Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

WINTERNIEUWS 1999-2000

Goud, Zilver en Brons voor DCLA bij BK indoor alle categorieën (Gent, 06.02)
Sandra Swennen bezorgt 500ste nationale titel aan DCLAWie anders dan Sandra Swennen zorgde voor een nationale indoortitel tijdens het BK alle categorieën ? Niet zomaar een hinkstaptitel: met 13m06 zorgde Sandra meteen voor de ...500ste Belgische titel uit de geschiedenis van DCLA ! Sandra was trouwens erg goed op dreef, want in de 60m drong zij nog door tot de finale waarin Kim Gevaert het BR aanscherpte. Sandra werd er 6de in 7"85, na reekswinst in 7"80. Knappe chrono's want het vroegere BR - nog altijd DCLA-clubrecord - staat op naam van Lea Alaerts met 7"40. Niet écht ver uit de buurt dus. Zilver was er voor Corinne Debaets in haar allereerste indoorwedstrijd uit haar lange carrière. In de 1500m kwam ze tot 4'35"01, na een kilometer kopwerk. Dan moest ze de latere winnares Fatiha Baouf nog vier ruime seconden laten gaan. Die Marokkaanse won tijdens de zomer ook al het BK 5000m voor Anja Smolders, maar werd toen van het podium verbannen. Ze zou recent haar naturalisatiedossier hebben ingediend en zo bleef Corinne verstoken van een titel, al hield zij er met haar chrono wel een nationaal veteranenrecord aan over. Het brons ging naar het polsstokteam. Karen Pollefeyt klom over 3m40 en had daarmee 20cm bonus voor het brons. Met 3m20 kwam Griet Van Zeebroeck op plaats 7. Nog een erg knappe prestatie kwam van Kristiaan Juveyns, die zich met een hordechrono van 8"42 in de finale hees. Daar deed Kristiaan met 8"40 nog een ietsje beter en werd 6de, uitstekend voor een jonge senior. In de reeksen 400m tenslotte strandde Jef Van Acoleyen op een zucht van de finale. Met 49"97 deed hij 2/100sten beter als tijdens de VAL-kampioenschappen, meteen ook een verbetering van zijn eigen juniores-clubrecord ! Uitslagen hier te vinden !

Jonathan Put, alweer aan de winst ! Nummer twee voor Jesse Stroobants (Booischot, 06.02)
Tussen al het indoorgeweld door, werd er dat weekend buiten ook nog gecrosst. Niet bij de Crosscup in Dour, wel in Booischot. En Jesse Stroobants deed het daar uitstekend, want hij schudde zijn rivalen één voor één van zich af en mocht er na Landen zijn tweede senioresoverwinning boeken. Jesse is nog maar eerstejaarssenior ! Knap verweer ook van de andere seniores met Geert Vaes (7de), Kristof Vanderheyden (10de) en Wouter Huybens (12de). Ook junior Jonathan Put veroverde zijn zoveelste overwinning. Bij de jongsten wonnen Elise Van Eynde (benjamins) en Steven Bertels (miniemen). Goede ereplaatsen - want de Belgische jeugdtop was er ook -  voor de cadetten Inneke Van Mechelen (2de) en Karen Ruell (3de) (na Kirsten Braem) en het scholierentrio Mark Shankey (2de), Koen Dillen (4de) en Jeremy Van Ophem (5de) (na winnaar Stein Van Es). Hier de volledige uitslag.

Na de polsstokkers: nu ook de veteranen aan de dis (01 april 2000 - 't Celestijntje)Veteranen spaghetti
De Leuvense keukenprinsessen worden enkele keren per jaar flink verwend. Eerst zorgt het polsstokteam voor een afwasloze dag op 19 februari (zie even verder), en daar komen de onvolprezen veteranen er alweer aan met hun beruchte (en lekkere) jaarlijkse spaghetti-avond. Nee, 't is géén grap: op 1 april vanaf 17u00 neemt Jean Donneaux het veteranen-leiderschap van Miel over om er in 't Celestijntje een culinaire hoogdag van te maken. Voor meer info en inschrijvingen: klik hier !

Michiel Vanderlinden en Sven Cauwenbergh Vlaams indoorkampioen (Gent 30.01)
Bram Salaets (links): twee keer zilver bij het KVV indoor.Cadet Sven Cauwenbergh en scholier Michiel Vanderlinden werden op een indrukwekkende manier Vlaams indoorkampioen in de nieuwe Vlaamse indoortempel. Sven - reeds Belgisch kampioen...hamerslingeren - stond in de 400m nooit de leiding af. Hij zegevierde op een schitterende wijze. Die stunt herhaalde Michiel Vanderlinden over de dubbele afstand. Hij liep solo aan de leiding en bouwde een riante 10m-voorsprong uit. Toen het melkzuur ook zijn benen begon te teisteren, vond Michiel net genoeg wilskracht om zijn tocht eveneens met goud te besluiten. Scholier Bram Salaets kwam heel dicht bij de hordetitel. Amper vier duizendsten van een seconde kwam hij te kort om zilver voor goud te ruilen. Dezelfde zilveren medaille won Bram in de 200 meter dankzij een sterke laatste (korte) rechte lijn. Nog meer zilver ook voor polsstokspringers Didier Timmermans (cadet) en Jonas De Meyer (scholier). Naast tweemaal goud, viermaal zilver ook nog vier keer brons. Drie van de vier bronzen DCLA-medailles waren er voor kogelstoters ! Anita Van Domselaer bij de scholieren; provinciaal veldloopkampioen Jonas Van Campenhout bij de cadetten en eerstejaarsscholier Sam Bruyninckx. Het vierde brons ging verdiend naar Inneke Van Mechelen in de 800m voor cadetten. Sarah De Coster eindigde twee keer nét naast het podium: zowel in het hinkstap als met de polsstok. Eenzelfde 4de plaats was er tenslotte nog voor Maarten Goeminne in het verspringen. De rood-witte vertegenwoordiging bleef in Gent dus niet onopgemerkt. Niet alleen vanwege de hier opgesomde toppers, er waren ook nog heelwat andere cadetten en scholieren die deze Vlaamse competities mee stoffeerden. De Vlaamse kampioenschappen zitten er nu op. Volgende week zijn de Belgische kampioenschappen aan de beurt.Voor de resultaten van de Vlaamse jeugdkampioenschappen kan je hier doorklikken. De andere foto's kan je zien via een klik op de foto van Bram !

Gaston Roelants en Daring Club Leuven: Leuvense sporter en Leuvense club van de eeuw !
Atleet Gaston Roelants en rolschaatster Annie Lambrechts zijn door de stedelijke sportraad uitgeroepen tot Leuvense sporters van de eeuw. Daring Club Leuven Atletiek werd bekroond tot de Leuvense sportvereniging van de voorbije eeuw. Onze, nu 63-jarige Gaston Roelants, kende zijn hoogtepunt bij de olympische spelen in Tokyo in 1964 toen hij de gouden medaille won op de 3000 meter steeple. Maar dat was slechts één van zijn talrijke prachtprestaties. Denk maar even terug aan zijn werelduurrecord, een sterk staaltje, dat maar net overtroffen werd door enkele aflossingsteams vorige herfst op ons terrein. Gaston werd eerder door de atletiekbond ook al uitgeroepen tot 'Belgische atleet van de eeuw.' Annie Lambrechts reeg in haar glorieperiode de wereld- en Europese titels aan mekaar in het rolschaatsen. En Annie is ook een klein beetje Daring Leuven, want gehuwd met Dré 'Ratteke' Dehertoghe. Daring Club Leuven behaalde tot dusver al 499 Belgische nationale kampioenstitels in de diverse leeftijdscategorieën en disciplines. Tijdens de volgende indoorkampioenschappen wordt de 500ste verwacht.  DCL(A) heeft - onder meer dankzij Gaston Roelants - zo'n rijk verleden dat zelfs één boek nog te weinig was om alles in te vermelden. Lees het allemaal maar eens rustig na en klik hier...

Indoorkampioenschappen gestart en DCLA was er al bij (Gent, 23.01)
Joke Van Diest opnieuw in competitie
De fonkelnieuwe Flanders Indoor Sports Arena is amper winddicht, of daar komen de kampioenschappen er in een razende vaart aan. De Vlaamse kampioenschappen alle categorieën beten de spits af, en natuurlijk mochten DCLA-atleten er niet ontbreken. Sandra Swennen - amper terug van een geslaagde stage in Marokko - liet zich deze keer de hinkstaptitel niet ontfutselen. Zij streelde de 13 meter-grens, en dat doet voorlopig niemand haar na in dit land. Sandra werd bovendien nog tweede in het verspringen met een PR-indoor van 5m77, tevens een clubrecord. In deze competitie ook een prettig weerzien met Joke Van Diest: zij verloor dan wel het clubrecord aan Sandra maar haar 5m41 was goed voor de 7de plaats. Ook de jonge leeuwen toonden zich. Jef Van Acoleyen won zijn reeks 400 meter in een uitstekende 49"99 (ook al een clubrecord) maar deed later afstand van zijn finaleplaatsje. 'Te jong, te veel op één dag', dacht hij. En wie gaat hem daarin ongelijk geven ? Ook Kristiaan Juveyns (dat 400m-clubrecord stond nog op zijn naam) zien we opnieuw in schitterende conditie: hij stootte ook al door naar de finale van de 60m horden. Ook drie jonge polsstok-acrobaten aan het werk. Tom Jaspers werd 8ste (4m60); Karen Pollefeyt 5de (3m25) en Griet Van Zeebroeck 7de (3m10). Wil je rustig alle uitslagen van dit eerste kampioenschap eens ontleden, dan moet je hier klikken.

Veldloop-overzicht weekend (23.01)
Veteraan Marc Bertels en juniore Nele Biesemans wonnen hun eerste veldloop in de golvende weiden van Bertem. Voor senior Geert Vaes (3de), veterane Marijke Willekens (2de) en cadette Sofie Rummens (3de) waren er ereplaatsen. Mark Shankey zocht en vond stevigere tegenstand in de Crosscup te Hannut. Onze provinciale kampioen eindigde er 7de, maar was wel de beste eerstejaarsscholier.

5 provinciale veldloopkampioenen ! (Diest, 16.01)
Provinciaal scholierenkampioen Mark ShankeyNiet minder dan 5 keer mocht DCLA op het hoogste podium tijdens de provinciale veldloopkampioenschappen in Diest. Daarvoor zorgden minieme Tinne Van Goidsenhoven, Kadet Jonas Van Campenhout, de scholieren Wouter Huybens en Geert Vaes zwoegend in elkaars gezelschap. Wouters lange haren gaan er na een goed PK af !Marijke Cauwenbergh en Mark Shankey (als eerstejaars sneller dan de tweedejaars !) en junior Jonathan Put, die al aan zijn vierde seizoenszege toe was ! Nog 12 andere DCLA-ers slaagden er in om één van de andere twee podiumtrapjes te bestijgen. We beginnen met vier veteranen die allen 2de werden: een sterke Herman Van Driessche bij de M40;  Marijke Willekens (4de, maar als 2de van de W35); Hugo Truyers (22ste, maar 2de M50) en taaie René Francis (84ste, maar 2de M65). Nog andere tweede plaatsen lukten miniem Steven Bertels, kadette Sofie Rummens, seniore Corinne Debaets en Riduane Es-Saadi in de korte cross. Bronzen medailles waren er tenslotte voor de kadetten Lies Ceulemans en Inneke Van Mechelen en de miniemen Kirsten Meeuws en Birger Leys. Er waren nog heelwat andere puike prestaties van Leuvense jongens en meisjes die in de buurt van het podium kwamen, maar vooral de knappe koers van eerstejaarssenior Jesse Stroobants is de toeschouwers niet ontgaan. Ook de 12de plaats van zijn leeftijdsgenoot Wouter Huybens was opvallend. Vooral de gevolgen van die plaats dan: Wouter beloofde - indien hij binnen de top-15 kon eindigen - dat zijn wapperende haren flink zouden gekortwiekt worden. Afwachten maar hoe herkenbaar Wouter zijn volgende crossen gaat lopen ! U kan zelf de uitslagen op deze website rustig uitpluizen, als u doorklikt op de foto van Mark Shankey (rechts).

Eerste senioreszege voor Jesse Stroobants ! 12 DCLA-overwinningen in Molenbergveldloop (Landen, 09.01)
Niet minder dan 12 keer mochten DCLA-atleten juichen tijdens de jaarlijkse Molenbergveldloop te Landen. Meest opvallende zege ging naar eerstejaarssenior Jesse Stroobants, die met een opvallend makkelijk machtsvertoon zijn eerste senioreszege boekte. Het zal zeker zijn laatste niet zijn ! Naast Jesse kwamen nog zes andere DCLA-ers binnen de top tien ! De vrouwelijke senioreszege ging naar Corinne Debaets, haar vierde opeenvolgende overwinning in Landen en haar 100ste cross-overwinning uit haar carrière ! Ook de beide junioreszeges waren voor Daring dankzij uitgesproken dominantie van Sigrid Vanden Bempt en Jonathan Put, allebei al eerder in het seizoen meermaals aan de winst. Scholier Michiel Vanderlinden was al aan zijn 3de zege toe en kadette Ester Steffens mocht voor de eerste keer op de hoogste trap ! Andere overwinningen waren er voor de miniemen Tinne Van Goidsenhoven, Sarah Van Eynde en Pieter Windey; pupil Pieter-Jan Van Eynde en de benjamins Elise Van Eynde en Dieter Delvaux. In de jeugdreeksen was het niet zelden dat alle podiumplaatsen naar DCLA gingen, maar overtuig u zelf van het rood-witte meesterschap en raadpleeg de uitslag met een klik op de foto.

 

Kletsnatte DCLA-Kerstjogging (Heverlee, 26.12)
De zondvloed daalde neer over Leuven en omstreken, die zondagochtend. Dijle en Voer waren te klein om al dat water te verwerken.Op zoek naar droogte... Geen probleem voor 240 moedige joggers om gedurende 4, 8 of 12km met kletsnatte voeten op zoek te gaan naar de Kerstmannen aan de aankomstlijn. Francis Meirens, Jesse Stroobants, Wouter Huybens en Gert Rom waren vier DCLA-ers binnen de top 5 van de 12km. De 8km voor vrouwen ging naar Sigrid Vanden Bempt en in de 4km toonde Davy Seghers zich de beste. De volledige uitslag kan u hier terugvinden. Pas op voor de nattigheid na de klik !

Leuvens Polsstokteam houdt grote kuis bij PK (Hoboken, 12.12)
Zo spring je met de polsstokTom JaspersMet wallen onder de ogen, kon polsstokcoach Theo Jaspers ons inlichten over de schitterende prestaties van zijn team tijdens de provinciale kampioenschappen die - midden in de examens - gehouden werden. Tijdens deze marathon-meeting, die duurde van 13u30 tot 22u30, won DCLA liefst vijf provinciale polsstoktitels met Hanna Aerts: 2m80;seniore Karen Pollefeyt: 3m20; kadet Didier Timmermans: 2m80; scholier Jonas De Meyer: 4m00 ! (PR, en dat na zijn lange zomer-inactiviteit!) en senior Tom Jaspers: 4m60. Verder was er nog zilver voor kadet Karolien De Meyer (2m20=PR) en brons voor Tim Decoster (3m30). Kadet Sarah Decoster (4de met 2m00) en miniem Dieter Jaspers (2m60) vervolledigden het succesrijke negenkoppige team.

Sigrid snel bij de EK veldlopen in Slovenië ! (Velenje, 12.12)
Sigrid Vanden Bempt: uitstekend bij het Europees kampioenschap veldlopenSigrid Vanden Bempt
heeft een geweldige wedstrijd gelopen tijdens het Europees veldloopkampioenschap in Velenje. Zij kon op het zwaar bemodderde parkoers een schitterende 13de plaats bemachtigen ! Daarmee werd ze 2de Belgische, na de winnares van de selectiewedstrijd in Roeselare, eerstejaarssenior Kim Offergeld. Kim, aangesloten bij HERA en vaak trainend in Leuven werd schitterend 5de. Samen met Melissa Benoumeur (nog een Brabantse, want aangesloten in Halle) werd België knap 3de in het landenklassement. Europees teambrons dus voor Sigrid, die haar groot potentieel nu meteen ook op Europees vlak getoond heeft.
Zoek hier naar de uitslagen. Na het Belgisch hinkstaprecord van Sandra Swennen, is dit meteen het tweede grote succes van trainer Ivo Hendrix binnen één week !

Indoor - clubrecords nu ook te raadplegen !
Rob, gewezen DCLA-erJe wist uiteraard al dat ene Rob Vanoudenhoven nog ooit bij ons in de club is geweest. Je weet natuurlijk ook dat hij recent al eens een beroep deed op sommige van zijn gewezen clubgenoten om als atleet-figurant op te treden. Wat u waarschijnlijk niét wist, is dat Rob nog een indoor-clubrecord in zijn bezit heeft ! Welk ? Zoek dat hier zelf maar eens uit...

Sandra doet het nu ook indoor ! (KUL, 07.12)
HinkstapSandra Swennen
zorgde voor een Sinterklaasgeschenk tijdens de Universitaire indoorkampioenschappen. Ze begon haar indoorcampagne immers op dezelfde manier als ze haar zomerseizoen startte: met een Belgisch record ! Sandra verbeterde haar eigen indoorrecord hinkstap in drie schijfjes: van 13m02 ging het naar 13m05 en dan uiteindelijk naar 13m21 ! En dan moet je er bijdenken dat Sandra in de KUL-zaal nog niet met volle aanloop kon springen ! Hoogtepunt van het winterseizoen wordt voor Sandra ongetwijfeld het Europese indoorkampioenschap in Gent, eind februari. Allen daarheen ! Verder liep Kristiaan Juveyns zich ook in de kijker: met 7"17 over de 50 meter horden, komt deze jonge senior stilaan in de buurt van het 17 jaar oude clubrecord van Dirk Van Den Bosch (6"9), en die man is nog ooit Belgisch kampioen alle categorieën geworden. Ook het polsstokteam toonde zich tijdens deze meeting van haar hoogste zijde: Tom Jaspers overmeesterde 4m60 en Griet Vanzeebroeck liet een beloftevolle 3m40 optekenen. Na één zomer van blessureleed kan dat tellen ! Voor de uitslagen van deze meeting: klik hier !

DCLA wint ook in Wespelaar (Wespelaar, 05.12)
Alweer véél DCLA-modderduivels in Wespelaar, waar HERA haar jaarlijkse veldloop inrichtte. De DCLA-jeugd zorgde voor een ware ravage in de jeugdreeksen, met o.a. een één-twee-drie-vier-vijf bij de miniemen jongens. Junior Jonathan Put, scholier Michiel Vanderlinden en kadette Inneke Van Mechelen lieten er hun tweede seizoenszege optekenen. Een bijna-overwinning was er voor Herman Van Driessche in zijn eerste veteranencross ooit. Hij werd tweede. Uitstekend optreden ook van neo-senior Jesse Stroobants met een 8ste plaats. Kristof Vanderheyden (13), Geert Vaes (14), Wouter Huybens (16) en Gerrit Pollentier (20) deden het hier ook bijzonder goed. Klik uzelf hier door naar de uitslagen.

Selectie Europese kampioenschappen veldlopen (Roeselare, 28.11)
Sigrid Vanden Bempt
heeft zich dankzij een schitterende 4de plaats in de junioreswedstrijd te Roeselare gekwalificeerd voor de Europese veldloopkampioenschappen van 12 december in het Sloveens Velenje. Sigrid is één van de twee juniores in de ploeg; ook de eerstejaarsseniores konden zich immers kwalificeren. Bij de jongens liep Jesse Stroobants voortdurend op de laatst te verdelen kwalificatieplaats. Zijn ticket werd pas in de eindsprint afgesnoept door een Luiks atleet. In elk geval is eerstejaarsjunior Jesse de eerste reserve voor de ploeg. De derde DCLA-atlete die een kans had op een selectie, Corinne Debaets, had haar dagje niet in Roeselare. Ze werd er 10de (8ste Belgische). Bij die seniores ging één van de vier plaatsjes naar Stefanija Statkuviene, één week voordien nog de mindere van Corinne in Kortenberg.

Eerste Jeugd-indoormeeting  K.U.L. (27.11)
88 kinderen lieten zo'n 240 officiële prestaties noteren tijdens deze eerste indoormeetings. Daarnaast waren er nog een oneindig aantal (niet officiële) prestaties over de 40 meter sprint en horden. De uitslagen vindt u hier terug.

Rood-Witte invasie tijdens de veldloop van Kortenberg (20.11)
Michiel Vanderlinden op weg naar de zege in Kortenberg.Héél veel individuele overwinningen, nog meer clubklassementen en nog véél meer uitstekende ereplaatsen van onze DCLA-veldlopers tijdens de eerste clubverplaatsing naar Kortenberg. Precies 100 DCLA-veldlopers maalden hun rondjes af op de selectieve omloop. Heelwat individuele overwinningen en bijna alle clubklassementen. Bij de veteranen mannen werd een tweede plaats gehaald in het clubklassement: volledig gesigneerd door Kern Halen, met Johan Thys, Hugo Truyers en Michel Beutels. Een geslaagd debuut in DCLA-kleuren ! U kan de uitslagen vanaf de miniemenreeksen vinden via een muisklik hier.

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...