Daring Club Leuven Atletiek

achilles.gif (1644 bytes)

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

runnersworld.png (1759 bytes)

ZOMERNIEUWS 2001 (DEEL 3)


  Drie kampioenen en zes extra medailles bij de BK juniores en Beloften (Leuven, 01 september)
Kim Hendrickx: Zilver en PR met de speer; 4de in de 400mH.Enkele korte regenbuien niet meegerekend, was de weermaker ons welgezind deze zaterdag. Robrecht Motmans: beloftenkampioen 110m horden in Leuven (Foto: B.Vanderlinden)Tijdens deze eigen organisatie, die wat moeilijk op gang kwam wegens o.m. een haperende elektronische tijdsregistratie - de rechtstreekse aanleiding tot een moeilijke discussie, waardoor er vertraging in het tijdschema optrad - veroverde DCLA-atleten toch weer heelwat medailles of ereplaatsen. Titels gingen er naar junior Jef Van Acoleyen (400m in 48"57), belofte Robrecht Motmans (110mH in 15"51) en belofte Tom Jaspers (4m80 met de polsstok). Extra zilver kwam er dankzij belofte Kim Hendrickx (39m33 met de speer, dat is een clubrecord !), junior Tim De Coster (48m12 hamer); belofte Sigrid Van den Bempt (800m in 2'12"29) en juniore Katrien Van De Broeck (discus: 37m28). Verder ook nog heel verrassend brons voor junior Koen Dillen (800m in 1'53"95=PR) en categoriegenoot Peter Van Mechelen in zijn 2de wedstrijd van de dag (1500m in 3'87"63). Ook een hele reeks clubgenoten die met een vierde plaats net naast het podium stonden. Dat was zelfs twee keer het geval voor Kim Servranckx in de 100m (12"58, maar geen tijd in de reeks...) en de 200m (25"92 en 25"83 in reeks), en voor junior Hans Moons (kogel: 14m43 en discus 43m09); ook nog voor belofte Karen Pollefeyt (polsstok 3m45) en voor Kim Hendrickx (400mH in 66"62). Verder nog een zesde plaats voor junior Peter Van Mechelen (800m in 1'54"49); een mooi PR van Dieter De Meyer als 3de in z'n reeks van de 110mH in 15"74 (opgave in finale); een 5de plaats in de reeks 400m voor juniore Kathelyn Polspoel (63"81), een 9de plaats voor belofte Jonathan Put in de 5000m (PR van 15'33"1) en een 11de plaats van juniore Lies Haesaert (1500m in 5'07"99). Kijk hier even rustig naar alle resultaten...

Nationaal meerkampbrons voor Cathérine Timmermans(Sint-Niklaas, 24-25 augustus)
De meerkampers kregen tijdens het tropische weekend aan het recreatiedomein 'De Ster' in Sint-Niklaas hun nationaal kampioenschap voorgeschoteld. Veel tijd om zich te verfrissen in het verkwikkende water was er niet bij, ook niet voor Cathérine Timmermans, die zich via 3.516 punten naar de bronzen medaille kampte. Cathérine liet volgende prestaties noteren: 13"01 (80mH), 1m40 hoog, 11m51 met de kogel, 4m91 ver, 29m02 met de speer en een afsluitende 2'33"95 over de dubbele baanronde. In het kogelstoten was Cathérine de beste van het cadettenlot. Broer Didier werd in de scholierennegenkamp 12de met 3.949 punten. In zijn paradediscipline - het polsstokspringen - kende Didier echter pech toen hij z'n aanvangshoogte miste.

Waterval van persoonlijke records tijdens Flanders Cup (Tessenderlo, 25 augustus)
Ridouane Es Saadi: onder acht minuten over 3000m.De laatste Flanders Cup genoot volop mee van het uitstekende atletiekweer. Enkele clubgenoten hebben daar in Tessenderlo hun visitekaartje achtergelaten. Beginnen we bij juniore Katrien Vande Broeck, die er via een 3de plaats met 37m50 een nieuw clubrecord vestigde. Een flinke opsteker in het vooruitzicht van haar nationaal kampioenschap van volgende week in eigen discusring. Pittig detail: haar vroegere clubrecord was, op één dag na, één jaar oud... Haar trainer, Herman Van Uytven, stond ook in de discusring en kwam met 46m83 in de buurt van z'n jaarbeste. Een ander scherp PR was er voor Ridouane Es-Saadi in de 3000m. Ridouane kreeg amper toegang tot de snelste reeks, maar was gebrand op een flinke prestatie. Geinspireerd door Hicham El Guerrouj de avond voordien, ontgoochelde hij niet: als 5de in een heel sterk deelnemersveld verpulverde hij zijn PR tot...7'59"8 ! Da's meteen een klap van 21 seconden naar beneden en de 8ste DCLA-chrono aller tijden, in het spoor van een reeks gereputeerde clubgenoten. In een andere reeks was er een uitstekende Jonathan Put die zijn PR opvijzelde naar 8'47"33. Ook Sandra Swennen deed het weer geweldig: in het hinkstapspringen benaderde ze haar eigen Belgisch record met een poging van 13m41. Ook nu waren haar laatste twee sprongen voorbij dat record, maar helaas werden ze rood afgevlagd. Dat Sandra écht wel in goede doen is, bewees ze met een PR van 24"50 in de 200m, meteen de tweede DCLA-prestatie aller tijden. Voor alle resultaten van deze FC van Looise, waar nog meerdere DCLA-ers deelnamen, klikt u hier.

Met succes naar Montabaur (Montabaur, 25 augustus)
4m91 voor Tom JaspersDe meesten waren amper bekomen van de Memorial en een korte nachtrust, toen ze zaterdagochtend vroeg de bus opstapten richting Duitsland. Deze verplaatsing kwam er dankzij de goede contacten met de plaatselijke vereniging aldaar. De aanwezigheid van onze rood-witten ging er zeker niet onopgemerkt voorbij. Vooral Tom Jaspers deed het er schitterend: hij had gezien hoe Jeff Hartwig - nog een DCLA-vriend via familie De Meyer - de avond voordien 5m90 bedwong en Tom deed het in Montabaur verhoudingsgewijs even goed. 4m91 met de polsstok, dat is een verbetering met één centimeter van het record van trainingspartner Steven Taeleman, eerder dit jaar in de States. Alle resultaten van deze meeting in Montabaur, kan u hier, op hun website, terugvinden.

Een memorabele Memorial...ook voor DCLA (Brussel, 24 augustus)Opnieuw 1000m-clubrecord voor Peter Van Mechelen.
Tijdens de 25ste verjaardag van de Memorial Van Damme was het niet alleen werken geblazen voor een heel groot aantal DCLA-ers, er liepen ook twee clubgenoten mee in het 1000m-voorprogramma. Beiden bedankten voor hun selectie met een nieuw persoonlijke besttijd, waarvan één clubrecord. Eerst klom Sigrid Vanden Bempt met de hulp van haar trainer Ivo Hendrix op het podium als 3de in de vrouwenrace, met een PR van 2'50"19 als extra. Even later was het de beurt aan Peter Van Mechelen om zijn amper één week oude clubrecord te vermorzelen naar 2'23"90. Beide jongeren zien we volgende zaterdag op eigen terrein terug, waar ze deelnemen aan de juniores- en beloftenkampioenschappen... Bekijk hier alle resultaten van de Memorial.

Een wereldkampioen op bezoek bij DCLA (Heverlee, 23 augustus)
5000m-wereldkampioen Richard Limo, een beetje gecamoufleerd in een DCLA-outfit en op een donkere achtergrond. Gelukkig herkent u Thierry Huberland wél probleemloos...Richard Limo, wereldkampioen 5000 meter in Edmonton - en winnaar in Zurich in een PR van 12'56" - was een tweetal uurtjes in onze club te gast om even te praten over zijn training. Heelwat aandachtige jonge Belgische beloften trokken hun oren goed open en dankzij het uitstekende vertaalwerk van gelegenheidstolk Thierry Huberland, weten zij nu dat de 21-jarige Kenyaan amper vier jaar met doorgedreven training bezig is, dat hij leeft en traint op 2100m hoogte en dat er drie onontbeerlijke elementen zijn om tot bij de top te geraken: hard trainen en veel rusten; niet teveel wedstrijden maar wel gericht plannen en vooral mentaal met je wedstrijden bezig zijn zonder je te laten afleiden door wat anders... Sympathieke Richard was wel onder de indruk van de clubrecords van DCLA, maar op zijn vraag "Why can't your runners beat those times anymore ?", moesten ook wij het antwoord schuldig blijven...

Acht provinciale aflossingstitels (Vilvoorde, 22 augustus)
Liefst acht keer mocht een DCLA-viertal aan de drie Fonteinen op het podium klimmen als beste aflossingskwartet van de provincie Vlaams-Brabant. Vooral de mannelijke veteranen toonden zich 'slokop'. Zij waren de besten in de 4x100m, de 4x200m, de 4x800m en de 4x1500m. Het viertal van de 800m bestond daarenboven louter uit atleten van de Kern Halen ! Ook de meisjes 4x800m deden het uitstekend met overwinningen bij de cadetten en scholieren. De 7de zege ging naar het 4x200m-team alle categorieën. Ook de juniores jongens 4x100m hadden een onoverbrugbare afstand samengelopen, maar één aflossing werd helaas rood afgevlagd. Voor de veteranen dames werd een 4x200m clubrecord opgetekend: in 2'10"24 scoorden Ingrid Ceuppens, Martine Azijn, Mieke Van den Wouwer en An Vanhellemont sneller dan ooit voorheen. Toch werden zij 'slechts' 2de na Essenbeek-Halle, maar in de 4x100m zorgden ze voor de 8ste Leuvense triomf.  DCLA bracht liefst 23 viertallen op de been, waarvan - net als vorig jaar - een heel groot deel vanuit Halen kwam ! Ter vergelijking: vorig jaar traden er 22 teams aan, waarvan er 7 wonnen. Toen was dat nog in eigen Leuvens stadion. Organisator Vilvoorde Atletiek Club scoorde nog twee keer méér dan DCLA, waarmee de groen-witten van voorzitter Raymond Seneca die Scandinavische avond zonder twijfel de besten waren. Ter vergelijking: Essenbeek-Halle (4 titels), ROBA (3 titels) en RCT (1 overwinning) moesten tevreden zijn met veel minder. Voor een gedetailleerd resultaat snuffelt u maar even rond op de website van VAC.

Meeting van Mon opnieuw een voltreffer (Heverlee, 18 augustus)
Aerts Hanna met Vlaams polsstokbrons.Een warme zaterdagnamiddag op de - vernieuwde - Ivo Van Dammebaan te Heverlee. Heelwat jeugd werkt er een manche van het Oost-Brabantse atletiekcircuit af. Dat alles onder een gemoedelijk sfeertje tussen atleetjes, DCLA-helpers, juryleden, ouders en begeleidende trainers. Het tijdschema wordt perfect in de hand gehouden, zodat om klokslag 17u00 de vrouwelijke hamerslingeraarsters de Meeting voor Mon kunnen openen. Dat gebeurt meteen met een nieuw stadionrecord, want het 4kg wegende tuig van de Duitse wereldtopper Bianca Achilles landt bij 60m88. Meteen de eerste van vier stadionrecords, want later zullen ook Jurgen Vandewiele (2'20"74, tevens beste Belgische jaarprestatie), Ann Mercken (56"76 over 400m horden) en onze Sandra Swennen (met 13m57 een nieuw nationaal hinkstaprecord) dat stadionrecord op hun naam schrijven. Voor Sandra werd het een succesavond, want via 13m51 en 13m55, verbeterde ze tot drie keer toe haar eigen Belgisch record ! En haar beste sprong, de laatste, was een reuzepoging, helaas rood afgevlagd. Dus ook een clubrecord voor Sandra, maar nog zes andere clubgenoten mogen dat ook zeggen. In de 300m gingen juniores Jef Van Acoleyen (34"12, da's de vierde Belg aller tijden !) en Kim Servranckx (41"76) sneller dan om het even welke DCLA-er in de geschiedenis, maar scholier Johan Mordijck deed nog beter: met 34"75 is hij nu zelfs de tweede snelste Belg aller tijden, amper 14/100sten verwijderd van het nationale record ! Prestigieus ook de 2'25"35 van Peter Van Mechelen over 1000 meter: hij verdringt na 17 jaar Jan Verstraeten van de recordtabellen en dat met bijna twee seconden verschil ! Junior Lies Haesaert (mijl) en nieuwbakken veteraan Thierry Huberland (2000m steeple) zorgden voor eerste clubrecords. Eén schaduwvlek, we mogen ook zelfkritiek immers niet uit de weg gaan: bleven de loopnummers netjes binnen de perken van het tijdschema (niet elke Flanders Cup lukt daarin), dan was het wel anders gesteld met de kampnummers. Een hoge opkomst in de werpnummers, bande het speerwerpen met een uur vertraging naar later op de avond. Maar dat was nog niks vergeleken bij het open Vlaams kampioenschap polsstokspringen: 17 vrouwen en 18 mannen maakten er een heuse marathon van: begonnen om 17u00 en eindigend omstreeks 23u15... Met Elke Andries en Kevin Rans als laureaten, blikt DCLA met gemengde gevoelens terug op deze competities. Niet alleen omwille van de grote vertraging - gelukkig zorgen polsstokspringers wel zelf voor enige vorm van ambiance - maar ook om de nipt gemiste medaille van Tom Jaspers (4de, 4m60) en de drie nulsprongen van Karen Pollefeyt bij de vrouwen. Verheugend bij die competite was dan weer de bronzen medaille van Hanna Aerts, als scholiere bij de alle categorieën, met 2m70. Eerder op de avond werden zilveren Europeaan Kevin Rans en bronzen EYOD Stijn Stroobants al in een kleine hulde betrokken, samen met veelvoudig nationaal kampioene Sandra Swennen, EYOD-winnaar Mark Shankey, Europees beloftenbronzen Sigrid Vanden Bempt en veteranenwereldkampioene Corinne Debaets. Het talrijke publiek, waaronder burgemeester Louis Tobback en enkele andere prominenten uit de stadspolitiek, zagen samen met een hele reeks gewezen DCLA-grootheden (Gaston Roelants, Miel Puttemans, Willy Polleunis, Joske Van Santberghe, Michel Van Espen...) dat het goed was... Eén week na het WK in Edmonton, op een moment dat topatleten hun jetlag nog verwerken, en met de hele stevige concurrentie van Brasschaat en Brugge (woensdag), Jambes (vrijdag) en Nijvel (zondag) in eigen land én de internationale meetings van Gateshead en Chaux-des-fonds die nog enkele nationale subtoppers afsnoepten, heeft de Meeting voor Mon goed kunnen standhouden. Hopelijk valt er in 2002 een betere datum uit de lucht ! Klik hier voor de resultaten van de Meeting voor Mon of voor deze van de Jeugdmeeting Oost-Brabant.

Sandra Swennen zorgt voor 41ste clubrecord (Brasschaat, 15 augustus)
Met liefst vier sprongen boven de zes meter, met 6m27 als beste resultaat, won Sandra Swennen in Brasschaat het verspringconcours. Uiteraard is dat een nieuw clubrecord en een beste nationale jaarprestatie. Voor Sandra een eerste sprong voorbij de zes meter en dat is veelbelovend voor de meeting van Mon volgende zaterdag, waar haar nationaal hinkstaprecord op de tocht staat ! Ook in Brasschaat kwam junior Jef Van Acoleyen
met reekswinst in 34"53 alweer dicht bij z'n recent gelopen 300m-clubrecord, bevestigde Karen Pollefeyt haar regelmaat met een polsstoksprong over 3m55 en zorgde Ridouane Es-Saadi met 4'11"32 voor de vierde DCLA-mijlprestatie aller tijden...

5 titels en 12 medailles bij Vlaamse jeugdkampioenschappen (Heusden-Zolder, 15 augustus)
Sam Bruyninckx (kogel), Jonas De Meyer (polsstok), Marijke Cauwenbergh (1500m), Johan Mordijck (200m) en Sarah De Coster (hamer) werden op de oververhitte baan van Heusden-Zolder Vlaams jeugdkampioen ! Voeg daar nog vier keer zilver (Catherine Timmermans, 300mh; Joris Windey, 800m; Johan Mordijck, 100m en Sarah De Coster, polsstok) én drie keer brons (Sam Bruyninckx, discus; Jonas Van Campenhout, speer en Cedric Gullentops, 100m) bij, en ook dat kampioenschap kan met 12 medailles voor DCLA niet meer stuk ! Johan Mordijck liet zien dat hij toch wel op zijn plaats zou geweest zijn op WK of EYOD voor scholieren; Jonas De Meyer gokte en won bij het polsstokspringen en Sarah De Coster hield er nog maar eens een clubrecord aan over. Hieronder sommen we de 48 prestaties van onze rood-witten op, maar de volledige resultaten kan u hier raadplegen op de VAL-website.

Sch Jong kogel

1

BRUYNINCKX SAM

15.18

Cad Jong ver

7

GULLENTOPS CEDRIC

5.57m

Sch Meis1500m

1

CAUWENBERGH MARIJKE

4.54.4

Cad Jong 1500m

7

RUELL KIM

4:31.50

Cad Meis hamer

1

DE COSTER SARAH

37.38

Sch Jong hoog

7

TIMMERMANS DIDIER

1.65m

Sch Jong polsstok

1

DE MEYER JONAS

4.35m

Sch Meis kogel

8

DONNEAUX SOFIE

9.43

Sch Jong 200m

1

MORDIJCK JOHAN

22.14

Cad Jong 1500m St

8

HUBERLAND ANTOINE

5:24.17

Cad Meis Polsstok

2

DE COSTER SARAH

2.95m

Sch Meis1500m

9

VAN MECHELEN INNEKE

05:30,8

Sch Jong 100m

2

MORDIJCK JOHAN

11.09

Cad Meis ver

12

WAGEMANS MAARTJE*

3.83m

Cad Meis 300mH

2

TIMMERMANS CATHERINE

47.66

Sch Jong 100m

1 (2)

MORDIJCK JOHAN

11.35

Sch Jong 800m

2

WINDEY JORIS

1.58.46

Sch Jong 400m

1 (7)

CAUWENBERGH SVEN

52.72

Sch Jong discus

3

BRUYNINCKX SAM

42.60

Cad Jong 400m

1 (11)

DE PAEPE KOEN

57.64

Cad Jong 100m

3

GULLENTOPS CEDRIC

11.88w

Sch Meis 100m

2 (4)

HULSBOSCH SOFIE

12.66

Sch Jong speer

3

VAN CAMPENHOUT JONAS

51.85

Cad Jong 100m

2 (5)

GULLENTOPS CEDRIC

12.09

Sch Meis 100m

2 (7)

PENEN FRAUKE

12.91

Sch Jong 400mH

4

FERKET MAARTEN

58.31

Sch Jong 400m

2 (8)

VAN ACOLEYEN JOHAN

52.90

Sch meis 200m

4

HULSBOSCH SOFIE

26.42

Sch Jong 110mH

2 (9)

FERKET MAARTEN

16.72

Cad Meis 1500m St

4

RUMMENS SOFIE

5:51:88

Cad Meis 80mH

3 (9)

WAGEMANS MAARTJE*

13.12

Sch Jong ver

4

VAN ACOLEYEN JOHAN

6.26m

Sch meis 200m

3 (17)

PENEN FRAUKE

27.82

Cad Meis Polsstok

5

DE MEYER KAROLIEN

2.50m

Cad Jong 100m

4 (10)

MEEUS ROGIER

12.62

Sch Meis discus

5

DONNEAUX SOFIE

33.21

Cad Jong 200m

4 (10)

MEEUS ROGIER

25.89

Sch Meis 100m

5

HULSBOSCH SOFIE

12.67

Cad Jong 400m

5 (20)

ABTS WILLEM

61.99

Sch Meis1500m

5

RUELL KAREN

05:11,5

Cad Jong 200m

6 (13)

LAUWEREINS BART

26.65

Sch Jong polsstok

5

TIMMERMANS DIDIER

3.90m

Cad Jong 100m

6 (17)

LAUWEREINS BART

13.23

Sch Meis 100m

6

PENEN FRAUKE

12.87

Cad Jong 300mH

8 (10)

WANDELS JURGEN

46.60

Cad Meis 1500m

6

VAN EYNDE SARAH

5:00.94

Cad Meis 80mH

TIMMERMANS CATHERINE

NA

Cad Jong hoog

6

WANDELS JURGEN

1.60m

En Mark nu ook de beste in eigen land (Sheffield, 12 augustus)
Ali, Mark, en Lee op het podium van de U17 boys AAA 1500m. (Fptp: DMac)Mark Shankey heeft de podiumsmaak te pakken. Na zijn zege voor Groot-Brittannië bij de EYOD-3000m, won hij nu ook het Britse kampioenschap van zijn leeftijdscategorie ('under 17') over 1500m. In Sheffield liep hij zaterdag de reeks van begin tot einde aan de leiding en plaatste zich in 4'05" makkelijk voor de finale. Eén dag later liet hij in die finale de anderen de kastanjes uit het vuur halen, maar met 500m te gaan, trok Mark zelf in de aanval. Niemand kon wat inbrengen tegen zijn slotrondje van 56 seconden. Titel binnen in 3'57"10. Ze zullen onze Mark daar, in zijn vaderland, nu al wel kennen zeker ?

Twaalfde tien Mijl Marc Ruell (Glabbeek, 12 augustus)
Er werd gezweet, die namiddag in Glabbeek, maar organisator Michel Willems en assistent Jean-Marie Bache hadden daar wel iets op gevonden. Een flesje wijn per deelnemer, maar daar zou het voor de meesten natuurlijk niet bij te blijven. Marc debuteerde na zijn kwetsuur aan de zijde van zoon Kim in de 3 kilometer; in de 5 mijl was Johan Verdeyen de snelste - met de Johans (Thys 5de en Van Eynde 6de) als beste DCLA-ers en Corinne Debaets als snelste vrouw (9de). De hoofdreeks over tien mijl ging ook al naar twee DCLA'ers: Françis Meirens en Domi Lambrechts waren ongenaakbaar voor hun concurrenten. Als we de resultaten ooit in een digiatale vorm te pakken krijgen, ga je ze hier kunnen raadplegen...

Veteranen aan de Warande (Diest, 11 augustus)
Onze reporter - Ingrid - ter plaatse, stuurde ons bijgevoegd verslagje...
An Vanhellemont heeft het 13 jaar oude clubrecord verspringen gepakt: 4m32 ipv 4m26 op naam van Jenny Walraevens. In Diest waren er nog meerdere veteranen van DCLA aan de slag. Stefaan Meeus heeft er o.a. zijn minimum gelopen op de 100m voor de BK. Marc Eyckmans moest zijn koers overdoen omdat de tijdsopmeting haperde; en jawel het ging fantastisch tot ... een rechterspier achteraan niet meer mee wou. De 200 kon hij wel vergeten. Danielle Bauwens en Bert Vanderlinden deden ook goed hun best, om dan nog maar te zwijgen van de leden van onze kernen (oa. Michel Beutels met een 800m in 2'17"). 't Is te hopen dat volgend jaar de veteranenwedstrijden blijven, of toch zeker deze, vanwege de attenties. Volgens Bob Liesenborghs waren die heel lekker maar erg verraderlijk. Onze reporter zegt er nog bij dat zij die attentie(s) nog moet uitproberen... Wij zullen dus wel op onze dorst blijven zitten zeker ?

Vlaamse- & provinciale meerkampkampioenschappen (Dilbeek, 04 & 05 augustus)
Veel telwerk dit weekend op het Roelandsveld te Dilbeek, waar de Vlaamse meerkampkampioenschappen in Dilbeek doorgingen. Hier volgt beknopt een overzicht van alle DCLA-deelnemers, maar toch even de aandacht trekken op enkele stevige clubrecords (oa. van Cathérine Timmermans) en enkele provinciale titels...
M40-M45 (11deeln): 3. Benny Leemans, 2.155p (3de VAL-kamp; provinciaal kampioen)
M40-M45 (11deeln): 5. Johan Thys, 1.966p (5de KVV; 2de PK). De 28m57 van Johan met de speer zijn een nieuw CR.
W35 (4 deeln): 4. An Vanhellemont, 1.195p (4de KVV; 1ste PK)
W40-W45 (6 deeln): 4. Ingrid Ceuppens, 1.528p (4de KVV; 2de PK): 17"19 (80mH) en 1m35 (hoog) zijn nieuwe CR's
Ben Jong (12 deeln): 4. Matthias Vanattenhoven, 1.617p (2de PK)
Pup Jong (22 deen): 7. Sven Balis, 1.632p (5de PK)
Pup Jong (22 deeln): 20. Philippe Timmermans, 1.151p (17de PK)
Pup Meis (20 deeln): 12. Karen Wandels, 1.024p (8ste PK)
Min Jong (31 deeln): 12. Dieter Jaspers, 2.493p (5de PK)
Min Jong (31 deeln): 16. Bavo Meeus, 2.182p (9de PK)
Min Jong (31 deeln): 29. Max Heirman, 1.362p (14de PK)
Min Meis (25 deeln): 5. Kirsten Meeus, 2.684p (3de PK)
Min Meis (25 deeln): 18. Tineke Cauwenbergh, 1.919p (12de PK)
Min Meis (25 deeln): 23. Evelyne Vanattenhoven, 1.683p (15de PK)
Cad Jong (18 deeln): 10. Jurgen Wandels, 3.545p (9de KVV; 4de PK)
Cad Meis (19 deeln): 4. Cathérine Timmermans, 3.618p = CR (3de KVV; Provinciaal Kampioene)
Cad Meis (19 deeln): 12. Sarah De Coster, 2.713p (10de KVV; 3de PK)
Cad Meis (19 deeln): 17. Karolien De Meyer, 2.298p (14de KVV; 6de PK)
Schol Jong (18 deeln): 8. Didier Timmermans, 4.617p (5de KVV; 2de PK)
Schol Jong (18 deeln): 14. Sven Cauwenbergh, 3.857p (9de KVV; 4de PK)
Jun Man (9 deeln): 9. Tim De Coster, 4.799p (3de PK)
Sen Man (14 deeln): 5. Tom Jaspers, 5.701p (4de KVV; 2de PK)
Sen Man (14 deeln): 6. Robrecht Motmans, 5.563p (5de KVV; 3de PK)
Voor de details verwijzen we u naar de website van AC Dilbeek.

Zomeratlegrammen (Jij ook ? Mail hier !)
Bijna vier weken van huis weg: dat laat niet alleen zichtbare sporen na in de tuin en de geldbeugel, maar ook op de website. Daarom hier in telegramstijl zowat de belangrijkste wedervaren tussen 28 juni en 4 augustus. Wil jij daar jouw geschiedenis ook bij ? Dan moet je wel even mailen !
04.08 Wespelaar
: heelwat volk tijdens de Memorial Pieter Van Nuffelen. Te veel DCLA-prestaties om op te noemen, maar kogelstoters Sam Bruyninckx (15m70) en Jonas Van Campenhout (13m96) komen in de kijker, net als o.a. scholier Joris Windey (PR over 800m in 1'58"), veteraan Jo Van Eynde (5000m in PR van 16'11") en junior Jef Van Acoleyen (200m in 22"49). Gedetailleerde resultaten normaliter op de website van ROBA.
03.08 Herentals: Jef Van Acoleyen verbetert het CR AC en juniores 300 meter tot 34"32. Op dezelfde meeting haalt Katrien Vande Broek 37m03 met de discus: dat is amper 29cm minder dan haar PR en slechts een 2m60 verwijderd van het CR.
14.07 Heusden-Zolder: persoonlijk record voor Ridouane Es-Saadi in de 1500m (3'48"25) en Joris Windey (voor het eerst beneden 2 minuten over 800m) in de Limburgse Nacht.
07-08.07 Luxemburg: scholier Johan Mordijck werd op de valreep niet weerhouden voor de EYOD in Murcia. Hij nam dan maar deel aan het Luxemburgs kampioenschap, waar hij de 100m won in een legale 10"94. Geen Luxemburgs kampioen - want Belg - maar wél kampioen van de Luxemburgse federatie...Daar kunnen wij nog wat van leren ! In de 200m finishte Johan 4de nadat hij in de reeksen met 22"31 al een PR neerzette.
Jurij Genba weggestuurd zonder waardig afscheid te kunnen nemen...01.07 Zaventem: Jurij Genba, onze sympathieke, stille Russische politieke vluchteling, wordt zonder boe of ba in't vliegtuig gestopt richting Moskou. Uitgewezen. Uitgeprocedeerd ? Niemand - ook hij niet - kreeg er ooit een officieel papier van in handen. Op 25 juni werd Jurij 's avonds hardhandig opgepakt in z'n studiootje en zonder lichamelijk of verbaal protest door de politie afgevoerd naar het gesloten opvangcentrum van Herstal. In dun T-shirtje en jeansbroek. Portefeuille, GSM, trainingspantoffels en al zijn andere schaarse bezittingen bleven onbeheerd achter op zijn kamertje. Amper één week later wordt hij in dezelfde kleren op het vliegtuig geduwd. Geert Vaes, Gert Rom en Jurij's tolk hebben hemel en aarde verzet om meer aan de weet te komen om eventueel een menswaardiger afscheid voor te bereiden. Het mocht niet zijn: in een ware communistische stijl werd Jurij - hij hielp DCLA nog aan de Belgische interclubtitel veldlopen - als een gevaarlijk misdadiger afgevoerd. Gelukkig kon een gealarmeerde Geert er nog op de valreep bijraken, al is hij nu wel een traumatische ervaring rijker. Jurij vertrok dus zonder één pakje bagage. Ondertussen houden zijn maats telefonisch contact met hem
: alle DCLA'ers die hem gekend hebben, worden door hem gegroet. Het meest erge van de hele zaak vindt Jurij 'dat ik mijn looppantoffels hier niet bij mij heb. Nu kan ik niet trainen...'

Mark Shankey haalt goud bij de EYOD ! (Murcia, 26  juli)
Gouden Mark Shankey geflankeerd door Russisch en Frans eremetaal (Foto: DMac)Het internationale luik van DCLA werd verdergezet bij de European Youth Olympic Days in het Spaanse Murcia. Ei zo na had onze club er twee vertegenwoordigers, want sprinter Johan Mordijck viel slechts net naast de selectieboot. Geen Leuvenaar in de Belgische ploeg, maar wel eentje in het Britse team. Mark Shankey had met zijn 3000m-debuut in Duffel (zie vorig bericht) ook over het Kanaal indruk gemaakt en werd uitgezonden naar Spanje. De Tervurenaar ontgoochelde niet en in warme omstandigheden troefde Shankey zijn laatste belagers - een Rus en een Fransman - af in de sprint. Opnieuw een tijd van 8'35"65 (tussentijden van 2'54"44 en 5'49"65) en goud voor DCLA en Groot-Brittannië ! De Belgische delegatie - onder leiding van DCLA-erevoorzitter Guy Van Diest - haalde een mooi bilan van 7 medailles, maar daar was geen goud bij...


Sigrid Vanden Bempt: Europees brons !(Amsterdam, 13 juli)
Sigrid Vanden Bempt: Europees beloftenbrons in AmsterdamSigrid Vanden Bempt bezorgde zichzelf én DCLA een medaille op een internationaalEK Beloften Amsterdam kampioenschap. Bij de Europese Kampioenschappen voor Beloften (min 23-jarigen) stond onze Belgische kampioene als één van de vele medaillekandidates aan de start. Zij heeft haar missie tot een goed einde volbracht. Het was de allereerste keer dat Sigrid in een steeplecompetitie van hoogstaand niveau uitkwam. Nog nooit stond zij met zoveel andere evenwaardige meisjes aan de steeplestart en uiteraard vergt dat enige aanpassing bij het overschrijden van de hindernissen. Sigrid liet zich niet imponeren, voerde voortdurend de bende aan en moest alleen in de slotronde een Duitse en Hongaarse concurrente laten passeren. Een Française dacht Sigrid nog in de ultieme meters het brons af te snoepen, maar dat was zonder de 400m/800m-achtergrond van Ivo Hendrix' poulain gerekend. Het eerste internationale brons voor DCLA in een senioreskampioenschap sedert zovele jaren is opnieuw een feit. (Wie weet hoe lang dat eigenlijk geleden is ?). Dat smaakt naar meer ! Over twee jaar zal Sigrid nog geen 23 zijn, en mag ze opnieuw starten in dit beloftenkampioenschap. Dan gaat het richting Athene... Ontdek hier alles over de EK Beloften in Amsterdam.

Vlaamse- en provinciale veteranenkampioenschappen (Izegem, 07 juli)
Zoals beloofd: hierbij de beknopte uitslagen van onze veteranen bij de provinciale- en Vlaamse kampioenschappen.
De oogst: 7 Vlaamse kampioenen, 13 Vlaams-Brabantse kampioenen...

Categorie

Nummer

Naam

Prestatie

KVV

PK

W35

Kogel 4kg

Muls Hilde

8m95

1

1

W35

Speer 600g

Muls Hilde

27m83

1

1

W50

1500

Happaerts Godelieve

6'20"71

1

1

W40

80MH

Ceuppens Ingrid

17"40

2

1

W40

ver

Ceuppens Ingrid

4m00

2

1

M40

ver

Vansteenkiste Hans

5m90

1

1

M60

Speer 600gr

Costers Pierre

30m88

1

1

M65

100

Vanderlinden Bert

14"04

1

1

M65

ver

Vanderlinden Bert

4m27

1

1

M45

1500

Thys Johan

4'31"84

2

1

M45

5000

Thys Johan

16'44"30

2

1

M50

400

Van Thielen Erik

67"84

3

1

M45

1500

Sempels Willy

4'42"00

3

2

M45

5000

Wehenkel Jozef

19'55"75

3

2

M50

5000

Put Georges

19'56"11

3

2

M60

Kogel 5kg

Costers Pierre

9m47

3

2

M45

5000

Sempels Willy

19'55"84

4

3

M40

400

Leemans Benny

2'11"82

5

1

M45

1500

Wehenkel Jozef

4'48"05

5

3

M50

1500

Put Georges

5'28"61

5

3

M40

400

Leemans Benny

58"36

6

3

M50

100

Donders Rik

14"99

10

2

M50

200

Van Thielen Erik

31"18

10

2

Corinne Debaets wereldkampioene 1500m bij de veteranen ! (Brisbane, 04-13 juli)
Corinne Debaets: wereldkampioene 1500m veteranen in BrisbaneEr werd lang voor gespaard en hard voor getraind, maar op 28 juni trokken Marc Ruell en Corinne Debaets naar Australië om er aan het WK voor veteranen deel te nemen. Acht uur tijdsverschil en een vermoeiendeWK Veteranen Brisbane-Australië tweedaagse reis met tussenstops in Kuala Lumpur, moesten eerst verteerd worden, alvorens op 4 juli op een heuvelend golfterrein de 8km veldloop werd betwist. Corinne werd er onbedreigd  2de na een Franse atlete. Marc Ruell - over dezelfde afstand - was de snelste starter, maar dra protesteerde de kuit en moest hij, in 6de positie en met het brons nog in 't vizier, naar de kant. Twee dagen later haalde Corinne haar 2de zilver achter dezelfde Franse, na een solotocht van 16'57"87 in de 5000m. Voor Marc Ruell stond op 10 juli de 10.000m op het programma:  één week actieve rust en intensieve kinébehandeling waren echter onvoldoende voor het herstel en Marc moest opnieuw stoppen: nu na 600m en in 2de positie. 12 juli won Corinne routineus haar 1500m-reeks in 4'53"66. Eén dag later stond het derde duel met Chantal Dallenbach op het programma. Hoe hard de - toen al drievoudige kampioene - het tempo opdreef: het mocht niet baten: Corinne moest nog enkele keren slalommen in de laatste ronde om toch voorbij de zigzaggende Franse Furie te raken: in de slotbocht lukte het dan toch en de wereldtitel was voor Corinne in goede 4'24"99. Na de steeplewereldtitel van Gaston Roelants (met wereldrecord van 8'41"5 dat nog steeds staat) in 1977 in Gothenburg, is dit de tweede onderscheiding op dit niveau voor DCLA. De wedstrijden in Brisbane - waar het putje winter was - werden telkens gelopen omstreeks het middaguur in warme (22°C à 25°C) en winderige omstandigheden. De (vertraagde) thuiskomst van het duo was onvergetelijk, met een uitgebreid welkomstcomité van clubmensen, familieleden, ROB, buren en kennissen in zowel Zaventem als op het thuisfront...Alles over Brisbane is hier terug te vinden.

BK Alle Categorieën: Sandra twee keer ! (Brussel, 30 juni-01 juli)
Sandra Swennen: dubbel Belgisch kampioene in Brussel !Sandra Swennen slaagde er voor de eerst keer in om naast haar hinkstaptitel ook nog kampioene in het verspringen te worden. Sandra was dan ook één van de absolute uitblinkers van deze BK Alle Categorieën. Verder waren nog drie vierde plaatsen voor DCLA: Daarvoor tekenden Sigrid Vanden Bempt - drie dagen na haar steepletitel - Ridouane Es-Saadi in een supertactische wedstrijd, en 'good-old' Herman Van Uytven. Niet onopgemerkt: het nieuwe CR van junior Jef Van Acoleyen en twee Leuvenaars in de finale van de 800m !
Vrijdag 29 juni had in Kortrijk al het BK hamerslingeren plaatsgevonden: Kathleen De Wolf werd daar knap 7de met een worp van 40m26.

Plaats Nummer Naam Prestatie
1 Ver Sandra Swennen 5.99
1 Hinkstap Sandra Swennen 13.14
4 Discus Herman Van Uytven 44m70
4 1500m Sigrid Vanden Bempt 4.26.16
4 1500m Ridouane Es-Saadi 4.02.87
6
reeks-4
400m
400m
Jef Van Acoleyen
Jef Van Acoleyen
48.19 (CRJun!)
49.19
6 Polsstok Tom Jaspers 4m60
7
reeks-4
800m
800m
Peter Van Mechelen
Peter Van Mechelen
1.51.85
1.52.30
7 Hamer Kathleen De Wolf 40m26 (Kortrijk 29/06)
8 Discus Veerle Heyninck 35.18
gekwetst
reeks-2
800m
800m
Piet Desmet
Piet Desmet
-
1.51.93
9 3000mSteeple Thierry Huberland 9.51.75
reeks-7 100m Mordijck Johan 11.03

Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...