (5de met 14m42) ; scholiere Anita Van Domselaar (6de met 10m31) en cadet Jonas Van Campenhout (7de met 12m76). Scholieren Ellen Jespers (400m in 62"80) en Tim De Coster (5m95 ver) sleepten nog een 8ste plaats uit de brand. Naar goede gewoonte, hier de volledige uitslagen.

Eén dag eerder mocht Sandra Swennen aantreden in het Nederlandse indoorkampioenschap te Gent: ze miste er net de overwinning, maar ze kwam alweer in de buurt van de 13 meter.

En ook in de frisse buitenlucht waren er DCLA-ers aan't werk. In Sint-Truiden zorgden Mark Shankey bij de scholieren en Corinne Debaets bij de seniores voor opmerkelijke overwinningen in een sterkbezette park-veldloop. Mark was de allerjongste in zijn deelnemersveld; Corinne was minstens zestien jaar ouder dan haar dichtste belaagster. Ook seniores Kristof Vanderheyden (9de) en Geert Vaes (5de in Ekeren) kijken voldaan terug op een druk atletiekweekend.

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...