Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

ZOMERNIEUWS 2001 (DEEL 2)

Sigrid eerste Belgische steeplekampioene ooit (Tessenderlo en Duffel, 27 juni)
Jo Van Eynde (vooraan): 5de in z'n eerste BK 10.000m M40.Sigrid Vanden Bempt heeft in Tessenderlo op woensdagavond haar favorietenrol voor deze eerste Belgische titel helemaal waar gemaakt. Met haar 10'13"24 bleef Sigrid ruim tien seconden uit de greep van de concurrentie. Volgende opdracht voor onze eerstejaarsseniore wordt het BK 1500m op zaterdag en daarna wordt het uitkijken naar haar rol bij de Europese beloftenkampioenschappen in Amsterdam. In Duffel stonden tezelfdertijd de nationale 10.000m-kampioenschappen op de agenda. Mede-favoriete Corinne Debaets liep tot twee ronden voor het einde aan de leiding van een tactisch trage wedstrijd, maar had toen geen verhaal op de eindversnelling van haar metgezellen. Brons voor Corinne (36'09"31) en als extraatje haar 7de nationale veteranentitel. In dezelfde race een schitterende 5de plaats voor Domi Lambrechts, die in haar 10.000m-debuut en na een hele solo-tocht tot 37'38'44" kwam. Jo Van Eynde mocht de reeks openen in de wedstrijd M40-M45. Jo had zwaar te lijden onder de zwoele weersomstandigheden, maar knokte zich er flink doorheen met een 7de totaalplaats ( 5de bij de M40) als eindresultaat. Ook zijn chrono - 33'51"80 moet bekeken worden in functie van de zomerwarmte. Surf even langs bij AC Duffel en AV Looise voor de volledige resultaten van deze kampioenschappen. Volgende vrijdag is het de beurt aan de hamerslingeraars. Kathleen De Wolf zal er daar in Kortrijk ook bij zijn. De anderen acteren volgend weekend in het Koning Boudewijnstadion, maar voor hun resultaten zul je naar de VAL- of LBFA-site moeten surfen...

Clubrecord in Spanje (Malaga, 26 juni)
DCLA goes international... Na Nederland, Duitsland en Finland komen Spanje, Australië nog eens Nederland en hopelijk Italië nog aan de beurt. In Malaga, bij de ISF-schoolspelen, waren liefst vier atleten vertegenwoordigd. Cathérine Timmermans ging door op haar élan: 1m55 hoog (PR en amper 5 centimeter minder dan het clubrecord !) en liefst 12m15 met de kogel. Een écht clubrecord ! Broer Didier kwam tot 3m80 met de polsstok, Jonas De Meyer sprong ook polsstok (2de met 4m20) en wierp de speer (slechts één poging met 45m20 omdat ook zijn springcompetitie aan de gang was), terwijl Johan Van Acoleyen verspringen combineerde met 330m horden. Ook Jeroen Gernay en Cedric Gullentops maakten deel uit van deze scholenselectie.

1500m-records in de Drie Fonteinen (Vilvoorde, 23 juni), sterke werpers bij Pallieters (Lier, 24 juni)
Mark Shankey en Joris Windey: PR 1500m in Vilvoorde (Foto: DMac)Nu Mark Shankey vanwege de Britse federatie definitief het licht op groen kreeg voor deelneming aan de European Youth Olympic Days in het Spaanse Murcia, lijkt er een hele last van z'n schouders te vallen. In de 'Gouden 1500m' te Vilvoorde zette hij aan in de snelste reeks en liet er opnieuw een persoonlijk- en clubrecord noteren: met 3'56"94 (8ste) schuift hij terug wat dichter bij Geraardsbergenaar Joris De Vulder die ook al naar de EYOD mag. De twee jaar oudere Peter Van Mechelen tikte aan als 6de in 3'53"26, een fractie boven z'n PR. De tragere reeks twee ging naar Jurij Genba in 3'59"57. In reeks drie lieten scholieren Joris Windey (4'13"55) en Kris Haesaert  (4'14"40) ook al persoonlijke records optekenen. Bij de vrouwen waagde Domi Lambrechts zich na tien jaar nog eens aan een 1500m: met 4'46"06 werd dat meteen een PR. Lies Haesaert liet er in een andere reeks 5'11"84 noteren. Ook enkele DCLA'ers in het sprintcriterium: Wesley Ongenaden combineerde 100 en 200m in 11"23 en 23"02 terwijl polsstokspringer Steven Taeleman hiervoor 11"61 en 23"42 nodig had. Hanna Aerts opteerde voor dezelfde combinatie in 13"50 en 27"62 (PR).

Herman Van Uytven trok naar Lier, waar hij zelf de discus nog naar 44m36 slingerde. Hij zag er wel Hans Moons met 46m98 een nieuw junioresclubrecord lukken (exact één meter verder dan zijn prestatie van vorig jaar); Jonas Van Campenhout 53 meter met de speer gooien plus 13m07 met de kogel en Tim De Coster meer dan 50 meter met de hamer slingeren. Dat zijn alemaal PR's en wellicht schuilen daar ook enkele clubrecords tussen. Maar zonder exacte cijfers kan deze jongen natuurlijk niets beginnen: dus doe Herman een plezier en mail die correcte uitslag voor dinsdagavond nog naar de webmaster door. Zoniet, zal 't voor augustus zijn... Herman zag bij de Pallieters ook nog dat Sarah Van Eynde een 1000m won in 3'07"43, dat Kim Ruell zijn PR 100m verpulverde tot 2'49"12 en dat Tom Jaspers over 4m50 met de polsstok sprong.

Tijdens de Europabeker in Finland - waar het midzomernacht was: het werd er 's nachts niet donker ! - konden onze vier Leuvense vertegenwoordigers de degradatie uit de sterke Europese middenmoot bij de vrouwen niet verhinderen. Hoe goed teamleider Guy Van Diest,   kinesist Jan Moons, hinkstapster Sandra Swennen of 5000m-loopster Corinne Debaets ook hun best deden: de 7de en voorlaatste plaats kon niet ontweken worden. Sandra deed het zaterdag nochtans meer dan behoorlijk met een hinkstapsprong van 13m31, nadat ze al 13m19 lukte in de openingsronde. Dat leverde haar een goede 6de plaats op. Corinne hoopte op eenzelfde resultaat en leek daarin aanvankelijk te slagen door de Scandinavische meisjes van zich af te schudden. De Belgische vlaggendraagster had zichzelf via de openingskilometer in 3'10" echter overschat en kreeg later de rekening gepresenteerd: 8ste in 17'08"34... Het Belgische team kwam 7 puntjes te kort om thuisland Finland de niet-benijdenswaardige degradatieplaats door te spelen...
Alle resultaten van Vaasa kan je hier terugvinden.

Via de Europabeker in Finland naar de nationale kampioenschappen...
Dit weekend staan de competities voor de Europabekers op de kalender. De Belgische mannenploeg moet naar het zonnige Cyprus, de vrouwen naar het Finse Vaasa. In die Belgische vrouwenploeg is Sandra Swennen een onmisbare schakel voor het hinkstapspringen en net als vorig jaar krijgt zij het gezelschap van o.a.clubgenote Corinne Debaets die in laatste instantie als vervangster moet optreden in de 5000m. De competitie in Vaasa staat wel op hoger niveau dan vorig jaar in Litouwen, want het betreft de 'first league' in Europa, met allemaal atletieklanden die boven de middelmaat uitsteken. Onze dames krijgen er beslist stevig weerwerk ! Enkele dagen later, op woensdag, begint de Belgische kampioenschapsweek alle categorieën. In Tessenderlo is Sigrid Vanden Bempt de grote favoriete om na haar recente Belgische records ook de allereerste nationale steepletitel te winnen. Corinne Debaets moet naar Duffel om er aan te zetten in de 10.000m, waar ook zij uitzicht heeft op een medaille. Corinne krijgt er het gezelschap van Domi Lambrechts, die er haar debuut over de afstand doet. In de veteranen-10.000m gaat Jo Van Eynde op zoek naar een PR. Vrijdag in Kortrijk is Kathleen De Wolf één van de deelneemsters aan de titelstrijd hamerslingeren. Zaterdag en zondag in het Koning Boudewijnstadion moet Sandra Swennen haar momenten van glorie krijgen. Zowel in het verspringen als in het hinkstapsringen staat Sandra met een stip op nummer één van de deelnemerslijsten genoteerd. Sigrid Vanden Bempt zal in de 1500m in de buurt van het podium eindigen. Een andere medaillekandidate, Karen Pollefeyt, moet helaas verstek geven omdat zij net op die dag haar universitaire diploma in ontvangst mag nemen. Met Veerle Heyninck en Katrien Van Den Broeck zijn zelfs twee Leuvense discuswerpsters vertegenwoordigd. Die weelde is er ook in het mannelijke polsstokspringen met Steven Taeleman en Tom Jaspers en in de 800m met Piet Desmet en Peter Van Mechelen, die op zoek gaat naar het EK junioresminimum. Dat mag ook gezegd van Jef Van Acoleyen in de 400m: afgaand op de deelnemerslijsten heeft hij zelfs de 3de tijd achter zijn naam. Scholier Johan Mordijck zoekt een snelle 100m en gaat die beslist vinden en Ridouane Es-Saadi hoopt z'n snelle benen van het Vlaams Kampioenschap terug te vinden in de 1500m. Twee DCLA-trainers zijn nog goed genoeg bevonden om zich met de nationale top te meten: steepleloper Thierry Huberland (bijna veteraan!) en discuswerper Herman Van Uytven. Als zij geen voorbeeld voor hun atleten zijn... U kan de volledige inschrijvingslijst van deze Belgische kampioenschappen hier terugvinden en ook de ontwikkelingen in Finland kan u op de voet volgen.

Cathérine Timmermans bijna 12 meter (Oordegem, 16 juni)Cathérine Timmermans (midden) : alweer kogelrecord.
Meerkampster Cathérine Timmermans verbeterde in Oordegem al voor de derde keer dit seizoen het cadettenclubrecord kogelstoten. Cathérine benaderde de 12 meter tot op één klein centimetertje. Cathérine was er trouwens goed op dreef, want ook haar PR 80mH en 100m vlak moesten er aan geloven en staan nu bij 12"79 en 13"53. Broer Didier Timmermans vijzelde z'n polsstokrecord op tot 3m80 en Karen Pollefeyt liet haar jaarbeste van 3m61 noteren. 'Amerikaan' Steven Taeleman ruilde voor het eerst de Californische zon voor het druilweer van eigen bodem. Hij haalde 4m60, scholier Jonas De Meyer lukte 4m00.
Eén avond eerder, in Herentals, was het werpteam van Herman Van Uytven aan de slag. Herman haalde zelf nog 42m74 met de discus en zag o.a. Sofie Donneaux een worp van 36m23 lukken. Het 31-jaar oude clubrecord (38m44) is echt wel in gevaar. Ook Hans Moons gooide de discus ver: 45m88 is amper 10 centimeter beneden zijn eigen clubrecord. Hans haalde ook nog 14m17 met de junioreskogel. In de 1500m cadetten meisjes lukten Sarah Van Eynde (4.51.10) en Evelien Put (5.04.13) ook nog PR's.

Benny Leemans na een individuele 400m-zege op weg naar een goede klassering in de 4x400mVeteranen schitteren tijdens hun interclubs (Oudenaarde & Vilvoorde, 10 juni)
We mogen het nu helemaal duidelijk stellen: van de jongste DCLA-benjamin, tot de oudste Leuvense veteraan: allemaal zullen ze in 2002 in de hoogste Belgische interclubafdeling uitkomen. Dat was dit jaar al het geval voor 7 van de 8 teams, maar nu hebben ook de vrouwen van coach Mieke Van Den Wouwer hun verantwoordelijkheid opgenomen en zich via de kampioenstitel in 2de afdeling naar de hoogste klasse gewerkt. Zonder twijfel: dit is een unieke prestatie in de Belgische atletiekwereld ! Spannend was het daar in Oudenaarde wél: AC Lebbeke werd met amper twee puntjes teruggewezen, maar de blauw-witten werden voor hun goed parkoers ook nog beloond met een promotie. De mannen zijn al een tijdje vaste waarde in hoogste afdeling. Vorig jaar derde, en dat was al uitstekend, maar deze keer deden zij in Vilvoorde nog beter ! Zij werden na thuisclub VAC prachtig vice-kampioen ! Volgend jaar zullen beide veteranenteams dus op hetzelfde terrein kunnen aantreden in de eerste afdeling ! We vullen voor u de ontbrekende resultaten zo snel mogelijk in ! De volledige resultaten van de mannen kan je natuurlijk ook terugvinden op de site van organisator Vilvoorde AC.

Mannen te Vilvoorde Vrouwen te Oudenaarde
100m 2 Jan Van Santvoet 12.64 100m 5 Martine Azijn 16.15
200m 3 Marc Eyckmans 25.43 200m 3 An Vanhellemont 31.74
400m 1 Benny Leemans 57.54 800m 1 Corinne Debaets 2.19.21
1500m 4 Johan Thys 4.27.53 1500m 6 Anita Berings 5.40.23
3000m 3 Jo Van Eynde 9.23.82 3000m 4 Anita Enis 11.34.55
5000m 5 Marc Bertels 16.49.98 Ver 1 Ingrid Ceuppens 4m11
Hoog 7 Jo Schouteten 1m45 Kogel 2 Agnes Enis 9m18
Ver 1 Hans Vansteenkiste 6m05 Discus 3 Marijke Broothaers 23m24
Kogel 8 Lieven Degreef 9m36 Speer 2 Hilde Muls 26m27
Discus 8 Theo Jaspers 25m80 4x100m 4 Ingrid & Martine 61.72
Speer 8 Philip Willemyns 34m58 & Mieke & An
4x400 4 Marc Eyckmans 4.00.60
4x100 Christian Ausloos Eindstand
Jozef Wehenkel 1 DC Leuven Atletiek 101
Benny Leemans 2 AC Lebbeke 99
3 AC Lierse 93
Eindstand 4 KAA Gent 76
1 Vilvoorde AC 117 5 VMOL 72
2 DC Leuven Atletiek 103 6 VITA 64
3 AC Herentals 102 7 AV Molenland 57
4 Looise AV 101 8 ASSA Ronse 51
5 Hermes Club Oostende 96 9 Arendonk AC 49
6 Racing Club Gent 78 10 ASV Oudenaarde 38
7 AC Lebbeke 71 11 Kortrijk Sport 17
8 RA Mechelen 61 Dilbeek ff
9 Olse Merksem 60
10 VITA 59
11 OE Halle 51
12 Sgola Boechout 48

Sandra Swennen op één centimeter van haar record (Izegem, 09 juni)
Bij de Flanders Cup-meeting in Izegem, werd Sandra Swennen één van de absolute uitblinksters. Onze hinkstapspecialiste won niet alleen een reeks van de 100m, zij kwam bij haar laatste hinkstapsprong eveneens tot op amper één centimetertje van haar eigen Belgisch (Brabants-, en club-) record: 13m42 ! Hou rekening met kille omstandigheden en je weet zo dat Sandra binnenkort een nieuw nationaal record aan haar lijstje zal toevoegen ! Er waren nog andere DCLA-ers aan de slag op deze Pekkersmeeting. In een B-serie 1500m, verbeterde Peter Van Mechelen zijn PR tot 3'52"51 en komt hij nu toch erg dicht bij het clubrecord van Jan Verstraeten (3'50"5). Ook Sigrid Vanden Bempt schroefde haar 1500m-PR met een halve seconde op tot 4'24"63; daarachter  kwam veterane Corinne Debaets (4'26"00)  dicht in de buurt van haar Belgisch veteranenrecord. Ridouane Es-Saadi bekocht zijn kamikaze-start in de A-reeks van de 1500m met een ferme inzinking, maar liet nog 3'55"44 afdrukken.
Ook nog goed nieuws vanuit het buitenland: Mark Shankey was uitgenodigd door de British Milers Club en verbeterde in het Engelse Watford zijn PR - maar ook het clubrecord van Peter Van Mechelen - over de 1500m tot 3'58"60. Hij werd daarmee 8ste in zijn reeks tussen de seniores. Piet Desmet zocht het in het Hollandse Leiden over de 800m: hij werd er 5de in 1'51"35. Tim De Coster slingerde zijn junioreshamer nog naar 47m07 in Zoutleeuw, een nieuw clubrecord, en Cathérine Timmermans verlegde haar grenzen op de cadettenhorden in Izegem tot 12"93.

Drie titels, vijf medailles en één record bij de Vlaamse kampioenschappen (Oordegem, 02 juni)
Helemaal geen atletiekweer, daar in het Bloso-centrum in Oordegem. Regen en wind beletten trouwens dat het polsstokspringen kon doorgaan en dat het naar een andere datum werd verdaagd. Karen Pollefeyt, Hanna Aerts, Steven Taeleman, Tom Jaspers en Jonas De Meyer moeten hun titel- of medailleambities nog even uitstellen... Geen problemen voor de anderen. Sandra Swennen nam traditioneel de eerste (ochtendlijke) titel voor haar rekening: 13m14 in het hinkstap: de tweede Vlaamse keek tegen een achterstand van zo'n anderhalve meter aan... Sandra is echter in goede doen, en in de 200m plaatste ze zich via 25.16 voor de finale, waarin ze later schitterend brons zou halen in 24.90, met een stevige tegenwind. Meest in't oog springende atlete van de hele dag werd echter Sigrid Vanden Bempt, die haar eigen nationaal steeplerecord verbeterde tot een uitstekende 10.03.02. Dat is hoog Europees - en zelfs wereldniveau ! Momenteel staat Sigrid daarmee achtste (8ste !) in de wereld, en gaat er haar slechts één Duitse atlete  (Larissa Kleinmann, geboren in 1978, 10.01.52 ) en één Zweedse atlete (Ida Nilsson, geboren in 1981, 9.59.75) als Europese vooraf ... Sigrid lukte die tijd na een solorace, waarin haar dichtste 'concurrente' meer dan één minuut moest toegeven. Wie nog zou getwijfeld hebben om de verplaatsing naar de Europese beloftenkampioenschappen in Amsterdam te maken, zal zijn tickets nu wel vlug bestellen. Wees er zeker van dat men haar prestaties vanaf nu zowat overal in ons continent zal volgen ! Corinne Debaets zorgde voor een derde Vlaamse titel. De DCLA-coach kon op het einde van de natte, winderige namiddag de 5000m op haar naam schrijven in 16.29.56. Ter info: Corinne won haar eerste Vlaamse titel op 3 juli 1988, toen in nog nattere omstandigheden in Ninove op de 1500m. Met een interval van 13 jaar werd dit haar tweede Vlaamse goud. Het medaillenfeest was nog niet gedaan voor DCLA. Ridouane Es-Saadi kwam erg geprikkeld aan de start na zijn mindere verrichting van vorige week in Duffel, en dat zal o.a. Tom Van Hooste geweten hebben. Ridouane streed steeds attent mee voorin, viel zelf aan bij het luiden van de bel, kreeg het even moeilijk toen hij een vijftal plaatsen moest toestaan, maar was ijzersterk in de laatste rechte lijn, waar hij opschoof van 5de naar 2de. Zijn 3'53"11 zijn opnieuw een PR. Op het podium stond hij tussen de twee Toms (Omey en Van Hooste), twee profatleten van Atletiek Vlaanderen. Ook een woordje van lof over onze hamerslingeraars, die allebei mooi vierde werden. Kathleen De Wolf wierp 41m86 en junior Tim De Coster met 41m73 bijna even ver. Voor Kathleen was dat bijna een clubrecord, maar Tim verbeterde zo wel een twintig jaar oud juniores-clubrecord. Ook Piet Desmet werd knap 4de, nadat hij lange tijd uitzicht had op een podiumplaatsje. Een volledig resultaat kan u nu al lezen op de website van organisator Vlierzele, en vanaf morgennamiddag op de website van de VAL.
Wij filterden voor u hier al de DCLA-ers die zich flink verdedigden tussen het kruim van de Vlaamse atletiek.

1 Sigrid Vanden Bempt 3000m Steeple 10.03.02 BR !
1 Sandra Swennen Hinkstap 13m14
1 Debaets Corinne 5000m 16.29.56
2 Ridouane Es-Saadi 1500m 3.53.11 PR
3 Sandra Swennen 200m finale 24.90
4 Kathleen De Wolf Hamer 41m86
4 Tim De Coster Hamer 41m73 CR juniores
4 Piet De Smet 800m 1.53.18
7 Veerle Heyninck Discus 34m16
8 Koen Dillen 800m 1.57.40
8 Domi Lambrechts 5000m 18.05.60
9 Hans Moons Kogel 12m32
10 Hans Moons Discus 38m44
14 Jurij Genba 1500m 4.07.08
15 Marijke Cauwenbergh 1500m 4.45.56 PR
Sofie Hulsbosch 100m reeks 12.85 14de tijd
3 Johan Mordijck 200m reeks 22.46 10de tijd
4 Sofie Hulsbosch 200m reeks 26.42 13de tijd
2 Sandra Swennen 200m reeks 25.16 3de tijd
4 Kathelyn Polspoel 400m reeks 60.69 13de tijd
6 Dieter De Meyer 110m horden 16.20 11de tijd

Steven Taeleman nu echt dicht bij de vijf meter ... (San Francisco/California-Usa, 18 mei)
Steven Taeleman: over 4m90 !Enkele weken geleden hadden we nog wat moeite om de feet en inches om te zetten in meter en centimeter, en zo schreven we Steven Taeleman ietwat voorbarig een polsstoksprong over 4m90 toe. Steven heeft ons deze blunder snel vergeven en er zelf een flinke mouw aangepast. Vader Hedwig liet ons weten dat Steven tijdens de Californian State Finals in San Francisco nu écht over 4m90 klom ! De top drie in deze competitie haalde 5m21 (17-01); vanaf plaats 4 tot plaats 7 haalden de springers 4m90 (16-01). Als 7de in deze finale 'Steven Taeleman van de Orange Coast'. (Ze konden daar natuurlijk moeilijk 'DCLA' zetten...;-)). Natuurlijk is dat een nieuw clubrecord, en wat voor een ! Hedwig Taeleman laat ook weten dat Steven zich bovendien heeft toegespitst op de sprint met meer dan bevredigende resultaten. 'Dat moest er van komen, na eindelijk drie maanden competitie zonder blessures.' Vrijdagavond 1 juni keert Steven terug naar België en zal met 9 uur jetlag in z'n benen 's anderendaags het Vlaams kampioenschap betwisten. 'Als dat maar goed afloopt' denkt Hedwig er nog bij... De knappe resultaten van Steven kan je terugvinden op www.collegerunning.com !

'Greyhound' Shankey ... (Duffel, 28 mei)
Bij de tweede Flanders Cup-editie, in Duffel, stal scholier Mark Shankey de show. In zijn allereerste 3000 meter uit zijn loopbaan, kon hij aan de slag 'tussen de grote mensen' en dat resulteerde op deze winderige avond in een ongelooflijke 8'31"22 ! Daarmee verbeterde onze Tervuurse Brit één van de oudste Leuvense clubrecords: het dateerde al van 10 juni 1964 (37 jaar dus !) en stond op naam van Johan Janssens, in zijn latere loopbaan een heel gewaardeerd senior van nationaal niveau en momenteel in Lommel de papa van Bart Janssens, één van de betere Belgische jonge speerwerpers. Met deze chrono voldeed Mark eveneens aan de Britse limiet om uitgestuurd te worden naar de wereldkampioenschappen voor scholieren in het Hongaarse Debrecen. Even later lukte Kris Haesaert in een 2de reeks 9'29"17. Voordien had Sigrid Vanden Bempt haar PR in de 1500m ook al scherper gesteld: tussen het kruim van de Belgische halve fond werd de eerstejaarsseniore 5de in 4'25"04. Bij de mannen schudde Ridouane Es-Saadi alweer een snelle laatste ronde uit z'n benen en werd 4de in 3'55"06. Podiumplaats (3de) ook voor Piet Desmet na een sterke laatste rechte lijn in de 800m (1'51"67); in dezelfde serie gaf junior Peter Van Mechelen (5de in 1'52"97) o.a. het nakijken aan een reeds voor de EK juniores geselecteerde atleet. Heelwat andere Leuvenaars waren in Duffel aan de slag: klik hier voor de resultaten.
Tijdens de meerkampen in Herentals liet Cathérine Timmermans ook al het clubrecord van de zeskamp cadetten sneuvelen (nu 3.478p), en verbeterde ze onderweg liefst 4 PR's: 13"08 over de horden, 1m50 hoog, 27m86 met de speer en 2.31.29 over de 800m. Daarmee werd Cathérine 3de, maar ze kan nog beter, want verspringen en speerwerpen moesten na twee ongeldige pogingen 'op zekerheid' afgewerkt worden.Ook veterane Ingrid Ceuppens verlegde er in haar vijfkamp (1.223p) de clubrecordgrenzen in de 80mH tot 18"18.

Van alles een beetje...
Hemelvaartdag staat garant voor een echte atletiekhappening. Eerst was er in Kortrijk het BK halve marathon, waarbij René Francis in 1u31'45" de Belgische veteranentitel M60 won (zie resultaten bij Kjerag); 's avonds was er de eerste Flanders Cup meeting in Sint-Niklaas met schitterende sprinttijden voor Sandra Swennen.Sandra had bij het PK in Diest haar PR 100m al verlegd tot 12"33, maar hier dook onze hinkstapspecialiste regelrecht beneden 12 seconden: haar 11"98 (w+1.5m/s) zijn de tweede DCLA-prestatie ooit, na het gewezen BR van Lea Alaerts. In de 200m, verlegde ze haar grenzen van 24"88 naar 24"43, maar hier blies de wind te hard (+2.7 m/s). Ook Karen Pollefeyt werkte er een knap polsstokconcours af met een geslaagde poging van 3m60. De conditie is stijgende, het PR (3m73) gaat er dit jaar nog aan ! Voor de resultaten - Peter Van Mechelen haalde het 800m-podium - surft u naar AC Waasland.Twee dagen later - zaterdag 26 mei - kogelde cadette Sarah De Coster haar clubrecord met de hamer al naar de archieven: in Melle kwam ze tot 36m18. Goed hé !

 

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...