Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

RunningCenter.jpg (10115 bytes)

ZOMERNIEUWS 2002 (DEEL  3)


Vier hamerslingertitels voor DCLA (Zoutleeuw, 30 juni)
Vier van de tien provinciale hamerslingertitels waren voor Daring-atleten. Daarmee won DCLA ook de meeste schildjes tijdens deze provinciale hamerkampioenschappen in Zoutleeuw. Boegbeeld Tim De Coster won probleemloos de juniorestitel, maar was met 46m35 toch niet helemaal in goede doen. Vijf worpen werden met een nul opgetekend, terwijl de zesde poging op veiligheid naar de juniorestitel ging. Voldoende voor de titel. Kenners beschrijven de Zoutleeuwse ring als niet-ideaal, en dat vertaalt zich meteen ook in de prestaties. Kathleen De Wolf gooide met 39m14 het verst van alle vrouwen, en dat was voldoende voor de veteranentitel. Dat was ook verder dan trainingsgezel Veerle Heyninck, die als discusspecialiste met 26m41 de seniorestitel toebedeeld kreeg. Ook Sarah De Coster was met een worp van 36m68 ongenaakbaar bij de scholieren. Met vier titels haalde DCLA ééntje meer dan ROBA, waar Walter De Wyngaert met een plus 61-er weinig hinder ondervond van de mindere kwaliteit van de ring. Meteen wordt hij volgende zondag de grote favoriet voor de seniorestitel in Anderlecht. Ook onze specialisten zullen daar aanwezig zijn...

Sterk 5000m debuut voor Ridouane (Papendal/Ned, 26 juni)
In zijn eerste ernstige 5000 meter liep Ridouane Es-Saadi in het Nederlandse Papendal een tijd van 13'56"44. Eind vorig zomerseizoen had hij voor de eerste keer deze afstand als tempomaker afgehaspeld in 14'26", zodat hij nu zijn persoonlijk record met exact een halve minuut verbeterde. Na een doorkomst in 8'15" aan de drie kilometer, doorworstelde Ridouane eenzaam de klassieke moeilijke vierde kilometer. In de slotkilometer kreeg hij het dankbare gezelschap van Vlaams kampioen Stefan Van Den Broek, die zou finishen in 13'57"05. Een sterke slotronde bracht Ridouane van de zevende naar de vierde plaats, niet zo ver achter de Nederlander Sander Schutgens die de derde podiumplaats veroverde. Hans Janssens finishte in 14'08"25.

Lierke atletiekplezierke (23 juni)
Loïc: na discus en speer, nu ook werk maken van het hoogspringen.Enkele DCLA-trainers kozen de zondagnamiddagmeeting van Lier uit om hun atleten even te laten ontsnappenKirsten Meeus: clubrecord speerwerpen. aan de examenkoorts. De ontlading was groot, want de prestaties mochten gezien worden. Kirsten Meeus maakte er haar intrede op de tabel van clubrecords: zij slingerde haar speer 33m86 ver en meteen ging een tien jaar oud record voor de bijl. Deze keer geen CR voor Loïc Lemaître, maar hij sprong er wel 5m99 ver én - vooral - 1m86 hoog. Daarmee verbeterde onze speerwerpkampioen z'n persoonlijk record met liefst...15 volle centimeter ! Een pluim dus voor het schaafwerk van hoogspringtrainer Bert Vanderlinden. Waarschijnlijk is dit ook de beste huidige cadettenjaarprestatie. Ter illustratie: vorig jaar sprong de beste Belgische cadet 1m81... Ook enkele deelnemers in de 1000m, met het cadettenduo Sarah Van Eynde (2'57"74) en Kim Ruell (2'46"79) die dankzij deze prestaties hoog in de clublijst allertijden klimmen. Sarah won er voor de eerstejaars Tinne Vangoidsenhoven (3'02"43), Lize Bollen (3'04"34) en Barbara Aerts (5de in 3'07"21). Volledige resultaten op de website van AC Lierse. (info: Guy & Herman)

Een geweldige zaterdag !  (22 juni)
Ridouane Es-Saadi in Vilvoorde op weg naar een indrukwekkende zege en dito chrono (Foto: DMac)Waar eerst beginnen vandaag ? Moeilijke opdracht, maar laten we het internationale gebeuren de voorrang geven. Bij de Europabeker in een heet Belgrado, won Sigrid Vanden Bempt het maximum van de punten voor België tijdens de Europabeker. Zij gaf alle internationale tegenstand het nakijken in de steeple en klokte een meer dan behoorlijke 10'30" gezien de hitte ! Ander internationaal luik in Gent, waar liefst negen (!) DCLA-ers in het Belgische veteranenteamCorinne Debaets wint de 1500m tijdens de veteraneninterland in Gent (Foto: Luc PAPPENS) werden opgenomen. Corinne Debaets had uiteraard haar reputatie als wereldkampioene 1500m hoog te houden, en ze deed dat dan ook met een knappe solo-zege in zwoel-winderige omstandigheden. Groot was de verrassing in de Belgische delegatie toen even later ook Marc Ruell de zege behaalde in de 5000m. Met een ijzersterke tweede helft kon hij een ontsnapte Fransman tot de orde roepen om in de laatste kilometer onweerstaanbaar naar winst te lopen. Van de vier Belgische overwinningen in Gent (ook nog Marnix Verhegghe met Belgisch hamerrecord en Hilde Vervaet in het verspringen), kwam dus de helft van die nationale zeges op Leuvens conto ! Piepjonge veteraan Eddy Everaerts toonde zich ook de beste Belg en zag zijn speer bij een clubrecord belanden en Thierry Huberland klom in de steeple ook achter het podium (het podium zelf was onder het gewicht van enkele stoere Fransen in elkaar gezakt...). Voor Marc Eyckmans en Johan Verdeyen was de beloning ook groot, vermits zij hun beste prestatie ooit als veteraan lieten optekenen. Hilde Bottin, Hilde Muls en Kathleen De Wolf kwamen heel dicht in de buurt van die beste prestatie ooit. Raadpleeg hier de volledige resultaten.
De prestaties van de negen DCLA-ers...
Corinne Debaets
: 1ste 1500m, 4'33"09
Hilde Bottin: 4de hinkstap, 9m81 (1ste Belg)
Kathleen De Wolf: 5de hamer, 40m50 (2de Belg)
Hilde Muls: 7de speer, 27m89 (4de Belg)
Marc Eyckmans: 4de 400m, 54"15 (1ste Belg) en 3de 4x400m, 3'44"85
Johan Verdeyen: 4de 1500m, 4'09"38 (2de Belg)
Marc Ruell: 1ste 5000m, 15'13"76
Thierry Huberland: 3de 3000m Steeple, 10'10"12 (1ste Belg)
Eddy Everaerts: 5de speer, 51m72 CR (1ste Belg)
Gaan we dan even naar de Antwerpse Kempen, waar in Lille Sarah De Coster het open provinciaal kampioenschap hamerslingeren won met een knappe worp van 36m92, een dikke halve meter beneden haar clubrecord. Bijna drie meter verder dan ooit gooide wel haar broer Tim De Coster: met indrukwekkende 60m88 doorboorde zijn 6kg-kogel voor de eerste keer de grens van 60 meter ! Uiteraard een club- en provinciaal record en de 6de Belgische prestatie ooit !
Laatste tussenstop van een succesrijke dag kwam bij de Gouden 1500m in Vilvoorde, waar ook heelwat DCLA-ers aan de start kwamen. In de A-reeks liep Ridouane Es-Saadi naar indrukwekkende winst dankzij een verschroeiende laatste ronde: zijn 3'44"27 betekenen alvast een nieuw persoonlijk record ! Woensdag komt zijn eerste ernstige test over 5000m in het Nederlandse Papendal. De resultaten van deze druk bijgewoonde B-meeting, ongetwijfeld op de website van Vilvoorde AC.

Tim De Coster wint nu in Duitsland  (Rhede, 21 juni)
Na Eindhoven vorige week, waar Tim De Coster het hamerslingeren bij de seniores won, zegevierde hij nu alweer in een buitenlandse wedstrijd op de German atletics meeting in het Duitse Rhede. Met de 6.250 kg-hamer (gewicht in Duitsland) wierp hij 56m84 wat 1 meter verder was dan de plaatselijke belofte Michael Garbert. De grootste verrassing was echter toen op het podium bleek dat Tim ook de speciale prijs van de Landtag van Nordrhein Westfalen kreeg, voor de beste prestatie  van de min-20 jarigen. De bedoeling van deze prijs is dat de streek van Dusseldorf-Rhein-Rhur, die kandidaat is voor de Olympische Spelen van 2012, de jeugd wil aansporen om op hoog niveau verder te doen tot dan... En dan gaat een Belg met de prijs lopen !

DCLA op internationale toer...  (Belgrado-Gent, 21 juni)
Marc Eyckmans: na een jarenlange tussenpauze opnieuw in de nationale ploeg !In navolging van Mark Shankey, trekken nog heelwat andere DCLA-ers binnenkort de internationale toer op. Vooreerst is er de Europabeker Vrouwen, waar Sigrid Vanden Bempt zaterdagavond in de Joegoslavische hoofdstad Belgrado de nationale kleuren verdedigt in de 3000m steeple. Korter bij huis - in Gent - worden diezelfde dag nogal wat DCLA-veteranen opgetrommeld om er deel te nemen aan de jaarlijkse veteraneninterland tegen Frankrijk en Nederland: Marc Eyckmans (400m), Thierry Huberland (steeple), Marc Ruell (5000m), Johan Verdeyen (1500m), Eddy Everaerts (speer), Corinne Debaets (1500m), Hilde Bottin (hinkstap) Hilde Muls (speer) en Kathleen De Wolf (hamer). Dat negental konden er ook elf zijn, want voor een gekwetste Hans Vansteenkiste (ver) en een niet-geïnteresseerde Herman Van Uytven (discus) was er oorspronkelijk ook nog een plaatsje in het team voorzien. En tenslotte is er ook nog het Europees kampioenschap berglopen, waar Evelien Landuyt begin juli met de de nationale ploeg naar het Portugese Madeira zal afreizen...

Veteranen met grote medaillehonger  (Diest 16 juni)
Onze veteranen lieten zich uiteraard gelden tijdens hun KVV en PK te Diest van zondag: liefst acht Vlaamse titels en een veelvoud aan provinciale schildjes werden daar buitgemaakt. Bert Vanderlinden (twee keer), Ingrid Ceuppens, Hilde Bottin, Kathleen De Wolf, Erik Van Thielen, Theo Jaspers en Willy Lenaerts zorgden voor die Vlaamse titels. De volledige resultaten staan op de VAL-site. Naast de 8 Vlaamse titels, toont het onderstaande lijstje dat DCLA aan de Diestse Warande ook nog 20 provinciale titels won, aangevuld met 11 keer zilver en 4 keer brons bij het Vlaams veteranenkampioenschap. Veel meer uitleg is daar dus niet bij nodig. Bestudeer gerust het onderstaande lijstje !
Ook wat nieuws van de Puttemans-meeting in Woluwe op dezelfde dag. Daar liep Sigrid Vanden Bempt haar eerste ernstige 3000m en lukte er 9'25", uiteraard een dik PR. Met die chrono finishte ze als derde achter het duo Baouf-Smolders. En over het Kanaal, in Manchester, zorgde Mark Shankey alweer voor een opzienbarende prestatie. Tijdens een invitatiewedstrijd, werd hij als jongste deelnemer van de hele bende dankzij een snelle laatste ronde schitterend 2de in de 3000m. Zijn 8'22"20 in zijn (amper) derde drie kilometer uit zijn carrière zijn niet alleen een clubrecord (het 43ste al dit seizoen), hij versloeg er meteen ook Tom Sharland, de beste Europese junior van het afgelopen WK cross in Dublin...

Categorie

Naam

Nummer

Prestatie

KVV

PK

M45

Theo Jaspers

Polsstok

3m45

1

1

M55

Erik Van Thielen

400m

63"31

1

1

M60

Willy Lenaerts

Kogel 5kg

11m82

1

1

M65

Bert Vanderlinden

Hoog

1m39

1

1

M65

Bert Vanderlinden

200m

31"34

1

1

W35

Hilde Bottin

Hinkstap

9m87

1

1

W35

Kathleen De Wolf

Discus 1kg

32m00

1

1

W45

Ingrid Ceuppens

Hoog

1m34

1

1

M40

Eddy Everaerts

Speer 800g

47m43

2

1

M40

Marc Eyckmans

400 H

62"33

2

1

M55

Erik Van Thielen

200

28"33

2

1

M60

Pierre Costers

Speer 600g

28m34

2

1

W35

Hilde Bottin

Ver

4m50

2

1

W35

Hilde Muls

Speer 600g

27m83

2

1

W40

Mieke Van Den Wouwer

Speer 600g

19m54

2

1

W45

Ingrid Ceuppens

Ver

4m13

2

1

W35

Kathleen De Wolf

Kogel 4kg

9m91

2

M45

Marc Buelens

Ver

4m55

2

W35

An Vanhellemont

Hinkstap

8m69

2

M40

Johan Verdeyen

1500

4'12"18

3

1

W35

An Vanhellemont

Hoog

1m28

3

1

M50

Hugo Truyers

5000

17'28"7

3

M60

Pierre Costers

Kogel 5kg

9m11

3

M40

Hans Van Steenkiste

Ver

4m85

(gekwetst)

1

M40

Benny Leemans

800

2'05"93

1

M40

Marc Ruell

1500

4'13"27

M40

Benny Leemans

400

56"77

M45

Marc Buelens

100

13"34

M45

Willy Sempels

800

2'23"20

M45

Jozef Wehenkel

1500

4'43"50

M60

Willy Lenaerts

Discus 1kg

30m31

W35

Hilde Muls

Kogel 4kg

9m00

W40

Mieke Van Den Wouwer

1500

5'36"93

Belgisch speerwerprecord voor Loïc  (Herentals, 14 juni)
Loïc: even de discus opzij om een schitterend Belgisch speerwerprecord op de tabellen te zetten.Nog meer recordnieuws, maar dan vanuit eigen midden: vrijdagavond in Herentals, verbeterde Loïc Lemaïtre het Belgisch record speerwerpen cadetten tot liefst 59m28 ! In een vorige poging landde zijn Nemeth-speer die avond al eens bij 58m20, en ook dat was een nieuw record. Het vroegere record stond op naam van Tom Wensel, die twee jaar geleden 56m86 lukte. Alvast een hartelijk proficiat aan Loïc en zijn trainer ! Diezelfde vrijdagavond zoefde nog een andere DCLA-speer heel ver door het Kempense zwerk: die van Jonas Van Campenhout. Ook dat tuig landde heel dicht bij de 60m-grens: 59m83 om precies te zijn. Ook dat was een verbetering van het clubrecord met een halve meter. En wacht nog maar even tot onze speerwerpers een eigen aanloopbaan krijgen in het sportcentrum. We zullen nu al ernstig moeten denken aan een verlenging van dat terrein...  Diezelfde vrijdagavond waren er zo'n 20-tal DCLA-ers aan't werk in Herentals, alvorens er een grandioos onweer losbarstte en de 3000m-lopers op hun honger bleven zitten. Al die resultaten meegeven, is onbegonnen werk, maar we willen toch de twee prestigieuze overwinningen van onze 1500m-cadetten meegeven: Kim Ruell bij de jongens (4'23"04 ) en Sarah Van Eynde (4'51"76). Een volledig overzicht op de website van organisator AC Herentals.

Sigrid op zoek naar internationale ervaring  (Ostrava, 12 juni)
Woensdagavond, tijdens een internationale atletiekmeeting in het Tsjechische Ostrava, werd een nieuw wereldrecord over 3000m steeple gelopen. Ook onze Sigrid Vanden Bempt zat in die wedstrijd en finishte er als 7de in 10'02"47, haar tweede tijd ooit. Sigrid vatte haar internationale ervaring als volgt samen: "De wedstrijd startte erg snel en ik liet me daarom wijselijk terugzakken in de groep. Mijn eerste kilometer ging in 3'05". Turova en Bak hadden toen de rest van het veld al gelost. In de tweede kilometer voelde ik de benen meer en meer verzuren. Daardoor kon ik in de laatste twee ronden niet langer bijblijven en verloor ik nog veel tijd. In groep over de hindernissen lopen bleek erg vermoeiend. Ik moest mijn techniek aanpassen aan de atletes die voor me liepen. Dat kostte heel veel kracht. Maar het was ook een nuttige en leerrijke ervaring. De Nacht van de Atletiek op 20 juli wordt een volgende internationale confrontatie over 3000m steeple om naar te pieken.". U kan Sigrids resultaat hier bekijken (selecteer 'Vysledsky" en daarna in de optiemogelijkheden '3000 metru prekrzek zeny")

Veteranen Mannen kampioen,  Vrouwen, vice-kampioen!  (Lebbeke 09 juni)
Zelden zo'n spannend interclubverloop beleefd als die namiddag in Lebbeke. Misschien had het enthousiasme van de plaatselijke omroeper er wat mee te maken, maar boeiend was het vertoon van deze veteraneninterclub op het veld in ieder geval. Het heeft deze keer niks met discriminatie te maken, maar we beginnen met de mannen, want de ploeg van coach Theo Van Moer stond op (zeer) scherp. Getuige daarvan: bij 9 van de 12 nummers finishten de DCLA-ers in de top drie; met vier zeges, twee tweede plaatsen en drie derde plaatsen ! Komt daarbij dat onze hoogspring-invaller van het laatste moment het uitstekend deed, dat onze polsstokkampioen het nu met de discus moest klaren en dat onze kogelstoter zowat de oudste deelnemer in het veld moet geweest zijn. Feit was dat DCLA al van bij het derde nummer - de eerste keer dat een zoetgevooisde tussenstand doorheen de micro galmde - aan de leiding stond en die niet meer afgaf tot net voor de aflossingen. Want net voor dat slotnummer bedroeg de voorsprong van DCLA nog amper twee puntjes op Looise AV... Maar ons viertal deed dat schitterend en in 3'48"37 kon geen enkel team in de buurt van de knalrode antieke spikes van Mark Eyckmans en C° komen, nadat Benny Leemans even voordien een schitterende baanronde uit z'n benen had geschud en DCLA zo meteen in winnende positie had gebracht. Dat met een knap clubrecord er bovenop. Het oude record stond al 19 jaar op de tabellen en was zo'n halve seconde trager. Ook kersvers veteraan Eddy Everaerts zorgde voor een CR, en wel eentje dat alleen hij met zijn speer de volgende jaren zal kunnen verbeteren. Meteen een eerste veteranentitel voor DCLA, nadat ze in de vorige edities vaak net op of naast het podium belandden. Zo werden ze vorig jaar nog tweede na Vilvoorde AC, dat deze keer vrede moest nemen met een 4de plaats.
De vrouwenploeg zorgde eigenlijk voor een even grote stunt. Twee jaar geleden gepromoveerd uit 3de, vorig jaar kampioen in 2de en nu op luttele puntjes van Vilvoorde AC zelfs vice-kampioen ! Ook dat is een straffe geschiedenis, en er had misschien nog meer ingezeten, want de groep van coach Mieke Vandewouwer stond zelfs aan de leiding net voor de aflossing, zij het met amper een half puntje bonus op onze groen-witte buren ! Maar de sprint- en aflossingskwaliteiten van de dames van voorzitter Raymond Seneca waren duidelijk beter dan de Leuvense, en zo werd het dus een vice-titel. Maar een stunt was het in elk geval, want de uittredende kampioenenploeg van RC Gent werd met ruime elf punten teruggewezen. Dankzij één zege, liefst vier tweede plaatsen en vooral heel veel inzet van elke deelneemster, brachten zij dit huzarenstukje in de clubgeschiedenis. Ook hier sneuvelden twee clubrecords: Hilde Bottin in het verspringen en Kathleen Dewolf met de discus.
Onze mannen lieten het alvast niet aan hun hart komen, want ze liepen een ereronde samen met de Vilvoordse vrouwen. Vanzelfsprekend een tactische zet om de Leuvense dames al met een knipoog uit te nodigen voor volgend jaar. Dankzij supporter nummer één - Tuur Vanzeebroeck - genoten beide teams verdiend van de meegbrachte champagne, en ook een andere bekende aan de kant zag dat het goed was: Yuriy Gemba kwam in Lebbeke beide teams immers ook aanmoedigen ! Hij verdiende alvast de prijs van de 'verst komende', want hij had er net een drie dagen lange busreis vanuit Moskou opzitten...

De individuele resultaten

Nummer Mannen Vrouwen
100m 3de Jan Van Santvoet, 12"76 2de Gerda Monette, 15"08
200m 1ste Marc Eyckmans, 25"06 5de An Vanhellemont, 30"73
400m (mannen) 3de Benny Leemans, 56"84
800m (vrouwen) 1ste Corinne Debaets, 2'20"01
1500m 2de Thierry Huberland, 4'17"15 10de Goedele Van Orshoven, 5'51"39
3000m 3de Johan Verdeyen, 9'17"18 9de Anita Berings, 12'26"99
5000m (mannen) 1ste Marc Ruell, 15'22"53
Hoog 5de Daniel De Coster, 1m54 2de Ingrid Ceuppens, 1m34
Ver 2de Hans Vansteenkiste, 5m84 4de Hilde Bottin, 4m54 (CR !)
Kogel 11de Livinus Degreef, 8m95 5de Marijke Broothaers, 8m07
Discus 6de Theo Jaspers, 26m64 2de Kathleen Dewolf, 33m81 (CR !)
Speer 1ste Eddy Everaerts, 51m68 (CR !) 2de Hilde Muls, 27m34
4x100m (vrouwen) 1ste in 3'48"37 (clubrecord!)
Hans Vansteenkiste, Benny Leemans,
Thierry Huberland, Marc Eyckmans
5de in 58"89
Gerda Monette, Ingrid Ceuppens,
Hilde Bottin, An Vanhellemont
4x400m (mannen)

De eindstanden

Mannen Vrouwen
1 DC Leuven Atletiek 121 Vilvoorde AC 101.5
2 Looise AV 115 DC Leuven Atletiek 97
3 Hermes Oostende 96 Racing Club Gent 86
4 Vilvoorde AC 89 AC Herentals 83
5 AC Herentals 79 Atletiek Zuid-West 81.5
6 Sparta Vilvoorde 75 AC Geraardsbergen 69
7 Racing Club Gent 71 Standaard Gent 65.5
8 Kortrijk Sport 70 Olympic Essenbeek Halle 65
9 AC Lebbeke 62 Atl.Buizegem Edegem 58
10 VITA 59 ROBA 56
11 RA Mechelen 55 Atletica 84 52
12 Olse Merksem 45 AC Lebbeke 47.5

Evelien Landuyt: brons bij het BK berglopen ! Brons voor Evelien Landuyt ! (Malmédy, 9 juni)
Nog meer schitterend nieuws op deze 9de juni: bij het allereerste Belgisch kampioenschap berglopen in Malmédy, kon Evelien Landuyt de bronzen medaille veroveren ! De Halense liep een schitterend parkoers na de ongenaakbare Cathérine Lallemand, en veroverde na haar eerdere provinciale veldlooptitel in de korte cross, nu ook een eerste medaille op nationaal niveau ! Meteen werd Evelien ook geselecteerd voor het Europees kampioenschap, dat begin juli in het Portugese Madeira zal doorgaan.


Sigrid en Corinne met  titels, Tom, Kathleen, Tim en Ridouane met medailles ! (Vilvoorde 02 juni)
Mark Shankey en Ridouane Es-Saadi op weg naar een knap 1500m-resultaat. Peter Van Mechelen zit eveneens in de buurt: 3 DCLA-ers in de top zes van een goed bezet nummer... (Foto: DMac)Het werd een lange hete dag in Vilvoorde, maar daartegen moeten atleten kunnen. Geen probleem voor onze hamerslingeraars, die twee keer brons in de wacht konden slepen. Kathleen De Wolf won haar eerste bronzen medaille tijdens het Vlaams kampioenschap en zette daarmee al dadelijk de goede toon. Toch ook een knappe prestatie van Sarah De Coster, die als 5de 37m59 haalde en daarmee haar clubrecord met amper 7cm miste. Diezelfde voormiddag liep Kenny Diricks nog een snelle baanronde in 49"55. Tim De Coster overbrugde de (te lange) middagpauze met een hamerworp van 50m58, en ook dat was in de eindafrekening goed voor brons. Ondertussen had Dieter De Meyer zich geplaatst voor de 110mH finale, waarin hij beslag legde op de 6de plaats. Dan werd het tijd voor de 1500den, met Sigrid Vanden Bempt als favoriete. Die ging haar rol niet uit de weg en mende de bende in een gezapig tempo naar de kilometer. De enige metgezel die daar nog kon volgen - Helen Van Lysebetten - moest in de slotronde ook afhaken en Sigrid stormde naar de aankomstlijn in een PR van 4'23"05. Even later stonden drie DCLA-ers klaar in de 1500m-mannen. Vooral Mark Shankey liet zich niet imponeren door het nochtans strakke tempo en sterke deelnemersveld Jeremy Van Ophem aan't werk in een warme steeple. (Foto: DMac)en volgde zonder vrees de leiders. Niet ver daarachter ook Peter Van Mechelen en Ridouane Es-Saadi. In een explosieve laatste ronde verloor Ridouane even de aansluiting met de top twee, maar een hele snelle laatste rechte lijn bracht hem naar de bronzen medaille en een PR van 3'46"86. En dat notabene in z'n tweede wedstrijd van deze zomer omdat kleine kwetsuurtjes wat dwarslagen. Peter en Mark streden sterk zij-aan-zij, bekroond met een PR voor Peter (3'50"20) en een bijna-PR voor Mark (3'50"43). Een volgende medaille - zilver - ging naar Tom Jaspers. Met een verdovende inspuiting wipte hij over 4m70, en dat werd alleen overtroffen door polsstokkampioen Dirk Ledegen. Sterke prestaties ook in de 800m, waar Kathelyn Polspoel (7de) met een hele knappe 2'14"95 haar PR gevoelig verbeterde en waar Koen Dillen (1'53"36) en Piet Desmet (1'53"58) - die lange tijd de bende op sleeptouw nam - mogen terugblikken op een goede 5de en 6de plaats. Maryam Ammelal haalde ook de 400m-finale (59"21-5de) en Bart Lens jumpte alweer over 1m95 (6de). Ook goeie discusprestaties, waar trainer Herman Van Uytven (45m50) op een halve meter na het podium miste en waar leerling Hans Moons knap 6de werd met 43m08. In de op één na laatste wedstrijd van de dag, de 5000 meter, verdedigde Corinne Debaets haar Vlaamse titel. Niet makkelijk, want Stephanie De Croock heeft deze winter veel maturiteit bijgewonnen. Beiden losten elkaar voorbeeldig af, maar toch kon Corinne zich in de voorlaatste ronde loswerken en zegevieren in 16'38"19. Vorig jaar haalde DCLA drie titels: die drie atletes wonnen ook deze keer, maar Sandra Swennen deed dat dus nu (twee keer zelfs) in het blauwe shirt van AVT. Jeremy Van Ophem (8ste steeple) en Veerle Heyninck (9de discus, op amper luttele 35 centimeter van haar PR) deden het ook voortreffelijk. Wij geven u hierbij alle DCLA-resultaten, maar de volledige uitslag kan u vanaf maandagmiddag op de VAL-site zoeken.

1500

1

VANDEN BEMPT SIGRID

4.23.05

5000

1

DEBAETS CORINNE

16.38.19

pols

2

JASPERS TOM

4.70m

1500

3

ES-SAADI RIDOUANE

3.46.86

hamer

3

DEWOLF KATHLEEN

39.98

hamer

3

DE COSTER TIM

50.58

discus

4

VAN UYTVEN HERMAN

45.50m

800

5

DILLEN KOEN

1.53.36

1500

5

VAN MECHELEN PETER

3.50.20

400f

5

AMELLAL MARYAM

59.21

hamer

5

DE COSTER SARAH

37.59

800

6

DESMET PIET

1.53.58

1500

6

SHANKEY MARK*

3.50.43

110h f

6

DE MEYER DIETER

16.12

discus

6

MOONS HANS

43.08m

hoog

6

LENS BART

1.95m

800

7

POLSPOEL KATHELYN

2.14.95

3000st

8

VAN OPHEM JEREMY

9.59.9

discus

9

HEYNINCK VEERLE

36.53

1500

14

WYSEUR LINDE

5.02.94

Reeksen

400

2

AMELLAL MARYAM

59.4

400

2

DIRICKS KENNY

49.55

200

3

HULSBOSCH SOFIE

26.73

200

3

MORDIJCK JOHAN

22.88

100

4

MORDIJCK JOHAN

11.33

100

5

HULSBOSCH SOFIE

12.8

110h r

5

DE MEYER DIETER

16.39

400h

5

AERTS HANNA

70.22

800

8

WINDEY JORIS

1.59.68

800

9

DEBROUX CHARLOTTE

2.25.33

Uiteraard was er dit weekend nog meer atletiekbeweging dan bij het KVV. Zo kwam Jellert Gaublomme na bijna één jaar wedstrijdonderbreking wegens hamstring- en voetblessures, tot een knappe 6m43-sprong bij een avondmeeting op 31 mei in Edegem. Eén dag later werden Sofie Rummens en Karolien De Meyer uitgenodigd door polsstokspringster Yvette Caldenhoven in Bergen Op Zoom (Nederland). Ze werkten er een druk programma af over 100m (Sofie 13"77; Karolien 14"92); 200m (S 27"76); Speer (K 23m58; S 21m42) en Polsstok (K 2m40). En bij de PK voor jeugd in Diest slaagde Katrin Eyckmans er zaterdag in om een allereerste clubrecord te ontfutselen aan Sigrid Vanden Bempt. Zij liep de 60mH in 11"46, en dat was sneller dan de 11"72 die al tien jaar op de tabellen staat. De clubrecords voor benjamins-pupillen-miniemen staan echter nog niet op deze site (tenzij de ranglijsten aller tijden), maar we hopen er met een beetje hulp van buitenuit, toch werk van te kunnen maken.

Drie Leuvense meerkampers in de nationale jeugdploegDrie Leuvense meerkampers in Belgisch team ! (Herentals, 25-26 mei)
Catherine en Didier Timmermans waren bij voorbaat geselecteerd voor de meerkampeninterland tegen Nederland. De ook aanwezige Sofie Rummens moest in extremis ook de nationale kleuren verdedigen bij forfait van Ines Willekens. En dat heeft ze voortreffelijk gedaan met liefst 5 nieuwe PR's. In de eindstand (4 Nederlandse en 4 Belgische meisjes, eindigde Catherine 6°de en Sofie 7de ). Catherine lukte 3 PR's en won het kogelstoten, bij het speerwerpen liet ze een nieuw clubrecord noteren. Ook het zevenkamprecord van Michele Kabata (4.205p) komt stilaan in't vizier. Sofie zette de afsluitende 800m op haar naam.

Catherine (7K) Sofie (7K) Didier (9K)
100H 15"87 (PR) 15"93 (PR) 16.48 (110mH)
Hoog 1.43m 1.49m 1.76m
Kogel 11.99m (PR) 7.61m (PR) 12.18m
200m 28"50 28"04 (PR) 12.30 (100m)
Ver 4.90m 5.04m 5.74m
Speer 33.85m (Clubrecord) 22.80m (PR) 39.11m
800m 2'44"25 2'29"73 (PR) 4.35.78 (1500m)
Polsstok 3.80m
Discus 29.81m
Totaal 4.133 (PR) = 6de 3.943 (PR) = 7de 5.173 (PR) = 8ste

Ga naar zomer 2002 (deel 2)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...