Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

ZOMERNIEUWS 2000 (DEEL 3)

 Marc Bertels sluit de rij van 66 clubrecords  (Echternach, 22 oktober)
66 clubrecords: dat is de toch wel indrukwekkende DCLA-balans van het zomerseizoen 2000. Veteraan Marc Bertels mocht die rij afsluiten met het record dat het meeste tijd en adem vergde: in het schilderachtige Luxemburgse Echternach kwam Marc in niet-ideale omstandigheden tot prachtige 2u36'20": een verbetering met liefst 5 minuten van het vorige record dat acht jaar geleden ook in Echternach werd gelukt !
66 clubrecords, en laat het gezegd zijn: de benjamins, pupillen of miniemen zitten daar nog niet inbegrepen ! Van die ranglijsten maken we deze winter beslist werk ! We gaan in 2001 dus resoluut voor de 100 ? Maar eerst nog het indoor- en veldloopseizoen, want dat nadert met rasse schreden.

 Vierkamptest met veel deelnemers  (Heverlee, 06 oktober)
Theo Van Moer en Bert Vanderlinden konden dankzij de hulp van bereidwillige juryleden en andere helpers de talrijke deelnemers aan de DCLA-vierkampen in goede banen leiden.Op het menu telkens een 100 meter, verspringen, kogelstoten en een afsluitende 600 meter. Jonas Van Campenhout (2.645p) won bij de cadetten voor Sven Cauwenbergh (2.540p) en Maarten Ferket (2.260p). Er waren hier liefst 21 deelnemers. Werpspecialisten Sam Bruyninckx (2.824p) en Tim De Coster (2.792p) haalden het van steepleloper Joris Windey (2.557p) bij de 9 scholieren.Liefst 15 jun-sen-vet voor hun opdracht.Junior Hans Moons (2.945p) ging seniores Robrecht Motmans (2.850p) en Dirk Leroy (2.721p) vooraf, terwijl Hans Van Steenkiste (2.387p) de beste veteraan bleek. 10 cadetten meisjes, waarbij polsstokspringster Hanna Aerts (2.285p) sterker bleek dan sprintster Sofie Hulsbosch (2.218p) en Maartje Wagemans (2.218p). Scholieren Kathelijn Polspoel (2.334p) en Marijke Cauwenbergh (2.195p) verdedigden de eer van de halve-fond met succes bij de 7 deelnemers, waar werpster Sofie Donneaux derde werd (1.933p). Agnes Enis (2.170p) bleek de beste veterane voor An Vanhellemont (1.914p). Juniore Katrien Van de Broeck haalde 1.143 puntjes.

 Marc Bertels zorgt voor nummer 64  (Wespelaar, 06 oktober)
Het houdt niet op met onze clubrecords ! Nu lukt Marc Bertels in Wespelaar een nieuw clubrecord bij de uurloop veteranen: 17km740m. Dat is liefst 838 meter méér dan de prestatie van André Vanfrachem nu al acht jaar geleden ! En Marc heeft nog dit seizoen marathonambities...

 Kampioenschap Halve Marathon  (Kuurne, 29 september)
Terwijl in Heverlee de 'uurloop Gaston Roelants' werd afgehaspeld, namen een 600-tal deelnemers de start in het Belgisch en Vlaams kampioenschap halve marathon in West-Vlaanderen. Ook enkele DCLA-deelnemers hadden van deze opdracht hun zomerhoofddoel gemaakt, al speelden de weergoden niet mee want de regen viel onophoudelijk uit de hemel. Bernadette Jansseune, onze West-Vlaamse clubgenote, zorgde voor het beste resultaat. Ze won de Belgische- en Vlaamse veteranentitel én legde daarenboven beslag op de 3de plaats in het BK alle categorieën. In het totaalklassement werd Bernadette 81ste, ook goed voor brons in het Vlaams kampioenschap AC vrouwen. Haar chrono -1u17'16" - was meteen een persoonlijk record. Snelste DCLA-er van de natte avond werd Geert Vaes, die zijn eerste halve marathon uitliep in 1u10'27": 23ste totaalplaats, 17de in het Vlaams kampioenschap en 18de senior. Uitstekend werk ook van veteraan Marc Bertels, die lange tijd in't gezelschap van Omer Van Noten vertoefde en uiteindelijk 12de veteraan (41ste totaal) werd in 1u13'07". Ook Jo Van Eynde - doorlopend in't gezelschap van de beste vrouw en in de beginfase ook geflankeerd door onze 800m-loper Piet Desmet - zag zich beloond met een 17de veteranenplaats (1u14'43") en 57ste in totaal. Johan Deboth deed het ook voortreffelijk als 167ste (89ste senior) in 1u25'00". Luc Dezwarte (1u29'45" = 250ste en 102de veteraan) ging Anita Enis vooraf. Anita deed het goed als 281ste - 24ste vrouw - in 1u31'59". Miel Verhulpen tenslotte gaf als veteranentrainer het goede voorbeeld en werd in 1u33'10" 301ste (129ste veteraan). De natte avond werd echter in mineur besloten, toen Luc en Johan vaststelden dat hun sporttassen gestolen werden na inbraak in hun wagen...De uitslagen zal u op deze website moeten kunnen terugvinden.

 Demonstratiepolsstok te Mechelen (Mechelen, 22 september)
Donderdag- en vrijdagavond werd de vernieuwde 'Ijzerenleen' opengesteld voor het publiek. Braderij, fanfares, veel volk en...polsstokspringen. Dat viel er allemaal te beleven. Inderdaad: het Leuvense polsstokteam werd door de Mechelse handelaars aangezocht om er demonstratiesprongen uit te voeren. Meteen een Belgische primeur, want het was de allereerste keer dat een polsstokcompetitie buiten een atletiekstadion werd gehouden. En of het een succes werd ! Donderdag stond alles nog in het teken van show en acrobatie, maar vrijdag maakten een 20-tal 'echte' polsstokspringers er een heuse wedstrijd van. De beste atleten van het land waren aanwezig en zij zorgden er meermaals voor dat de toevallige braderijgangers met open mond bleven kijken en meteen hun braderijaankopen vergaten. U kan hier alvast naar de resultaten kijken; en hier klik je voor enkele sfeerbeelden.

 Uurloop Gaston Roelants (Heverlee, 29 september)
Deze ludieke aflossingsmarathon staat dit jaar ook open voor niet-DCLA teams. Wie er vorig jaar bij was, zal deze plezante afsluiter van het zomerseizoen niet willen missen. Vraag meer uitleg bij iemand van het bestuur of bij je trainer en stel een team van maximaal acht lopers op. Bedenk nog een passende naam, ontwerp eventueel een aangepaste aflossingsstok en dan weg voor zestig minuten...

 4x800m teams zorgen voor zilver (Jambes,17 september)
Liefst drie keer mocht een DCLA-viertal op het 4x800m-podium tijdens de nationale aflossingskampioenschappen. Dat de scholieren jongens (Jeremy Van Ophem, Michiel Vanderlinden, Joris Windey en Koen Dillen) een ongenaakbaar Oostende op hun weg zou vinden, was reeds bij voorbaat geweten. Terwijl HCO het Belgisch record verbeterde, benaderden onze jongens het clubrecord tot op 1/100ste van een seconde (8'03"41) ! Ook de scholieren meisjes (Marijke Cauwenbergh, Linde Wiseur, Charlotte Debroux en Kathelijn Polspoel) vochten tot in de laatste ronde nog mee voor het goud (tijd: 9'26"). De cadetten Maarten Ferket, Sven Cauwenbergh, Didier Timmermans en Jeroen Gernay brachten de derde zilveren 4x800m-medaille mee naar Leuven in 8'47". Een dikke pluim dus voor trainer Koen Huybens, al zit die nu wel met een probleem: er was telkens slechts één medaille voorzien voor de vier atleten... Het wordt dus moeilijk om een objectieve verdeelsleutel te vinden ;-) Voor een vierde DCLA-medaille tekende het 4x100m cadettenteam. Amper tien minuutjes na hun 800m-zilver, scherpten Maarten en Sven nog eens hun spikepunten om er samen met Maarten Goeminne en Jonas Van Campenhout naar brons te sprinten in 47"47. De cadetten meisjes (Karen Ruell, Ester Steffens, Nele Guelinckx en Inneke Van Mechelen) werden nog 5de in de 4x800m en de seniores mannen 4x800m liepen met 8'03" iets sneller dan de scholierenploeg.

 Natte Vlaamse Bekerfinale voor pupillen en miniemen (Duffel,16 september)
DCLA-pupillen: samen met de miniemen aan de slag in een natte Vlaamse bekerfinaleHet kon niet slechter treffen: op uitgerekend de natste dag van het jaar moesten onze pupillen en miniemen jongens hun Vlaamse Bekerfinale afwerken in Duffel. DCLA-jeugdverantwoordelijke Nicole Poels was getuige ter plaatse: "De finale is letterlijk in't water gevallen met als gevolg verkleumde kinderen, doorweekte juryleden, kletsnatte clubafgevaardigden en iedereen die zo snel mogelijk naar huis wilde. Gelukkig waren de atleetjes zelf nog erg enthousiast en maakten zij er nog het beste van." Een duidelijk bewijs dat deze finale véél beter weer verdiende. De volledige uitslag kan u via de website van organisator AC Duffel raadplegen, maar wij mogen al verklappen dat onze jongens een 7de totaalplaats in de wacht konden slepen, en dat op 12 finalisten.

 Viermaal zilver en vijfmaal brons bij jeugdkampioenschappen  (Oordegem, 09-10 september)
Tijdens de eerste dag van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren, keerden de polsstokspringers Didier Timmermans (zilver) en Jonas De Meyer (brons) samen met hamerslingeraars Sven Cauwenbergh (zilver) en Sarah De Coster (brons) met eremetaal terug vanuit Oordegem. Onze twee Sofie's - Donneaux en Hulsbosch - kwamen slechts een fractie te kort om ook op het podium te mogen klimmen.
Dezelfde dag - 's avonds in Beveren - werd Sigrid Vanden Bempt 4de in het Vlaams steeplekampioenschap. Haar 10'34"45 is in elk geval een dubbel clubrecord (juniores en alle categorieën) want niemand van onze club heeft zich ooit al aan dat 3000 meter lange spring-en-splash spectakel gewaagd...
Tijdens de tweede dag van de jeugdkampioenschappen hadden sommigen niet op de Brusselse diesel-betoging gerekend: Sven Cauwenbergh - gisteren al hamerzilver - kwam pas enkele minuten voor de start van zijn finale toe in het Putbosstadion en ook Maarten Ferket werd zo'n anderhalf uur in Brussel gegijzeld. En de 7de plaats van Maarten Goeminne in de 200m werd gelukt met de veel te grote spikes en singlet van Bram Salaets: Maartens sportzak bleek zoek geraakt... Toch werd de Leuvense medaille-oogst op zondag nog meer dan verdubbeld: Sven Cauwenbergh - zonder opwarming dus - en Ellen Jespers hadden hun 400m-reeks van gisteren goed verteerd en wonnen brons en zilver. Bram Salaets veroverde zilver op de hoge horden met een dubbel clubrecord als extra en brons was er ook nog voor hamerslingeraar Tim De Coster (met clubrecord !)  en 1500m-loper Mark Shankey. Liefst vier DCLA'ers strandden op een ondankbare 4de plaats: Jonas Van Campenhout (kogel), Sofie Hulsbosch (100m), Hanna Aerts (polsstok) en Koen Dillen (800m). Enkele opmerkelijke vaststellingen: liefst 53 keer trad er een DCLA-cadet of scholier in de arena; het polsstok cadetten meisjes was met vier DCLA-sters overwegend rood-wit getint, net zoals de 400m scholieren meisjes waar 1/4de van de finalisten uit Leuven kwam. Didier Timmermans, op zaterdag al polsstokzilver, verbeterde zondag in de steeple nog zijn clubrecord: het vierde van deze tweedaagse. Hierbij een samenvatting van alle DCLA-resultaten, maar als u de volledige uitslagen al wil bekijken, dan surft u hier gewoon naar de webpagina van organisator Vlierzele. Ook zij verdienen een medaille voor hun snel en efficiënt werk !

Finale

Reeks

Naam

Prestatie

Nummer

2

TIMMERMANS DIDIER

3m70

POLS

Cadet

2

CAUWENBERGH SVEN

46m26

HAMER

Cadet

2

SALAETS BRAM

14"40

110H

finale

Scholier

2

JESPERS ELLEN

58"53

400

finale

Scholier

3

DE MEYER JONAS

4m15

POLS

Scholier

3

DE COSTER SARAH

32m49

HAMER

Cadet

3

DE COSTER TIM

54m09

HAMER

Scholier

3

CAUWENBERGH SVEN

53"45

400

finale

Cadet

3

SHANKEY MARK

4.03.95

1500

Scholier

4

DONNEAUX SOFIE

32m74

DISCUS

Scholier

4

VAN CAMPENHOUT JONAS

14"65

KOGEL

Cadet

4

HULSBOSCH SOFIE

12"86

100

finale

Cadet

4

AERTS HANNA

2m90

POLS

Cadet

4

DILLEN KOEN

2.03.03

800

finale

Scholier

5

HULSBOSCH SOFIE

26"50

200

finale

Cadet

5

WINDEY JORIS

6.36.21

2000ST

Scholier

5

GERNAY JEROEN

2.04.58

800

finale

Cadet

5

FERKET MAARTEN

43"31

300H

finale

Cadet

6

BRUYNINCKX SAM

13"89

KOGEL

Scholier

6

TIMMERMANS CATHERINE

2m85

POLS

Cadet

7

VANSTEENKISTE HANNA

1m55

HOOG

Scholier

7

CAUWENBERGH MARIJKE

4.56.22

1500

a-reeks

Scholier

7

GOEMINNE MAARTEN

24"95

200

finale

Cadet

7

DE COSTER SARAH

2m80

POLS

Cadet

7

POLSPOEL KATHELYN

60"89

400

finale

Scholier

8

DEGREEF PIETER

11"60

100

finale

Scholier

10

1

WYSEUR LINDE

5.00.22

1500

b-reeks

Scholier

10

VAN OPHEM JEREMY

4.10.25

1500

Scholier

12

VAN CAMPENHOUT JONAS

38"75

SPEER

Cadet

13

DE MEYER KAROLIEN

2m20

POLS

Cadet

18

6

TIMMERMANS DIDIER

5.03.87

1500 ST

b-reeks

Cadet

19

HAESAERT KRIS

9.20.56

3000

Scholier

1

CAUWENBERGH SVEN

53"67

400

naar finale

Cadet

1

JESPERS ELLEN

58"98

400

naar finale

Scholier

1

POLSPOEL KATHELYN

60"04

400

naar finale

Scholier

1

DILLEN KOEN

1.58.09

800

naar finale

Scholier

1

SALAETS BRAM

14"50

110H

naar finale

Scholier

1

HULSBOSCH SOFIE

12"85

100

naar finale

Cadet

2

FERKET MAARTEN

42"89

300h

naar finale

Cadet

3

HULSBOSCH SOFIE

26"48

200

naar finale

Cadet

3

AERTS HANNA

12"80

80H

Cadet

3

DEGREEF PIETER

11"42

100

naar finale

Scholier

3

VAN MECHELEN INEKE

2.23.92

800

Cadet

3

GOEMINNE MAARTEN

24"82

200

naar finale

Cadet

4

GOEMINNE MAARTEN

12"30

100

Cadet

4

VANDERLINDEN MICHIEL

2.02.82

800

Scholier

5

TIMMERMANS CATHERINE

13"46

80H

Cadet

5

GERNAY JEROEN

2.05.62

800

naar finale

Cadet

5

DEBROUX CHARLOTTE

2.19.66

800

Scholier

7

JANSSEN NELE

76"89

400h

Scholier

7

PEREZ RIOS REYES

28"43

200

Scholier

8

WANDELS JURGEN

18"92

100H

Cadet

VAN ACOLEYEN JOHAN

Disq

400h

Scholier

 Leuvense Veteranen grossieren in titels   (Merksem, 03 september)
Marc Ruell: na 10.000m-titel nu ook nationaal veteranenkampioen op de 5000 meterDaags na de juniores werd het ook voor de veteranen een lange dag aan de Rode Loopstraat te Merksem voor hun nationale kampioenschappen. Niet minder dan zes nationale titels - allemaal in de jongste veteranencategorie - kwamen mee naar Daring. Corinne Debaets schoot de hoofdvogel met winst in de ochtendlijke 800m (2'18"17) en haar trainingsloop in de 1500m was 's namiddags goed voor een tweede W35-titel (4'55"19). Op minder dan twee jaar verzamelde Corinne nu al vijf nationale veteranentitels. Hilde Muls was aan haar eerste nationale titel toe: ze won het kogelstoten met een worp van 8m96. Het speerwerpen (28m67) leverde haar nog eens zilver op. Ook onze mannelijke springers deden het voortreffelijk: Hans Vansteenkiste verlengde zijn verspringtitel met een verre en legale 6m25 en coach-atleet Theo Jaspers overwon 3m50 met de polsstok. Niemand deed beter die dag. Bert Vanderlinden (2de 100m in 14"83) en Marc Eyckmans (3de in 400m met 55"86) zorgden voor nog andere medailles. Dé verrassing van de dag kwam opnieuw van Marc Ruell: na zijn 10km-titel van enkele weken geleden, zette hij nu in de 5000m ook de grote favoriet Chris Verbeeck schaakmat in de laatste ronde. Met 15'11"37 won hij al zijn vierde M40-titel. De volledige uitslagen kan u raadplegen op de website van Olse Merksem.

 Vijf medailles voor DCLA-juniores (Naimette, 02 september)
De Belgische junioreskampioenschappen werden in Naimette-Xhovémont door RFC Luik georganiseerd. Dat gegeven, samen met het natte herfstweer, maakt dat àlle deelnemende juniores daar op de Luikse hoogvlakte al een medaille verdienen voor hun deelneming, om van de aanwezige supporters nog maar te zwijgen... Nochtans kreeg alleen de top drie het eremetaal. Sigrid Vanden Bempt trok twee keer haar spikes aan. Eerst voor de 800m (2'15"94), waar ze op 200m van het einde een gooi deed naar de nationale titel: alleen Shanna Major/HCO kon Sigrid nog voorbijrennen. Later - in de 1500m (4'36"15) - volgde zij het tempo van topfavoriete Mieke Geens/DUFF. Onverwacht lang kon Sigrid blijven aanklampen en pas in de eindsprint moest zij de duimen leggen. Tweemaal zilver dus en dat was net iets beter dan Hans Moons, die zijn sterke werperskwaliteiten vandaag ook met medailles verzilverde en dat in zeer ondankbare omstandigheden, want de werpringen lagen er nat - en dus glad - bij.  Hans werd tweede met de discus (42m82) en kon ook in het kogelstoten nog een bronzen medaille meegraaien. Daar lukte hij een PR met 14m03: goed gepiekt dus. Het werd trouwens een goede dag voor trainer Herman Van Uytven, want ook Katrien Vande Broeck schitterde. Zij stond pas 4de op de deelnemerslijst genoteerd, maar kwam toch met prachtig zilver uit de (natte) discusring. De 36m54 van vandaag is zelfs in de buurt van haar één week oude clubrecord (37m22) dat zij in Oordegem in ideale omstandigheden uit de armen schudde. Peter Van Mechelen eindigde net naast het 1500m-podium, al mocht zijn chrono van 3'57"45 best gezien worden. Kim Servranckx moest zelfs vier keer in de startblokken en haalde dan ook de beide sprintfinales: 6de in de 100m (12"77) en 5de in de 200m (26"09). Lies Haesaert tenslotte werd 8ste in de 1500m in 5'10"34. De volledige resultaten staan op de website van de VAL.

 DCLA bij Memorial Van Damme (Brussel, 25 augustus)
Memorial Van DammeDrie DCLA-atleten werden goed genoeg bevonden om deel te nemen aan deze sterkst bezette atletiekmeeting ter wereld. In het voorprogramma, tijdens de 1000 meter voor min 21-jarigen waren er twee negende plaatsen weggelegd voor Sigrid Vanden Bempt (2'51"41) en Peter Van Mechelen (2'28"49). Beide prestaties zijn slechts een fractie verwijderd van het clubrecord. Piet Desmet mocht deelnemen aan de B-reeks 800 meter, waar hij met 1'49"45 (14de) zijn jaarbesttijd liep. Een goede 100 medewerkers van DCLA helpen nu al 24 jaar deze meeting mee in goede banen leiden. Dat gaat van ceremoniemeester tot mandjesdraagster, van chef persverantwoordelijke tot programmaverkoper, van hoofd materiaal tot security... Uitslagen op de website van de Memorial. Klik maar op het logo!

 7 DCLA-viertallen winnen provinciaal aflossingsschildje (Heverlee, 23 augustus)
26 provinciale aflossingstitels stonden woensdagavond te verdelen op de Ivo Van Dammebaan. DCLA deed het verre van slecht en behaalde 7 keer goud: cadetten jongens 4x800, scholieren jongens 4x100 en 4x800, Alle Categorieën mannen 4x800, veteranen mannen 4x1500; cadetten meisjes 4x100 en scholieren meisjes 4x800. Of daar ook clubrecords bij zijn, moeten we nog eventjes ontrafelen. Zij die er bij waren zullen het niet ontkennen: de 4x800 scholieren jongens, de 4x800 AC mannen en de 4x1500m veteranen behoorden tot de spannendste aflossingscompetities ooit. Zoals de voorzitters van DCLA en VAC na afloop samen in koor beaamden: "dit was pure atletiek op clubniveau, onevenaarbaar"... DCLA stelde liefst 22 (!) teams op: da's ongetwijfeld een clubrecord. Ere aan wie ere toekomt: de Halense kern bracht onder leiding van trainer Benny Leemans de helft van deze ploegen op de been en 'leende' daarenboven twee van hun beste atleten uit om DCLA aan een titel te helpen. Geweldig !
Dé prestatie van de avond was voor de sprintmeisjes van Vilvoorde AC die een nieuw nationaal 4x100m record liepen. Pluis hier zelf de resultaten maar eens na. Van Frank De Smedt (VAC) ontvingen we onderstaand statistiekje samen met felicitaties voor de resultaten. Uiteraard is dat wederkerig !

club

titels

aantal teams

VAC

10

24

DCLA

7

22

HERA

3

6

BAV

2

7

ACP

1

9

SPVI

1

5

ACKO

1

4

BETA

1

2

OEH

5

DAK

4

DILB

3

OPW

2

RCT

1

GRIM

1

totaal:

26

95

 51 clubrecords ! (Tessenderlo 18, Oordegem en Mol 19 en Zwevegem 20 augustus)
Karen Pollefeyt over 3m73: het 51ste clubrecord deze zomer !We zijn er geraakt: 50 outdoor clubrecords (van cadet tot veteraan) ! En niet van de minsten. Dit weekend werd er werk van gemaakt. In liefst vier van de vijf Vlaamse provincies dan nog. Alleen Vlaams-Brabant kwam niet aan bod...Vrijdagavond al had Marc Ruell er zin in: na zijn 2000m-record, voelde hij dat de mijl-prestatie ook binnen zijn bereik lag. Met 4'31"73 verpletterde Marc in Limburg met liefst 10 seconden het 10 jaar oude clubrecord ! Eén dag later - zaterdag in Oordegem - sprong Karen Pollefeyt  5cm - da's ook een hele polsstokhap - hoger dan zij ooit vermocht: met deze Oost-Vlaamse 3m70 ging dus nog een sterk clubrecord voor de bijl. Dezelfde dag profiteerde cadet Sofie Hulsbosch van haar uitstekende conditie om haar eigen 100m-record in het Antwerpse Mol nog verder aan te scherpen tot 12"75. Zondag in Zwevegem (West-Vlaanderen) stond Corinne Debaets aan de startlijn van de kilometer met de bedoeling sneller te doen dan haar één jaar oude (nationaal) veteranenrecord van 2'52"94. Het werd liefst 2'48"56, een verpulvering met vier ruime seconden en noch min noch meer voorlopig de snelste Belgische jaartijd. In dezelfde race werd juniore Sigrid Vanden Bempt 3de in 2'53". De clubrecordteller was daarmee de kaap van de 50 clubrecords gepasseerd. Nog niet genoeg, want enkele minuten later zorgde opnieuw Karen Pollefeyt voor een stunt door 3m73 te bedwingen.Dat is tevens de 6de beste Belgische sprong aller tijden. U merkt het: het DCLA-polsstokteam was weer alomtegenwoordig op de Vlaamse atletiekvelden dit weekend. In Zwevegem zette Dieter De Meyer zijn polsstokopgang na lange blessuretijd opnieuw verder door: hij won de competitie met 3m70, tien centimeter beter dan vorige keer. Broer Jonas lukte 3m60 en zus Karolien was er de beste bij de cadetten.

Ondertussen was de Leuvense jeugd zaterdag aan de slag in het circuit Oost-Brabant. U kan de resultaten van deze competitie downloaden via de website van HERA.

 Zes titels en 14 medailles bij Vlaamse Jeugdkampioenschappen (Heverlee, 15 augustus)
Bram Salaets, Sven Cauwenbergh en Jonas De Meyer: drie van de zes DCLA-kampioenen op het podium. Sportschepen Van Zeebroeck is ook tevreden   DCLA behaalde een uitstekend rapport tijdens deze derde opeenvolgende organisatie van de Vlaamse jeugdkampioenschappen. Niet alleen was de organisatie tip-top in orde en zat de tribune méér dan goed gevuld, ook de eigen atleten deden het voortreffelijk. Liefst zes Vlaamse titels aangevuld met evenveel zilver, tweemaal brons en nog eens 14 plaatsen bij de top 8, vond DCLA in de oogstmand terug. We moeten altijd bescheiden blijven, maar dit mogen we toch een onovertroffen succes noemen ! Nu niet gaan denken dat het niveau wat slapjes was: er sneuvelden liefst 16 stadionrecords, en niet van de minsten. Zo werden bijvoorbeeld Patrick Stevens en Jean-Paul Bruwier na 13 en 14 jaar op de tabellen vervangen... Om uitgebreid terug te komen op elke individuele prestatie, hebben we de inhoud van een volle krant nodig, daarom beperken we ons tot de onderstaande opsomming van de Leuvense uitblinkers. Toch mogen de cadetten Sven Cauwenbergh (46m88 met de hamer) en Sofie Hulsbosch (12"78 in de 100m) zich nieuwe eigenaars van clubrecords noemen. Sven staat daarmee trouwens aan de Vlaams-Brabantse top aller tijden ! Raadpleeg hier de resultaten, dan kan u zelf natrekken hoe goed zij het die dag wel deden.

1

cadet

polsstok

Timmermans Didier

4

cadet

discus

Van Campenhout Jonas

1

cadet

hamer

De Coster Sarah

4

scholier

100

Degreef Pieter

1

scholier

polsstok

De Meyer Jonas

4

scholier

kogel

Bruyninckx Sam

1

cadet

hamer

Cauwenbergh Sven

4

scholier

2000 St

Windey Joris

1

scholier

400

Jespers Ellen

5

scholier

800

Vanderlinden Michiel

1

scholier

110m H

Salaets Bram

6

cadet

ver

Goeminne Maarten

2

cadet

100

Hulsbosch Sofie

6

cadet

800

Gernay Jeroen

2

cadet

300m H

Ferket Maarten

6

scholier

2000 St

Van Ophem Jeremy

2

scholier

discus

Donneaux Sofie

6

cadet

200

Hulsbosch Sofie

2

scholier

hamer

De Coster Tim

7

cadet

80mH

Aerts Hanna

2

cadet

400

Cauwenbergh Sven

7

cadet

polsstok

De Coster Sarah

2

cadet

speer

Van Campenhout Jonas

8

scholier

speer

De Meyer Jonas

3

scholier

hoog

Van Steenkiste Hanna

8

cadet

100m H

Wandels Jurgen

3

cadet

polsstok

Aerts Hanna

8

cadet

polsstok

De Meyer Karolien

 Marc Ruell opnieuw baas in eigen 10 Mijl (Glabbeek, 15 augustus)
Terwijl de meeste Leuvense medewerkers en jongere atleten zich konden uitleven op de Vlaamse kampioenschappen in Heverlee, moesten de afstandslopers aan de slag in de 'Grote Prijs Marc Ruell' in Glabbeek. Voor de zoveelste keer won Marc zelf deze wedstrijd. Als beste veteraan (54.15) liet hij ook alle seniores achter zich. Marc Bertels (57.04) en Johan Van Eynde (57.40) eindigden bij de veteranen op de dichtste ereplaatsen. In de vijf mijl zorgde Jurij Gemba voor de zege (26.59). Hij versloeg onder meer vroege medevluchter Marc De Raedt (3de in 27.56).

 Naar de...50 verbeterde clubrecords (Ninove 12 augustus, Gentbrugge  en Melle 13 augustus)
Er is geen houden meer aan: er gaat geen enkel weekend voorbij zonder dat er links of rechts een clubrecord sneuvelt. Tijdens de Flanders Cup-meeting in Ninove was het zaterdagavond (nacht) opnieuw de beurt aan Corinne Debaets om in de 1500m het Voortaan gaat het Leuvense polsstokteam niet onopvallend naar de wedstrijden. Met deze Ford kan trainer Theo Jaspers atleten, polsstokken, records én medailles in één keer makkelijk transporteren...veteranenrecord scherper te stellen naar 4'23"66. Dat is eveneens een nationaal record. In dezelfde race deed Sigrid Vanden Bempt in 4'33"36 een opmerkelijk 1500m-debuut. Nog heelwat andere DCLA-ers namen deel aan deze meeting. U kan de resultaten hier raadplegen.
Eén dag later, trok het Leuvens polsstokteam naar Gent, waar Hanna Aerts haar cadettenrecord - tevens ook een provinciaal record - met 4 cm opvijzelde naar 3m05. Uitstekende prestaties ook van de cadetten Karolien De Meyer (met 2m30 tien cm beter dan ooit) en Didier Timmermans (3m60) en van seniore Karen Pollefeyt (3m50). Na lange kwetsurenlast, mocht Dieter De Meyer eindelijk nog eens met de polsstok aan't werk: 3m60 maakt ons duidelijk dat hij zijn revalidatieperiode definitief achter de rug heeft. Enkele kilometers verder zorgde mama De Meyer voor het 43ste clubrecord: Ingrid Ceuppens slingerde haar hamer op de gewijde hamerslingergrond van Melle liefst 16m62 ver, da's twee meter verder dan vorige keer.

 Drukke 15de augustus (Heverlee-Glabbeek)
Voor de 3de achtereenvolgende keer organiseert DCLA de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren. Dit jaar zal alles zich op één baan - het Ivo Van Dammestadion - afspelen. De eerste start wordt al om 9u30 's morgens gegeven en je kan er de hele dag de Vlaamse atletiekkampioenen van de toekomst aan het werk zien. Raadpleeg hier de deelnemerslijst en voor een situatieplan van het Ivo Van Dammestadion kan je hier terecht.
In de loop van de namiddag wordt een andere organisatie van DCLA van start geschoten: in Glabbeek-Zuurbemde gaat de jaarlijkse jogging 'grote prijs Marc Ruell' al voor de 11de keer door. Naast kinderjoggings (vanaf 15u00), zijn er ook wedstrijdlopen over 3 km (16u00) 5 (16u30) en 10 engelse mijl (17u30). Meer nieuws hierover ? Contacteer Marc zelf of bel naar organisator Michel Willems: 016-77.75.40.

  Leuvens polsstokteam brengt sport naar de toeschouwers (Mechelen, 21-22 september)
De Memorial Van Damme, dat lukt natuurlijk wel; de Nacht van Heusden heeft ook nog hét middel gevonden, maar zowat alle andere atletiekorganisaties in dit landje kampen met een acuut tekort aan toeschouwers. Daarom wordt er al enkele jaren gedacht om de atletiek dààr te brengen waar er volk is; dus niet organiseren in een stadion en dan maar hopen dat er kijklustigen komen opdagen. Polsstokspringen aan de voet van historische gebouwen: dat is streetvaulting, een trend die al enkele jaren opgang maakt. Natuurlijk kon ons eigen Leuvens polsstokteam daarbij niet achter blijven. Op 21 en 22 september zijn zij mede-organisator van een polsstokcompetitie in centrum Mechelen, ter gelegenheid van de opening van de Ijzerenleen.
Aanvang om 18u00 en meer info krijg je hier.

Leuvense meerkampers met Vlaamse lauweren (Dilbeek,  04-05 augustus)
Groot succes voor de Leuvense polyvalente atleten tijdens het Vlaams meerkampkampioenschap in Dilbeek. Scholier Tim De Coster (4.594p) won de Vlaamse meerkamptitel en Jonas De Meyer (4.218p) vervolledigde het succes met een bronzen medaille.Tim (110mH, Kogel en Discus) en Jonas (Polsstok en Speer) wonnen liefst vijf van de negen individuele meerkampnummers. Ook twee medailles bij de cadetten dankzij Didier Timmermans (zilver - 4.101p) en Sven Cauwenbergh (3de - 3.924p). Sven nam de 100m en de 1000m voor zijn rekening; Didier toonde zich het sterkst met de polsstok. Een zilveren medaille was er ook voor Catherine Timmermans, die in de zeskamp 3.120p verzamelde. Hanna Aerts (2.791p) werd hier 7de. Nog even aanstippen dat miniem Pieter Windey tweede werd in de miniemenvijfkamp (3.113p) en dat senior Tom Jaspers met 5.841p net het Vlaams tienkamppodium miste. De interclubrangschikkingen gingen uiteraard naar DCLA bij de cadetten en scholieren en ook de beker alle categorieën komt richting 'Elfkamper'. Een gedetailleerde uitslag op de website van AC Dilbeek !

Persoonlijke records in de Nacht (Heusden-Zolder,  05 augustus)
Tijdens de o zo succesrijke Nacht van de Atletiek in het splinternieuwe stadion van Heusden - met Olympische minima, junioresminima, nationale records,... - waren ook enkele DCLA-ers van de partij. Zij keerden met een flink persoonlijk record vanuit de Limburgse Nacht huiswaarts. Jesse Stroobants gaf het voorbeeld met een 1500m in 3'55"19 en even later deed junior Peter Van Mechelen het uitstekend met een 2de plaats en een knappe 1'53"22 in de 800m. Omstreeks middernacht rondde Wouter Huybens de 5000m af in 15'19"48, ook een persoonlijke beste. Vermeldenswaard nog de 2'00"32 van scholier Koen Dillen, en dat in zijn 2de wedstrijd nà een lange inactiviteit. Sigrid Vanden Bempt (7de in 2'12"97) mocht aantreden in de B-reeks 800m en Piet Desmet (8ste 1'49"29) maakte zijn opwachting in de beste reeks 800 meter.

Grote schoonmaak 2000m-records (Wespelaar,  04 augustus)
Toegegeven, een 2000 meter staat niet elke dag op het programma. Maar records zijn er om verbeterd te worden. Dat dachten ook Corinne Debaets en Marc Ruell deze avond. Corinne kreeg steun van onze Israelische gastatlete Nili Abramsky om het elf jaar oude clubrecord (6'08"85) neer te halen. Ze slaagde met onderscheiding in dit opzet: 6'04"27: nieuw clubrecord alle categorieën én veteranen en nationaal veteranenrecord. Nili haalde nog 6'08"69, een nieuw Israelisch record. In dezelfde race haalde Evelien Landuyt een PR (7'04"97). Dan was het de beurt aan Marc Ruell, die het gemunt had op de 5'47"7 (exact 10 jaar oud) van André Van Frachem. Ook Marc verpulverde die chrono tot 5'40"68. Meteen wordt de kaap van de...40 clubrecords dit seizoen overschreden ! Davy Segers (5'53"48) liep eveneens een PR. Onze andere Leuvense gastloper, de minzame Rus Yurij Gemba, trok voor de eerste keer (Asics) spikes aan zijn voeten: het resulteerde in een knappe sprintzege in 5'31"64 ! Nog opgemerkt in het Burgemeester Cloetensstadion: de overwinningen van  werpers Jonas Van Campenhout (cadet speer, 45m69 en kogel, 14m03) en Sofie Donneaux (scholier discus, 34m93).

Nog eens Goud en Zilver tijdens tweede dag BK alle categorieën (Brussel,  30 juli)
Steven Taeleman: 6de plaats bij BK.Iets beter weer - slechts één langdurende wolkbreuk - op de tweede dag van deze BK, waarin Sandra Swennen haar abonnement op de hinkstaptitel (7de opeenvolgende titel !) moeiteloos verlengde. Met 13m16 had onze Leuvense nummer één bijna een meter voorsprong in haar specialiteit. Met het Goud van vandaag en het Brons van gisteren, werd Sandra één van de succesvolste atleten van deze titelcompetities. U kan zich best voorstellen dat Corinne Debaets geprikkeld aan de start van de 5000m kwam. Met nochtans vermoeide 1500m-benen van gisteren, stoof ze na 2 kilometer haar 'boevrouw', de te snel gestarte Fatiha Baouf, voorbij waarna die even later naar de kant stapte. Niks of niemand kon Corinne toen nog van zilver houden en, het moet gezegd, ze deed dat in stijl: 16'20"66 betekenen immers een nieuw clubrecord. Als u geïnteresseerd bent in het kampioenschapspalmares van beide dames klikt u hier. Uitstekend was ook het (natte) polsstokoptreden van Steven Taeleman. Zijn 4m60 waren goed voor een 6de plaats. In deze competitie miste Tom Jaspers helaas zijn aanvangshoogte. Even nat en even goed was het discusavontuur van werptrainer Herman Van Uytven. In dezelfde ring waar discobool Jo Van Daele zich niet kon rechthouden, werd hij prachtig 6de met een worp van 42m23. Nog anderhalf jaar en hij is niet meer te stoppen bij de veteranen. Och ja, Herman bleef nog dikke twee centimeter voor zijn collega-werptrainer, Ludwig Petroons van OEH. Gisteren reeksen en vandaag finales voor drie jonge DCLA-dames. Kim Hendrickx beet als 9de de spits af in de 400mH met 65"87; scholiere Ellen Jespers werd 7de in de 400m vlak in 59"09. Tot gisteren zou dat ook nog haar PR geweest zijn. Juniore Sigrid Vanden Bempt raakte niet echt in haar 800m-ritme en vocht zich in 2'14"42 naar de 7de plaats. Het mag duidelijk zijn: twee opeenvolgende dagen loop-atletiek op het hoogste nationale niveau is voor jonge atletes een niet te onderschatten opgave. Een andere juniore - Kim Servranckx -  was na de 200m gisteren, vandaag aan't werk in de series van de 100m (6de in reeks 1 met 12"79). Laatste DCLA-er van het weekend werd Jesse Stroobants in de 5000m. De eerstejaarssenior voelde zijn stage nog in de benen, maar liep als 11de een schitterende tijd: met 14'34"29 verpulverde hij zijn PR met liefst 20 seconden ! Voor het raadplegen van de resultaten van deze tweedaagse klik je hier.

Mark Shankey: nu ook in Britse kampioenschappen erg sterkMark Shankey schittert bij Britse jeugdkampioenschappen
(Sheffield/Gbr,  29-30 juli)
Tussendoor even overwippen naar de Britse jeugdkampioenschappen, waar Leuvense eerstejaarsscholier Mark Shankey een schitterend weekend presteerde in de 1500m voor 'Under 17'. Mark, veruit de jongste van het hele lot, kon zich zaterdag plaatsen voor de finale via een 3de plaats in zijn serie. Met 4'04"75 liep hij z'n PR aan diggelen. 's Anderendaags deed Mark het nog beter in de finale, gewonnen door een Schot in 3'58"62. Mark werd 7de van de 14 finalisten in een verbluffende 4'02"66...de 8ste DCLA-scholierentijd ooit. Ook voor David Mc Creanny, coach-begeleider ter plaatse, redenen genoeg om "proud" te zijn !

 

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...